• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yumurtlamadan sonra gün gün gebelik belirtilerim hanımlar

Herkese merhaba güzel anne adayları 🥰
Forumda gecesini gündüzüne katmış, herkesin her yazdığını okumuş, kendimde benzerlikler var mı diye tüm vücudumu dinlediğim günlerden sonra sizlerle kendi hamilelik sürecimdeki belirtileri paylaşmak istiyorum. Biliyorum ki bu bir çoğunuz için çok kıymetli 🙏

Öncelikle şunu belirteyim ben

mthfr C6771 ve mthfr A1298C Heterozigot olan
43 yaşında, öncesinde 5 düşüğü olan, 2 yaşında bir oğlu olan, şuanda da ortalama 5 haftalık hamile olan biriyim 🌺

Ovulasyon testleri ile süreci takip ettim Temmuzun 25 i reglimin ilk günüydü.
8 Ağustos ovulasyon testim pil yaptı
9 Ağustos hala pikti ben hem 8 Ağustosu hem de 9 Ağustos gecesini değerlendirdim.

10 Ağustos sabahına karşı testim silikleşmeye başladı bu demek oluyor ki gece yumurtlama oldu ve muhtemelen spermle buluştu.

11 Ağustos gecesi yatarken enox iğne ve progestan fitile başladım 2 adet bir sabah bir akşam toplam 400 mg kullandım

Çünkü yumurtlamadan hemen sonra belimde ve kasıklarımda ağrı hissettim.

Yumurtlamadan sonraki 5. Güne kadar ağrılarım devam etti. 5. Gün tüm belirtilerim geçti çok yoğun akıntı başladı. Bunu eğer üşütmediysem iyiye işaret olarak algıladım.

18 Ağustosta yani Dpo 9 da gebelik testi yaptım Predictor erken testlerden ve negatif çıktı.

20 Ağustosta yani Dpo 11 de sipslik bir çizgi gördüm

21 Ağustosta o silik çizgi biraz daha görünür bir siliklikteydi ve bu umut olmuştu.

25 Ağustos normal bir kaset testte bile artık pozitifti
Vücudumda hiç geçmeyen sol kasık ağrılarım sanki hep regli olacakmışım gibi devam ediyordu. Üstelik bir gün sonra beklenen reglimin ilk gününe denk geliyordu ve kahverengi akıntım başlamıştı. Paniğim diz boyuydu düşük yapıyorum korkusuyla perişandım.

26 sı sabahına kalmadan kahverengi akıntım geçti bitti.

26 Ağustosta kasık ağrılarımın aslında mide ağrılarım da olabileceğini düşündüm bu süreci 1 senede takip ediyordum hep kimyasallar oluyordu ya da olmuyordu belkide stres yaptığım için heryerim sancıyordu.sonra birden tüm belirtiler kesildi. Hiç ağrım kalmadı beni yine bir telaş aldı, neden herşey yine bitmişti, tutunamadan gitmişmiydi 🥲

Beklenen regli tarihim aynı zamanda 26 ağustostu progestan kullandığım için düşük olmuş olsa bile regli olamazdım, her bünyede farklı ama benim bünyemde ilacı biraktıktan 3 gün sonra regli oluyordum. Neyse doktora gitmeye karar verdim 😇
Aynı gün kan testi verdim beta değerim 801 çıktı yumurtlamadan 17 gün sonra adet olmam gereken tam günde bu değerdeydi ama belirtilerim olmadığı için 2 gün sonra yeniden beta verip artıp artmadığını görmem gerekiyordu. Süreç beni delirticekti.

28 Ağustos beta 1525 olmuş %90 artmıştı. Gebelik artık kesindi. Ama busefer dış gebelik ya da boş gebelik ile karşı karşıyaydım çünkü ileri yaş annesi olacaktım 🤦‍♀️

29 Ağustosta sabahki progestan fitilimi ağızdan alayım dedim diye öğleden sonra fenalaştım bu seferde acaba düşük mü yapıyorum diye hastanelik olduğumda betam 1950 çıktı. Ve progestanı içmenin yan etkisini yaşadığımı öğrendim amaaaaaa
İki günde bir ikiye katlanması beklenen beta değerin bir günde de en az kendisi kadar erması gerekirken artışı çok az olmuştu. Eyvahhhh ya dış gebelikse ya böyle düşük devam ederse değerler.
Forumda da birsürü felaket senaryosu okuyorum, beta düşük ilerlerse doktorlar sağlıksız gebelik diyip sonlandırıyorlarmış anneler perişan falan 🥲🥲🥲🥲 ben de psikolojimi buralarda yedim bitirdim.

Daha önce doğumumu yapan Profesör Dr İSMAİL ÖZDEMİRİ aradım . Kendisi Perinotoloji uzmanı aynı zamanda. Plasentam rahmime yapışıkken doğumumu yapan kişi. Dedi ki artık beta vermeyin asla. Beta moral bozmaktan başka bir işe yaramaz.
2 Eylülde doktora gittim vajinal muayene ile keseyi gördük ama bebek için çok erkendi göremedik ama orada bebeğe ait birşey vardı sanırım onu gördü ve asla boş gebelik ya da dış gebelik değil dedi🙏 rahim duvarı kalınlığınız gayet iyi dedi. Genetik geçmişimden dolayı progestanı günde 3 e yani 600 mg a çıkardım sabahları coraspirin kullanmaya da başladım. Derken

Arada kahverengi akıntın olsa da önemseme dedi haftaya kalp atışı duyarız dedi. Çok şiddetli karın ağrısı ve kırmızı kanaman yoksa hiç panikleme dedi lekelenmeler herzaman olabilir dedi. Bu arada sol kaşık ağrım hafif hafif hiç kesintisiz hala devam ediyor. Biliyorum sol yumurtam döllendi yani o derece dinledim en başından beri vücudumu 🥰 neyse şuan 5 haftam doldu. Allah’ın izniyle 10 eylülde kalp atışı duymaya gideceğim. Dua edin herşey yolunda ilerlesin. Allah siz bebek isteyen annelerimizinde kucaklarını bir an önce doldursun. Bakabilecek her isteyene nasip etsin anneliği 🙏 benim sürecim şuan böyle. İnşallah limitlerinin endişelerini dindirmişimdir, limitlerinin merakını gidermişimdir 🌺 sevgiyle ve sağlıkla kalın
Merhaba hikayenizde kendimi buldum. O kadar çok yorum okudum ki sırf sizden destek ve bilgi alabilmek için üyelik açtım. Acaba kalp sesini duyabildinizmi? kaçıncı haftada bu mümkün oldu? Şuan ne durumdasınız?
Tarihlerimiz birebir aynı ve geçtiğimiz cuma kontrolde büyümeye başlamış fakat kalp sesi için 10 gün sonra doktor davet etti. Daha 5-6 gün var ve strese girdim. Umarım görürsünüz. Sevgiler

Merhaba hikayenizde kendimi buldum. O kadar çok yorum okudum ki sırf sizden destek ve bilgi alabilmek için üyelik açtım. Acaba kalp sesini duyabildinizmi? kaçıncı haftada bu mümkün oldu? Şuan ne durumdasınız?
Tarihlerimiz birebir aynı ve geçtiğimiz cuma kontrolde büyümeye başlamış fakat kalp sesi için 10 gün sonra doktor davet etti. Daha 5-6 gün var ve strese girdim. Umarım görürsünüz. Sevgiler
Merhaba :) hoşgrldiniz. Şuan 8+5 gündeyim kalp atışını daha erken duymuştuk 7. Hafta civarıydı ortalama. Size tavsiyem hiç stres yapmayın o minik kalp zamanı gelince çok güzel pıt pıt atıyor. Daha önce bir gebelik düşük vs sorunlarınız yoksa endişelenmeyin derim. Ama benim gibi mutasyonlarınız varsa da sakın ilaçlarınızı ihmal etmeyin derim. Strese girdiğiniz zamanlarda bazen farkında olmadan ya nefesimizi tutarız yada göbek tarafımızı çok kastığımızı hissederiz. Derin bir oh çektiğimizde o bölge bir serbest kalır hatta. İşte o rahim kasılması oluyor. Stres bebeğe tehlikeli o rahminize tutunmaya gömülmeye çalışırken siz stresle onun işini zorlaştırmayın. Baktınız geriliyorsunuz hemen derin bir oh çekip bebeğinizin yattığı yatağı yumuşattığınızı hayal edin :) sağlıkla gelsin bize de haber verin gelişmeleri

Merhaba :) hoşgrldiniz. Şuan 8+5 gündeyim kalp atışını daha erken duymuştuk 7. Hafta civarıydı ortalama. Size tavsiyem hiç stres yapmayın o minik kalp zamanı gelince çok güzel pıt pıt atıyor. Daha önce bir gebelik düşük vs sorunlarınız yoksa endişelenmeyin derim. Ama benim gibi mutasyonlarınız varsa da sakın ilaçlarınızı ihmal etmeyin derim. Strese girdiğiniz zamanlarda bazen farkında olmadan ya nefesimizi tutarız yada göbek tarafımızı çok kastığımızı hissederiz. Derin bir oh çektiğimizde o bölge bir serbest kalır hatta. İşte o rahim kasılması oluyor. Stres bebeğe tehlikeli o rahminize tutunmaya gömülmeye çalışırken siz stresle onun işini zorlaştırmayın. Baktınız geriliyorsunuz hemen derin bir oh çekip bebeğinizin yattığı yatağı yumuşattığınızı hayal edin :) sağlıkla gelsin bize de haber verin gelişmeleri
Beni anladığınız ve zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim. Şuan bunlar o kadar kıymetli ki size anlatamam
Öyküm şöyle;
herhangi bir kayıp yaşamadım. 14 yaşında oğlum var 41 yaşındayım. 2Evliliğimi yaptım 1 yıl evvel.
Tüm değerlerim ve testlerim herşey güzel ve normal yolla gebelik oluştu
Son adet tarihim 23 temmuzdu
Doktora sonuç göstermeye gittim aa yumurta çatlamış 24 saati hemen değerlendirin dedi ve 10 ağustosta hamile kaldım
18 ağustosta testte silik çizgi oluştu
21 ağustos hcg 156
29 ağustosta hcg 2050 çıktı
3eylül, 11 eylül ve 20 eylülde doktora gittim kese var bebek yok dedi hatta son kontrol eden doktor (medicanada) istersen hemen kürtaja alalım dedi
1 hafta daha zaman istedim çünkü ne ağrı, ne kanama yaşanmadı
26 eylülde doktor bebek gelişmiş büyümeye başlamış 10 gün sonra gel dedi
Sanırım süreci çok erken taa en başında yakalamak beni strese soktu.
İnşallah hep güzel haberler vermek dileğiyle
Dostluğunuz ve yakınlığınız için sonsuz teşekkürler.. sevgiler

Beni anladığınız ve zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim. Şuan bunlar o kadar kıymetli ki size anlatamam
Öyküm şöyle;
herhangi bir kayıp yaşamadım. 14 yaşında oğlum var 41 yaşındayım. 2Evliliğimi yaptım 1 yıl evvel.
Tüm değerlerim ve testlerim herşey güzel ve normal yolla gebelik oluştu
Son adet tarihim 23 temmuzdu
Doktora sonuç göstermeye gittim aa yumurta çatlamış 24 saati hemen değerlendirin dedi ve 10 ağustosta hamile kaldım
18 ağustosta testte silik çizgi oluştu
21 ağustos hcg 156
29 ağustosta hcg 2050 çıktı
3eylül, 11 eylül ve 20 eylülde doktora gittim kese var bebek yok dedi hatta son kontrol eden doktor (medicanada) istersen hemen kürtaja alalım dedi
1 hafta daha zaman istedim çünkü ne ağrı, ne kanama yaşanmadı
26 eylülde doktor bebek gelişmiş büyümeye başlamış 10 gün sonra gel dedi
Sanırım süreci çok erken taa en başında yakalamak beni strese soktu.
İnşallah hep güzel haberler vermek dileğiyle
Dostluğunuz ve yakınlığınız için sonsuz teşekkürler.. sevgiler
Ah şu hemen kürtaj meraklısı isterik doktor bozuntuları… Siz pozitif şeyler hayal etmeye çalışın beyin biraz kandırmaca ister. Kalp atışı duyduğunuzu hata edin, kucağınıza aldığınızı hayal edin.yaza girerken doğacak inşallah onunla deniz kenarında bir şezlongta hayal edin kendinizi 😍 bunlar hormonlarınızı da düzenler bir de size tavsiyem protein ağırlıklı beslenin etinizi ihmal etmeyin yiyin. Bizler ileri yaş anneleriyiz. Benim önümdeki stres Nipt testi dediğimiz bebeğin 10. Haftasından sonra yapılan genetik testi. Şimdi 9. Haftanın içindeyim evet herşey yolunda ama buraya gelene kadar size söylüyorumda kendim neler çektim. Önce dış gebelik olabilir boş gebeliknolabilir kimyasal olabilirlerse başladı. 7.8. Haftalara kadar düşük riski olabilirlerle devam etti, tam yırttık derken şimdide ya kromozomlarda bir sorun varsa stresindeyim ama dua ediyorum inşallah birşey yoktur diye. Güzel hayaller kurmaya çalışıyorum.bugün aileme hamilelik haberi vereceğim ama genetik test sonucu gelmeden başka kimseye söyleyemeyeceğim sanırım 🤦‍♀️ inşallahbsizden güzel haberler bekliyoruz. Böyle olumlu gelişmeler duymak bana da iyi geliyor. 10 gün sonra kalp atışı haberi bekliyorum inşallah 😍

Ah şu hemen kürtaj meraklısı isterik doktor bozuntuları… Siz pozitif şeyler hayal etmeye çalışın beyin biraz kandırmaca ister. Kalp atışı duyduğunuzu hata edin, kucağınıza aldığınızı hayal edin.yaza girerken doğacak inşallah onunla deniz kenarında bir şezlongta hayal edin kendinizi 😍 bunlar hormonlarınızı da düzenler bir de size tavsiyem protein ağırlıklı beslenin etinizi ihmal etmeyin yiyin. Bizler ileri yaş anneleriyiz. Benim önümdeki stres Nipt testi dediğimiz bebeğin 10. Haftasından sonra yapılan genetik testi. Şimdi 9. Haftanın içindeyim evet herşey yolunda ama buraya gelene kadar size söylüyorumda kendim neler çektim. Önce dış gebelik olabilir boş gebeliknolabilir kimyasal olabilirlerse başladı. 7.8. Haftalara kadar düşük riski olabilirlerle devam etti, tam yırttık derken şimdide ya kromozomlarda bir sorun varsa stresindeyim ama dua ediyorum inşallah birşey yoktur diye. Güzel hayaller kurmaya çalışıyorum.bugün aileme hamilelik haberi vereceğim ama genetik test sonucu gelmeden başka kimseye söyleyemeyeceğim sanırım 🤦‍♀️ inşallahbsizden güzel haberler bekliyoruz. Böyle olumlu gelişmeler duymak bana da iyi geliyor. 10 gün sonra kalp atışı haberi bekliyorum inşallah 😍
herşey istediğiniz gibi olsun inşallah. O kadar içten ve hissederek okuyorum ki yazdıklarınızı sanırım bizler biraz daha evham geliştirmekte haklıyız. Ve çok bilgili olmak, tecrübeli olmak, hatta bir doktor kadar işin içinde olmakta bizi yoruyor. Baksanıza o kadar çok şey biliyorsunuz ki hemen gereken ilaçlara başlamışsınız.
Sonuç her ne olursa olsun Allahın merhameti ve şefkatine olan inancımız var. Rahman ol derse olur. Dualarımızı eksik etmeyelim. Güzel haberler vermek, almak, duymak ümidiyle inşallah

herşey istediğiniz gibi olsun inşallah. O kadar içten ve hissederek okuyorum ki yazdıklarınızı sanırım bizler biraz daha evham geliştirmekte haklıyız. Ve çok bilgili olmak, tecrübeli olmak, hatta bir doktor kadar işin içinde olmakta bizi yoruyor. Baksanıza o kadar çok şey biliyorsunuz ki hemen gereken ilaçlara başlamışsınız.
Sonuç her ne olursa olsun Allahın merhameti ve şefkatine olan inancımız var. Rahman ol derse olur. Dualarımızı eksik etmeyelim. Güzel haberler vermek, almak, duymak ümidiyle inşallah
Rabbim sağlıklı hayırlı Salih Saliha evlat eylesin. Çok sevinerek okudum. Bende 40 yaşındayım. 2 yıldır deniyorum henüz olmadı. Cuma günü aşılama oldum. inşAllah bende büyük bir mutluluk ile yazarım buraya hamileyim diye. Rabbim herkesin zorunu kolay eylesin. Sağlıkla ilerlesin bebeğiniz.

Rabbim sağlıklı hayırlı Salih Saliha evlat eylesin. Çok sevinerek okudum. Bende 40 yaşındayım. 2 yıldır deniyorum henüz olmadı. Cuma günü aşılama oldum. inşAllah bende büyük bir mutluluk ile yazarım buraya hamileyim diye. Rabbim herkesin zorunu kolay eylesin. Sağlıkla ilerlesin bebeğiniz.
Amin.. Allah yolunuzu, yolculuğunuzu kolaylaştırsın. Güzel haberlerinizi almak ümidiyle inşallah

Merhaba ilk denemede kimyasal geçirdiö şimdi ikinci denemedeyim. Ovülasyon ile takip ettim. yorumları bekliyorum 🩷 inşallah hepimiz güzel haberler alırız bu ay

Eklentiler

• IMG_6607.webp
    IMG_6607.webp
    32,1 KB · Görüntüleme: 18
Merhaba hanımlar ilk defa bu ay ovulasyon testi kullandım sadece bir gün pik yaptı ertesi gün test yaptığımda çok düşmüştü çizgi çok belirgin değildi bilmediğimden soruyorum normal mi bu durum

Amin inşallah sizden de mutlu haberler bekliyoruz ilk fırsatta 🥰

Merhaba hanımlar ilk defa bu ay ovulasyon testi kullandım sadece bir gün pik yaptı ertesi gün test yaptığımda çok düşmüştü çizgi çok belirgin değildi bilmediğimden soruyorum normal mi bu durum
Canım hangi marka ovulasyon testi kullanıyorsun

Nasıl kullanılıyor bende yapmak istiyorum

Nasıl kullanılıyor bende yapmak istiyorum
Ben regl bittikten sonra hergün aşağı yukarı aynı saatlerde olmasına dikkat ederek aşırı su tüketimi olmadan idrarı seyreltmesin diye hergün bir tane yaptım yumurtlama olduğunu gören kadar. Pik yapıp düşüşe geçtikten sonrada 1 2 gün daha yaptım

Merhaba benimde böyle oldu muhtemelen iki test arasında oldu pik. Benim mesela C kadar koyu değildi yakaladığımda sonra yavaşça açılmaya başladı

Hanımlar merhaba. Ben geçen hafta cuma günü aşılama oldum. Ayın 24unde çatlatma iğnesi vuruldum. 3 gün önce bulaşıkları makineye koyarken belimden kırt diye ses geldi ve belim tutuldu. Ağrım var. Ne yapacağımı şaşırdım. Başına böyle bir şey gelen varmı? Bu tür durumlarda ne yaptınız gebe iken?

Merhaba benimde böyle oldu muhtemelen iki test arasında oldu pik. Benim mesela C kadar koyu değildi yakaladığımda sonra yavaşça açılmaya başladı
Merhaba benim c kadar koyuydu yakaladığımda ertesi akşam saatlerinde yaptığımda düşmüştü

Back
X