Düşük yapan ve tekrar hamile kalmak isteyenler...

Böyle bir zor dönemde Allahtan hepimiz için sabr diliyorum arkadaşlar.Ben 3 yıllık tedavimden sonra hamile kaldım ama 8 haftalığında bebğin kalbi atmadı.Beni en iyi analayacak olan sizlersiniz.Üzerinden 2 ay geçti yeniden tedaviye başladım.Doğal yolla deneye biliriz ama doktor aşılama öneriyor.Aşılama 2 kat şansımı artırıyor.Aşılamayı düşünüyorum ama eger tutmazsa bu sefer yıkılırım.Çünki ümidim,beklentim cok fazla olucak.Çok korkuyorum.Perşembe günü karar vermem gerek. Ne olur bir akıl verin.

Normal dusuk oldu canim.Doktor hemen hamile kalabilirsin tekrar dedi ama iste yumurtlama dusukten sonraki donemde normale gore gec oluyormus diye duymustum.o yuzden emin olamadim.normal adet siklusuma gore dun surecin baslamis olmasi lazim ama pek ovulasyon belirtisi yok gibi
Sana da cok gecmis olsun.insallah tekrar olue istedigin zaman.

Son düzenleme:
Normal dusuk oldu canim.Doktor hemen hamile kalabilirsin tekrar dedi ama iste yumurtlama dusukten sonraki donemde normale gore gec oluyormus diye duymustum.o yuzden emin olamadim.normal adet siklusuma gore dun surecin baslamis olmasi lazim ama pek ovulasyon belirtisi yok gibi
Sana da cok gecmis olsun.insallah tekrar olue istedigin zaman.

normal oluyo canım erken düşük yapmışsın çünkü yine hamile kalabilirsin aynı zamanlarını değerlendir

Böyle bir zor dönemde Allahtan hepimiz için sabr diliyorum arkadaşlar.Ben 3 yıllık tedavimden sonra hamile kaldım ama 8 haftalığında bebğin kalbi atmadı.Beni en iyi analayacak olan sizlersiniz.Üzerinden 2 ay geçti yeniden tedaviye başladım.Doğal yolla deneye biliriz ama doktor aşılama öneriyor.Aşılama 2 kat şansımı artırıyor.Aşılamayı düşünüyorum ama eger tutmazsa bu sefer yıkılırım.Çünki ümidim,beklentim cok fazla olucak.Çok korkuyorum.Perşembe günü karar vermem gerek. Ne olur bir akıl verin.[/QU

yapacağın şey strese girmemek tutacağı varsada tutmaz yoksa
kafanı başka şeylerle meşkul ederek yaptır aşılamanı inşallah tutar

arkadaşlar merhaba bende 4 haftalık bebeğimi düşükle kaybettim 2 gün önce.herhangi bir cerrahi işlem olmadan düşüyor şu anda.normal adet kanaması gibi yaşıyorum.çok zor bir durum.doktorumun ihmalkarlığına uğradım biraz sürekli tahlillerimi yapmış olsaydı belki daha önce farkedecektik kan değerimin düştüğünü.eğer kanaman fazla olmasaydı tutunma iğnesi yapardık gibi birşeyden bahsetti ama anlamadım.bilgisi olan var mı?

arkadaşlar merhaba bende 4 haftalık bebeğimi düşükle kaybettim 2 gün önce.herhangi bir cerrahi işlem olmadan düşüyor şu anda.normal adet kanaması gibi yaşıyorum.çok zor bir durum.doktorumun ihmalkarlığına uğradım biraz sürekli tahlillerimi yapmış olsaydı belki daha önce farkedecektik kan değerimin düştüğünü.eğer kanaman fazla olmasaydı tutunma iğnesi yapardık gibi birşeyden bahsetti ama anlamadım.bilgisi olan var mı?

Canim bende 4 haftalikken kahverengi lekem geldgi icin gittim doktora doktorum keseyi gordgu icin igne ve hap verdi lekem kesildi ama yinede kaybettim bebegimi gelisemedi bebegim ve kurtaj oldum birde..yani olacagin onune gecilmiyor olacaksa biseyler mutlaka sebeb oluyor..birde keseyi gormemis ise ve gebelik haftasi ilerlememis ise doktorlar yapacak bisey olmadgini soyluyor..hamileligin kesinlestginde surekli beta na bakmas doktor..hayirlisini Rabbim bilir bende iki bebegimi kaybettim dusuk yaptim boylesi hayirli belki Rabbim hayirli saglikli evlatlar versin insaallah

Böyle bir zor dönemde Allahtan hepimiz için sabr diliyorum arkadaşlar.Ben 3 yıllık tedavimden sonra hamile kaldım ama 8 haftalığında bebğin kalbi atmadı.Beni en iyi analayacak olan sizlersiniz.Üzerinden 2 ay geçti yeniden tedaviye başladım.Doğal yolla deneye biliriz ama doktor aşılama öneriyor.Aşılama 2 kat şansımı artırıyor.Aşılamayı düşünüyorum ama eger tutmazsa bu sefer yıkılırım.Çünki ümidim,beklentim cok fazla olucak.Çok korkuyorum.Perşembe günü karar vermem gerek. Ne olur bir akıl verin.[/QU

yapacağın şey strese girmemek tutacağı varsada tutmaz yoksa
kafanı başka şeylerle meşkul ederek yaptır aşılamanı inşallah tutar

canım ben bu topiğin ilk sayfalarını okumuştum seni ordan hatırlıyorum ne yaptın çoçuğun oldu mu funda falan vardı o ne yaptı habern var mı

kürtajmı oldun yoksa vucut kendimi attı canım?kürtajda en az 3 ay bekliosun ama diğerinde beklemene gerek yok.benim ilki öyleydi adet kanaması gibi 10gün sürdü.çok acı bende 4 gün önce kürtaj oldum 7 haftalıkdı rabbim kimseye yaşatmasın..

Canım ben de 2 aralıkta kürtaj oldum... Bebeğimin kalbi hiç atmadı gelişmedi.. 9. haftada gittiğimde hala 6+2 de duruyordu.. Kürtaj oldum :(.. İlkti insan o kadar sarsılıyor ki.. 1 ayım o kadar berbat geçti ki kendimi toparlamaya çalışıyorum inşallah tekrardan yaşamayız bvöyle şeyleri.. Doktorum baa 2 adet dönemi bekle yeter dedi rahim kendini toparlamış dedi ama ödüm kopuyo benim aynısı olmasın Rabimm...

Gecmis olsun perikanadi ben de seninle ayni seyleri yasadim ekim ayinin sonunda 7 haftalik bebegimi dusukle kaybettim kanamam cok fazla olmasina ragmen kese ve embriyk dusmedi ama 2 hafta gelisim gerligi olmus 1 gun atan kalbi de durmustu Allah bir daha yasatmasin ben de su an 2 adetimi bekliyorum ama hemen dusunmuyoruz kalbim yeniden dene diyor mantigim bekle diyor

Arkadaşlar iki ay arayla bir düşük bir kürtajım oldu, ilki 6 haftalık diğeri 8 haftalıktı, hangi doktora gittiysem aynı şeyi söyledi, sağlıklı bir oğlum olduğu için ve ikisini de erken kaybettiğim için tamamen birleşme sırasındaki şanssızlık sebep olmuştur diyorlar, testleri sordum kalp atışı olduktan sonra kayıp olsaymış kan pırtılaşması olabilirmiş fakat benim embriyo oluşmadı ikisinde de, genetik testlerini de sağlıklı bir çocuğum olduğu için gereksiz görüyorlar.

şimdi soruma gelelim, acaba benim gibi erken kayıp yaşayıpta testlerde her hangi bir sorunla karşılaşan var mı?
Testleri yaptırayım mı?

çok geçmiş olsun bende 2.kez aynı acıyı yaşıcam.ilki mart ayında 5 - 6 haftalıkken düşmüştü.kasımda hamile kaldım ve buda 8.haftasında ama doktor kalp atışının çok zayıf olduğunu beklemeye gerek olmadığını ve kürtaj olmam gerektğiğini söyledi.aklım çok karışık kahverengi lekelerim oldu.ama asla kanamam olmadı.acayip mutsuzum ama isyan da etmiyorum allahım bana dünya güzeli bir kız verdi.en sağlıklısını yeniden nasip eder inşallah hepimize

Merhaba kızlar,bebeğini kaybeden arkadaşlar allah sabır versin inşallah bidahaki hamileliğinizde bebeğinizi kucaklarsınız
Rabbim tekrar acı yaşatmasın.Ben 2 defa bebeğimi kaybettim şimdi iğneler,ilaçlarla ve allahın izniyle bu haftalara geldik.
Umudunuzu kaybetmeyin sakın...
Uzun süredir uğrayamadım herkesler de dağılmış sanki.nasılsınız canlarım özledim sizleri
ben iyiyim çok şükür diyeyim doğuma az kaldı her an bekliyoruz.

nm, taam ortadaydi gelisimine engeldi buyuyemeden dustuler
ok senin ole diyleim 6 ay bide bunun erken dogum riski yaptigini biliyomu dr
baska dra git derim cnm bnmmm

Canim ya seni cok iyi anliyorum ayni seyi bende yasadim evdeydim suyum geldi 18.haftamdaydim hastaneye gittim ambulansla bebek yasiyodu ama sancim vardi ve geldi bebek bir gün sonra sonrasinda da kürtaj yapildi iceriyi temizlemek icin bana da 6ay dediler ben 8ay sonra biraktim korunmayi yani yeni ama henüz daha ovulasyon gününe dikkat etmedim ve esimle fazla görüsemiyoruz :) calisiyo gec geliyo ben uyumus oluyorum söyle diyim asil calismalara yilbasindan sonra bakicam esim gündüzcü calismaya basliyinca vardiyali calisiyo bir dönem gece gidiyo artik bakalim. Cok zor günler gecirdim insan icine cikmak istemedim , kimseyi görmek yada konusmak istemiyordum zaman en iyi ilac unutmuyorsun ama yaran kabuk bagliyo :(

canım ya ben de seni merak ediyordum zor olacak ama olacak merak etme bak hamile kalacağına bile ümidin yoktu ama oldu şimdi de bu dönem zor geliyor ama bu da geçer

tepeler de çok umutsuzdu hatta tüpe başlayacaktı ama anladığım kadarıyla kendiliğinden kalmış o da
nesle doğum yapmışsın çok sevindim
essela ewpat az kalmış allah yardımcınız olsun sağ salim kucağınıza alın
bana gelince bende daha bir şey yok:(
kaç aydır doktora da gitmiyorum bilmiyorum ne olacak bekliyorum bazen umutlu çoğu zaman umutsuz
her ay 2-3 kişi beni rüyasında görüyor hamile olarak ben de sabırla rüyalarının çıkmasını bekliyorum
ben bir süre hiç girmedim son zamanlarda arada bakıyodum kimse yazmayınca ben de yazmadım yazacak bir şeyim de yoktu zaten ama sizleri görünce selam vereyim dedim allaha emanet olun

merhaba arkadaşlar uzun zamandır giremiyordum çok zorlu bi hamilelik geçiriyorum sizleri çok çok özledim nesle minikkelebek essela ewpat gurbetgüzeli munişkedi tepeler yrn diğer arkadaşlar ne güzel eskiden konuşuyorduk hep herkes tek tek terk etti sonrada giremedim bende uzun süre,,,,,, 5. haftamda lekelenmem oldu doktor düşer kesin dedi bayrama denk geliyor doktor bulamazsın alırım ama bekleyelem bebek canlanır belki dedi ben istemiyorum dedim düşecekse kendi düşsün diye ve 6. haftayla birlikte lekelenme kesildi 1 hafta gelmedi ardından yatak istirahati vermişti sadece tuvalete gidiyordum 7, haftaya girmemle tuvalete gitmek için bi anda kan geldi sok oldum apartopar hastane yolu tuttum bebeğimin kalbi atıyordu hastane yatışı verdi 2 gün kaldım lekelenmem devam etti bir süre sonra kesildi ama kesem aşağıda olduğu için yatak istirati verdi ve ben 5. haftadan 11. haftama kadar hep yattım daha kalkma dedi ama ben artık yatmaktan fena oldum arada kalkıp dolaşıyorum evin içinde 6. haftamla başlayan mütiş bulantılarda cabası hiç birşşey yiyemedim 6 kilo verdim bulantılar hafifleyecek inşallah dayandım bebeğim için uzaktayım kayınvalidemi çağırdım gelmedi yok kışmış yok uzakmış diye eşim yaptı herşeyi oda benle birlikte zayıfladı maalesef...şimdide ths düşüklüğü çıktı çarpıntı ellerimde titreme susuzluk var sürekli ilaç vermedi tekrar bakılacakmış 1 ay sonra eğer sorun devam ederse ilaç verecek ölü doğum erken doğum bebekte organ eksikliğine sebeb oluyormuş öyle dedi doktor çok korkuyorum sağlıkla dünyaya getirseydim inşallah amannn işte kızlar benim derdim bitmedi bir türlü hamileliğin zevkini yaşayamıyorum ama yinede allah a hamd olsun onu zorluklara dayanarakta olsa sağlıkla dünyaya getirmek istiyorum çünkü çok korkuyorum kaybetmekten rabbim onu bana gönderdi benimle kalmasını istiyorum....benim böyle işte kızlar sizler napıyoyrsun anlatın özledim sizleri.... bu arada hamiş olmak isteyen herkese rabbim sağlıklı hayırlı evlatlar sorunsuz hamilelikler nasip etsin inşallah rabbim cümlesinin kucağını boş bırakmasın inşallahhh

canım hayırlı olsun gözünüz aydın
çok mutlu oldum :16: canım arkadaşım
allahım sağlıkla büyütmeyi nasibetsin
inşallah bizim de az kaldı kucaklamaya
tüm bekleyenleri allahım sağlıkla kolaylıkla kavuştursun...

ewpaatt nasılsın kuzum
seni de çok özledim, iyiki bakmışım nesliye
seni de gördüm :)
inşallah iyi gidiyodur hamişlik
ismine karar verilmiş demek
sidelya da sağlıkla doğsun inşallah tabiki zamanında...
çok öpüyorum
allaha emanet olun

merhaba hanimlar,

tasinma yeni ev annemin gelisi hamileligin sonu derken hic giremedim ve haberlerinizi okumak ve haberlerimiz vermek icin bi arada bi derede girdim simdi. Allahima cok sukur 15 Kasim gunu normal dogumla baslayip sezaryenle biten zor bir dogumla kizimi kucagima aldim. Tatsiz bir dogumdu ondan anlatmak istemiyorum ama sonu iyi oldu. Umarim hepiniz iyisinizdir. Giremedigim icin kusura bakmayin gercekten cok yogun gunlerdi simdi daha yogunlari geldi ama sikayetim 0 :) gecmise de bir goz atacagim simdi umarim herkes biraktigimdan da iyidir.

günaydın arkadaşlar.uzuuun zamndır bu başlığa giremiyorum.ben de 2 kasım 2012 de bebeğimi kaybetmiştim.Rabbim kimseye göstermesin evet zor durum.o pisikolojiyi atlatmak daha zor... ilk bebeğim ilk heyecanım ama yok olup gitti...
neyse ki Rabbim yine nasip etti hamile kalmayı.şu an 5 aylık hamileyim.hem de bu hamielliğim o kadar güzel geçiyor ki...sakın tekrar gebe kalabilir miyim diye düşünmeyin,üzülmeyin arkadaşlar... stresten uzak durun olur yine olur sağlıkla olsun da inşalalh...

ben 4-5 haftalıkken kaybetmiştim yavrumu.hamile olduğumu öğrendikten sonraki gündü.dr.3 ay korunma verdi ama buradaki arkadaşalr da çok yardımcı oldu.ben 6 ay bekledim.sonra bıraktım.2 ay geçmeden hamile kaldım. Darısı tüm isteyenlerin başına....Selametle

Hepinizi çook öpüyorum kızlar :16:
neslecim allah analı babalı büyütsün yavrunu ilk göz ağrımız nehirimiz oldu :16:
esselacım sen şimdiye doğurmuş olmalısın güzel haberlerini bekliyoruz şekerimm
serhatice ewpat sizin de az kaldı kızlar ne güzel :46::46:
mahtuana canım korkma doktorlar her ihtimali söylüyor işte.sen içini ferah tut.bebeğini sağlıkla kucaklayacaksın allahın izniyle :16:
misrikiz gurbetgüzeli muniskedim sizleri de özledim
inşallah herşey gönlünüzce olsun :54::54::54::54:

Arkadaşlar iki ay arayla bir düşük bir kürtajım oldu, ilki 6 haftalık diğeri 8 haftalıktı, hangi doktora gittiysem aynı şeyi söyledi, sağlıklı bir oğlum olduğu için ve ikisini de erken kaybettiğim için tamamen birleşme sırasındaki şanssızlık sebep olmuştur diyorlar, testleri sordum kalp atışı olduktan sonra kayıp olsaymış kan pırtılaşması olabilirmiş fakat benim embriyo oluşmadı ikisinde de, genetik testlerini de sağlıklı bir çocuğum olduğu için gereksiz görüyorlar.

şimdi soruma gelelim, acaba benim gibi erken kayıp yaşayıpta testlerde her hangi bir sorunla karşılaşan var mı?
Testleri yaptırayım mı?
geçmiş olsun benim henüz çocuğum yoktu düşük yaptım birinde embriyo görülmedi o yüzden pıhtılaşma testeri yapıldı
ama çocuğu olanlara da yaptıklarını biliyorum
pıhtılaşma topiğinde kızlar yardımcı olabilirler sanırım canım
çok geçmiş olsun bende 2.kez aynı acıyı yaşıcam.ilki mart ayında 5 - 6 haftalıkken düşmüştü.kasımda hamile kaldım ve buda 8.haftasında ama doktor kalp atışının çok zayıf olduğunu beklemeye gerek olmadığını ve kürtaj olmam gerektğiğini söyledi.aklım çok karışık kahverengi lekelerim oldu.ama asla kanamam olmadı.acayip mutsuzum ama isyan da etmiyorum allahım bana dünya güzeli bir kız verdi.en sağlıklısını yeniden nasip eder inşallah hepimize

allah kızını bağışlasın arkadaşım.benim ilk gebeliğimde de 8. hafta kalp atışları yavaştı
sonra adet kanaması gibi kanamam oldu ve kürtaj olmadan düşük yaptım
senin yerinde olsam beklerdim yine de
hayırlısı olsun inşallah

merhaba canim tesekkürler bizi unutmamissin. Ben de gecen baktim uzun zamandir yazmamistin. kacinci haftada olduguna baktim merak ettim yoksa bebis mi geldi de zaman mi bulamiyosun yazmak icin diye düsündüm. Az kaldi minigi kucagina almana. Hayirlisiyla kurtulursun insallah .
saglikla kizini kucagina al canim. Bizide haberdar et ;-). Ben simdi daha iyiyim . Ve yilbasindan sonra düzenli iliskilere basliycam bakalim :-) bir gelisme olursa haberdar ederim. Öpüyorum seni kocaman

edim
inşallah herşey gönlünüzce olsun :54::54::54::54:[/QUOTE]

Merhaba kızlar,bebeğini kaybeden arkadaşlar allah sabır versin inşallah bidahaki hamileliğinizde bebeğinizi kucaklarsınız
Rabbim tekrar acı yaşatmasın.Ben 2 defa bebeğimi kaybettim şimdi iğneler,ilaçlarla ve allahın izniyle bu haftalara geldik.
Umudunuzu kaybetmeyin sakın...
Uzun süredir uğrayamadım herkesler de dağılmış sanki.nasılsınız canlarım özledim sizleri
ben iyiyim çok şükür diyeyim doğuma az kaldı her an bekliyoruz.

Hepinizi çook öpüyorum kızlar :16:
neslecim allah analı babalı büyütsün yavrunu ilk göz ağrımız nehirimiz oldu :16:
esselacım sen şimdiye doğurmuş olmalısın güzel haberlerini bekliyoruz şekerimm
serhatice ewpat sizin de az kaldı kızlar ne güzel :46::46:
mahtuana canım korkma doktorlar her ihtimali söylüyor işte.sen içini ferah tut.bebeğini sağlıkla kucaklayacaksın allahın izniyle :16:
misrikiz gurbetgüzeli muniskedim sizleri de özledim
inşallah herşey gönlünüzce olsun :54::54::54::54:

Canim az önce sana yazmistim bilmiyorum gördün mü cepten yaziyorum umarim bir karisiklik olmamistir :-D

Slm bende 9 ay once 2 aylik bebegime kurtaj olmak zorunda kaldim ve 9 aydirda her ay yumurtlama tarihinde birliktelik oluyor ve hic bir saglik peoblemimiz olmamasina karsi hamile olamiyirum stres ve uzuntum cok buyuk...;((

Slm bende 9 ay once 2 aylik bebegime kurtaj olmak zorunda kaldim ve 9 aydirda her ay yumurtlama tarihinde birliktelik oluyor ve hic bir saglik peoblemimiz olmamasina karsi hamile olamiyirum stres ve uzuntum cok buyuk...;((

Canim stres yapma kafana cok takiyosundur ondan olmuyodur . Hamile kalmama da gercekten stress büyük faktör. Kendine ugras bul kafana takma ;)

geçmiş olsun benim henüz çocuğum yoktu düşük yaptım birinde embriyo görülmedi o yüzden pıhtılaşma testeri yapıldı
ama çocuğu olanlara da yaptıklarını biliyorum
pıhtılaşma topiğinde kızlar yardımcı olabilirler sanırım canım

allah kızını bağışlasın arkadaşım.benim ilk gebeliğimde de 8. hafta kalp atışları yavaştı
sonra adet kanaması gibi kanamam oldu ve kürtaj olmadan düşük yaptım
senin yerinde olsam beklerdim yine de
hayırlısı olsun inşallah

bana da umut olur musunuz?dün 2. kürtajımı oldum :( 2 kez bebek kaybettim.çok güzel giden hamileliklerim vardı kalp atışları gelişmesi çok iyidi ama ilki 10+3te ikincisini de 8 de kaybettim :( ne kanamam ne lekelenmem oldu ikisinde de:( bir sürü genetik test yapılacak şimdi.bebek de patolojiye gitti...hayırlısı..rabbim bütün isteyenlere nasip etsin sağlıklı bir şekilde..bu da bir sınav tek çaresi sabır...

2 yılın içinde 3 kez düşük yaptım...bunlardan 2 si kürtajla, biride kanamayla sonlandı..sizlere çektiğim acılardan bahsetmicem çünkü zaten sizlerde yeteri kadar acı çekiyorsunuzdur..birçok doktora gittim en ünlü proflara..ne testlerden geçtim...sayısı belirsiz..ama hiçbirşeyi bulunamadı.ne ilaçlar kullandım...bir aşılamam oldu ve tutmadı..artık yeter dedim bütün ilaçları bıraktım folic asit dahil.hesap kitap işine hiç girmedim..son olarak benim sürekli adetgecikmem oluyordu 2 ay adet görememiştim büyüzden doktora gittiğimde 11haftalık hamile olduğumu öğrendim....benki adet günü değil saati geçse test yapan defalarca idrar testi alan biriydim..benki hamile olduğumu öğrendiğimde ayağa bile kalkmazdım...ama adet gecikmiş diye düşündüğüm dönemde ben habersizce hamileymişim ve o sürede neler atlattım ben...yolda düştüm..antibiyotikler kullandım..uzun otobüs ve uçak yolculuğu yaptım.vs vs....bunları niye anlattım?biz ne yaparsak yapalım ne ilaçlar ne doktorlar hepsi bahane .rabbim ol diyecek ve olacak..benim mucize bebeğim doğdu şimdi 5 aylık...Rabbim isteyen herkese nasip etsin..size tek tavsiyem herşeyi unutmanız akışına bırakın herşeyi..hesap kitap yapmayın...kimseye kulak asmayın..acabalarla keşkelerle boğulmayın..internetten araştırıp moralinizi bozmayın...ben bunları kat kat yaptım çünkü..şimdi düşünüyorumda kendimi strese sokmaktan başka bişey olmamış..herşey kader kısmettir ve bebeğinizi kucağınıza alacağınız dakika hiç şaşmaz...

Back
X