düşük sonrasi coken fizyoloji ve psikoloji

gebito

Nirvana
Kayıtlı Üye
12 Ekim 2008
7.100
En iyi cevaplar
2
16.287
773
hersey bir anda oldu. ilk trimesteri tamamlamistim. nipt testinin sonucunu bekliyordum. sonuc gecikince endiselenmeye basladim. sonra sonuc 45xo geldi. 2 gun donra dr kapl atisini duyamadi. ertesi gun evde herşeyi görüp, yaşayarak düşük yaptim. yani sali sabahi mutlu mesut bir hamileyken cuma sabahi artik bebegim yoktu.

zaten hamile oldugumu ayni sehirde yasadigim 3 5 kiai disinda kimseye soylememistim. ailem cok uzakta, onlara yilbasinda soylerim diye hayal etmiştim.

esim ve kizimla yasiyoruz. esim cardamba gunu calismaya basladi tekrar. evden calisiyor. evi normal tutmaya çalışıyoruz. 4 yasinda da bir çocuğumuz var. eşim hem cok destek oluyor hem cok anlayissiz.

sarilmak ve sevgi görmek istiyorum. dun sabah zaten bir suru isim car bir de sen bölüyorsun diye bağırdı. cok agladim. bu aksam sariliyorduk, sonra benona kagit attim, o kagit beni kesiyordu dedi. cani o kadar tatli ki. benim canimdan can kopmuş, sirf o duygusal o görüp etkilenmesin diye ornekleri bile laboratuarda kendim gotureyim o kagut kesiginin hesabini yapsin.

6 yillik evliyiz. ilk defa cikti gitti evden. tekrar kasilmaya basladim. kanama durmustu simdi kirmizi olarak tekrar basladi. acile doktora gitsem normal deyip yollayacaklar biliyorum. zaten arayinca bile normal durun evinizde diyorlar.

bugun dogum gunum. gecen yil da dogum.gunumde hep aglamistim. bu yil da.

Hem başın sağ olsun hem doğum günün kutlu olsun.
Kayıp bebeğinizden eşin de etkilenmiştir, kolay değil.
Allahım ailecek yardımcınız olsun inşallah.

Bazen sevdiklerimizi kendi elimizle yüceltip bize yukarıdan bakmalarını sağlıyoruz. Onlar bile şaşıyorlar ne olduklarına. Kahraman tazeoğlunun çok sevdiğim bir sözüdür. Bu kadar duyarlı olmayın. Sorumluluk verin, net olun. Bu kadar ince düşünmek zorunda değilsiniz. Çok geçmiş olsun, yeni yaş yeni güzellikler getirsin.

hersey bir anda oldu. ilk trimesteri tamamlamistim. nipt testinin sonucunu bekliyordum. sonuc gecikince endiselenmeye basladim. sonra sonuc 45xo geldi. 2 gun donra dr kapl atisini duyamadi. ertesi gun evde herşeyi görüp, yaşayarak düşük yaptim. yani sali sabahi mutlu mesut bir hamileyken cuma sabahi artik bebegim yoktu.

zaten hamile oldugumu ayni sehirde yasadigim 3 5 kiai disinda kimseye soylememistim. ailem cok uzakta, onlara yilbasinda soylerim diye hayal etmiştim.

esim ve kizimla yasiyoruz. esim cardamba gunu calismaya basladi tekrar. evden calisiyor. evi normal tutmaya çalışıyoruz. 4 yasinda da bir çocuğumuz var. eşim hem cok destek oluyor hem cok anlayissiz.

sarilmak ve sevgi görmek istiyorum. dun sabah zaten bir suru isim car bir de sen bölüyorsun diye bağırdı. cok agladim. bu aksam sariliyorduk, sonra benona kagit attim, o kagit beni kesiyordu dedi. cani o kadar tatli ki. benim canimdan can kopmuş, sirf o duygusal o görüp etkilenmesin diye ornekleri bile laboratuarda kendim gotureyim o kagut kesiginin hesabini yapsin.

6 yillik evliyiz. ilk defa cikti gitti evden. tekrar kasilmaya basladim. kanama durmustu simdi kirmizi olarak tekrar basladi. acile doktora gitsem normal deyip yollayacaklar biliyorum. zaten arayinca bile normal durun evinizde diyorlar.

Geçmiş olsun. Esinizde üzgündür mutlak ondan böyledir. Erkekler duygularını yanlis yolla ifade ediyorlar bazen. Kanama çok şiddetli olmadığı sürece ağrı kramplar olmadığı sürece normaldir cnm. Evladina sarıl kokla. Rabbim hayırlı zamanda sağlıklı bı evlat nasip etsin tekrar inşallah.

Eşiniz ayıp etmiş. Bunu farkedip gönlünüzü almalı. Yukarıda yorumdaki gibi herseyi kendiniz halletmeyin. Sorumluluk alıp ne yaşadığınızı bilmeli. Kavga etmeden çok kırıldığınızi söyleyin bağırırsa siz susup birşey demeyin. (Ben olsam öyle yaparım) Bir görsün bakalım bu durumdaki karısına kötü davranmak neymiş. Düşük ne demek kağıt kesiği ne demek 😒

gebito gebito cuğum üzülmeyin diyemem, ne kadar zor olduğunu biliyorum. Bir kızınız varmış, kızınıza sarılın ve şükredin.
Eşiniz ve davranışları için bir şey söylemek istemiyorum, anlam veremiyorum, erkekler nedense bu gibi durumlarda saçma ve bencilce davranabiliyor, belki duygularını belli etmek onlara zayıflık olarak geldiğinden olabilir.

cevaplariniz icin tesekkur.ederim. tek.tek alıntılayabilecek gucte.degilim.su anda. acikcasi konuyu acarken bile.kafami toplayabilmis degildim.

onun da cok.zorlandigina eminim. cok yalniziz. herseyi ikimiz yapmaliyiz. o da eziliyor altinda.

acikcasi hastameye ornek goturecek gucum yoktu. ama bu yükü ona da.yukleyemedim. kiyamadim.

geldi.eve. yanimda oturuyor benimle konusmadan. ben de onun.nefret ettigi tarzda.bir film.acmistim. onu izliyoruz birlikte.

anons etmek istiyorum ama anlatacak gucum yok. zaten cok.az.insan biliyordu hamile oldugumu. bugun biri.mesaj.atmis. cevap veremedim.

Başınız sağ olsun öncelikle. Çok üzücü bir durum ama neyse ki bir çocuğunuz daha varmış. Buna şükür deyin. Dünyada alacak nefesi yokmuş demek ki. Belki ileride tekrar bebek sahibi olursunuz.

Eşinizin de etkilendiğini düşünüyorum. İlla ki psikolojik olarak onu da sarsmıştır. Birbirinize karşı daha açık olmanızı tavsiye ederim.

Doğum gününüz kutlu olsun. 🌼

doktorum bana bebek saglıklı olsa dusmez saglıksız olunca vucut kendısı yapıyor ondan dusuk oluyor demıstı
herseyın hayırlısı...
vucudunuzda yasadıgınız seylerı esınız sızın gıbı hıssedemez o yuzden sızın gıbı uzuntu yasamaması normal ama emın olun erkek de uzuluyor onun ıcınde kolay degıl

cocugunuz varmıs ona sarılın dogum gununuz kutlu olsun nıce guzel haberler alacagınız mutlu yıllara ınsallah

sirf o duygusal o görüp etkilenmesin diye ornekleri bile laboratuarda kendim gotureyim
Bunu yapmana hiç gerek yoktu. Erkekler bizim gibi düşünemiyor :( düşük nedir doğum nedir lohusalık en ufak fikirleri yok. Fizyolojisi anlamasına müsait değil ve de empati yetenekleri yok. O yüzden olaylara onları da dahil etmek gerekiyor. Numuneyi görmüş olsa seni anlayabilirdi.

Size kocaman sarılmak istedim. Yasadıklarınızı ben de yaşadım hem erken dönemde hem de 37. Haftada. 45x turner ın zaten yaşamla çok bağdaşmadığını elendiğini size açıklamışlardır.Bakın bir tane evladınız varmış Allah bağışlasın ona uzun ömürler versin ona sarılın. Zaman her şeyin ilacı zamanla daha iyi olacaksınız

Gecmis olsun. Insallah cennette kavusursunuz yavrunuzla.
Bence acınızı yasayin, icinizden geliyorsa ağlayın. Evde 4 yasinda cocuk var diye cok da fazla bastirmayin yani. Insan yeri geliyor adet sancisindan bile agliyor.
Ben sizin tek sucunuzun ornekleri hastaneye goturmek oldugunu düşünüyorum. Bunu neden siz yaptiniz? Eşiniz bunun nasil bir ozveri olduğunun farkinda mi? Ve siz bunu yaptiktan sonra icinize dert olduğunun, eşinizin her hareketinde bunu hatirlayip hatirlatacaginizin farkinda misiniz?
Gereksiz fedakarliklar yapmayın

Seni o kaadr iyi anliyrm ki. Ben de 7. Aya girerken vefat etti karnimda. Senin en azindan kizin varmis.benim. o da yok. Uzulme.Rabbimin vardir bir bildigi

Back
X