• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düşük yapan ve tekrar hamile kalmak isteyenler...

amin insallah herkeze saglıklı uzun ömürlü nasip etsin kolay degil bu acıyı yasamak bazen dayanamıyorum gibi geliyo ama sonra kendi kendime allah kullarına kaldıramıyacagı yükü vermezmiş diyorum demek bn bunu d a kaldırabilirim hayırlısı buymus haytımda hep ser diye gördüklerimn sonunda cok güzel seyler olmustur insallah bunda boyle olur

amin canım tabı kolay degıl.acısı yürekten çıkmıyor.ben ultroson resımlerı ıcın albüm almıstım. sırasıyla takıyordum albüme. hafta hafta.... en son o gun 25 mayıstakı ultroson resımıyle bıttı albüm.....yavrum melegım benım... kıyamıyorum cıkartmaya albumden olmuyo.... dün sabah cıkardım hepsını sonra yenıden taktım sırasıyla....ne kadar dogru ne kadar degıl.... dogru mu yanlısmı.....saklıyorum...

dedıgın cok dogru allah kaldıramadıgı yükü vermezmıs kuluna....hersey allahtan diyip umut etmeye dua etmeye devam edıcez canım.

2 hafta önde 7 haftalıktı bebegim doktora gittim ve doktor üsten göremedi altan gördü bebegimi 3 gün sonra kanamam var die gittim doktor üsten baktı göremedi düsmüs dedi bn ona ama 3 gün öncede göremediler dedim altan gördüler yok simdiye kadar zaten görmemiz lazımdı dedi bana ve düsük için hap verdi simdi o sadece göremedigi için düsük dedi acaba bnm bebegim düsmemişmiydi bn bilmeden mi düsrdüm onu 7 haftalık gözükmesi lazım dedi ne bileyim gerci öteki doktorda gec dollenmedir acele etme gözükür demişti ama bn okadar korkmustum ki kanamam var diye düstü dedim simdi bi yerde okudum 7 haftalık bi dünya kişinin gözükmemiş ay nasıl aklıma takıldı simdi

Birpericim, canım mümkün olduğunca kaybettiğin meleğini hatırlatacak şeylerden uzak dur bence..
Ben öyle yaptım, inan ultrason resmine hiç bakmadım bile...
Benim rahmetli dedemin bir lafı vardı, kızım derdi "allah kul çekecek kadar vermesin" derdi o verdikten sonra herşeye katlanır, en alışılmayacak durumu bile çeker insan, yeter ki o vermesin derdi.
Ben hep böyle düşünmeye çalışıyorum, daha kötülerini aklıma getiriyorum..
Başkasının acısı ile teselli olmaz biliyorum ama ne dertler var...
ınşallah bunun ile sınırlı kalır yaşadığımız acılar...Bu son üzüntümüz olur inşallah...

size düsük teshişini nasıl kydular bnm aklımda kaldı simdi

Canım benim 7 hafta bitmişti, kalp atışı duyulmadı, doktorum duyulması gerek dedi..Sonra biraz daha baktı, gelişmemiş şu anki boyutu 5 haftalık kadar ama bekleyelim..yarın hastaneye de gel tekrar bakalım dedi..
Aradan 1 saat geçmedi benim kanamam başladı..Ardından alındı ....

Birpericim, canım mümkün olduğunca kaybettiğin meleğini hatırlatacak şeylerden uzak dur bence..
Benim rahmetli dedemin bir lafı vardı, kızım derdi "allah kul çekecek kadar vermesin" derdi o verdikten sonra herşeye katlanır, en alışılmayacak durumu bile çeker insan, yeter ki o vermesin derdi.
İnşallah bunun ile sınırlı kalır yaşadığımız acılar...Bu son üzüntümüz olur inşallah...

canım ne kadar güzel yazmışsın. kesinlikle katılıyorum. ne dertler var haklısın. benim ikinci bebeğim 47 kromozom yani downsendromu imiş ve o yüzden kalbi durmuş mesela. hep dedim ki Allahım benim bu acıyı çekmemi istemedin ve aldın onu benden dedim. inşallah bir daha üzülmeyeceğiz

Evet delf haklısın, mesela senin durumun için kesinlikle allahın sevdiği kuluymuşsun diyebiliriz aslında..
O zaman üzüldün ama neticede geçti, eğer dünyaya gelseydi bir ömür üzülecektin, sen sevgiyle bakacaktın ama ya bana bişe olsa çocuğum ne halde kalır diye hep dertlenecektin..
Üstelik güzel allahım işte bak yeniden verdi sana, inşallah bu bebeğinin hep güzel haberlerini bizlerle paylaşır, bize de umut olursun arkadaşım :)

İnşallah bunun ile sınırlı kalır yaşadığımız acılar...Bu son üzüntümüz olur inşallah...

inşallah son üzüntümüz olur insallahh canım sagol

kızlar böyle durumlar ıcın bildiğiniz dua varmı acaba.hep duyuyorum ben ama bırturlü bulamadım.hanı bebek yapmadan önce okunan dua.hayırlı saglıklı olması ıcın .

illa bir dua olması gerekmiyor kızlar Allahtan hayırlısını isteyin vakti zamanı geldiğinde olur..inşallah güzel haberlerinizi alırız.Allah isteyen herkese yaşatsın bu duyguyu...

Karısı hamile olup da erken doğum, çocuğun düşmesi veya geç doğması gibi korkular ve tehlikeler karşısında kalan bir kimse, parmağını hamile olan karısının karnına sürüp:

"Ya Mübdi" ismini 99 kere okursa Hak sübhanehu ve teala hazretleri o hamile kadını bu tehlikelerden saklar.

Çocuğu olmayan bir kadın, yedi gün oruç tutup iftar vaktinde "Yâ Musavvir, Ya Bari, Ya Halık" isimlerini su üzerine 21 kere okuyup üfürse ve o sudan iftar eylese Cenab-ı hak bu isimlerin hürmetine makbul bir çocuk ihsan eder." (7)

Aşağıdaki ayetler dua makamında okundukları vakit, çocuk istemeye ve hayırlı bir mirasçı dilemeye yaramaktadır. Çünkü Zekeriya aleyhisselam Rabbine böyle dua eylemiştir. Bu bakımdan bizlerin de bu çeşit sıkıntısı olduğu zaman bu ayetlerle dua etmemiz menfaatımız icabıdır. (11)

"Fe hebli min ledünke veliyya"
"Binnaenaleyh, bana tarafından bir veli oğul ihsan et"
(Meryem, 5)

"Yerisüni ve yerisü min âli Yâkûb."
"Ki bana da mirasçı olsun, Yâkub hanedanına mirasçı olsun" (Meryem, 6)

"Yühricüküm tıflen sümme li tebluğû eşüddeküm"
"Sonra bebek olarak çıkarmakta, sonra sizi güçlü kuvvetli bir çağa erişmeniz için"
Mümin, 67

sagolun kızlar tesekkür ederımmmmm herzaman hayırlısını dılıyorum tabı hamıleykende öleydı allahım hep hayırlısı dedım saglıklı sıhhatlı dıledım....dılımdem düşürmedim...ama özel bir dua var dıye duymustum ondan sordum canlarım....

Tıbbî bir arızası olmamak şartıyla, çocuğu olmayan bir kadın, eğer aybaşı halinden üç gün sonra, öğle saatlerine ya*kın bir zamanda temiz bir kâğıt üzerine 110 defa "Bismillâ-hirrahmânirrahîm" yazıp o kâğıdı üzerinde taşıyarak eşiyle beraber olursa, Allah'ın izniyle hâmile kalır. (Hâmile kalın*caya kadar kâğıdı üzerinde taşımalıdır.)

bn bu son yzdıgımı yaptım 7 ay olamadı son ay bu dayı yazıp tasıdım hamile kaldım hersey duayla canm tabi bide bizim bilmedigimiz seyler var sonunun biz bilmedigimiz içn bebek hayırlı geliyo ama allah sonramızı biliyo demek hayırlısı buymus bnde hep dua ederekn hayırlısını saglıklısını diledim illa da olsun demedim ama boyle oldu

bn bu son yzdıgımı yaptım 7 ay olamadı son ay bu dayı yazıp tasıdım hamile kaldım hersey duayla canm tabi bide bizim bilmedigimiz seyler var sonunun biz bilmedigimiz içn bebek hayırlı geliyo ama allah sonramızı biliyo demek hayırlısı buymus bnde hep dua ederekn hayırlısını saglıklısını diledim illa da olsun demedim ama boyle oldu

haklısın güzelim.allahım dualarımızın ve sabrımızın mükafatını ergec bize verecek buna gönülden inanıyorum...:Saruboceq:

Back
X