Düşük Tehdidi

huzurlu28

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2025
2
1
1
32
Merhaba,
İlk defa buraya yazıyorum ama sizlerin her konuda ki yorumlarınızı her zaman okuyordum. Şuanda 6+3 haftalık hamileyim. Geçen hafta cuma gün sabah saatlerinde şiddetli şekilde kasık ağrısı yaşadım baktım ki kanam oluyorum hemen acile gittim. Muayene sonrası düşük olabileceğini yatmam gerektiğini söyledi ve progestan (5adet) iğne + sabah akşam olmak üzere fitil verdi. İğnenin bir tanesini hastanede vurdular. Eve geldim yattım. Akşama doğru tuvalete gittiğimde benden bir parça düştü kan tuttuğu içinde çok bakamadım ama büyük bir parçaydı. Hemen hastaneye tekrar gittim. Kese duruyor dinlenmeye devam et dediler. Kanama 3 gün içinde azalarak bitti. Bu hafta tekrar kontole gittim. Kalp atışını duydum. Şuanlık aynı şekilde devam etmem gerektiğini söylediler. Herhangi bir belirtin aniden kesilirse kusma-mide bulantısı-göğüs hassasiyeti vb. gibi hemen acile gitmem gerektiğini söyledi. Sizlerin de böyle durumlar oldu mu ? gebeliğiniz nasıl geçti? Benim çevremde de yaşayan olmadı o yüzden konuşacağım kimsem de yok bana akıl verirseniz çok mutlu olurum.

Merhaba,
İlk defa buraya yazıyorum ama sizlerin her konuda ki yorumlarınızı her zaman okuyordum. Şuanda 6+3 haftalık hamileyim. Geçen hafta cuma gün sabah saatlerinde şiddetli şekilde kasık ağrısı yaşadım baktım ki kanam oluyorum hemen acile gittim. Muayene sonrası düşük olabileceğini yatmam gerektiğini söyledi ve progestan (5adet) iğne + sabah akşam olmak üzere fitil verdi. İğnenin bir tanesini hastanede vurdular. Eve geldim yattım. Akşama doğru tuvalete gittiğimde benden bir parça düştü kan tuttuğu içinde çok bakamadım ama büyük bir parçaydı. Hemen hastaneye tekrar gittim. Kese duruyor dinlenmeye devam et dediler. Kanama 3 gün içinde azalarak bitti. Bu hafta tekrar kontole gittim. Kalp atışını duydum. Şuanlık aynı şekilde devam etmem gerektiğini söylediler. Herhangi bir belirtin aniden kesilirse kusma-mide bulantısı-göğüs hassasiyeti vb. gibi hemen acile gitmem gerektiğini söyledi. Sizlerin de böyle durumlar oldu mu ? gebeliğiniz nasıl geçti? Benim çevremde de yaşayan olmadı o yüzden konuşacağım kimsem de yok bana akıl verirseniz çok mutlu olurum.
Merhaba öncelikle geçmiş olsun yaşamadım ama progestan ve fitili düzenli kullanın mutlaka doktorunuz muhtemelen ilk trimester bitene kadar devam edebilir kesinlikle ağır iş yapmayın ve dinlenin şuanda zaten bir sorununuz yok kalp atışını duyduysanız ve ilerliyorsa. 9 10. Haftalardan sonra belirtilerde azalma yaşayabilirsiniz 3 gün gidip 3 gün gelebilir bu gayet normal ama aniden kesilirse kanamanız devam ederse günde 5 kereden fazla kusmaya başlarsanız veya bayılırsanız ani geçmeyen daha da ağırlaşan ağrılar yaşarsanız mutlaka direkt doktora gidin sağlıkla gelsin bebeğiniz inşallah 🙏 streste yapmayın kesinlikle sakin kalmalısınız stres bebeği büyük ölçüde etkiliyor ve henüz tutunma aşamasında ve küçük

ilaçlarınızı kullanın ve yatın bol bol. tuvalet dısında kalkmayın yerinizden. bir süre böyle devam edin. insallah sağlıkla kucağınıza alırsınız

Bir çok gebelikte yaşanan bir durum bu. Pogestan çok etkilidir düşük risklerinde. Doktorunuzun dediği gibi lütfen istirahat edin, ani hareketlerden kaçının, yukarıya doğru bir şeyler almak için uzanmayın, ya da yerden sizi zorlayan şeyler kaldırmayın. Uzanın, film izleyin, kitap okuyun, uyuyun. Gebeliğin riskli dönemini atlatana kadar ful tembellik yapacaksınız :)

Back
X