- 9 Ocak 2018
- 862
- 3.414
- 113
- Konu Sahibi BettyRuble
-
2 aylıkNe kadarlıktı canım? Unutulmaz bence de evet.
Ya kıyamam 2 aylık daha üzücü. Zaman ne kadar geçse o kadar bağlanır insan. Benimki 5 haftalıktı 10 gün olmuştu hamileliğimi öğreneli.2 aylık
Yinede Rabbim en iyisini bilir.Belki daha kötü şeyler olacaktı..Ama simdi nerde cocuk görsem yutkunuorm.hamile kalmaktanda korkuorm ayni seyleri yasicam diye.Galiba altust oldum.Bu gunlerde gecer insallah.Size de gecmis olsn.Ya kıyamam 2 aylık daha üzücü. Zaman ne kadar geçse o kadar bağlanır insan. Benimki 5 haftalıktı 10 gün olmuştu hamileliğimi öğreneli.
Düşükten sonra yeniden hamilelik içim bir süre beklemeyi öneriyor doktorlar. Sizin ve rahminizin toparlanması için. Hamile kaldığınıza göre sizde ve eşinizde buna engel bir durum olmadığı görünüyor tabi de bu tarz bilgileri doktordan almanız daha sağlıklı olur.Arkadaşlar merhaba.
Geçen hafta 5 haftalık hamileliğim sonlandı düşük yaptım.
Süpriz gebelik olduğu için üzülmemiştim ilkin ama sonraki günlerde çok dokndu bana, sanki ilk ve son şansımmış gibi hissettim. Yeni günün sabahına o güzel his ile uyanmamak kötü etkiledi.
Şimdi aklıma takılan bir soru var belki de kendimi rahatlatmak için.
Hamile kalmış olmam eşimin sperm durumunda bir sorun olmadığını gösterir mi?
Düşük yaptıysam en azından hamile kalabiliyorum diye düşünüp kendimi rahatlatmak ne kadar mantıklıdır?
Düşüğün arkası gelir derler, ben 1 yıl kadar korunsam bu olumsuz etkiler mi?
Saçma sapan şeyler düşünüyorum biraz rahatlayabilsem keşke.
Allah razı olsunYinede Rabbim en iyisini bilir.Belki daha kötü şeyler olacaktı..Ama simdi nerde cocuk görsem yutkunuorm.hamile kalmaktanda korkuorm ayni seyleri yasicam diye.Galiba altust oldum.Bu gunlerde gecer insallah.Size de gecmis olsn.
Evet belki de duygusuz biriyimdir sevindim o gün. Hiç hazır hissetmiyorken, annelik nedir bilmiyorken, hiç ultrasonda görmemişken, kürtaj vs yokken, sadece adet kanaması gibi olunca üzülmedim. Sonradan üzüldüm işte hala iyi olamadım.Gercekten sevinebildiniz mi?
Ben 3 aylik bebegimi kaybettim,kalp atisi vs herseyi vardi.
Bol kanamali bi dusuk yaptim, tam 1 ay kesintisiz kanama yasadim, cok zordu..
Bir oglum olmasina ragmen cok koydu bana bu durum, ultrason resimlerine simdi bile baksam gozlerim doluyor.
Dusukten 2 ay sonra yeniden hamile kaldim, kizim suan 17 aylik.
Hemen hamile de kalabilirsiniz, ya da bu aylarca da surebilir, onu ancak Allah bilir.
Sebebi nedir ki acaba.2 defa yaşadım. Biri 14 haftalık diğeri 8 haftalık içinden çıkamadığım uzun boşluk malesef ki. 14 haftalıktan 15 ay sonra hamile kalmıştım onu da kaybettim. 16 ay oldu henüz hamile kalamadım. Doktorlar tüp bebek diyor. İlk hamile kaldıgımda keske 3 yıl korunmasaymısım diyorum. Bizimde maddi sorunlarımız vardı o yğzden ertelemiştik vs vs. Çok yüklü bir borcunuz yoksa bence ertelemeyin. Yaş ilerliyor isteyince olmama ihtimali var. Beni örnek alabilirsin. Şimdi her bebek gördüğümde benim için çok uzak hayal geliyor.
Yok hayır Can'ım.Olacagı varsa oluyor.Saglıksız denk gelmiştir o an için.Tüplerin açık demek ki senin de.İnşallah
Acaba diyorum adetten hemen sonra ilişki gerçekleştiği için mi sağlıksız olup düştü.
Saçma sapan bir sürü acaba.
Çok teşekkür ederim insanın eli boş kalınca bu tür avuntular arıyor.Yok hayır Can'ım.Olacagı varsa oluyor.Saglıksız denk gelmiştir o an için.Tüplerin açık demek ki senin de.
Hayır adetle ne ilgisi olabilir ki? Biraz bu konuda araştırma yapmanı tavsıye edıyorum. Dua et kürtaj olmamışsın. Düşükle kurtulmuşsun. Süpriz gebelik değilde aylarca uğrasıp hamile kalıp sonra işler yolunda gtmeyınce narkozu yiyip içinden sökülüp alınması ve uyandığında müthiş bi acı hissetmek çok zor çok ağır. Üstelik ben bunu 2 ay arayla 2 kez yaşadım. Şuan hamileyim çok şükür. Evet bazıları için istenmezken bizim gibiler için şükür sebebi. Ve madem sormuşsun soylym bir kere hamile kaldınya artk hamile kalman çok kolay olacak bilgin olsun birdaha süpriz değilde planlı yaşarsın inşallah.İnşallah
Acaba diyorum adetten hemen sonra ilişki gerçekleştiği için mi sağlıksız olup düştü.
Saçma sapan bir sürü acaba.
Anne olmak istiyorum istemez miyim. Ama 2018 yılı içinde hamile kalmak istemiyorum sonraki yıl inşaAllah. Arayı açarsam zorlaşır mı işim acaba.ben iki düşük yaptım ve dr um bana korun demedi
tam aksi gebelik istiyor
eger anne olmak istiyorsanız korunmanıza lüzum yok bence
Biraz sitem eder gibi olmuş sanki ama 2 kez o acı olayı yaşamanıza üzüldüm.Hayır adetle ne ilgisi olabilir ki? Biraz bu konuda araştırma yapmanı tavsıye edıyorum. Dua et kürtaj olmamışsın. Düşükle kurtulmuşsun. Süpriz gebelik değilde aylarca uğrasıp hamile kalıp sonra işler yolunda gtmeyınce narkozu yiyip içinden sökülüp alınması ve uyandığında müthiş bi acı hissetmek çok zor çok ağır. Üstelik ben bunu 2 ay arayla 2 kez yaşadım. Şuan hamileyim çok şükür. Evet bazıları için istenmezken bizim gibiler için şükür sebebi. Ve madem sormuşsun soylym bir kere hamşle kaldınya artk hamile kalman çok kolay olacak bilgin olsun birdaha süpriz değilde planlı yaşarsın inşallah.
Evet sitem ettim. Amin tesekkur ederim. Birdaha aynı durumu yasamazsın sende inşallah, hayırlı vakitte sağlıkla gelsin seninde meleğin.Biraz sitem eder gibi olmuş sanki ama 2 kez o acı olayı yaşamanıza üzüldüm.
Karnınızdakini sağlıkla kucağınıza alın inşaAllah.
Amin...Evet sitem ettim. Amin tesekkur ederim. Birdaha aynı durumu yasamazsın sende inşallah, hayırlı vakitte sağlıkla gelsin seninde meleğin.
Anne olmak istiyorum istemez miyim. Ama 2018 yılı içinde hamile kalmak istemiyorum sonraki yıl inşaAllah. Arayı açarsam zorlaşır mı işim acaba.
Hayırlı Kandiller..Amin...
Teşekkür ederim kandil gecesi güzel duanız için.
İyi geceler hayırlı kandiller. Ben de yazacak bir yer arıyordum ki senin yazına denk geldim. Arkadaşım seni o kadar iyi anlıyorum ki... 4 yıllık evliyim. 2 yıl önce korunmayı bıraktığım an gebeliğimi öğrendim. Hiç umudum yoktu. Pkosla oldum olası zaten geç adet görüyorum doğum kontrol hapıyla düzenli görüyoken geciktim. Dedim ki yine düzen bozuldu gideyim bi hcg baktırıp ilaç alayım daha fazla gecikmesin... Hcg 450 görünce şok olduk eşimde ben de nasıl olur deyip inanamamıştık. Aklımızda o kadar telaş vardı ki ne sevinebildik şaşkınlıktan ne de ne yapacağımızı bilebildik. İkinci hcg 2 kat yükseldi. Keseyi gördük lekelenmelerim başladı. Hem çalışıyorum hem de devam eden okulum var sınavlara hazırlanıyorum. Çok koşturmalı bi hayatım var. Neyse benim lekelenmelerim başladı be artarak devam etti. Bi dr kesenin yapısı bozulmuş dedi diğeri kese çok düzgün bu da kalp atışları dedi ve biz o pıt pıtları duyduk. Ama içimin telaşı hiç bitmedi. Kalp atışları yavaş dendi iğne kıllanmaya başladım. 2 hafta boyunca diken üstünde yatıyorum kalkıyorum. Hareketlerimi kısıtlayamıyorum uzanıyorum bişiler kaldırıyorum ve bunların hepsini farkında olmadan yapıyordum. Aklıma gelir gelmez dikkat ediyorum. Derken kalp atışları durdu. Hastaneye yattım ilaçla düşük yaptım ve küçük bi parşa kaldığı için küretaj oldum. 90 gün hiç adet görmedim ilaçla gördüm. 3 ay toparlanmak için bekledik ve yine korunmayı bıraktık. Her ay heyecanla bekleyişler hüsranla sonuçlandı çünkü ilk gebeliğim hemen oluvermiş bu da olmak bilmiyordu. Çok sevdiğim dr uma durumu anlattım klomen başladık. Yumurtam sadece 1 er tane gelişti. İlk ay sağda diğer 2 ay solda. Çatlatma iğneleri gün saymalar yine olmadı. Ve aynı senin gibi düşünüp hissettiğim için kendimi suçluyordum. Sevinmedim diye endişelerim mutluluğumun önüne geçti diye olmadı diyordum. Bi ay da gonal f kullanalım dedik o da olmayınca hop tüp bebek merkezine. O kadar unutluydular ki kolay hastayım yaşım daha çok genç... 2 transferim başarısız oldu. Karyotip analizi için kan verdik. Sonucunu bekliyoruz normalde 20 günde çıkan sonuç 1 ay oldu çıkamadı. Ben yine geciktim. Dr uma dedim hocam ilaç başlayayım olmazsa 4 gün geçti. Düşün o bile gebeliğime ihtimal vermiyordu düzensizliktendir diye düşündük ne olur ne olmaz diye hcg verdim ve sonuç 240! Koşa koşa polikliniğe daldım onca hastanın içinde dr a sarıldım o ağladı ben ağladım... Eşim ağladı bu kez mutluluktan. Mucize gibi inanamadım tekrar tekrar dönüp dönüp baktım. 2. 478. Bu beni tatmin etmedi yine aynı his düştü içime dedim bu da olmayacak... Çok uzattım dış gebelik şüphesi başladı bu kez sol tüpte sıkıntılı bi alan gördük kese zaten görünmüyo ağrılarım var bi anda kendimi şöyle dua ederken buldum. Allah ım nolur dış gebelik olmasın düşecekse normal düşük olsun. Öncekinde kahrolan ben şimdi normal düşğk için dua eder oldum. Her neyse rahim içinde kese göründü çok şükür ve ben sevindim çok sevindim. Hcg sağlıklı yükselmiyordu gidişhat belliydi en azından dış gebelik değildi. Bu sabah hastaneden taburcu oldum dün küretaj. Olmaması için bi sebep yok ben şükrediyorum doğal yoldan hamile kalabiliyorum. Ve Allah tan gelene razıyım. Her zaman hayırlısı diye dua ettim bu sonucu kaldırabilmemde çok yardımcı oldu. O kadar Araştırma yaptım ki bi çok şeyi biliyorum gebelik ve süreci hakkında. Şimdi bomboşum. Üzülmüyorum sevinmiyorum. Kendimi mutlu eden şeylere verdim düşünmemi engelliyorum. Tavsiyem takılıp kalma korunmayı düşünürsen de kendini huzursuz hissetme çünlü ben doğru zaman geldiğinde ruhumuzda, kalbimizde bunu iliklerimize kadar hissedeceğimize inanıyorum. Fazla uzun oldu içimi dökesim varmış. Kusuruma bakmayın...Amin...
Teşekkür ederim kandil gecesi güzel duanız için.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?