Nezaman tespit edildi sizde ? Nasıl anladınız?Benimde pozitif maalesef. 4 ay içersinde bir zaman diliminde geçirmişsin dedi doktor. Bağışıklığım oluşmuş avidite de düşük çıktı. Bebeğin gelişimi gayet iyi. Antibiyotigi de verdi ama kullanmıyorum onun yerine dut suyu içiyorum. Çünkü enfeksiyon çok düşüktü onun için. Ayrıca doktor illa bebeğe bulaşacak diye bir şey yok dedi bulaşmış olması ihtimali%25. Ve geçirenlerin çoğu amniyosentez yaptıktan sonra bebeğe geçmediğini gormusler. Bebeğin engel durumu da olabileceği söyledi acikcasi çok umursamıyorum bu durumu bağışıklık kazanmisim ve bebeğimin durumu gayet iyi. Amniyosentez yaptırmayı asla düşünmüyorum %1 ihtimalle bebeğin zarar görme ihtimali olsa bile bunu göze almam. Sonuç olarak ne gelirse baş göz üstüne dut suyunun faydaları olduğunu biliyorum enfeksiyon için iltihap icin. Bebeğime bulaştığını düşünmüyorum ne olursa olsun Allah'a bırakmış durumdayım yani canım içini ferahlat
Mart ayında kanımda çıkmıştı. Bağışıklık oluşmuş dut suyunun gebelikte kullanımı uygun zararı yok antibiyotikten daha iyidirNezaman tespit edildi sizde ? Nasıl anladınız?
Dut suyu gebelikte tavsiye edilen birşey midir?
merhaba bende aynı durumdayım durumlar nasıl ne yaptınız acabaMerhabalar 6 haftalık hamileyim bütün testlerim normal olmasına rağmen toksoplazma testim maalesef pozitif çıktı…toksoplazma IGg düşük avitede…0,192 olarak sonuçlandı.Günde 3 kez 10 günlük Antibıyotik tedavısıne başladım.Testi bu şekilde pozitif olup da sağlıklı hamilelik ve doğum geçirenler varmı acaba??18.haftadan önce bir şey belli olmaz amniyosentez yapılması lazım dedi doktor.Bebeğin kalp atışı büyümesi çok iyi tam olması gerektiği gibi ultrasonda…Böyle durum yaşayanlar lütfen banada yardımcı olurmusunuz
İlaç içmeyi bırakmayı hiç düşünmüyorum ama alternatif şeylerde varsa üstüne deniyebilirim :)Lütfen doktorunuzun verdigi antibiyotigi icin. Dut suyu vs. ise yaramaz. Hicbir risk göze almaya degmez, toxo bulasmis cocuklar dogumda cok zorluk cekiyor, gözlerimle sahidim.
Sizin süreciniz nasıldı ? 37 haftalık hamileyim artık doğuma gün sayıyoruz , şuana kadar bulgu yok şükür umarım doğumdan sonrada olmazMerhabalar, bir sene önce aynı yollardan geçmiş, forumları okuyarak umut bulmuş biri olarak yazıyorum size. Lütfen umutsuzluğa kapılmayın. Allah’ın izniyle inşallah bebeklerinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız. Lütfen ilaçlarınızı ihmal etmeyin bu çok önemli lütfen doktorları dinleyin. Sormak istediğiniz birşey olursa buralardayım
Sizin süreciniz nasıldı ? 37 haftalık hamileyim artık doğuma gün sayıyoruz , şuana kadar bulgu yok şükür umarım doğumdan sonrada olmaz
Mesajınız çok iyi geldi
5 haftalıkken igg ve igm pozitif gelmişti. Avidite de düşük gelince spiramisin kullandım günde 3 defa. Sonrasında 18. Haftada tekrar avidite bakıldı yine düşük gelince gebelikte aldığım tespit edilince, amniyosentez yapıldı ve çok şükür temiz çıktı. Çok şükür oğlum 6 aylık oldu. Halen belli aralıklarla çocuk enfeksiyon toksoplazma taraması yapıyor.Sizin süreciniz nasıldı ? 37 haftalık hamileyim artık doğuma gün sayıyoruz , şuana kadar bulgu yok şükür umarım doğumdan sonrada olmaz
Mesajınız çok iyi geldi
Maşallah sona yaklaşmışsınız, inşallah sağlıcakla kavuşursunuzSizin süreciniz nasıldı ? 37 haftalık hamileyim artık doğuma gün sayıyoruz , şuana kadar bulgu yok şükür umarım doğumdan sonrada olmaz
Mesajınız çok iyi geldi
Amin inşMaşallah sona yaklaşmışsınız, inşallah sağlıcakla kavuşursunuz
Ahh atar mıyımLütfen ilaçlarınızı düzenli için. Toxoplazmayı riske atmayın.
Güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederimAmin inş
Genelde insanlara ilk haftalarda bu tarama testi yapılıyor bana yapılmamış
Bol dua , çokça sabır ile bu günlere geldik inş bebişimde çıkmaz ne illet birşey
Okumadığım makale kalmadı ama çok bilinmez birşey
Sizin sürecin sağlıklı geçmesine çok sevindim inş hep güzellikler ile gider
Ahh atar mıyımnormalde ağrı kesici içmeyen insanım şuanda alarmlarım var düzenli olarak içiyorum inş şifa olmuştur geçmemiştir
Sizin süreciniz nasıldı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?