Siz testler yaptırdınız mı acabaCanım hiç üzülme benim de aynı şekilde beta artışı çok iyiydi 9. Haftada kürtaj oldum malesef. Kese alanında kanama bile yoktu. Kalp atışını duyamadık. Senin gibi kromozomal sebep dedi doktorum.
1 mayısta kürtaj oldum 1 ay sonra ilk adetle tekrar deniyoruz. Allah sağlıklı gebelikler nasip etsin inşallah
Amin canım inşallah bi daha yaşatmasın rabbim kimseye sağlıkla gelsin inşallahAmin, inşallah. Rabbim sizlerden de hayırlı müjdeli haberleri duymayı nasip etsin. Kavuşalım bebeklerimize inşallah
Geçmiş olsun benim de 9. Haftada kürtajla sonuçlanmıştı bir önceki gebeliğim 2 regl ara verip tekrar denemiştik o arada araştırma hastanesinde genetik birime randevu alıp genetik ve pıhtılaşma testleri yaptırmıştım panikle ama sonradan iyice anladım ilk gebelikte olabiliyor bu oran çok yüksek stresten uzak durmanız tüm testlerden daha önemli bu süreçte emin olunMerhaba, bir hafta önce 6+1 de düşük yaşadım. İlk gebeliğimdi. Gebeliğimi öğrendiğim günden beri hafif kanamalar oluyordu. Doktorum kalp atışını duymadan Progestan almayı doğru bulmuyorum tutunacaksa ne olursa olsun tutunur top tamamen bebekte filan şeklinde konuştu. 6 haftaya girdiğinde kanamam regl kanaması kadar arttı ve acile gittiğimde kesenin gittiğini öğrendik. Çok üzüldüm. Hala atlatabilmiş değilim sürekli ağlıyorum elimde değil. 26 yaşındayım iki senedir evliyiz. İlk defa gebelik düşündük 2. Ayda Rabbim gebe kalmayı nasip etti ama ilerlemedi. Düşük kanamam bitti sayılır ilk adetten sonra tekrar gebelik deneyeceğiz inşallah. Doktorum herhangi bir test yapmayacağız ilk düşükler genelde kromozom bozuklukları, embriyodan kaynaklı oluyor dedi. Fakat ben yine de birkaç test yaptırmak istiyorum içimin rahat olması açısından. Sizce farklı doktorlara gitsem yaparlar mı?
Geçmiş olsun hiç stres yapmayın ben de ilkini 9. Haftada kürtajla kaybettim yaşım 35 rahat olun beslenme spor vs dikkat edin sağlıkla olur inşallahMerhaba kızlarbende sizdenim 5 mayısta kürtaj oldum maalesef kalp atışı oluşmadığı için 2 ay ara dedi doktor bu ay tekrar denemeye başladık klomende kullandım ama bu ay olmadı gebelik zor bi süreç benim yaş faktörü de var Allah hepimizin yardımcısı olsun
Çok sağ olun. Tavsiyenize uymaya çalışacağım. Şu an olay çok taze olduğundan toparlanma konusunda sıkıntı yaşıyorum. Keşke yaşamasaydık ama sizler gibi aynı durumu yaşayan kişilerden destek görmek iyi hissettiriyor. Teşekkür ederimGeçmiş olsun benim de 9. Haftada kürtajla sonuçlanmıştı bir önceki gebeliğim 2 regl ara verip tekrar denemiştik o arada araştırma hastanesinde genetik birime randevu alıp genetik ve pıhtılaşma testleri yaptırmıştım panikle ama sonradan iyice anladım ilk gebelikte olabiliyor bu oran çok yüksek stresten uzak durmanız tüm testlerden daha önemli bu süreçte emin olun
Geçmiş olsun hiç stres yapmayın ben de ilkini 9. Haftada kürtajla kaybettim yaşım 35 rahat olun beslenme spor vs dikkat edin sağlıkla olur inşallah
Çok teşekkür ederimGeçmiş olsun benim de 9. Haftada kürtajla sonuçlanmıştı bir önceki gebeliğim 2 regl ara verip tekrar denemiştik o arada araştırma hastanesinde genetik birime randevu alıp genetik ve pıhtılaşma testleri yaptırmıştım panikle ama sonradan iyice anladım ilk gebelikte olabiliyor bu oran çok yüksek stresten uzak durmanız tüm testlerden daha önemli bu süreçte emin olun
Geçmiş olsun hiç stres yapmayın ben de ilkini 9. Haftada kürtajla kaybettim yaşım 35 rahat olun beslenme spor vs dikkat edin sağlıkla olur inşallah
Keşke demeyin bazen bazı şeylerin olması iyidir bozuk bir genin fark edilip ilk haftalarda atılması da vücut için bir şans vücudunuz şuan bu oluşumu yatmış durumda 2. Ye daha hazır olacaktır bu yüzden farklı şeyler düşünerek strese girmeyin ufak bir tatil yapın dinlendirin bir iki regl rahminizi beslenmenize dikkat edin rahatlayın olacaktır inşallahÇok sağ olun. Tavsiyenize uymaya çalışacağım. Şu an olay çok taze olduğundan toparlanma konusunda sıkıntı yaşıyorum. Keşke yaşamasaydık ama sizler gibi aynı durumu yaşayan kişilerden destek görmek iyi hissettiriyor. Teşekkür ederim
Yaş da önemli ama artık bu zamanda bu yaşlar normalleşti tıp sa buna uygun bir tek stres yaşı önemsemiyor sağlıklı beslenme biraz aktif hayat spor rahatlama sevdiğin hobilere yönelme ufak bir tatille inşallah güzel haberleri alırsınız yakındaÇok teşekkür ederimstres yapmamaya çalışıyorum ama bazen elinde olmuyor insanın bende 39 olcam ekimde Allah nasip eder inşallah tekrar sağlıklı bi şekilde
Çok haklısınız stres en önemli faktör bence de rahat olmak gerekiyor bu işlerde en azından hamile kalabildim diyorum olumlu yanından bakmaya çalışıyorum beslenmeye dikkat ediyorum zaten yürüyüş falan yapıyorum kilo problemim yok sigara alkol yok gerisi Allah’a kalmış biz elimizden geleni yapıyoruz isteyen herkese nasip etsin inşallahYaş da önemli ama artık bu zamanda bu yaşlar normalleşti tıp sa buna uygun bir tek stres yaşı önemsemiyor sağlıklı beslenme biraz aktif hayat spor rahatlama sevdiğin hobilere yönelme ufak bir tatille inşallah güzel haberleri alırsınız yakında
İnşallah çok sağ olun desteğiniz içinKeşke demeyin bazen bazı şeylerin olması iyidir bozuk bir genin fark edilip ilk haftalarda atılması da vücut için bir şans vücudunuz şuan bu oluşumu yatmış durumda 2. Ye daha hazır olacaktır bu yüzden farklı şeyler düşünerek strese girmeyin ufak bir tatil yapın dinlendirin bir iki regl rahminizi beslenmenize dikkat edin rahatlayın olacaktır inşallah
Aynı yaştayız ben de ekimde 39 olacamÇok teşekkür ederimstres yapmamaya çalışıyorum ama bazen elinde olmuyor insanın bende 39 olcam ekimde Allah nasip eder inşallah tekrar sağlıklı bi şekilde
Yaa tek değilim demek kiAynı yaştayız ben de ekimde 39 olacam
Amin inşallah hayırla sağlıkla gelsin gelen en yakın zamandaÇok haklısınız stres en önemli faktör bence de rahat olmak gerekiyor bu işlerde en azından hamile kalabildim diyorum olumlu yanından bakmaya çalışıyorum beslenmeye dikkat ediyorum zaten yürüyüş falan yapıyorum kilo problemim yok sigara alkol yok gerisi Allah’a kalmış biz elimizden geleni yapıyoruz isteyen herkese nasip etsin inşallah
İlk canım. Bir kedi oğlanım var amaYaa tek değilim demek kisizin çocuğunuz var mı ilk mi olacak?
Benimde ilk olacak canım inşallahİlk canım. Bir kedi oğlanım var ama
ayy benim de bir kedi kızım varİlk canım. Bir kedi oğlanım var ama
İnşallah hepimize şans getirir bu topik ve elimizden geldiğinde birbirimize destek olup yardımlaşırız
Bütün tablo pozitif dolar inşallah
Tekrarlanan düşüklerde yapılması gereken test ve tahliller;
Hormon ve kan tahlilleri (gebelik planlarken)
Ultrason muayenesi (gebelik planlarken)
Sperm testi (doktor onayıyla)
Rahim filmi (1 yıldan fazla gebelik olmadıysa veya tekrarlayan düşükte- doktor onayıyla)
Trombofili paneli (tıbbi genetik bölümü- kan pıhtılaşmasıyla ilgili)
Eşli kromozom analizi ( tıbbi genetik bölümü- kromozomlarda herhangi bi translokasyon veya inversiyon var mı diye bakılıyor, genelde 3 düşükten sonra yapıyorlar)
Bağışıklık sistemiyle alakalı testler ( romatoloji bölümü )
+mutlaka dengeli ve düzenli beslenme
+paketli ve katkı maddesi olan ürünleri bırakıyoruz
+düzenli egzersiz
+kan değerlerinde düşüklük varsa yükseltmeye çalışıyoruz
Tekrar dediğiniz bebek sahibi olmaksa olur tabi neden olmasın vücudun hazır zaten artık bir süre dinlendirip tekrar denersin benim de bundan önceki kalp atışı alınamadı diye kürtajdı olur olur inşallah sağlıkla en güzeliyleMerhaba arkadaşlar
Geçtiğimiz Cuma 8 haftalık gebeligimde bebeğin kalbi durduğu için vedalaşmak zorunda kaldım..
Tekrar olabilir mi gerçekten amin ..Çok büyük bir acıymış? ..
Peki siz ne kadar bir süre sonra tekrar gebelik planlarınız ve kaç ay içinde gerçekleştiTekrar dediğiniz bebek sahibi olmaksa olur tabi neden olmasın vücudun hazır zaten artık bir süre dinlendirip tekrar denersin benim de bundan önceki kalp atışı alınamadı diye kürtajdı olur olur inşallah sağlıkla en güzeliyle
Ben 2 regl beklemiştim o arada beslenme spor bazı bitki kürleri vitaminler yüklendim kendime bağışıklığım rahmim vs toparlasın diye şükür 3. Regl de hamile olduğumu öğrendim ama kendine odaklan çocuktan öte önce kendini düşün bir tatil yap sevdiğin bir şeylere başla kafanı dağıt inşallah olacaktır sağlıklaPeki siz ne kadar bir süre sonra tekrar gebelik planlarınız ve kaç ay içinde gerçekleştiYa hamileyken kritik dönem geçmek bilmemişti...Simdi ise şu toparlanma süreci..Hayat bana tezcanlı olma diyor ama ah Konu bu olunca
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?