Düşük yapan ve tekrar hamile kalmak isteyenler...

suaycım bende seni merak ediyodum üzülme canım ilk adeti çok az olanlar var önemli olan gelmiş olması diye duymuştum bi dahaki adetine gelince bi kaç ay düzene girmeyebilirmiş ama sonra eski düzenin gibi devam ediyo stres yapma canım doktorunada danış istersen

sagol canım benım bende bir dahakı adetımı beklıyeceğim zen nasılsın bebebk çalışmalrı nasıl tatlım varmı bır gelişme ben adet olunca soğan suyu içtim bide ayrıca bu akşam süt maydanoz buharı yapacağım:34:

sagol canım benım bende bir dahakı adetımı beklıyeceğim zen nasılsın bebebk çalışmalrı nasıl tatlım varmı bır gelişme ben adet olunca soğan suyu içtim bide ayrıca bu akşam süt maydanoz buharı yapacağım:34:

benimde yarın edet olmam lazım ama düzenlide gelmeyebiliyoya bakalım hayırlısı canım herşeyin bekliyorum :)

benimde yarın edet olmam lazım ama düzenlide gelmeyebiliyoya bakalım hayırlısı canım herşeyin bekliyorum :)

günaydın canım inş. güzel haberler verirsin bızede en azından bırılerının hamiş olması benı cok mutlu ediyor olmazsan bır kaçgün daha bekle ve test yap :34:
bende dün akşam süt maydanoz buharı yaptım

Merhaba kızlar :124:
dün doktora gittik nihayet.USG kontrol yaptı,kürtajdan sonra rahim toparlamış dedi.
bazı testler verdi.pıhtılaşma testleri,smear,tiroid,idrar,kan şekeri,kan sayımı
bunların sonuçlarını alalım bişey çıkmazsa eşimde ve bende kandan genetiğe bakılcakmış.farklı bazı testler daha yapılcakmış.
6 tüp kan verdim vücutta kan kalmadı :52:
sonuçlarımın bazıları 1 hafta sonra çıkıcak.doktor tekrar çağırdı.
tsh,kan sayımı ve idrar sonuçlarım dün çıktı.tsh sınıra yakın 4.6 falan çıkmış.diğerleri de normal değerler içinde.

Canım, tsh çok önemli. En büyük düşük sebeplerinden biri. Ben hamileliğimin başından beri uğraşıyorum tshımı düşürmek için. Normalde sınır 4,6 evet ama sağlıklı bir hamilelik için 2,5 altında tutulması gerekiyor. İnternetten araştırırsan bulursun zaten çoğu doktorun yazısını bu konuda.

Benim değerlerim 3,7 idi. 25 mg ilaç ile başladım şu an 75 mg çıkarttı dozu endokrin uzmanı. Sürekli kontrol altında tutulması lazım. :17: Doğuma kadar her ay tahlil yapılıyor ilaç dozu ayarlamak için.

Umarım diğer tahlillerin tertemiz çıkar ve bebeğini bir an önce kucağına alırsın. :17:

Canım, tsh çok önemli. En büyük düşük sebeplerinden biri. Ben hamileliğimin başından beri uğraşıyorum tshımı düşürmek için. Normalde sınır 4,6 evet ama sağlıklı bir hamilelik için 2,5 altında tutulması gerekiyor. İnternetten araştırırsan bulursun zaten çoğu doktorun yazısını bu konuda.

Benim değerlerim 3,7 idi. 25 mg ilaç ile başladım şu an 75 mg çıkarttı dozu endokrin uzmanı. Sürekli kontrol altında tutulması lazım. :17: Doğuma kadar her ay tahlil yapılıyor ilaç dozu ayarlamak için.

Umarım diğer tahlillerin tertemiz çıkar ve bebeğini bir an önce kucağına alırsın. :17:

Birşey önermek istiyorum yinede doktoruna sor tabi ama derotu troidi dengeliyor ben kendimde denedim (haşimato var) gerçekten işe yarıyor hem bağırsaklarımıda çalıştırıyor.Dereotunu sade yiyemiyorum ,1 demeti limonlayıp tuz döküp yiyorum ve en son dengesiz çıkan sınırı geçen değerlerimi düzene soktu..Belki ilacı azaltmanıza yardımcı olur

Birşey önermek istiyorum yinede doktoruna sor tabi ama derotu troidi dengeliyor ben kendimde denedim (haşimato var) gerçekten işe yarıyor hem bağırsaklarımıda çalıştırıyor.Dereotunu sade yiyemiyorum ,1 demeti limonlayıp tuz döküp yiyorum ve en son dengesiz çıkan sınırı geçen değerlerimi düzene soktu..Belki ilacı azaltmanıza yardımcı olur

Dereotunu çok severim. :17: minikkelebek bak sende faydalanabilirsin dereotundan. :17:

ysmc canım benim enteresan bir durumum var. Antikorlarım her şeyim temiz. Tiroid hastası değilim yani aslında. Tamamen hamilelikle alakalı bir durum gibi. 50 mglık doz 1 haftada 3,7 den 3,08 e düşürdü ama doktorum yeterli bulmadı düşüşü. Gebelik haftama göre bir an önce düşürmek istedi değeri. Haftaya yine bakılacak değerime. Ona göre doza tekrar düzenleme getirilecek. :17:

Allah buyuk diledigi hayirli bir zaman kuzumu yollasin insAllah
dün gece adet oldum kizlar hakkmizda hayirlisi olsun

Dereotunu çok severim. :17: minikkelebek bak sende faydalanabilirsin dereotundan. :17:

ysmc canım benim enteresan bir durumum var. Antikorlarım her şeyim temiz. Tiroid hastası değilim yani aslında. Tamamen hamilelikle alakalı bir durum gibi. 50 mglık doz 1 haftada 3,7 den 3,08 e düşürdü ama doktorum yeterli bulmadı düşüşü. Gebelik haftama göre bir an önce düşürmek istedi değeri. Haftaya yine bakılacak değerime. Ona göre doza tekrar düzenleme getirilecek. :17:

Sağolun kızlar,denicem ben de.Temmuzda yaptırdığım tahlillerimde 3 çıkmıştı.
6 ayda 4 ün üzerine fırlamış.ben de anlamadım stres yapar mı acaba.
Dereotunu severim ben demet demet yiyim bari :1:

günaydın kızlar dün adet olmam gerekiyodu olmadım bugün test yaptım negatif çıktı :( bi kaç güne olurum heralde çok üzgünüm:(((((

canım benim olursanda üzülme belki geç döllenme olduysa hemen çıkmaz umutsuzluğa kapılmak yok dün hürriyettebi yazı okudum 14 yıl mücadele etmiş tüp bebek aşılama pes etmemiş ve oğlu olmuş bizde pes etmicez her adetimiz bittiğinde çalışmalara devam :))

canım benim olursanda üzülme belki geç döllenme olduysa hemen çıkmaz umutsuzluğa kapılmak yok dün hürriyettebi yazı okudum 14 yıl mücadele etmiş tüp bebek aşılama pes etmemiş ve oğlu olmuş bizde pes etmicez her adetimiz bittiğinde çalışmalara devam :))

elinde olmuyo insanın üzülüyoruz ister istemez ama hayırlısı canım herşeyin Rabbim en doğru zamanı bilir.

elinde olmuyo insanın üzülüyoruz ister istemez ama hayırlısı canım herşeyin Rabbim en doğru zamanı bilir.

ewt canım sana söylüyorum ama her adet olduğumda ağlıyorum herşeyde vardır bi hayır diyelimşu mubarek günde allah herşeyin hayırlısını versin hepimiz için inş sağlıklı bebekler bizimle olsun

kızlar merhaba bayadır konuyu takip etmiyorum(kafamı dağıtmak için bebeği düşünmemek için maalesef ) aklıma birşey takıldı :hani yumurtlama gününü bekleyin falan deniyor ya...şimdi yumurtlama günü tam istediğimiz gibi denk gelmese mi desem ne biliyim planlı programlı yapılmasa ovulasyon testi vs. o zman döllenme sağlıklı mı olmuyor?
şu an dış gebelik geçiren arkadaşım bir yerde okudum tam döllenme gerçekleşmediği için yaşamışım böyle bir gebeliği dedi.hani sağlıklı bir bebişimizin olması için tam yumurtlama gününü denk getirip ayrıca sırt üstü uzanıp beklemek gibi uygulamları tam ve doğru bir şekilde mi yapmamız gerekiyor:26:

beni aydınlatın kızlarrr :26:

kızlar, allah bebişlerinizi sağlıkla kucağınıza almayı nasibetsin

benim de krtjla sonuçlanan gebeliğimde beta hcg bakılıp pozitif görülen aynı testte tsh ım da 20 lerde çıkmıştı :(
şuan ortalama değerlerde... 3,8 çıktı yine de 25 mg arttırdık.
maalesef senelerdir ilaç kullanıyorum... dereotunu herkes devamlı söylüyor ... zaman zaman yediğim oluyo ama düzenli değil, annem de düzenli ye der durur
ysmc canım sen faydasını gördüğünü söylemişsin her gün düzenli yiyebiliyormusun?

kızlar merhaba bayadır konuyu takip etmiyorum(kafamı dağıtmak için bebeği düşünmemek için maalesef ) aklıma birşey takıldı :hani yumurtlama gününü bekleyin falan deniyor ya...şimdi yumurtlama günü tam istediğimiz gibi denk gelmese mi desem ne biliyim planlı programlı yapılmasa ovulasyon testi vs. o zman döllenme sağlıklı mı olmuyor?
şu an dış gebelik geçiren arkadaşım bir yerde okudum tam döllenme gerçekleşmediği için yaşamışım böyle bir gebeliği dedi.hani sağlıklı bir bebişimizin olması için tam yumurtlama gününü denk getirip ayrıca sırt üstü uzanıp beklemek gibi uygulamları tam ve doğru bir şekilde mi yapmamız gerekiyor:26:

beni aydınlatın kızlarrr :26:

valla canim benim 8 haftalikken kalbi atmadigi icin aldirdigim bebisim de ne ideal gunlerden birinde hamile kaldim, ne de esimle bebek calismasi yapiyorduk. geri cekilme yontemiyle korunuyorduk, her seferinde de hemen ayaga kalkardim, dusa girerdim. bebis kesemde de gayet uste tutunmustu,kalbi durdugu halde dusmedi 3 hafta hatta,kurtaja girdim. tamamen kromozom hatasindan olan bir kalp durmasiydi. illa ki yumurta gununu denk getir, sirt ustu uzan bekle cok bir sey farkedecegini sanmiyorum, o zaman saglikli istenmeyen gebelikler olmazdi. Bazi seyler Allah'in isi iste, tip bile tam aciklayamiyor.

valla canim benim 8 haftalikken kalbi atmadigi icin aldirdigim bebisim de ne ideal gunlerden birinde hamile kaldim, ne de esimle bebek calismasi yapiyorduk. geri cekilme yontemiyle korunuyorduk, her seferinde de hemen ayaga kalkardim, dusa girerdim. bebis kesemde de gayet uste tutunmustu,kalbi durdugu halde dusmedi 3 hafta hatta,kurtaja girdim. tamamen kromozom hatasindan olan bir kalp durmasiydi. illa ki yumurta gununu denk getir, sirt ustu uzan bekle cok bir sey farkedecegini sanmiyorum, o zaman saglikli istenmeyen gebelikler olmazdi. Bazi seyler Allah'in isi iste, tip bile tam aciklayamiyor.

merhaba kızlar
uzun süredr yazamadım sizlere.bende 1 yıl önce düşük yaptım 16 haftalıktı.düştü.ama işin ilginç yani şöyle.ilk düşük hamileliğimde 5 ayda gebe kalmıştım çok kolay oldu düşükten sonra 9 ay olmayınca doktora gittik sorunmu var dıye.birde ne duyalım eşimde sperm sayısı ve hareketliliği çok azmış sperm sayısı 6 mlyon dedi ve aşılama bile olmaz dedi.bende dedimki nasıl olur ben hamile kaldım ama doktorda olur olmayack diye bişey yok dedi .neyse sonra 1 ay boyunca eşime incir kürü içirdim ve keçi boynuzu tam 1 ay sonra tekrar test yaptırdık sperm sayısı 6 milyoından 12 milyona çıkmış 2 katına ve hareketlilik düzelmiş.kızlar gerçekten bu doğal kürler işe yarıyor gözümle gördüm ki eşim hergün düzenli içmedi midem bulandı falan dedi.ama hala bebiş yok hamile kalamadım :(( halbuki ilkinde hemen kalmıştım .inşallah allah tüm ieteyenlere nasip eder

... aklıma birşey takıldı :hani yumurtlama gününü bekleyin falan deniyor ya...

hatice'cim, maalesef çok bilgim yok bu konuda. sana sadece duyduklarımı yazacağım...

arkadaşımın biri adeti biter bitmez başlamış çalışmaya, mesela 5 gün adet devam ediyor, 6. gün hemen başlıyor çalışmaya, bir kaç kişiden daha duydum bu yöntemi.

hatta sanırım geçen aydı, bu topikte konuştuk bu konuyu, adet
biter bitmez birlikte olmak konusunu, hemen bütün arkadaşlar biter bitmez çalışmalara başladığını söyledi. tabi ovulasyon günlerine de dikkat ederek.

bir akrabamızın gelini de yine aynı şeyi söyledi, aylarca bebek istemişler, sonunda eşinin babaannesine sormuş :) oda demiş biter bitmez birlikte olun...

ne kadar doğrudur bilmiyorum.bende yumurtlama günlerini bekliyordum kaliteli falan olsun diye :) bunları duyunca beklemiyorum artık bende. tedbir bizden taktir Allahtan artık, inşaallah sende bende hepimizde kavuşuruz bebeklerimize :34:

Back
X