Düşük, kürtaj, fare, iç dökme…

Çok geçmiş olsun, Rabbim sabır versin. Kayıp yaşamak kolay birsey değil. İlk bebeğimi kaybettim ben de ve acaba şöyle yapsam yaşar miydi böyle yapmasam tutunur muydu diye kaç ay kendimi yedim. Herkes bana tıpkı burda söylenenler gibi yorum yaptılar, sağlıksız gebelik olduğu yönünde. Haklılardı ama bunu bilmek yine de içimi birseylerin kemirmesine engel olmuyordu. Dik durmaya belli etmemeye çalıştıkça içimde büyüdü. En sonunda ben de bıraktım kendimi. Ağladım uyudum içimden geldiği gibi davranmaya başladım. Hissettiğim gibi davranmak biraz daha iyi geldi bana. Bastırmak insanın içinde daha fazla büyümesine sebep oluyor gerçekten.. Bebek olayını çok kafama takmıştım o yüzden saldım. Olmuyorsa olmuyor dedim takdir böyleymiş. Kürtajdan 6 ay geçti şu an yine hamileyim çok şükür. Hala riskli durumlarım var diken üstündeyim devam edip etmeyeceğini bilmiyorum fakat yine Allah neyi takdir ettiyse o olacak, ne ben ne bi başkası birsey yapamaz diyorum sakin olmaya çalışıyorum. Bir canın dünyaya gelmesi çok ilahi bir olay benim inancım bu yönde. Ve biz bunu degistiremeyiz. Kendinizi hazır hissettiğinizde ve istediginizde bu kez Rabbim sağlıkla nasip eder inşallah 🤲
Fare konusuna gelince biz de yeni evliydik ve kendi evimize taşındık. Evde birçok şey sıfır yapıldı. Ona rağmen mutfak dolaplarında toz gibi küçücük ve beyaz minik böcekler çıktı. Neyle sildiysek ne ilaç attıysak hangi doğal yöntemi kullandiysak hiçbiri işe yaramadı. Tam bitti dedik tekrar çıktı. Evimden mutfağımdan soğudum. Kullandığım şeyleri yıkanıp masada ve bulaşık makinesinde kullan koy göçebe gibi esya kullan hayattan soğuduk bunalıma girdik. Araştırdık nemden kaynaklı oluyormuş öyle öğrendik. En üst kattayiz engel de olamadık sıcak soğuk farkından illa nem yapıyordu. Bi kış öyle kapısı camı açık kaldı da nem geçtikçe bitti gerçekten. Tasinma imkanı da yoktu bizim de. Tüm dolapları söktüremeyi düşünmüştük artık sıfır olduğu halde. İnsan evinde bir sorun olunca ve uzun süre olunca çok etkileniyor. Hepsi geçti gitti bir şekilde. Uzun anlattım biraz ama benzer şeyleri bir başkasının da yaşadığını bilmek, sadece sizin başınıza gelmediğini duymak moral olabilir diye düşündüm. Bence destek almaktan da çekinmeyin. İmkan varsa psikolog çok iyi gelecektir. Tanımadığınız ve sizi yargılamadan dinleyecegini bildiğiniz birine anlatmak çok iyi geliyor gerçekten
Teşekkür ederim yazdıklarınız için. Haklısınız, insan evden soğuyunca da tüm hayatı etkileniyor. Bakın bu saat oldu hala yatmadım, dün de 6 gibi yatmıştım 8 de işe gidiyorum zaten. İki saatlik uyku ileydim ama bugünde uyuyamıyorum. Bir tıkırtı duyar gibi oluyorum gözüm açılıyor ödüm kopuyor..

Geçen hafta 2 kez evde fare çıktı diye konu açmıştım. Hamileydim. Bebeğimi düşürdüm kızlar. Hep kendimi suçluyorum fareden o kadar korktum ondan oldu diyorum içimdeki sesi susturamıyorum kendimi bir türlü affedemiyorum.. Ne zaman kendime gelirim bilmiyorum.. Kanamam oldu kürtaj oldum anestezisiz hemde bunun acısını unutamıyorum. Bir daha hamile kalsam sevineceğimi düşünmüyorum…
Psikoloğa gitsem mi sizce bana bir faydası olur mu hiç gitmedim. Evimde de zor uyuyorum hatta hiç uyuyamıyorum gün doğana kadar, fare korkusundan yine çıkacak diye.. Her gün 2 kez evi kontrol ediyorum, fare boku var mı bir yerlerde diye.. Gerçekten çok sıkıldım her şeyden. Daha kötü şeyleri düşünüp toparlamaya çalışıyorum kendimi, diyorum insanların evi yok, sokakta çadırda türlü türlü hayvanlarla kalan insanlar var.. Kadir azabında türlü türlü hayvanlarla karşılaşacaksın belki bu kadar korkma diyorum.. Senden küçük minicik bir hayvan korkma diyorum.. Tatil planları yapıyoruz onları düşünüyorum kafamı oyalayacak şeyler bulmaya çalışıyorum.. Ama gece olunca tüm korkular geri geliyor elimde değil.. Bebeğimi belki bu yüzden kaybettim. Sizide bıktırdım biliyorum ama çok üzgünüm içimi dökmek istedim
Başınız sağ olsun 💐 Bana doktor “sağlıklı bir embriyo bungee jumping yapsan bile tutunur hiç bir şey olmaz ama sağlıksız ise bir saniye bile ayağa kalkmadan yatsan da düşer” demişti. Sizin suçunuz yok yani üzmeyin kendinizi.

Geçen hafta 2 kez evde fare çıktı diye konu açmıştım. Hamileydim. Bebeğimi düşürdüm kızlar. Hep kendimi suçluyorum fareden o kadar korktum ondan oldu diyorum içimdeki sesi susturamıyorum kendimi bir türlü affedemiyorum.. Ne zaman kendime gelirim bilmiyorum.. Kanamam oldu kürtaj oldum anestezisiz hemde bunun acısını unutamıyorum. Bir daha hamile kalsam sevineceğimi düşünmüyorum…
Psikoloğa gitsem mi sizce bana bir faydası olur mu hiç gitmedim. Evimde de zor uyuyorum hatta hiç uyuyamıyorum gün doğana kadar, fare korkusundan yine çıkacak diye.. Her gün 2 kez evi kontrol ediyorum, fare boku var mı bir yerlerde diye.. Gerçekten çok sıkıldım her şeyden. Daha kötü şeyleri düşünüp toparlamaya çalışıyorum kendimi, diyorum insanların evi yok, sokakta çadırda türlü türlü hayvanlarla kalan insanlar var.. Kadir azabında türlü türlü hayvanlarla karşılaşacaksın belki bu kadar korkma diyorum.. Senden küçük minicik bir hayvan korkma diyorum.. Tatil planları yapıyoruz onları düşünüyorum kafamı oyalayacak şeyler bulmaya çalışıyorum.. Ama gece olunca tüm korkular geri geliyor elimde değil.. Bebeğimi belki bu yüzden kaybettim. Sizide bıktırdım biliyorum ama çok üzgünüm içimi dökmek istedim
Kötü düşünme arkadaşım,sen sonuçta böyle olmasını istemezdin.Biz ne yaparsak yapalım her şey iyisiyle kötüsüyle olacağına varıyor.İyi bir ilaclamaciyla anlaşin.Bahçeli evlerin maalesef bu sıkıntısı oluyor.Derinlemesine de bir temizlik yaptirirsiniz.insallah en kısa zamanda çözüm bulursunuz.

çok üzgünüm kaybınız için. ama kendinizi suçlamayın. korkmanız gayet normal bir refleks. hamileliğinizi etkileyecek bir şey yok. arkadaşlar da söylemiş. böyle olması gerekiyormuş demek ki. sizinle ne ilgisi var. böyle düşünmeyin.
ayrıca anlıyorum insan evinden bir kere soğuyunca giresi bile gelmiyor. ama zamanla unutacaksınız. daha çok yeni. zaten gerekli önlemleri almışsınız. yapılacak her şey yapılmış. tatilinize odaklanmaya çalışın.

çok üzgünüm kaybınız için. ama kendinizi suçlamayın. korkmanız gayet normal bir refleks. hamileliğinizi etkileyecek bir şey yok. arkadaşlar da söylemiş. böyle olması gerekiyormuş demek ki. sizinle ne ilgisi var. böyle düşünmeyin.
ayrıca anlıyorum insan evinden bir kere soğuyunca giresi bile gelmiyor. ama zamanla unutacaksınız. daha çok yeni. zaten gerekli önlemleri almışsınız. yapılacak her şey yapılmış. tatilinize odaklanmaya çalışın.
insallah öyle yapmaya calısacapım

Birincisi dusugunuzun fare korkusundan oldugunu hic zannetmiyorum.
Ikincisi acilinden bir uzman ile gorusmeniz lazim gibi.

Alt kat komşum hamile olduğunu bilmeden tatile gideceğim diye geciktirici ilaç kullanmış tatil sonrası hamile olduğunu öğrenmiş sonuç şuan 7 yaşında sağlıklı bir evlat sen korktun diye değil ilk ay ya hep ya hiç prensibi vardır sağlıklıysa embriyo tutunur değilse düşük olur lütfen kendini suçlama

Çok üzüldüm. Herkes yazmış zaten sizin bir suçunuz yok .bebeğiniz için ben de çok üzüldüm. Kendi yasadigim apartmanda da fare skntisi vardı sizi anlıyorum eve gelmek istemiyordum ben de😞 Allah yardimciniz olsun , isterseniz destek alın, bebeğini kaybetmek ağır bir travma.sizin için dua edecegim🙏🥲

Çok üzüldüm. Herkes yazmış zaten sizin bir suçunuz yok .bebeğiniz için ben de çok üzüldüm. Kendi yasadigim apartmanda da fare skntisi vardı sizi anlıyorum eve gelmek istemiyordum ben de😞 Allah yardimciniz olsun , isterseniz destek alın, bebeğini kaybetmek ağır bir travma.sizin için dua edecegim🙏🥲
teşekkür ederim.. yavas yavas atlatmaya calısıyorum. rapordan sonra işe gelmek iyi geldi kafam dagıldı. evdeyke hep böyle seyler düsünüyordum. simdi daha iyiyim

Back
X