Düşük yapan ve tekrar hamile kalmak isteyenler...

ben de yumurtlama olabilir diye dusundum,ama dedigin gibi insan kotu bir tecrube yasayinca cok hassas oluyor, her ihtimal akla geliyor. simdi Turkiye'deki doktoruma ulasmaya calisiyorum,bir sey olursa haber de veririm,saolun.

sabahtan beri bunu düşünüyorum 3 nedeni var rahimde enfexsiyon o tedavi ediliyor. rahimde delik 3,5 saat niye kan kaybedip çıkamdıysam artık. rahimde yapışıklık kazı kazı bitiremedim dedi dibimi görene kadar kazımış adi kadın çok kazımaktan yapışıklık olur. şimdi bu ikisinin içinden çıkamadım artık boğazım ağrıyo ağlamaktan yani doktora neden diyemedim oda nedenini söylemedi allahım diyorum yani ankara gibi yerden çık gel küçücük yere başıma gelmeyen kalmadı uyduruk hastanede

Dusukle ilgili,benim kurtajimi gerceklestirmis doktorun guzel biz yazisini buldum nette,sizlerle de paylasmak istedim:

Düşükler (Abortus)

-Fazla değil daha 20 yıl önce ,USG ve kanda gebelik hormonları ortada yokken ,bir gebeliğin teşhisi ancak 6 haftalık iken konulabiliyordu. Şu anda ise testler daha adet gecikmesi olmadan ( 3- 3.5 haftalık gebelik) bile teşhis edilebiliyor. Bu kadar erken seviyelere kimyasal gebelik denmektedir, yani embryo mikroskopik seviyede olup sadece salgıladığı kimyasal madde (hormon) ile saptanabilmektedir.

-İlk 6 haftada embryonun düşük yapma oranı %45’e dek varmaktadır (SANILDIĞINDAN ÇOK YÜKSEK). Ancak bebek ve kalp atışı gözlendikten sonra bu oran %15’lere düşmektedir.

-Günümüzde kimyasal gebelik saptanan ama sonra düşük oluşan ve moralleri bozulan bir çok kadın 20 yıl önce yaşasalar hiçbir şeyden habersiz , mutlu bir şekilde yaşayıp, geç bir adet gördüklerini zannedeceklerdi.

-Düşük oranının bu kadar çok olmasının sebebi doğadaki –deyim yerinde mi bilmiyorum ama- fabrikasyon hatasıdır. Sperm ve yumurta birleşirken kromozomlarda hatalar sıklıkla oluşur ve sakat olan gebelikler yine doğanın savunma mekanizması ile düşürülürler.

-Düşük mataryellerinin kromozomlarının incelendiği çalışmalarda ,kromozom anomali oranının %95 ler seviyesinde olduğu saptanmıştır. Başka bir deyişle oluşan düşüklerin %95’i sakat gebeliklerdir ve düşmeleri herkes için iyi olmuştur. Dışarıdan verilen düşük önleyici progesteron ilaçları olayı sadece geciktirir, önleyemez.

-Hastalarla iyi iletişim kurulması, düşük yapan kişinin psikolojisini anlayarak durumun açıklanması önemlidir. Düşüğün doğal bir olay olduğunu ,az bir olasılıkla da olsa tekrarlayabileceğini ,ancak bu risklerin herkes için geçerli olduğunun belirtilmesi gereklidir. Meslek hayatımda düşük yapan hastalarımın durumlarını tekrar değerlendirdiğimde, o an yaşanan üzüntülerin gerçekten boş olduğunu görebiliyorum. Daha sonra elde edilen normal bir gebelik sonrasında herşey unutulmaktadır. Ama bunun o sırada hastalara anlatılması çoğu zaman çok zordur. Anne adayları genelde hatalı bir şey mi yaptım da düşük oluştu sorusu ile uğraşmakta ve suçluluk duymaktadırlar. Çoğu bütün izahlara rağmen bir sebep aramakta, gerekirse bu uğurda her türlümaddi külfete katlanmaktadırlar. Ne yazık kide bir çok merkez bu duygularını da suistimal edebilmektedir. Yapılması gereken tek şey doğru bilgilendirme, psikolojik destek ve beklemektir.

-Ancak arka arkaya 2, aralıklı olarak 3 veya daha fazla 5-6 haftalık makroskopik olarak saptanmış gebeliklerde (kimyasal değil) başka araştırmalar da yapılabilir. Ancak çoğu zaman bir şey saptanamaz.

-Eşlerden yapılan kromozom analizleri, TORCH infeksiyon araştırmaları, antifosfolipid sendrom denen bir hastalık için antikor araştırmaları, rahimiçi dokunun araştırmaları yapılabilir.

-Ne yazık ki senelerdir arka arkaya düşük yapan (habituel abortus) hastaların tedavisinde senelerdir yeni bir gelişme olmamış ve rutin uygulamalar arasına girmemiştir.

-Hamilelik öncesinde veya hemn başında düşük doz aspirin, heparin kullanımı denenebilir.

-Genetik tanı yapılarak (Preimplantasyon genetik tanı-PGD=Preimplantation Genetic Diagnosis) tüp bebek başka bir seçenek olabilir.

sabahtan beri bunu düşünüyorum 3 nedeni var rahimde enfexsiyon o tedavi ediliyor. rahimde delik 3,5 saat niye kan kaybedip çıkamdıysam artık. rahimde yapışıklık kazı kazı bitiremedim dedi dibimi görene kadar kazımış adi kadın çok kazımaktan yapışıklık olur. şimdi bu ikisinin içinden çıkamadım artık boğazım ağrıyo ağlamaktan yani doktora neden diyemedim oda nedenini söylemedi allahım diyorum yani ankara gibi yerden çık gel küçücük yere başıma gelmeyen kalmadı uyduruk hastanede

bence hemen baska bir doktora gorun canim,gercekten,bir imkan yarat ve olmadi buyuk sehirlerden birine git 1 haftaligina falan ve baska 1-2 doktora da gorun derim ben.

ben de doktorumla telefonla gorustum,hic merak etme o agrilar kurtaji takip eden ilk ay boyunca zaman zaman olur,kan damarlarin hamilelikte genislemisti simdi onlar normallesiyor ondan daha cok sancin olur, hatta ilk reglinde daha sancili gecebilir korkma dedi. al bir aspirin,otur dinlen dedi.

canım senin düşüğün kaç haftalıktı ki.
yani artık kazıma olayının olmadığını vakum küretajla işlemin tamamlandığını biliyorum hep.
benimde eğer kendi düşmeseydi kürtaj olucaktım.ozamanlar çok araştırdım.ve 10haftadan önceki gebeliklerin bıçaksız temizlendiğini duydum.
rahimi delene kadar uğraşmış demek bravo.bu riskleri hep okumuştum hepsi başına gelmiş.
ama inşallah bi çözümü vardır canım yaa.allah yardımcın olsun.

ben de doktorumla telefonla gorustum,hic merak etme o agrilar kurtaji takip eden ilk ay boyunca zaman zaman olur,kan damarlarin hamilelikte genislemisti simdi onlar normallesiyor ondan daha cok sancin olur, hatta ilk reglinde daha sancili gecebilir korkma dedi. al bir aspirin,otur dinlen dedi.

ii bari canım için rahatlamıştır.ayaklarına çok diikat et hatta düşük yapan kürtaj olan hepimiz dikkat edelim.çok önemliymiş üşütmemek

yani artık kazıma olayının olmadığını vakum küretajla işlemin tamamlandığını biliyorum hep.
benimde eğer kendi düşmeseydi kürtaj olucaktım.ozamanlar çok araştırdım.ve 10haftadan önceki gebeliklerin bıçaksız temizlendiğini duydum.
rahimi delene kadar uğraşmış demek bravo.bu riskleri hep okumuştum hepsi başına gelmiş.

benimki düşük değil aslında kalbi durdu çok fazlada beklediği için yapışmıştı doktorda kasaplıktan terfi etmiş sanırım

arkadaşım asiselcan vardır bi çaresi emin olmadan sakın bi karara varma iyi bi dr a gitmelisin hem yenimi belli oldu bu dr un dediği

benim ki 8+6'da kalbi durmus,3,5 hafta farkinda olmadan tasimisim. kurtaja alindim ben de fakat vakumla yaptilar ve cok rahat gectigini soylediler. sen daha once de konustugumuz gibi hemen baska doktorlara gorun,cok vakit gecirme canim. sonuclari bize de bildir lutfen,cok gecmis olsun.

nasıl yaaa!
anlamadım
kürtjdan sonra mı delik var dendi yani kürtajda kazımayla mı delindi inanmıyorum ne biçim dr.lar var!
ağlamakla kendini bitirme canım, sabah yada belki gece 12den sonra da alabilirsin hemen yakın ve iyi bi hastaneden randevu al, üniv. hastaneleri zaten kaç gün sonraya veriyor erteleme
önce tedavini ol allahın izniyle, sonra o kadından hesap sormaya da git gerekirse!
dua et canım kendini bırakma
hatırladığım kadarıyla eşin yanında da değildi dimi
erteleme inşallah ii haberlerini alırız

slm kizlar arada girip bakiyorum haberlerinizi aliyorum hepinizin iyi olduguna sevindim, yeni arkadaslar icinde üzüldüm insallah atlatirlar en kisa sürede

ben 10 haftalikken kalbi durdu vakumla oldu zaten uyutuma kurtaj 8 dak kalik bir surec narkozdan cikip normal odaya alana kadar 2 saat sürüyor benimkisi öyleydi ama arkadasin drunu cok merak etim nasil dibine kadar kazimislar onu anlamadim iliski bile öyleyse uzun bir sure kesin yasak olmasi lazim bence baska dra gidip görünün kadin hastaliklari dikkate alinmasi gereken konulardan arkadasa tekrardan cok gecmis olsun

canım benim kürtaj değilde düşük oldu.
4aydır farklı zamanlarda adet oluyorum.yani ilk 33 26 27 28günde oldum.
hamile kalmadan öncede 28günde olurdum genelde.
bu bi kaç ay değişiklik olabilir.sonra düzene girer

Bekleyelim ve görelim bakalım canım o zaman hayırlısı olur inş napalım çokda hasta oldum bu ay zaten grip sistis hepsi üst üste geldi :(

günaydınlar
hastalanmadım henüz hormanlarım tavan yaptı çok asabiyim ya hastalansam da rahatlasam
gecede sıkıntılı sıkıntılı rüyalar gördüm güya bebeğim gitmemiş karnımdaymış hissediyorum karnımda hatta görüyorum karnımın üstünde ayak izlerini falan normalde düşmeseydi 12-13 haftalık falan olacaktı rüyada 18 haftalık olmuş ikili testi kaçırdım diye üzülüyorum bir yandan kürtajdan sonra nasıl sağ kalmış falan diyor drlar tuhaftı anlayacağınız ama etkisinde kaldım çok

nasıl yaaa!
anlamadım
kürtjdan sonra mı delik var dendi yani kürtajda kazımayla mı delindi inanmıyorum ne biçim dr.lar var!
ağlamakla kendini bitirme canım, sabah yada belki gece 12den sonra da alabilirsin hemen yakın ve iyi bi hastaneden randevu al, üniv. hastaneleri zaten kaç gün sonraya veriyor erteleme
önce tedavini ol allahın izniyle, sonra o kadından hesap sormaya da git gerekirse!
dua et canım kendini bırakma
hatırladığım kadarıyla eşin yanında da değildi dimi
erteleme inşallah ii haberlerini alırız

evet canım eşim yanımda değil şimdi doktor araştırıyoruz aydında olmazsa ankaraya dönücem rahim filmi çekilmeden kesin bişey demezler demi bu doktor ultrasonda baktı ne kan aldı ne idrar ne gördü bilmiyorum ama çok moralim bozuldu yani birdaha çocuğun olmaya bilir demek öyle kolay bişey değil inşallah saçmalamıştır bu arada 33 gün oldu hala regl olmadım ne oluyor bana anlamıyorum

Slm.canlar ne var ne Yok
Bnm gunlerim sohun geciyor trden misafir gelecek
Ona hatirlik yapiyorum
Dukkan actim tekstil uzerine onun telasi derken
Gunler gecip gidiyor arada girip okuyorum
Onun haricinde birsey yok
Asiselcan cnm gecmis olsun
Film falan cektir umarim pis drun defihi gibi degildir
Bn kurtaj olurken dr rahmi delersek almak zorundayiz dedi
Rahmi ustten ultrasalla bir dr bakti alttan diger dr kurtak yapti
Vol narkos almistim :(
Korktuklarimizdan emin eylesin Allahim

Canim cok cok gecmis olsun diyorum yeniden, o doktor bozuntusunun o kadar kazimamasi gerekiyor hadi kazidi diyelim o yanlislikla fazla kazimistir oyle rahim delmek kolay degil :19:Neyse canim oyle bile olsa bu cocugun olmaz anlamina gelmiyor. O deligi duzeltmek icinde operasyonlar oluyor sen kafani rahat tut. Genelde rahim deligi olunca dusuk tehlikesi yuksek oluyor bence sen iyi bir doktor bul ve eger gercekten delinmisse rahmini duzelttir.
Zaten rahmindeki o enfeksiyon o doktorun yaptigi kurtajdan olmustur buyuk bir ihtimalle ne bicim doktorsa direk kasap cikmis hey Allahim bazilari hic dusunmeden is yapiyor gercekten
Sen sakin uzulme bacim bunlar senin yeniden hamile kalmana engel degil

Back
X