• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

düşük yaptım :( ve eşimmm...

Canım çok geçmiş olsun. Çok zor şeyler yaşamışsın. Eşinin söylediklerinden daha da önemli olan konu bu üç düşüğün sebebi. Bunun araştırmasını yapmalısınız. Bir üniversite hastanesine, ya da araştırıp iyi bir doktora git. Tahlillerini yaptır. Sorununun ne olduğunu öğrendikten sonra gereken tedavi yöntemi ile tekrar hamile kalırsan bu çok daha sağlıklı bir durum olur. Bu böyle kolaylıkla denenebilecek bir şey değil. Eşin için sorun yok. Olan sana oluyo. Bir kadın için kolay bir şey mi bu. Ya tekrar aynı şeyi yaşarsan. O zaman nasıl kaldırıcaksın bunu? Sen eşinin dediklerine bakma. Çocuğu olmasını çok istiyor belli. O da haklı tabi ama sen tekrar hamile kalmayı düşünme sakın. Mutlaka nedenini araştır. Belki de kullanacağın bir hap, bir iğne ile çözülebilecek birşeydir. Allah yardımcın olsun inşallah canım.

geçmiş olsun.
eşinin tavrı duygusal değil ama erkek işte...
her erkek duygusal olamıyor, duygusallığı olan erkeklerde kadınları başka
açılardan memnun edemiyor gördüğüm duyduğum kadarıyla.
bir yanı eksik olacak illaki erkeklerdi. artı kadınlar da da böyle
aldırış etme.
bebek oluyor sizin ve düşüyor
yani
olma şansınız yüksek ama
arkadaşların yazdığı genetik testini falan yaptırın bencede
bu şekildeki hamilelikte düşük olmasına engel olursanız, bebek özürlü doğabilir allah korusun

merak ve kaygı içinde olma rahat ol canım
allahtan hayırlısını diliyorum senin için. sende öyle dile canım
hayırlı zamanı bekliyordur (oğlunuz) diyesim geldi nedense :)

arkadaşlar hepinize teşekkür ederim.

eşim bır süredir bazı sorunlardan dolayı ailesiyle görüşmüyor

ve bana 3-4 defa tekrarlayarak belki ah almışızdır dedı

ve tartışırken bana eşyalarını topla defol gıt dedı

şuan onun ne yüzünü görmek ne de sesını duymak ıstıyorum.

sız olsanız çekıp gıtmez mısınız bu sözlere rağmen

gecmis olsun,biz kadınlar cok hassasız ..
erkekler daha düşüncesiz canımmmm ..
üzülme gene olur,iyileş toparlan ins .. :16:

ailesiyle görüşememesi onun hırçınlık sebebidir büyük ihtimalle.

belki bebeği de ailesiyle barışma sebebi olarak da görüyordur

o yüzden bu kadar isteklidir

ailesiyle barıştırabilirsen barıştır çünkü karıkocayı çok etkiliyor
aileye olan küskünlükler.

mesela dün eşimin annesine canı sıkılmış neden bilmiyorum. bende sormadım.

o gün çok aksiydi.

günün sonunda tesadüf öğrendim.

yarın getir çocuğun yanında dursun dedim hem de bizde kalır diye

yok o zaten canımı sıktı dedi ve anladım ki bütün

aksiliği, annesindenmiş. bizim de çok nazlı bir annemiz var her an kendi kendine bir beklentiye kapılıp,

alınıp küsebilir ama hesabını da herkese sorar...

canım hayırlısı yaa

bebeğin şimdi olmamasında da bir hayır vardır dert etme

rabbim neylerse güzel eyler

hemen gitme

biraz sabırlı ol, beklemede kal. durumun ne olduğunu da bilmiyoruz

ama kal bence

ailesiyle görüşememesi onun hırçınlık sebebidir büyük ihtimalle.

belki bebeği de ailesiyle barışma sebebi olarak da görüyordur

o yüzden bu kadar isteklidir

ailesiyle barıştırabilirsen barıştır çünkü karıkocayı çok etkiliyor
aileye olan küskünlükler.

mesela dün eşimin annesine canı sıkılmış neden bilmiyorum. bende sormadım.

o gün çok aksiydi.

günün sonunda tesadüf öğrendim.

yarın getir çocuğun yanında dursun dedim hem de bizde kalır diye

yok o zaten canımı sıktı dedi ve anladım ki bütün

aksiliği, annesindenmiş. bizim de çok nazlı bir annemiz var her an kendi kendine bir beklentiye kapılıp,

alınıp küsebilir ama hesabını da herkese sorar...

canım hayırlısı yaa

bebeğin şimdi olmamasında da bir hayır vardır dert etme

rabbim neylerse güzel eyler

hemen gitme

biraz sabırlı ol, beklemede kal. durumun ne olduğunu da bilmiyoruz

ama kal bence

haklısın çocuk olmasını ıstıyor bana göre artık vaktı geldı,ınsanlar da soruyor ve çocuk olunca ailesiyle barışacagına düşünüyor eşim.

bunda benım de suçum var sanırım çocuk olunca herşeyı unuturlar dedım ona.

ailesiyle barışması için yapabılecegım hıçbırşey yok maalesef.

cok zor ve ters ınsanlar

aralarının bozuk olmasının nedenı benım aslında

Allah'ım ıyı olsunlar dıye boşasam yardımım bu şekılde olabılır

gerçi şuankı durum daha çok düşündürüyor benı

haklısın çocuk olmasını ıstıyor bana göre artık vaktı geldı,ınsanlar da soruyor ve çocuk olunca ailesiyle barışacagına düşünüyor eşim.

bunda benım de suçum var sanırım çocuk olunca herşeyı unuturlar dedım ona.

ailesiyle barışması için yapabılecegım hıçbırşey yok maalesef.

cok zor ve ters ınsanlar

aralarının bozuk olmasının nedenı benım aslında

Allah'ım ıyı olsunlar dıye boşasam yardımım bu şekılde olabılır

gerçi şuankı durum daha çok düşündürüyor benı

Nasıl sen sebep oldun canim

Nasıl sen sebep oldun canim

gözünün üstünde kaşın var gıbı saçmasapan bır sebepten bana gıcık oldular ve uzun süredır devam edıyorlar bu ınada

benı görmek ıstemıyorlarmış

oğulları ve bende onlar ne derse o olsun istedıklerını yapalım ıstıyorlar

ve iş için memleketten uzaktayız her para ıstedıklerınde para gönderırsek ıyı oluruz

para kesıldı bana gıcık oldular ve bu arada paraya ıhtıyaçları yok zor durumda falan degıller

gözünün üstünde kaşın var gıbı saçmasapan bır sebepten bana gıcık oldular ve uzun süredır devam edıyorlar bu ınada

benı görmek ıstemıyorlarmış

Canim

oğulları ve bende onlar ne derse o olsun istedıklerını yapalım ıstıyorlar

ve iş için memleketten uzaktayız her para ıstedıklerınde para gönderırsek ıyı oluruz

para kesıldı bana gıcık oldular ve bu arada paraya ıhtıyaçları yok zor durumda falan degıller

Canim su andaki durumunuz ne esinle?
Inşallah hepsi gecer gider canim
Hayirlisi olsun
Zamanla hersey yoluna girer insallah
Ve bol bol dua oku tesbih cek
Hayirlisi olmasi icin allaha sigin.
Ben oyle yapiyorum elimden baska bise gelmediginde
Cok anlayissiz aileler var ve bunlarin vebalini nasil odeyecekler o yuva bozulursa. Nasil hesaptan gececekler Allah bilir.

Bilirim canim. Tek sıkıntısı ailesi

Arkadaşlar merhaba

Geçen hafta hamileliğim düşükle sonuçlandı.3.hamılelik ve 3.düşük :(

Eşimde bende çok istedık ama nasıp değilmiş.

Kürtaj sonrası kendıme gelince, doktorun odasına geçtık eşimle.tam olarak kendıme gelememiştim.

Eşimin doktora hamılelık için ne kadar beklemek gerektıgını sordugunu hatırlıyorum.

Mıde bulantısı,halsızlık,baş dönmesı vs çok fazlaydı inanın banyo yapacak halım yoktu.çok kanamam vardı koltuk,çarşaf,yatak her taraf batıyordu

cok zordu ama razıydım olmadı :(

kürtajın ertesi günü, eşim bana ' ye iç kendıne ıyı bak,bıran önce kendıne gel,sigarayı bırak , 3 ay sonra görüşürz' deyıp durdu ısrarla ve cok tekrarla.

hava güzeldi sanırım kombı fazla acıktı,üzerimdekı badı hafıf göğüs dekoltelıydı eşim belkı bu yüzden bana ' hamıleyken daha guzeldın ' dedı

hatta anlamadım dedım aynı cumleyı tekrar ettı. :(

en son ne demek ıstıyorsun ne dedıgını bılmıyorsun dedım cvp vermeden odadan çıktı.

ben ölmüşüm mafvolmuşum hemen tekrar hamılelıgı düşünmesi

hamıleyken mıde buntısı.baş dönmesı gibi bazı rahatsızlıklarım vardı şimdiye kadar alışmış olman lazımdı demesı,çok narınsın demesı çok kırdı benı

evet üzüldü bılıyorm ama bende kötüyüm resmen psıkolojım bozuldu

dağınık ve karışık yazdım ama bunlara cok kırıldım ve bozuldum

abartıyor muyum ben?

bu arada gecelerı cok geç yatıyor facede oyun ve fılm seyredıyor ve işyerıne eşimi hastahaneye götürecegım deyıp uyuyor işe geç gıdıyor yanı benı bahaneye edıyor
benımle 1 kere geldı doktora ve düşük yaptıgım gun geldı sadece bu da benı üzdü

gerçekten çok geçmiş olsun bizde eşimle bebk hasreti çekiyoruz yıllardır uğraşıyoruz ama hiç düşük yaşamadım nve heralda onun acısı kat bekat fazladır.öncelikle niye düştüğünü araştır genetik eşin ve senin tahlillerini yaptır ve kendini kimsenin üzmesine izin verme. eşine gelince nasıl bir adam ya o ya senin canından can gitmiş hayırya yumruğunu vur masaya susma allahım töbe haşa allahın yaratmadığını sen benden nasıl istersin allah ol dicekki olsun kadın karnında taşıyor diye suçlumu oluyor bu ne vicdansızlık onun canı bir yandıysa senin yüz katı fazla yandı. böyle eşler e karşı anlayış falan gösterilmez bağır çağır ezdirme kendini senin suçunmu üç kürtaj nedemek. kocan baştan sona berbat bir adam ama boşver sen bebeğin için kendşni topla ve ona hakettiğ değerden fazla verme. benim eşim hep yanımda basaracağız diyor allahım nasip eder herşeyi ona anlatır ona ağlarım eş enbüyül destek bir kadına. yani odadestek olmassa insan aklını kaybeder ya bu ne rahatlık ne sorumsuzluk .
açık açık konuş onunla canının nasıol yandığını anlat bu yolda tek başına yürünmez bana destek ol yanımda ol moral ver de.sana içindekileri anlatmasını rahatlamasını söyle içinize atmayın bu dert hiçbirşeye benzemiyor okdar zor okadar can yakıcı ki.evladıallahın verdiğini tamamen allahındilemesiyle olabileceğini bağıra çağıra anlat. ve bütün tahlillerini tek tk yaptır bu dedin ikinizin derdi olduğunu sorumluluk sahibi olması gerektiğini öğrensin ezdirme kendini EZ ÜZERİNE BASIP GEÇ... allah kucağına evladını sağlıkla aldırsın..........

3 kere düşük yapmış olmanın psikolojisiyle ikinizde üzgün ve gergin olabilirsiniz. Sizinde hassas dönemleriniz. Tam olarak evliliğiniz ne boyutta bilmiyorum ama hemen çekip gitmeyi düşünmeyin. Bir anlık sinirle söylemiştir belki. İnsanız hepimiz hatalarımız olabilir. Sizin adınıza da çok üzüldüm. Umarım zamanla aranız düzelir.

Arkadaşlar merhaba

Geçen hafta hamileliğim düşükle sonuçlandı.3.hamılelik ve 3.düşük :KK43:

Eşimde bende çok istedık ama nasıp değilmiş.

Kürtaj sonrası kendıme gelince, doktorun odasına geçtık eşimle.tam olarak kendıme gelememiştim.

Eşimin doktora hamılelık için ne kadar beklemek gerektıgını sordugunu hatırlıyorum.

Mıde bulantısı,halsızlık,baş dönmesı vs çok fazlaydı inanın banyo yapacak halım yoktu.çok kanamam vardı koltuk,çarşaf,yatak her taraf batıyordu

cok zordu ama razıydım olmadı :KK43:

kürtajın ertesi günü, eşim bana ' ye iç kendıne ıyı bak,bıran önce kendıne gel,sigarayı bırak , 3 ay sonra görüşürz' deyıp durdu ısrarla ve cok tekrarla.

hava güzeldi sanırım kombı fazla acıktı,üzerimdekı badı hafıf göğüs dekoltelıydı eşim belkı bu yüzden bana ' hamıleyken daha guzeldın ' dedı

hatta anlamadım dedım aynı cumleyı tekrar ettı. :KK43:

en son ne demek ıstıyorsun ne dedıgını bılmıyorsun dedım cvp vermeden odadan çıktı.

ben ölmüşüm mafvolmuşum hemen tekrar hamılelıgı düşünmesi

hamıleyken mıde buntısı.baş dönmesı gibi bazı rahatsızlıklarım vardı şimdiye kadar alışmış olman lazımdı demesı,çok narınsın demesı çok kırdı benı

evet üzüldü bılıyorm ama bende kötüyüm resmen psıkolojım bozuldu

dağınık ve karışık yazdım ama bunlara cok kırıldım ve bozuldum

abartıyor muyum ben?

bu arada gecelerı cok geç yatıyor facede oyun ve fılm seyredıyor ve işyerıne eşimi hastahaneye götürecegım deyıp uyuyor işe geç gıdıyor yanı benı bahaneye edıyor
benımle 1 kere geldı doktora ve düşük yaptıgım gun geldı sadece bu da benı üzdü
Çok yıllar geçmiş, sayfanıza nasıl geldim onu bile bilmiyorum, siz alıngan değilsiniz, çok afedersiniz ama kocanız öküz.

Oncelikle başın sağolsun...

Hamileyken daha guzeldin ne ya!!! Daha kendine gelememissin...eminim bunu seni hevelsendirmek icin yapti ama yaptığı gafin farkinda değil...
Coookk bencil birde ya genel olarak anlatığın kadariyla...

Bence sizin umudunuzu kaybetmemeniz ve hamilelik fikrinden soğumamanız için alttan alttan destek olmaya çalışmış gibi ama tipik bir erkek olduğu için becerememiş
Sizde üzülmeyin bulantı vs bunlarla kendinizi yorup konszntresinizi bozmayın hakkınızda hayırlısı olsun

Kesinlikle pihti testi yaptirin. Genelde abartiyorsunuz yazmislar ama ben de cok kirilir alinirdim. Gebelik ve problemli gebelik bir kadının hayatinin en hassas zamanlari ve destek olmayan bir es icin ben bi dahaki hamilelik planını cok ince eler sık dokirdum açıkçası. Evet nariniz kirilganiz hamilelik oyle bir dönem.. dogum sonrasi da oyle bir dönem.. bunlara sabredemeyecek bir es beni de cok yorardi..

hepinize teşekkür ederim

evet eşimde üzüldü ama tüm bunları söylerken suratı beş karış asıktı

hele hamıleyken daha güzeldın demesı durup dururken pat dıye kurdugu bu cümle şok oldum

sanırım çok ısteyınce olmuyor çok yoruldum ve yıprandım çok üzgünüm

evet eşim çok istıyor ama ben artık ıstemıyorum ve düşünmüyorum

bunu eşime de söyleyeceğim

şu ana kadar çektıgım zorlugun farkında bıle degil ne kadar yalnızmışımm
Merhaba, öncelikle başınız sağ olsun, Allah sabır versin. Ben yazdıklarınızdan sizi tamamen haklı buldum, eşiniz üzüntü ya da şaşkınlıkla ne diyeceğini bilememiş olabilir, fakat bu yeni düşük yapmış bir bir kadına karşı bu kadar kaba ve düşüncesiz davranmasının mazereti olamaz. Sakin bir zamanda konuşmayı deneyin isterseniz, umarım hakkınızda hayırlısı olur.

hepinize teşekkür ederim

evet eşimde üzüldü ama tüm bunları söylerken suratı beş karış asıktı

hele hamıleyken daha güzeldın demesı durup dururken pat dıye kurdugu bu cümle şok oldum

sanırım çok ısteyınce olmuyor çok yoruldum ve yıprandım çok üzgünüm

evet eşim çok istıyor ama ben artık ıstemıyorum ve düşünmüyorum

bunu eşime de söyleyeceğim

şu ana kadar çektıgım zorlugun farkında bıle degil ne kadar yalnızmışımm
Sakın ama sakın kendinizde hata aramayın lütfen. Hiç kusura bakmasın kimse ama onca baş dönmesi, bulantı ve kanamayı yaşayan sizsiniz. Eşiniz de üzülmüş olabilir ama önceliği siz olmalısınız. Yani düşük sonrası hassas olduğunuz için falan batmıyor tavırları. Yanlış olduğu için kırılıyorsunuz. Ayrıca hemen hamile kalma ihtimalini sorup durması gayet sinir bozucu çünkü orda siz perişan haldesiniz. Ne olacak yani çocuk olmasa dünyanın sonu mu sanki ne bu acele?

Erkekler için her zaman bahane hazir, onlar erkekler, bizden çoook farklilar. Hatta burdaki hanimlara bakarsan artik onlarin insan olduklarindan bile süphe duymamiz gerekiyor. :ssz:

Erkek olsun, kadin olsun, karsindaki partnerin kendisini kötü hisettigini gördügünde üzerine gitmezsin. Yaninda olmaya çalisirsin, teselli edersin. Buna insanlik derler.

Ayrica konu sahibin esi bence baba olmaya hazir degil çünkü pek sorumlu biri olarak görünmüyor. Yani ne demek geceleri oyun oynamak, liseli çoçuklar gibi saçma sapan bahanler ürütmek ise geç gitmek için? Ben konu sahibin yerinde olsam sadece düsüklerden dolayi degil, esinden dolayi da biraz daha beklerdim tekrar hamile kalmak için.
Ağzınıza sağlık. Erkekten düşünce bekleme, senin kadar duygusallık bekleme, romantizm bekleme, senin kadar ilgili olmasını bekleme, perişan bir kadının duygusunu anlamasını bekleme... Peki ne bekliyoruz tam olarak?

Erkekler bencildir, her halukarda kendilerini dusunurler. Malesef cogu boyle. Sen sıkma canını

Back
X