20 günden beri düşük riskinden dolayı evde yatıyorum... Benim durumumda olan varsa gelin dertleşelim.
düşük riskinden ben 3 aydır yatıyorum..tek yapabildiğim kendimi yormadan yemek yapmaya çalışıyorum ve wc ye kalkıyorum..hamileliğim boyunca da çok dikkat etmem gerekiyor..3 ay boyunca her hafta iğne vuruldum..9-10 iğne oldu sanırım..hergün ilaçta alıyorum..kaç haftalık gebesin ki?ben 12..
kime sordugunu bılemıyorum ama ben cvplayım :26:ben 3,5aylık falan hamileyım....ılk baslarda ben dıkkatlı davrandım gecen hafta bıraz kanamam oldu ve wc harıc kalkmıyorum.........çok korkuyorum Allah hepımızın yardımcısı olsun
konuyu açan arkadaş sadece düşük riskinden evde yatanlar dertleşelim yazmış da kaç haftalık hamile olduğunu merak etmiştim..ona sormuştum ama sen cvp vermişsin sorun değilsen antalyada dr arayan arkadaştın herhalde ben seni hatırladım..buldun mu bare ben hala bulamadım daaaa
bu arada benım kac haftalık hamıle oldugumu ogrenmıs oldunneyse...evet canım ben hatırladıgın gıbı antalya da doktor arayandım evet yenı buldum dr Suat kayaalp ılgılenmesı guzeldı detaylı bı sekılde bılgı verıyo....tavsıye ederım yanı dıger yerlerde duymadıgım seylerı soyledı bana...
bende 3 aylık hamileyim de içime sinen dr bulamadım hala :44: hala araştırıyorum bakalım
ıstersen bu doktora bı gıtmeyı dene..genelınde doktorlar hamılelıgın baslarında sabıt bırıne gıtmeni tavsıye edıyolar hatta bana neden once gelmedıgımı sordu:26:bu arada senın gobişin cıktı mı bende henuz bır sey yok da ondan merak ettım:26:
testleri herzaman devlette yapılmasını onerıyolar....bende gecen hafta aldım ıkılı tarama sonucumu 1:4030..yani down sendromu rıskı ıcın guzel sonuçmuş cok sukur ...ense kalınlıgı da1,2 mm olçulmuş....ense kalınlığı sonucunu ılk gun alıırsın ultrason cekıldıgı gun elıne verırler 1hafta sonra da kan degerını alırsın.....Allah ım herkesın yuzunu guldursungiderim bakalım ilk kontrol zamanımda..yarın 2 li test im var..gerçi özelde yaptırdım bi problem yok ama bide devlet hastanesinde baktırcam..ben hamile kaldığımda 47 kg idim..karnım dümdüzdü göbek problemim yoktu..yazın hergün yüzüyorum ondan olsa gerek..şimdi 50 kg yum ama karnım artık dümdüz değil..hamile giysileri almıştım onları giyiyorum t-shirt falan işte..
bende bi dr a karar verip ona devam edicem bakalım hayırlısı..
bu arada senin 2 li testte bebeğinin ense kalınlığı kaç çıktı?2 li 3 lü test yaptırdın mı?bende onu merak ettim
canım belkıde bır sey yoktur yoksa gorulurdu bence ablam da hamılelıgınde akıntıları vardı ve hastanede kaldı bıtene kadar dusuk tehlıkesı vardı sadece bunu soyledıler.....senın de sadece dusuk rskı vardır benım de var ama benım plasentam aşagıya yerlemışo yuzdenmıs....13,haftamda bellı oldu ama ondan once devlete gıtmıstım orda oyle bısey demedıler aynı gun ozel doktor a gıttım o soyledı...sen nwreye gıdıyosun ozel doktor d<ha detaylı bakıyoo yuzden...dua et canımArkadaşlar başlığı açtıktan sonra uzun bir süre kimse birşey yazmayınca bende bakmadım sonra. Bugün yazılanları okudum. Bende hala yatıyorum, 1 ayı geçti. Hala koyu renk akıntılarım oluyor. Psikolojim çok kötü. Nedeni hakkında da kimse yorum yapmıyor. Daha bebiş çok küçük ondan yorum yapamıyorlarmış. 11. hftnın içindeyiz. Bir arkadaş plasentasının aşağıda olduğunu yazmış. Acaba ne kadarlıkken bunu öğrendiler. Allah hepimize yardım etsin.
testleri herzaman devlette yapılmasını onerıyolar....bende gecen hafta aldım ıkılı tarama sonucumu 1:4030..yani down sendromu rıskı ıcın guzel sonuçmuş cok sukur ...ense kalınlıgı da1,2 mm olçulmuş....ense kalınlığı sonucunu ılk gun alıırsın ultrason cekıldıgı gun elıne verırler 1hafta sonra da kan degerını alırsın.....Allah ım herkesın yuzunu guldursunya bebım de gobegım cıkmıyo yanı normalde de cok zayıf degılım ama gobıs de buyume fark edemıyorum buda benı korkutuyo gercı doktor bebek ıyı dedı ama..ama kanamam oldugu ıcın bebgım 1hafta gerıden gelmıs bunun ıcın de vıtamn ve beslenme onerdi 3lu tarama 3hafta sonra....
Arkadaşlar başlığı açtıktan sonra uzun bir süre kimse birşey yazmayınca bende bakmadım sonra. Bugün yazılanları okudum. Bende hala yatıyorum, 1 ayı geçti. Hala koyu renk akıntılarım oluyor. Psikolojim çok kötü. Nedeni hakkında da kimse yorum yapmıyor. Daha bebiş çok küçük ondan yorum yapamıyorlarmış. 11. hftnın içindeyiz. Bir arkadaş plasentasının aşağıda olduğunu yazmış. Acaba ne kadarlıkken bunu öğrendiler. Allah hepimize yardım etsin.
evet bende oyle okumustum 3den fazlası zararlı demekmıs....bence butun testlerı devlette yaptır ve gene ıstersen ozel doktoruna gıdersın:44:cunku devlettekı doktorlar ılgılenmıyolar dogal olarak tabı ama ....bana devlette plasentanın aşagıda oldugunu hıc soylemedıler ne ılac ne ıgne verdıler sadece dıkkat et dedıler ama plasentanın asagıda olması cok rısklıymıs cook dıkkat etmem gerekıyomus en ufak bır seyde kanama olabılıyomuşben 2 li test için ultrasonu özelde yaptırdığım da ense kalınlığı 1,6 çıktı..normalmiş..internette okudum değer 3 den büyük olursa sonuç kötü imiş sorun var demekmiş..yarın bide devlet hast.de yaptırcam sonra gidip kan da vercem..
bu arada göbeği hiç olmayan insanda hamilelikte karın daha çabuk belirirmiş..bide bende bu konuyu internette araştırdım..bu haftalarda bebek gram olarak az olduğu için minicik olduğu için karın büyümüyomuş..bebek büyümeye başladığı zaman yani gram olarak arttığı zaman karın belirirmiş..bu da 4-5 aya denk geliyormuş..merak etme yanii..bebişlerimiz bu haftalarda daha bikaç gram onlar büyümeden bizim göbişler çıkmıyor yani..
evet bende oyle okumustum 3den fazlası zararlı demekmıs....bence butun testlerı devlette yaptır ve gene ıstersen ozel doktoruna gıdersın:44:cunku devlettekı doktorlar ılgılenmıyolar dogal olarak tabı ama ....bana devlette plasentanın aşagıda oldugunu hıc soylemedıler ne ılac ne ıgne verdıler sadece dıkkat et dedıler ama plasentanın asagıda olması cok rısklıymıs cook dıkkat etmem gerekıyomus en ufak bır seyde kanama olabılıyomuşhamılelıkte her zman gobıs olan cok severdım ama bende olmayınca kjorktum ama sen benı rahatlattın 66gr mıs bebegım ve 7cm soyledıgn gıbı ne kadar buyur kı gobuşş hayırlısıyla o gunlerı de goruruz inşallah......
bende 2,5aydır falan yatıyorum.ılk zamanlarda lekelenme geldı dusuk tehlıkesıyle alakası yok dedıler ama ben gene de korktum ve dıkkat ettım doktor hastane harıc dısarıya cıkmadım....o halde bile kanama geldi:26:ama artık cok daha dıkkat edıyorum inşallah emeklerımız bosa gıtmezevet plesenta sorununu biliyorum..bazı gebeliklerde plesenta aşağıda oluyor en ufak bi ters harekette bile kanama olabiliyor düşük riski yani direkt..o yüzden senin iyi bi dr a görünmen lazım hamileliğin boyunca..mesela bende de gebelik kesemin yanında kanama alanı vardı yani açılma..dr sürekli yat dedi..3 ayım böyle geçti..dinlenince bi de ilaç içince her haftada iğne vurulunca düzeldim..fakat ben bile sürekli dikkat edicem..riskli gebelik başından beri benimde..ani hareket etmiyorum,ağır kaldırmıyorum,1 saat ayakta kalırsam hemen gelip uzanıyorum bi daha kalkmıyorum vb..
bende 2,5aydır falan yatıyorum.ılk zamanlarda lekelenme geldı dusuk tehlıkesıyle alakası yok dedıler ama ben gene de korktum ve dıkkat ettım doktor hastane harıc dısarıya cıkmadım....o halde bile kanama geldi:26:ama artık cok daha dıkkat edıyorum inşallah emeklerımız bosa gıtmezıyıkıde dıkkat etmısım yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?