- 8 Nisan 2025
- 58
- 11
- 3
- 29
- Konu Sahibi panikkadinn
-
mart ayında zorunlu kurtaj olmustum suan 7 kusur haftalık gebeyim kalp atısını duyana kadar o dusuncelerden arınamadım maalesefMerhaba.
Düşükler yapıp tekrar hamile kaldığınızda psikolojinizi nasıl sağlam tuttunuz? Yine düşer mi ya da ne biliyim başka bi sorunla karşılaşılır mı diye düşüncelerden nasıl kurtuldunuz?
Ilk gebeliğim dış gebelikti. Keseyi görünce rahim ici gebelik olduğu kesinlesir rahatlarim dedim asla rahatlamadım. Sonra bi iki hafta bebek gorunmedi ben yine streslerdeydim. Sonra bebek göründü kalp atışına kadar yine derbederdim. Simdi 13. Hafta oldu anca biraz bi rahatlama geldi. Ilk 12 hafta düşük için yuksek riskli bölümü hamileliğin. Yine hep bi tetikteyim ama en azından daha sakinim. Hamilelik hele de bir kaybımız olduysa hep bi stres bence. Korkmak da normal bu arada. Yaşayın bu duyguyu da. Doktora gittikce güzel seyler duydukca azalıyor. Umarım sağlıkla ve kolaylıkla ilerler sürecinizMerhaba.
Düşükler yapıp tekrar hamile kaldığınızda psikolojinizi nasıl sağlam tuttunuz? Yine düşer mi ya da ne biliyim başka bi sorunla karşılaşılır mı diye düşüncelerden nasıl kurtuldunuz?
Malesef o korku hep içinde ama zamanla sağlıklı olduğunu görünce artık yavaş yavaş daha bi rahatlıyorsun ben hareketlerini hisedince bile biraz hareket etmese hemen dürtüyordum tatli falan yiyordum eşimin de çok destek oluyordu psikolojik olarak beni rahatlayiuordu kötü düşünmemek lazım stres olmasın hayatında ve bolca duaMerhaba.
Aralıkta 9 haftalık bebeğimin kalbi durduğu için kürtaj olmuştum Allah çok şükür tekrar nasip etti. Ama ben her doktor kontrolüne yüreğim ağzımda gittim ya bir şey olduysa diye. Özellikle ilk haftalar bu korkudan arınmak zor. 12. Haftaya kadar korkularım asla hafiflemedi. O hafta nipt test sonucu temiz çıktı ve ev tipi fetal doppler aldım kalbinin sesini duymaya başladım o şekilde rahatlayabildim. Tabikide hala korkularım devam ediyor ama o kadar yoğun değil asla unutulmuyor tabiki yaşanan acılar. Şimdi hareketlerini hissettiğim halde günde 1 defa da olsa kalp atışlarını dinliyorum bana daha çok huzur veriyorMerhaba.
Şuan kan sulandırıcı falan kullanıyor musunuz benimde düşenlerden biri 8+5 kalp durmasıydı. Bende pıhtılaşma varmışAralıkta 9 haftalık bebeğimin kalbi durduğu için kürtaj olmuştum Allah çok şükür tekrar nasip etti. Ama ben her doktor kontrolüne yüreğim ağzımda gittim ya bir şey olduysa diye. Özellikle ilk haftalar bu korkudan arınmak zor. 12. Haftaya kadar korkularım asla hafiflemedi. O hafta nipt test sonucu temiz çıktı ve ev tipi fetal doppler aldım kalbinin sesini duymaya başladım o şekilde rahatlayabildim. Tabikide hala korkularım devam ediyor ama o kadar yoğun değil asla unutulmuyor tabiki yaşanan acılar. Şimdi hareketlerini hissettiğim halde günde 1 defa da olsa kalp atışlarını dinliyorum bana daha çok huzur veriyorAllah isteyen herkese nasip etsin inşallah
Kan sulandırıcıyı ilaç olarak kullanıyorum iğne şeklinde falan değilŞuan kan sulandırıcı falan kullanıyor musunuz benimde düşenlerden biri 8+5 kalp durmasıydı. Bende pıhtılaşma varmış
yaa geçmiş olsun nedenmis peki o kadar çok düşük yapmanızın sebebi6 defa aynı haftalarda kalp atışı durduğu için kürtajla sonuçlanan düşüklerim oldu. Her seferinde bu defa olacak diye pozitif olmaya çalıştım ama olmadı. Aynı şeyleri yaşayıp hiç birinde güzel sonuca ulaşamayan bir kendim gibi hissediyorum ki eminim maalesef benzer durumda olanlar vardır ama..
Bence bunları yaşayan biri gebelik sonuna kadar hep o korkuyu atması çok zor olsa gerek..
Sağolun..yaa geçmiş olsun nedenmis peki o kadar çok düşük yapmanızın sebebi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?