- 19 Ağustos 2020
- 143
- 60
- 13
- Konu Sahibi Zeynep NUR 18
Metotreksat iğnesi kullanan var mı arkadaşlar bir yardımcı olun lütfen 

Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
gecmıs olsun dıs gebelık ıcın mı uygulanacakMetotreksat iğnesi kullanan var mı arkadaşlar bir yardımcı olun lütfen![]()
dış gebelik geçirdim tam kesinde değil ama ihtimal işte dün iğne vurundum . Bu iğneden sonra korunma oluyor mugecmıs olsun dıs gebelık ıcın mı uygulanacak
ıhtımal mı? neye gore dıs gebelık oldugunu dusundu doktorun baska doktora daha muayene oldun mu?dış gebelik geçirdim tam kesinde değil ama ihtimal işte dün iğne vurundum . Bu iğneden sonra korunma oluyor mu
İğne ilk vurulduğunda etkisini çabuk gösteriyor sancı ishal mide bulantısı olmuştu bende ağır bir ilaç hatta çalışıyorsanız e nabız üzerinden covid 19 kronik rahatsızlık risk grubu için idari izin raporu bile veriyor. Ağır bir ilaç yani bende etki etti doktorum 6 ay korunmam gerektiğini söyledi.Canım durum çok karışık ya kimse teşhis bile koyamadı tam her doktor saçma bişey dedi . Biri sağ tüpünde dedi biri düşük yapmışın dedi parça kalmış dedi ,biri dedi sol boşluğunda dedi ve dün iğne vurdu . Solda çok şiddetli ağrım var ya ölüyorum sanki
bende 2. gün sol karın altında şiddetli gaz sancısı gibi bir ağrı olmuştu . Neden 6 ayİğne ilk vurulduğunda etkisini çabuk gösteriyor sancı ishal mide bulantısı olmuştu bende ağır bir ilaç hatta çalışıyorsanız e nabız üzerinden covid 19 kronik rahatsızlık risk grubu için idari izin raporu bile veriyor. Ağır bir ilaç yani bende etki etti doktorum 6 ay korunmam gerektiğini söyledi.
Ben hiç böyle bi durum yaşamadım ama ilacı çok iyi biliyorumbende 2. gün sol karın altında şiddetli gaz sancısı gibi bir ağrı olmuştu . Neden 6 ayben ciddi bir dış gebelik geçirmedim tam belli bile değildi belkide normal gebeydim düşük yaşadım
Ya mesela olduki Allah nasip etti oldu diyelim , bebeğin hasta yada sakat doğma gibi riski var mıBen hiç böyle bi durum yaşamadım ama ilacı çok iyi biliyorum
Kemoterapi ünitesinde çalıstığım için
İlacın ne kadar ağır ve tehlikeli bi ilaç oldugunu biliyorum, bizde bazı hastalarda uygulardık çünkü
Az dozları bile vücudu çok yoruyo
Belki 6 ay korunma dış gebelik yada düşükle ilgili değilde ilacın vücuttan tamamen temizlenmesi için geçmesi için gereken süredir
Fikir olur diye yazayım dedim
Çok geçmiş olsun
O yüzden doktorlar hemen gebelik önermiyor yaklaşık 3 ila 6 ay arası belki daha fazla korunman gerektiği belirtiliyor sakatlık vururum olmasın diye bol su içinYa mesela olduki Allah nasip etti oldu diyelim , bebeğin hasta yada sakat doğma gibi riski var mı![]()
2 doz iğne vuruldu bana bir doz vurulanlar var. Beta en çok 1200 ü gördümBende bugun vuruldum sizin iğne dozunuz ne kadardı acaba![]()
bitkisel bişeyler içsem zararlı olur mu acabaO yüzden doktorlar hemen gebelik önermiyor yaklaşık 3 ila 6 ay arası belki daha fazla korunman gerektiği belirtiliyor sakatlık vururum olmasın diye bol su için
Ben soğan kürü yaptım birşey olmaz herhaldebitkisel bişeyler içsem zararlı olur mu acaba
ne gibi faydasını gördünüzBen soğan kürü yaptım birşey olmaz herhalde