• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erken menapoz /düşük amh /yüksek fsh

Merhaba ben de bir yıl böyle geçirdim. Ve hala daha iyi değilim. Hayat enerjim söndü. Aslında o kadar çocuk isteyen biri de değildim. Ona rağmen üçüncü denemeye başladım bir tane bile embriyom yok hala. Maddi stres manevi stres kendime küstüm bir yıldır. Maddi çok aşırı olmasa da işin sonunda ellerim boş olunca verdiğim para koyuyor açıkçası. O parayla eşimle yurt dışını gezebilirdim, kendime evime neler alırdım. Eşimle bile yakınlaşamıyorum moralsizlikten kendimi verimli bir kadın gibi goremiyorum. Belki de terapi almam lazım. O da dünya para. Etrafimda benden çok çok fazla sigara içen alkol içen beslenmesi berbat olan bir çok kişinin iki üç ayda hamilelik haberlerini alıyorum. Benim doktorum da beslenme takviye vs konusuna inanmıyor. Tabiki güzel beslen iyi olur senin için diyor ama senin kabahatin olan bir şey yok dedi. Senin yaratılışın böyle dedi yani. Yaza kadar süre verdim kendime.
Açıkçası ben yaratılışın böyle, vücudun böyle üretiyor vs. Cevaplarına inanmıyorum pek. Tamam genetik bir miras var ama tek yumurta ikizleri de bile yaşam kosullari değişik olduğunda bambaşka bir kimyaya sahip oluyorlar. Bu birazda doktorların sığındığı bir argüman. En popüler yanıtları da yumurtan kalitesiz. Nasip / kader olayı vardır. Buna inancım sonsuz. Belki bizlerin ya zamanı vardır ya nasibi de yoktur. Ama beslenme ve yaşam kalitesi ile amh da yumurtada artiyor

yumurta rezervi az yada yumurta sayısı az olan arkadaşlar için yazıyorum , hurma poleni tozu diye ajva polen tozu diye de geçiyor bana bundan bahsetmişlerdi bu yeni yumurta oluşumuna yardımcı oluyor diye doğal çiçek balını belli bir oranda karıştırıp kullanıyorsunuz bunu umreye giden insanlardan isteyebilirsiniz orada mevcut burada satılanları kesinlikle almayın bana da çok uzun zaman çocuk sahibi olamayıp daha sonra bunu kullandıktan sonra hamile kalabilen kişiler önermişti benim ona başlamadan önce beş Folikülüm vardı sonrasında ben buna başladım üç ay kesintisiz kullandım üç ay kullanmanız gerekiyor eşli kullanırsanız çok çok daha iyi benim eşim kullanmadı ben kullandım her sabah demir ilacı alıyordum büyük bir bardak limonlu suyla beraber bundan da bir tatlı kaşığı aldım her gün omega aldım ama çoğu kişi omega kullanmayı bilmiyor omegaa’nın belirli bir oranda tüketilmesi gerekiyor bazen iki kapsül aynı anda alınması gerekiyor her gün her pazartesi perşembe D vitamini kullandım her gün folik aşıt kullandım ve Qenİm g kullandım solgar 100 mg olarak başladım o bittikten sonra iki yüze geçtim kesintisiz olarak bunu tam dört ay boyunca devam ettim sonrasında tekrar muayeneye gittiğimde benim iki tane yeni ortaya çıkan yumurtam vardı ve minik de doktor eylül ayında beş tane görmüştü ki ben ağustosta başlamıştım kullanmaya Kasım’da tekrar muayene ettiğimde yedi tane gördü iki tane yeni çıkan yumurta var dedi opu için yeterli büyüklüğü ulaşmadılar ama bence iki ay daha bekleseydim da hakikaten dedikleri gibi hurma poleni tozu yeni yumurtalarımın oluşmasına yardımcı oldu bence mutlaka bir şans verin benim de yaşım 39 ve bu kullandıklarım sayesinde toplanan yumurtaların hepsi kaliteli çıktı ve hepsi de döllendi

Açıkçası ben yaratılışın böyle, vücudun böyle üretiyor vs. Cevaplarına inanmıyorum pek. Tamam genetik bir miras var ama tek yumurta ikizleri de bile yaşam kosullari değişik olduğunda bambaşka bir kimyaya sahip oluyorlar. Bu birazda doktorların sığındığı bir argüman. En popüler yanıtları da yumurtan kalitesiz. Nasip / kader olayı vardır. Buna inancım sonsuz. Belki bizlerin ya zamanı vardır ya nasibi de yoktur. Ama beslenme ve yaşam kalitesi ile amh da yumurtada artiyor
3. Tedaviye başlamadan önce 6 ay çok güzel beslendim normal hayatımda da iyi beslenirim tüp bebek tedavisinde maalesef bir etkisini görmedim. Nasip diyorum ben ya. Olacaksa tek yumurta ile de oluyor. Bilmiyorum 🤷‍♀️

3. Tedaviye başlamadan önce 6 ay çok güzel beslendim normal hayatımda da iyi beslenirim tüp bebek tedavisinde maalesef bir etkisini görmedim. Nasip diyorum ben ya. Olacaksa tek yumurta ile de oluyor. Bilmiyorum 🤷‍♀️
Ben beslenmenin faydasını gördüm açıkçası. Sporla kombinlemek daha iyi olur diye düşündüm. Niyetim spora başlamak. Ama çok haklısınız. Bazı şeyler nasip işi.

Back
X