Düşük yapıp tekrar gebe kalınca korkunuzu nasıl yendiniz

panikkadinn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2025
47
8
1
29
Merhaba.
Düşükler yapıp tekrar hamile kaldığınızda psikolojinizi nasıl sağlam tuttunuz? Yine düşer mi ya da ne biliyim başka bi sorunla karşılaşılır mı diye düşüncelerden nasıl kurtuldunuz?

mart ayında zorunlu kurtaj olmustum suan 7 kusur haftalık gebeyim kalp atısını duyana kadar o dusuncelerden arınamadım maalesef

Ilk gebeliğim dış gebelikti. Keseyi görünce rahim ici gebelik olduğu kesinlesir rahatlarim dedim asla rahatlamadım. Sonra bi iki hafta bebek gorunmedi ben yine streslerdeydim. Sonra bebek göründü kalp atışına kadar yine derbederdim. Simdi 13. Hafta oldu anca biraz bi rahatlama geldi. Ilk 12 hafta düşük için yuksek riskli bölümü hamileliğin. Yine hep bi tetikteyim ama en azından daha sakinim. Hamilelik hele de bir kaybımız olduysa hep bi stres bence. Korkmak da normal bu arada. Yaşayın bu duyguyu da. Doktora gittikce güzel seyler duydukca azalıyor. Umarım sağlıkla ve kolaylıkla ilerler süreciniz

Malesef o korku hep içinde ama zamanla sağlıklı olduğunu görünce artık yavaş yavaş daha bi rahatlıyorsun ben hareketlerini hisedince bile biraz hareket etmese hemen dürtüyordum tatli falan yiyordum eşimin de çok destek oluyordu psikolojik olarak beni rahatlayiuordu kötü düşünmemek lazım stres olmasın hayatında ve bolca dua

3dusugum vardı şu an yine hamileyim 24 haftalık olduk o korku bebeğimin hareketlerini hissedene kadar devam etti tek dayanagim Rabbim oldu evladimi Rabbime emanet ettim her muayeneye dualarla gidiyorum hala Allahım bı DHA kimseye yaşatmasın bana da amin

Aralıkta 9 haftalık bebeğimin kalbi durduğu için kürtaj olmuştum Allah çok şükür tekrar nasip etti. Ama ben her doktor kontrolüne yüreğim ağzımda gittim ya bir şey olduysa diye. Özellikle ilk haftalar bu korkudan arınmak zor. 12. Haftaya kadar korkularım asla hafiflemedi. O hafta nipt test sonucu temiz çıktı ve ev tipi fetal doppler aldım kalbinin sesini duymaya başladım o şekilde rahatlayabildim. Tabikide hala korkularım devam ediyor ama o kadar yoğun değil asla unutulmuyor tabiki yaşanan acılar. Şimdi hareketlerini hissettiğim halde günde 1 defa da olsa kalp atışlarını dinliyorum bana daha çok huzur veriyor Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah

Şuan kan sulandırıcı falan kullanıyor musunuz benimde düşenlerden biri 8+5 kalp durmasıydı. Bende pıhtılaşma varmış

Yenemedim:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…