düşük yaptım :( ve eşimmm...

erenberen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Haziran 2011
296
24
48
İzmir
Arkadaşlar merhaba

Geçen hafta hamileliğim düşükle sonuçlandı.3.hamılelik ve 3.düşük

Eşimde bende çok istedık ama nasıp değilmiş.

Kürtaj sonrası kendıme gelince, doktorun odasına geçtık eşimle.tam olarak kendıme gelememiştim.

Eşimin doktora hamılelık için ne kadar beklemek gerektıgını sordugunu hatırlıyorum.

Mıde bulantısı,halsızlık,baş dönmesı vs çok fazlaydı inanın banyo yapacak halım yoktu.çok kanamam vardı koltuk,çarşaf,yatak her taraf batıyordu

cok zordu ama razıydım olmadı

kürtajın ertesi günü, eşim bana ' ye iç kendıne ıyı bak,bıran önce kendıne gel,sigarayı bırak , 3 ay sonra görüşürz' deyıp durdu ısrarla ve cok tekrarla.

hava güzeldi sanırım kombı fazla acıktı,üzerimdekı badı hafıf göğüs dekoltelıydı eşim belkı bu yüzden bana ' hamıleyken daha guzeldın ' dedı

hatta anlamadım dedım aynı cumleyı tekrar ettı.

en son ne demek ıstıyorsun ne dedıgını bılmıyorsun dedım cvp vermeden odadan çıktı.

ben ölmüşüm mafvolmuşum hemen tekrar hamılelıgı düşünmesi

hamıleyken mıde buntısı.baş dönmesı gibi bazı rahatsızlıklarım vardı şimdiye kadar alışmış olman lazımdı demesı,çok narınsın demesı çok kırdı benı

evet üzüldü bılıyorm ama bende kötüyüm resmen psıkolojım bozuldu

dağınık ve karışık yazdım ama bunlara cok kırıldım ve bozuldum

abartıyor muyum ben?

bu arada gecelerı cok geç yatıyor facede oyun ve fılm seyredıyor ve işyerıne eşimi hastahaneye götürecegım deyıp uyuyor işe geç gıdıyor yanı benı bahaneye edıyor
benımle 1 kere geldı doktora ve düşük yaptıgım gun geldı sadece bu da benı üzdü

Şuanda düşük yapmış olmanın verdiği hassaslık var üzerinde.. Eşinin her yaptığı gözüne batıyor..
Bence hamileyken daha güzeldin demesine aldırma..
Belli ki çocuğu olmasını çok istiyor.. O da üzülmüş..

Seni bahane ederek işe geç gitmesini doğru bulmuyorum tabiki...
Hayata küsmüş gibi geldi bana..

üzüldüm durumuna ama erkekler biizm gibi duygual değil maalesef düştü bebek o an üzülür bitti.çalışmalra devam diyo yaniii
asla kendin gibi düşünme onu net düşünürler sonuca bakarlar
allah kucagına bir bebek almayı nasip etsin

bu ne duyarsızlık böyle 3 kere düşük yapmak ne kadar yıkıcı olmuştur sizin için eşinizin size destek olması lazım hatta bu konuyu bir süre açmayıp sizin psikolojinizi düzeltmesi gerekiyor ya da önce kendi psikolojisini düzeltsin sanki yaptığınız yemek olmamışta yine deneriz boşver demek gibi birşey bu

Bence bıraz sakin olun , sizde eşinizde gergin belli ki, kısmet boyleymıs sağlıksız bebeği vucut atarmıs zaten. Erkeklerin tepkilerini anlamak çok zor bence hiç uğraşmayalım onları anlamak çok zor farkli düşünüyorlar. :))

Bence biraz alınganlık gösteriyorsunuz.

Yaşadığınız acının ne olduğunu iyi bilirim. Ben de yaşadım 2 defa.

Burada yapmanız gereken, tabi bence, sabırlı olup kendi sağlığınızı (hem fiziksel hem ruhsal olarak) düşünmeniz.

Sonrasında "Gerçekten çocuk istiyor muyum?" sorusuna SAMİMİ bir cevap aramanız tatlım.

Zamana bırakın biraz.

Gezin, tozun, eğlenin...

Acıyı küllendirin.

Rabbim en hayırlı bir şekilde nasip eder inşallah.

hepinize teşekkür ederim

evet eşimde üzüldü ama tüm bunları söylerken suratı beş karış asıktı

hele hamıleyken daha güzeldın demesı durup dururken pat dıye kurdugu bu cümle şok oldum

sanırım çok ısteyınce olmuyor çok yoruldum ve yıprandım çok üzgünüm

evet eşim çok istıyor ama ben artık ıstemıyorum ve düşünmüyorum

bunu eşime de söyleyeceğim

şu ana kadar çektıgım zorlugun farkında bıle degil ne kadar yalnızmışımm

Şu an hassas bir ruh halinde olduğun için yaşadıkların ya da eşinin sana söyledikleri abartı geliyor olabilir. Ama normalde de böyleysen bilemiyorum tabi. Hamileyken daha güzeldin demesinde ben hiç bir şey göremedim. Belki gerçekten de öyle görünmüşsündür gözüne ya da seni gaza getiriyordur.

Kırmızıyla işaretlediğim yer beni kırmaz şahsen sen mi çok alıngansın diye düşünmeden de edemedim.
Eşinin hayatını çocuk olayına endekslemesi hiç doğru değil. Hele ki iş hayatını falan aksatması..
bir de seninle de tam ilgilenmemiş doktora götürmedi diyorsun.. Kafam karıştı bu noktada.
Geceleri geç yatması film izlemesi falan... Ne tür filmler izlediğini biliyor musun?

Allahım güç kuvvet versin..düşük psikolojisi bambaşka bişey erkekler bu konudaki hassaiyete dikkat etmiyorlar, normal deyip geçiyorlar
ben sana başka bi tavsiyede bulunacağım
kendini toparladığın zaman iyi bi doktor bul, kan pıhtılaşması ve kromozom analizi testlerini yaptır
3 düşük ihmale gelmez canım
ben iki defa yaşadım çok zor bir süreç, kimse seni anlamaz yada anlamak istemez..
zamanla herşey yoluna girecektir

Düşükten sonraki 1 yıl içinde tekrar hamile kalman yine düşük bir düşük riskini beraberinde getirir. Bu şekilde sürekli vakit kaybetmektense eşinizle konuşup bedeninizin ve rahminizin toparlanması için mühlet isteyin

az önce eşim aradı
bir arkadaşı aramış eşi düşük yapmış zamanında ve tedavıyle cocukları olmuş
hastahane ve doktor ismi vermiş eşime gidin diye
bende doktor görmek istemıyorum bır sure dedım cvp şaşkın bır şekılde 'nedennnn
neden olacaksa...
bugun kontrolde ağlamaktan konuşamadım hastahane girişinde ağlamaya başladım
ben eşimin umrumda degılım sanırım ne kadar düşüncesiz

belkı 1 ay 3ay yada 15 gun sonra gelın der
folıkasıt alman belkı ıyı olur vs

benı düşündüğünden deıl bunlar

1 ay sonra kontrole çağırdı Allah'tan senın gıbı acele etmıyor doktor dedım ve bozuldu

bu acelesıne cok sinir oluyorummm...

Ben size hak veriyorum. Bu ne saçma bir şey ya. Sanki dünyanın kurtuluşu hemen çocuğunuzun olmasına bağlı. O kadar odaklanmış ki çocuğa, ilgilenmesi gereken bir eşi olduğunu unutmuş. Düşüğün zorladığı bedenine şevkat göstermesi gerekirken sana bakarken kuluçka makinesi mi görüyor bu adam. Neyin kafası bu anlamıyorum. Senin de naz yaptığın noktalar olabilir ama büyük oranda suç onda bence. Hiç sana soruyor mu sen ne hissediyorsun? Bu süreçte çok yoruldun ne istersin?
Ayrıca ben bazen işe geç kalırım, hastalık bahane etsem kimse bir şey demez ama çok korkarım. Allah bahane ettiğim hastalığı verir diye. Hiç mi bu konuları önemsemiyor anlamadım.

Ben de size hak verdim 1 degil 2 degil 3 tane dusuk.zorbir durum hem ruh hem beden yorulur..esiniz anlayisla karsilamasi lazimdi ben de ayni duygusallikla alinirdim..makinamisiniz ki siz bunun kendine gelme onarilma sureci yokmu..dusuk te dogum kadar stress degil mi kadin vucuduna..bir sure dinlenin kulaklariniz tikayin sozlerine..bu durumda esini hos tutmaya calismayan anlamayan koca dogmus bebegin butun sorumlulugunu size atar

Cok gecmis olsun cnm, sonuna kadar haklisin, ama yapabildigin kadar kafana takmamaya calis. bak bir ay sonraya randevu almissin, bu arada hic bu konunun muhabbetini acmamaya calis. esin acarsada gidince doktor ne derse o de gecistir.
Laf sokmalarina falan da aldirma, ne yazikki hassas olamiyorlar bazen. kendine bakacak olan yine kendinsin bu durumda. moralini yuksek tut, bol bol dinlen.
Ins hayirlisiyla bebek sahibi olrusunuz.

öncelikle çok büyük geçmiş olsun.ben evlendiğimde 30 yaşımı aşmıştım.bir an önce istiyordum birgün işten döndüm ve eşime aynen şöyle bağırdım''ne biçim erkeksin beeeee bir çocuk bile yapmayı beceremiyosun''eşim beni tanıdığı için bu olayı kafama çok taktığımı biliyordu sustu cevapvermedi sofrayı kurdu normal hayatımıza devam ettik 2 hafta sonra reglim geçincede 1.5 ayı geçkin hamile olduğumu öğrendik yani kısaca ben bağırırken hamileymişim ama o kadar çok istiyordumki eşime saldırıyodum hiç bi suçu yokken....eşinizde öyle yapmış benim gibi pat diye kırıvermiş affedin gitsin bence

Erkekler için her zaman bahane hazir, onlar erkekler, bizden çoook farklilar. Hatta burdaki hanimlara bakarsan artik onlarin insan olduklarindan bile süphe duymamiz gerekiyor.

Erkek olsun, kadin olsun, karsindaki partnerin kendisini kötü hisettigini gördügünde üzerine gitmezsin. Yaninda olmaya çalisirsin, teselli edersin. Buna insanlik derler.

Ayrica konu sahibin esi bence baba olmaya hazir degil çünkü pek sorumlu biri olarak görünmüyor. Yani ne demek geceleri oyun oynamak, liseli çoçuklar gibi saçma sapan bahanler ürütmek ise geç gitmek için? Ben konu sahibin yerinde olsam sadece düsüklerden dolayi degil, esinden dolayi da biraz daha beklerdim tekrar hamile kalmak için.

Son düzenleme:

slm cnm aynı anlattıgın olayları yasayan samımı bır arkd.ım var 3 kez dusuk yaptı ama 4.ye hamıle ve 7 aylık oldu artık dogumu yaklastı.Oğlu olacak. sorunu gec de olsa anladık. Birtakım testler genetık tarama fılan yapıldı. hergun bır ıgnesı var alıstı artık kendı kendıne vuruyor megere cocuk o yuzden dusuyormus. o iğne sayesınde kan pıhtılaşması olmuyormus ve cocuk tutunuyormus rahime tabı ıstersen daha genıs bılgı alabılırım senın için hangı doktorlara ve hastanelere gıttıgını. Gercı su an nerde yasadıgına bakmadım ama arkd.ım ıst.da yasıyor. Eşinizi de bosverın o cocuk derdıne dusmus .sizin ne hıssettıgınızı anlayamaz.artı arkd.ım sıgara da kullanıyordu bıraktı sımdı tıksınıyor. malum ılk 3 ay mıde bulantıları lımon kokusuna bıle dayanamıyordu :)

Son düzenleme:

Olay folık asıt falan değil tatlım durumlar baska 3 kez denendi yazık deılmı sana genetık tarama yaptırmak zorundasın. arkadasımın 3.dusugu engellı (down sendromu) cıkmıstı cunku hep ardı ardına denemıslerdı. Allah korusun .hep aynı haftaya yakın mı dusuk yapıyordun mesela arkadasım 5 haftalıkken fılan dusurdu uc bebegını de . hem ayrıca esın de yanı bıraz bılgılı olsun öyle pat dıye bırdaha cocuyk sahıbı olmayı dusunmesı cok sacma tabıkı doktorun da verecegı bır muddet beklemek lazım bu beklemede hem psikolojık hemde fızıksel anlamda toparlanmıs olursun.

neden düşük olduğu araştırılmadan tekrar hamile kalsan ne olacakki canım.Allah korusun tekrar düşükle sonuçlanırsa dahada üzüleceksiniz.bi tanıdığımın böyle düşükle sonuçlanıyordu hamilelikleri,araştırma sonucu ortaya çıktı kanında pıhtılaşma varmış bebek durmuyormuş.iğne tedavisiyle atlattılar sorunu.belki seninde böyle yada buna benzer bi rahatsızlığın vardır.eşinide bi panik kaplamış bencilce hareket ediyor bu konuda sana hakveriyorum kesinlikle.o bebeği sen taşıyacaksın hazır olup olmadığın tamamen sana kalmış.heleki daha yeni bebeğini kaybetmişken...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…