dusuk yaptimm :((

esmalim

Üye
Kayıtlı Üye
11 Ekim 2013
8
0
6
35
Artvin
6 hafyalik hamileydim dun doktora gittigimde sagliksiz gebelik oldugu ve dusuk olacagi soylendi.. Kanamam normal adet kanamasi gibi.. Normal mi bu :/ kurtaja gerek kalmaz ins. Parca gelmiyor ama siyah pihtilar var :/

6 hafyalik hamileydim dun doktora gittigimde sagliksiz gebelik oldugu ve dusuk olacagi soylendi.. Kanamam normal adet kanamasi gibi.. Normal mi bu :/ kurtaja gerek kalmaz ins. Parca gelmiyor ama siyah pihtilar var :/

cnm dr sana progesteron vermedimi, ayrıca dinlenmen gerekiyor hiçbir iş yapma uzan ve yat.inşallah bebeğin seni bırakmaz

Yarın sabah 8 haftalık gebeliğim kürtajla sonlanacak.Düşüyor çünkü oluşamamış.Kendisi düşerse fenalaşırsın operasyon gerek dedi.Ki benim kesem de 8 haftalık değil çok küçük.Aynı anlattığın şekildeyim dünden beri kanama ve pıhtı.Fakat kese değil o.Sen de kese var mı bilmiyorum.Mutlaka ama mutlaka doktora git.Kendi bile düşse parça kalıp kalmadığı kontrol edilmeli...

Bnde dun muayene oldum bi kac parca gorunuyodu butun halnde degl ..saglksiz gblk olusmus dusuk yapyosn beklylm bir hafta sonra gel temzlnmemisse biz mudahale edcz dendi.. ama dusuk gbi degil adet sancm gbi agrim var fazla kanamam yok artar mi acaba

canım çok geçmiş olsun. Allah yardımcn olsun..

ben mays 2013 te kürtajla gebeliğimi sonlandırmak zorunda kaldım.gebe olduğumu öğrendikten 10 gün sonra kahverengi lekelenmem başlayınca doktora gittim ve "sağlıksız gebelik" dendi.... inanmak istemedim başka hekimlere de göründüm düşüğü engelleyici hap da içtim iğne de vuruldum ama sonuç değişmedi.. kesede şekil bozukluğu vardı sonra şekli düzelir gibi oldu ama kalp atımı yavaştı ve nihayetinde kalp atımı durunca kürtajla alındı... pıhtı filan hiiiç gelmedi benden... ama o süreçte hep adetli gibiydim... düşüğü engellemek için iğne ilaç kullandım dedim ya hekim "sağlıksızsa bunlara rağmen düşecek" demişti.... sağlıklı bebekler düşmüyor.... bu arada benim gebeliğim aslında 9 haftalık olması gerekirken ben kürtaj olduğumda 6 haftalıktı ki aslında gebeliklerde en fazla 2 haftaya kadar olan geriden gelmeler normal kabul ediliyormuş...

hakkınızda hayırlısı olsun inşallah.. çok zor ir durum ama takdiri ilahi... size sağlık sıhhat dilerim....

Sagol cnmm.. Ben bir bucuk aylik evliyim bu kdr erken hamile kalmk bana surprz olmustu hamile oldugum fikrine alismaya calisirken dusuk olma durumuyla karsilastim. Her seyin hayirlisi tabi ama ilk gebelikte boyle bir imtihan gercktn zor oldu.. :( psikoljm bozldu resmn.. Ogrtmn oldugum icin kendmi bi an once toplyp sadce isime odaklnmm gerek.. Fakat perdmbe gunu kurtaj olma ihtimal var ben korkuyrm .. Senin nasl gecti kurtaj cnm oncesnde ve sonrasnda agri oluyr mu ..

Canim.anladigim.kadariyla kimyasal gebekik gscirmissin
Bende bu surecu senin gibi gecirdim sadece kanamam biraz yogun oldu
Beta hcg nin dususunu takip edin onun disinda kurtaja gerek kalmaz diye dusunuuyorum

Rabbim hakkmzda hayirlisini nasip etsin.. Bu durumda olmak cok zor evt ama her zmn beterini dusunmek lazim saglkli gebelik gecirip dogumda kaybedenler de var .. İnne meal usri yusra.. Muhakkak her zorlukla beraber bir kolaylik vardir diyor Rabbim.. Bize dusen sabir ve dua.. Rabbm yardmcimiz olsun

öncelikle çok geçmiş olsun çok kötü bir durum anlayabiliyorum seni :25: Allah yardımcın olsun... Cok dikkat et kendine.. Benim gibi ümitlerini tüketme...
-Ben kalp atışlarını dinlediğimiz gün inanmıştım artık anne olacağıma.. Yaşımın küçüklüğünden dolayı çok korktum ya annem kadar iyi bi anne olamazsam die... Ama çok istiyordumm onu... Özlemeye başlamıştım bile daha görmeden.. 5.haftadan itibaren ne yemek yiyebiliyordum ne doğru dürüst iş yapabiliyordum. Bişeyler yolunda değildi biliyordum.. Her gece rüyasını bile görüyordum.. Ama kimseye inandıramamıştım kendimi.. 9.hafta geldiğinde ben artık dayanamadığımı söyledim ve annemle birlikte bulunduğumuz yerin en iyi doktoruna gittim... Bana vitamin , güçlendirci versin baksın iyi muayne etsin diye... Odasına girdik baya bi muhabbet ettik şikayetlerimden bahsettim o da dinledi.. ve ardından beni ultrason odasına götürdü. Hemen kalp atışlarını duymamız gerekiyordu..Ne olduğunu anlamadım ama makinada onu görüyordum ordaydı... Ölmemişti... Annemle göz göze geldim.. Sonra doktor dediki .. Kalbi durmuşş... İşte o ann benim kalbimde durdu.. Yalan dedim,şaka dedim. Bu gerçek olamazdı.. Ve ardından o olması gereken konuşma -ne kadar olmuş kalbi duralı bilmiyoruz o yüzden en yakın saat içinde kürtaj yapmalıyız dedi. HAYIRRRR !!! Vermiyorum , yanlışlık vardır diye düşünürken eşimi aradım geldi aldı bizi.. eve gittik ama ben kötüleşiyordum doktoru aradılar hastaneye gittik ve onu benden aldılar .. Şimdi 4 ay oldu.. ve kesinlikle düşünmüyorum artık çünkü çok korkuyorum..

Gecmis olsun :(( ewet ck zor bi durum.. ve ders oldu bana sayet Rabbim ol der ve tekrar hamile kalirsam( ki bu olaydn snra hevesmde kalmdi hep bi korku olck cnku ) kimseye soylmyi dusunmuyrm.. Hersydn soguyoms insan :((

Merhaba dün ben de ayrıldım henüz oluşamamış minik yavrumdan.Sakın umutsuzluğa kapılmayın.Güçlü olmak gerek her şey bizim için.Vücut o kadar mükemmel bir makine ki sağlıksız hücreyi bırakıyor kendiliğinden. Doktorla kürtaj randevunuza mutlaka gidin.Parçayı patalojiye gönderiyorlar, daha ilerde ciddi problemler yaşamayın, diğer gebelikleriniz yavrularınız sağlıklı olsun.Ben genel anestezi ile oldum.Narkoz verilmeden ameliyathanede doktoru şöyle bi uzaktan gördüm sonra uyumuşum.Hadi uyanın dediklerinde gözümü açıp"...bey gelmedi mi daha ne kadar bekliyeceğiz" dedim...ki benim operasyon çoktan bitmişş.Yarım saat dinlenip hastaneden çıktık.Hatta dışarda dolaştık biraz eve girmeden hava aldım.Hiçbir ağrım sızım yok düne göre azalan bir kanama.Bir antibiyotik ve bir ağrı kesici ilacım.Korkulacak bir şey yok yani.Gönül hiç istemezdi böyle bir şey yaşamayı ama başa geldi.:25:

Artik onu kabullendm ama kurtaj hakknda blgm olmadgi icin korkularm vardi.. Tesekkur ederm cnm.. Ewet dedgn gibi saglkszsa vucut disari atyorms bu bile bi sukur konusu.. Rabbm bizi bizden iyi biliyor Hakkimizda hayirlsi budur ins. Bir daha boyle bir imtihan yasamayz insallah

bu düşükler neden kaynaklanıyo ya.. bende bugün öğrendim hamile olduğumu ama bu yazılanları okuyunca korkuyorum :(

Artik onu kabullendm ama kurtaj hakknda blgm olmadgi icin korkularm vardi.. Tesekkur ederm cnm.. Ewet dedgn gibi saglkszsa vucut disari atyorms bu bile bi sukur konusu.. Rabbm bizi bizden iyi biliyor Hakkimizda hayirlsi budur ins. Bir daha boyle bir imtihan yasamayz insallah

Rabbim.saglkli gecmesni nasip etsin cnm.. Bnde basima gelene kdr arastrmzdm ama basima gelince daha iyi anladm. Her sey nasip Allah hayirlisini versn hepimize.. Cok zor bi durum .. Hamile oldugma sevinme firsatm bile olmadi.. Sen moralini yuksek tut insallah sorunsuz atlatirsin bu sureci

Back
X