Popüler Konu Düşünce Gücü/Pozitif Düşünce/Olumlamalar

kizlar bu pozitif enerji olayi super gidiyordu ta ki dun 2 3 ay once gorusmeyi kestigimiz insanla konusana kadar. benim biraz fazla kiskancligimdan bittigini iddia ediyordu. ben de cok mutlu halimde yazmistim. en son sen iyi birisin ama sonu yok dedi. ben sonunu goremiyorum dedi. mutsuzum yine :( napmam gerekir bunun icin.

Canım yazdım yanii olmasını istediğim şeyi satır satır cümle cümle yazdım.
Kendime mesaj şeklinde yazıp gönderdim.
Ilmik ilmik en ince detayini bile yazdım. Olmuş gibi yazdım. Yazarken o anı yaşadım hissettim ta yüreğimde.
Vee en önemlisi de yaşattığı için sukrettim. Çok mutlu oldum. Gerçekten yaşamış olarak kabul ettim..
İnşallah ifade edebildim canım. Yine de kafana takılan bir şey varsa sor.
Yardımcı olmaya çalışırım.
ne güzel şeyler paylaşmışsın canım Nerelerdesin seni merak ediyorum

cumanın bereketi hayrı üzerimize yağmur gibi yağsın :) dün harika bir yaratımım oldu , inst.hediye seans çekilşine katılmıştım ve iki şanslı kişiden biri ben oldum :KK200: muazzam duygular içindeyim :halay:kendime şahane deliller sunuyorum bu sayede :KK49: arkadşm diyo ki senin bolluk bereket haline bayılıyorum dedi :KK49: ben de hemen tabii ki kutladım bunu doyasıya :KK200: dün akşm evimde pasta yaptım ve işyerim de ikram etmek için getiridm :halay: herkes çok beğendi ve mutlu oldu :KK200: aslında ben çok mutlu oldum ve kendimi kutladım :KK200: hepimize şahane haberler aldığımz :KK200:mutluluktan coştuğumuz harika cumalar diliyorum. :KK6:

D96E07B7-3F6C-4F38-BF60-94B9E2079FB2.webp 9469137F-8761-4E1D-B69E-7B3357750DEA.webp
Mutlu huzurlu akşamlar kızlar benim kızkardeşim yok kandan olmayan ama candan olan birkaç dostuma tavsiye ettiğim bu kitabı sizlere de tavsiye ederim canlar okuyun etrafınızdaki bütün kadınlara kız çocuklarını okutun ki ne kadar güçlü ve değerli olduklarını bir kere daha anlasınlar :KK200: sevgiler herkese...
ECE TEMELKURAN - Düğümlere Üfleyen Kadınlar
Sanki... Ne gibi hissediyorum biliyor musun ? "
"Kandırılmış gibi mi?"
"Ama öyle üstten bir aldatılmak değil..."
"Nasıl peki?"
"'Dünyadan atılmak' demiş ya Madam Lilla. Öyle Mısır'dan,
toplumdan, falan değil... Gerçekten dünyadan atılmış gibi..." Durdu yine, pencereye baktı, Allah'a konuşuyor gibi konuştu: "Azizim madem olay bu kadar ciddi değildi, madem kenarın
dan da oluyordu bu işler... Yani o zaman bir beni mi buldunuz kandıracak.... (Döndü yine bana elinden hamur parçalan sarkarak) Anladın mı?"
"Anlamam mı azizim. Anlamam mı..."
"Azizim, bir sahne var, bence durumumu gayet açık anlatı yor. . . Şu gömleğimin kolunu sıvasana."
Parmak uçlarım, tüylü, esmer, ince kollarına dokunuyor. Eğer yukarı doğru sıyırırsam yine düşer. O yüzden tek tek katlıyorum manşetleri. Kalın kıvırırsam ancak iki kat kıvrılıyor oysa daha yu karı sıvanması lazım. Tekrar açıp daha ince kıvırarak bu kez üç kez katlıyorum. İki kolunu da. Sıkıyor mu diye parmağımı so kuyorum koluyla manşetler arasına. Sıkmıyor. Biraz daha sıvayıp yukarı doğru, bırakıyorum. Maryam devam etti:
"Sağ ol... İşte o sahneyi düşündükçe kendime ağlayasım ge liyor. Ömrümün tamamına. Apartmanın merdivenlerini yıkıyor kapıcı. Bize de dedi ki... Çocuğuz, herhalde sekiz yaşındayım, 'Haydi siz de yardım edin.' Benim üzerimde de... Misafirliğe mi
gidecektik neydi, beyaz bir elbise. Bir coşkuyla yapışmışım sü pürgeye, haldır haldır yerleri süpürüyorum. Su sıçrıyor üzerime, farkında değilim. Çılgın gibi temizliyorum. Sanıyorum ki, diğer çocuklar da, kapıcı da benimle birlikte. Bakmıyorum bile. Son- ra bitti galiba her şey, nefes nefese durdum. Kan ter içindeyim ve üstüm de berbat. Bir baktım çocuklar oyun oynuyor, kapıcı sigarasını tüttürüyor... Sonrası da öyle. Hep öyle. Anladın mı?.. Yani eğer..."
Ağlamaya başladı. Hamurlu eliyle burnunu tuttu, bir eli tezgahta:
"Yani eğer... Eğer bu oğlan da benim gibiydiyse... O da kap tırmışsa kendini, ötekilerden daha çok ciddiye almışsa..."
Bana döndü, gözleri kıpkırmızı, elinin tersi ağzında bu kez, sesi ezildikçe eziliyor:
"Anladın mı?"
Sarıldım. Maryam hamur gibi, çocuk gibi, ki her ikisi de aynı kokar aslında, mis gibi. Burnumuzu çekiyoruz birkaç kez. Pen cereden bakıyoruz.
Battaniye, oğlanın üzerinden sıyrılıp alındıktan sonra anneye veriliyor. Anne, bu gece onu üzerine örtecek. Allahu ekber!
"Olmadı bu hamur" diyor Maryam, "biz bunu yapamayacağız herhalde."
Yapamayacağız. Sümüğü koluna siliyor.
İçeriden bütün kızların aynı anda attığı bir çığlıkla kesiliyor hamur. Şair kızların kumandanı kendini dışarı atıyor. Yere düşüyor. Toprağa bakıyor, iki eli, iki dizi yerde. Toprağa ilk kez görmüş gibi bakıyor. İşte o zaman toprağı avuçlayıp yiyor. Bağır dıkça san toz püskürüyor nefesinden:
" Libyaaa !
Çatırdıyor toz dişlerinin arasında ağzı açılıp kapandıkça: "Libyaaa! Kan istedin ha? ! Kan istedin ha! "
Böylece yüzü öteki kadınlara benzemeye başlıyor. Dudakla
rı incelip·kilitleniyor. Çölün ortasındaki kadınlardan vaha biraz
daha daralıyor. O da artık bir ufuk çizgisi, kervan geçmeyecek. Gün iyice ağarıyor, sabah olmuyor.
Maryam ve ben kapıda duruyoruz. İyi pişmiş yerleri kemiril miş iki ekmek gibiyiz. İki çiğ hamur parçası. Biri gelip bizi fırına atmazsa gevşeyip şişip çürüyeceğiz. Belli ki biz, acıdan hamur değil yol yapabilen tipleriz. Bu yüzden olmalı, Madam Lilla'nın aniden ortaya çıkan anlamsız, nıhaf ve neredeyse terbiyesizce teklifine direnmiyoruz.

İki gündür elimden bırakamıyorum utanmasam bir sürü sayfa paylaşacağım beni derinden etkileyen bölümleri paylaşıyorum...

• Eğer bir kadının kendinden sakladığı bir şeyi ortaya çıkarmak konusunda bu kadar yılmaz bir kâşif isen muhakkak kendinden sakladığın bir kadın var içinde.

• Başka kadınların çaresizliklerine öfkelenen kadın muhakkak kendi çaresizliklerine öfkeleniyordur Maryam hanım.

• Anlayacaksınız ki hayat sizin nefesinizde. Başka hiçbir şeyde değil. Hayatı siz kuracaksınız. Nefesinizi üfleyeceksiniz... Hayat... Nefesinizin yettiği kadar"

• Hanımlar,bu yolculukta öyle hadiseler cereyan edecek ki sersemleyeceksiniz.Sersemlemek iyidir.Zihniniz bulanır,kalbiniz böylece berraklaşır.Yapmanız lazım gelenler ortadan kalkınca,olmanız lazım gelen kadınlar olacaksınız. Etrafınıza bakın.Göreceksiniz ki hayat nefesinizde."

*** Ece TemelKuran - Düğümlere üfleyen kadınlar .

Kizlaar, yoluna bakmak’ ne kadar zor bazen di mi hepimiz yasamisizdir. Hala birini severken ozellikle o kisi hayatina devam etmisse coktaaan, hirslar, ofkeler, ozlemler bunaltir bazen.. ama o kararini vermistir, ve artik sizin de kararli olma zamaniniz gelmistir. Cunku siz kendinize iyi bakmazsaniz kimsenin bakacagi yoktur. Iste boyle bi durumda, artik ‘ozel biri’ni dua ve dileklerden cikarip, yolumuza bakabilmek icin siz olsaniz nasil olumlamalar yapardiniz? Sadece kendi degerimi biliyorum tarzi olumlamalar tam karsilamiyor cunku, ama bulamadim da kabullenis desen degil, yeni sayfa acmak desen degil, ders cikarmak desen tam degil. Bilemedim :) yardiminiza sigindm

Kizlaar, yoluna bakmak’ ne kadar zor bazen di mi hepimiz yasamisizdir. Hala birini severken ozellikle o kisi hayatina devam etmisse coktaaan, hirslar, ofkeler, ozlemler bunaltir bazen.. ama o kararini vermistir, ve artik sizin de kararli olma zamaniniz gelmistir. Cunku siz kendinize iyi bakmazsaniz kimsenin bakacagi yoktur. Iste boyle bi durumda, artik ‘ozel biri’ni dua ve dileklerden cikarip, yolumuza bakabilmek icin siz olsaniz nasil olumlamalar yapardiniz? Sadece kendi degerimi biliyorum tarzi olumlamalar tam karsilamiyor cunku, ama bulamadim da kabullenis desen degil, yeni sayfa acmak desen degil, ders cikarmak desen tam degil. Bilemedim :) yardiminiza sigindm

Tam sunlari yazmaya geldigimde gordugum mesaj:))))
Dun benim icin degisik bir gundu. Bir zamanlar yogun duygular hissettigim ancak sadece bir konser etkinligi sonrasi vazgectigim kisi dun evlendi:olamaz: belki hayatimda cok yeri yok. Evlendigi icin sevinip kendin icin biraz huzunleniyorsun. Yetmemis gibi (burda olanlar bilir) cok degil daha gecen ilkbahar asik oldugun, acilar cektigin sonunda kavusup hayal kirikligina ugradigin kisinin de sevgilisi oldugunu ogreniyorsun:halay: hepsi ayni gun ve dun. 2.sinde de onun icin sevindim. Uzulmedim. Cunku ayrilirken o cok yipranmisti ve hic istememisti:olamaz: bir insanin hayatinin benim yuzumden olumsuz gitmesini istemem:rapci: sukur o onda olmadi. Beni sorarsaniz iyi hayatina devam ediyor diyorum ama bir taraftan da ben neden bu kadar cabuk duygusal degisimler yasamiyorum diye huzunleniyorum:KK43:

Son olarak. Yine belki burdakiler hatirlar takintim olan ve yaklasik 2,5 senemi alan kisi gecen hafta durduk yerde tekrar portledi:silah: is yerime geldi. Biraz birlikte vakit gecirdik. Biraz dedigim nerdeyse 10 saat. Yanimizda birileri daha vardi. 2 gun sonra onun yaptigi bir organizasyonda yeniden bir araya geldik. Simdi niye 2.sine katildin derseniz. Ev sahibi gibiydim. Katilmamam mumkun degildi:KK43:
Burda bir etkinlik paylasmistim. 7 gun esma uygulamasina katildim diye. O 7 gun bitmeden bu geri donunce bir an bak dedim mucizeler oluyor. Sonra evrene ve herkese mesaj vermek icin enisteniz asagi enisteniz yukari dedim durdum:KK70: sonra dedim bir dur. Sen ne yapiyorsun? Tamam bu insani sen kendi hayatina cektin ama ayni kisi. Yine istedigi zaman geliyor, ariyor. Ya yine uzulursen. Iste burda krizi iyi yonetemedim. :KK42:

Buraya da yazip sizi bunaltmak istemedim:olamaz::olamaz: habire ask hayatimla:KK70::KK70:

Simdi sorayim ben nasil ne dusunmeliyim? Resmen istemem yan cebime koy modundayim:KK70:yani gercekten gelecekse gelsin. Yoksa hic kafami bulandirmasin. Ha bu arada yanindayken bir sey hissetmedim. Heyecan falan olmadi. Sanirim istedigim sonun olmamasinin hirsi var.:KK48:

Yani vilgeta vilgeta burda tam kelin merhemi olsa durumundayim:KK70:

bunun cevabini merakla bekliyoruum :)

kismetimizi bulursak sevabi onlara :KK48::KK48:
Aynen oyle. Bi de son olarak
‘Hmm o kizla kesin evlenecek. Nisanini duyacagm kesin’ diye kuruntu yapmaktan kendime zehir ediyorum her seyi. Bi an once birakmak istiyorum, ne isterse yapsin o kisi benimle alakali degil ve korkularimin basima geldigi cok olmustur cunku bilincalti korku cok guclu oldugu icin onu dinler. Bu sebeple aklima bu fikir geldiginde IPTAL diyip yerine bir olumlama bulmaya calisiyorumm :olamaz:

vilgeta vilgeta HayallerimGercekOldu HayallerimGercekOldu sizi etiketledim konuyu açtığınız için.
Herkese iyi akşamlar pozitif kızlar
Kızlar fena griptim iki gündür sizden uzak olsun. Gelemedim sayfaya kendimce cevaplamaya çalışayım. Ruh eşi bulmak konu sanırım. Bende yıllar önce hem deli gibi sınava calisiyorum hem de aşık olduğumu zannettiğimi zalimla uzak ilişki sürdürmeye calisiyorum ama bilmiyorum tabi o zamanlar alma verme dengesi nedir özdeger nedir :KK51:körüm yani o aralar.

Ne hayaller kuruyoruz daha çok o kuruyor ben aptal aşık o ne derse hi hi tamam eved olur kafası :)) hep benden cok gidiyor yani neyse sinav sonuc zamani istediğimi zannettiğim bölüm geliyor güzel ama o kazanamadı tabi ben gidiyorum kazandığım şehire :KK43: o bidaha hazırlanacak...dünyanın en mutsuz insanı ben niye geldim ki buraya zaten bu bölümde hic bana göre değilmiş 1 yıl zor geçiyor okulda iliski yilan hikayesi, sonra çocuk aldatmış beni hemde kendi sehrinde okuyan üni. li bir kızla :bicak: kendi terbiyemce bitiriyorum ilişkiyi, okulu bırakıyorum eve dönüyorum babam küsüyor bana olayı...bilmiyor tabi sadece bölümü sevmedigime yapamadigima kızıyor. Acik ögretim de kaydın var buna devam et tekrar hazırlan diyor. Ben bitik sesler fluu hayat fluuu ....

Toparlanmaya calisiyorum 1 yıl kayıp resmen zorla aöf yi devam ettirmeye calisiyorum arkadaşlarım başka birilerini tanıştırıyor onlarca daha iyi düzgün bu kişiler olmuyor sürmüyor... depresyon forever devam :KK14:yani ... işe giriyorum part time kafa dağıtmak için iyi olur hem diyorum yeni insanlar hayatta kalma dürtüsü ile zorluyorum kendimi okulu bıraktım diye sağlığım bozulmaya başlayınca uykusuzluk stres derken bizimkiler beni terapiye de yolluyor az daha iyi oluyorum terapi ile kitaplarla yeni çevre derken öğreniyorum sorun bende, bakış açım yanlış enerjim yanlış, o yanlışları bırakmaya başladıkça hayatım düzelmeye başlıyor. Pozitif tarafa daha yakınım artık...
Dualar dilekler namazlarda var .. Allahım toparlanayim hayatim düzelsin merhametli sevgi dolu saygılı düzgün bir insan çıksın karşıma diye. Umudum hep var ama, yolun sonu güzel bir sokağa çıkacak :)) Sonra bir ara bırakıyorum herşeyi istemiyorum ne okul ne aşk öyle devam rutinlere. Kafamın boş olduğu bir dönemde gene bir iki arkadaşımın zoru ile sürükleniyorum biri ile tanistirilmaya kendisi mezun çalışıyor ama başka şehirde buraya ailesini ziyarete gelmiş
" Otur sıfır " baştan olmaz bu iş :sinirli: uzak ilişki istemem diyorum arkadaşıma çok iyi çocukmuş kumralmis falan diyolar ben hic sevmem sarıları hem ...ya olsun bi tanış... akıllı az havalı biraz gıcık oluyorum ama iyi bi insan diyor iç sesim :oops: neyse birkaç kere arkadaşlarla o şehire geldikçe görüşüyoruz hazir olmadığımı söylüyorum yaşadıklarımı anlatıyorum okulu falan (onu tanımaya alışmaya çalışırken eski zalım geliyor aklıma yaşadıklarım:KK61: arada derin kuyulara düşüyorum ama bir ışık var sonunda tekrar kalkmam için bir sebep) sıkmıyor beni yeni çocuk saygı duyuyor, hatta beni motive ediyor yol gösteriyor bana değer veriyor neyse çok uzun oldu... acı çekmemin üzerinden 2 yıl geçmiş (ben o iki yıla kayıp demiştim ama) tekrar bir okulu kazanıyorum hayat koçluğu yol arkadaşlığı yapan güzel insanla da yıllar sonra evleniyorum :KK200: böyle iste kızlar sıkmadım umarım sizi :)

Son düzenleme:
Üfff cok uzun yazmışım özetle insan acı çekiyor ama o acı bir ders veriyor arkadaşlar mesaj var içinde fark etmek çok önemli benim şansım birilerine danışmak oldu ( iyi örnekler ama) bir arkadaş, bir aile büyüğü, terapist, iş arkadaşı fark etmez bu yoldan geçmiş doğru yolu gösterecek birine danışıp kendi akıl kalp gözümden eleyerek ilerledim. Temiz bir kalp ve bilinçle Ne yapabilirim, daha nasil iyi hissedebilirim, nasil düzeltebilirim bu sorunu diye sorular sorunca Allah, Tanrı, Tek Kaynak, Tek Sevgi , Tek bilinç inancınız ne olursa olsun yardım geliyor kızlar... Bir tasavvufcu büyümüzün sözü beni çok etkiler KADER GAYRETE AŞIKTIR :KK200:
Her konuda hala böyle yapmaya çalışıyorum. Allah herkesin yolunu sevgide tutsun bir de sağlık olsun herşey yoluna girer. Yeter ki gayreti bırakmalıyım umut ışığı hep yansın kalbimizde...

vilgeta vilgeta HayallerimGercekOldu HayallerimGercekOldu sizi etiketledim konuyu açtığınız için.
Herkese iyi akşamlar pozitif kızlar
Kızlar fena griptim iki gündür sizden uzak olsun. Gelemedim sayfaya kendimce cevaplamaya çalışayım. Ruh eşi bulmak konu sanırım. Bende yıllar önce hem deli gibi sınava calisiyorum hem de aşık olduğumu zannettiğimi zalimla uzak ilişki sürdürmeye calisiyorum ama bilmiyorum tabi o zamanlar alma verme dengesi nedir özdeger nedir :KK51:körüm yani o aralar.

Ne hayaller kuruyoruz daha çok o kuruyor ben aptal aşık o ne derse hi hi tamam eved olur kafası :)) hep benden cok gidiyor yani neyse sinav sonuc zamani istediğimi zannettiğim bölüm geliyor güzel ama o kazanamadı tabi ben gidiyorum kazandığım şehire :KK43: o bidaha hazırlanacak...dünyanın en mutsuz insanı ben niye geldim ki buraya zaten bu bölümde hic bana göre değilmiş 1 yıl zor geçiyor okulda iliski yilan hikayesi, sonra çocuk aldatmış beni hemde kendi sehrinde okuyan üni. li bir kızla :bicak: kendi terbiyemce bitiriyorum ilişkiyi, okulu bırakıyorum eve dönüyorum babam küsüyor bana olayı...bilmiyor tabi sadece bölümü sevmedigime yapamadigima kızıyor. Acik ögretim de kaydın var buna devam et tekrar hazırlan diyor. Ben bitik sesler fluu hayat fluuu ....

Toparlanmaya calisiyorum 1 yıl kayıp resmen zorla aöf yi devam ettirmeye calisiyorum arkadaşlarım başka birilerini tanıştırıyor onlarca daha iyi düzgün bu kişiler olmuyor sürmüyor... depresyon forever devam :KK14:yani ... işe giriyorum part time kafa dağıtmak için iyi olur hem diyorum yeni insanlar hayatta kalma dürtüsü ile zorluyorum kendimi okulu bıraktım diye sağlığım bozulmaya başlayınca uykusuzluk stres derken bizimkiler beni terapiye de yolluyor az daha iyi oluyorum terapi ile kitaplarla yeni çevre derken öğreniyorum sorun bende, bakış açım yanlış enerjim yanlış, o yanlışları bırakmaya başladıkça hayatım düzelmeye başlıyor. Pozitif tarafa daha yakınım artık...
Dualar dilekler namazlarda var .. Allahım toparlanayim hayatim düzelsin merhametli sevgi dolu saygılı düzgün bir insan çıksın karşıma diye. Umudum hep var ama, yolun sonu güzel bir sokağa çıkacak :)) Sonra bir ara bırakıyorum herşeyi istemiyorum ne okul ne aşk öyle devam rutinlere. Kafamın boş olduğu bir dönemde gene bir iki arkadaşımın zoru ile sürükleniyorum biri ile tanistirilmaya kendisi mezun çalışıyor ama başka şehirde buraya ailesini ziyarete gelmiş
" Otur sıfır " baştan olmaz bu iş :sinirli: uzak ilişki istemem diyorum arkadaşıma çok iyi çocukmuş kumralmis falan diyolar ben hic sevmem sarıları hem ...ya olsun bi tanış... akıllı az havalı biraz gıcık oluyorum ama iyi bi insan diyor iç sesim :oops: neyse birkaç kere arkadaşlarla o şehire geldikçe görüşüyoruz hazir olmadığımı söylüyorum yaşadıklarımı anlatıyorum okulu falan (onu tanımaya alışmaya çalışırken eski zalım geliyor aklıma yaşadıklarım:KK61: arada derin kuyulara düşüyorum ama bir ışık var sonunda tekrar kalkmam için bir sebep) sıkmıyor beni yeni çocuk saygı duyuyor, hatta beni motive ediyor yol gösteriyor bana değer veriyor neyse çok uzun oldu... acı çekmemin üzerinden 2 yıl geçmiş (ben o iki yıla kayıp demiştim ama) tekrar bir okulu kazanıyorum hayat koçluğu yol arkadaşlığı yapan güzel insanla da yıllar sonra evleniyorum :KK200: böyle iste kızlar sıkmadım umarım sizi :)
Oncelikle cok gecmis olsun. Iste insanlara yukledigimiz cokca anlam yuzunden hayatimizi baaka yone sokuyoruz...

O denge olayi nasil olacak bilemiyorum.

Üfff cok uzun yazmışım özetle insan acı çekiyor ama o acı bir ders veriyor arkadaşlar mesaj var içinde fark etmek çok önemli benim şansım birilerine danışmak oldu ( iyi örnekler ama) bir arkadaş, bir aile büyüğü, terapist, iş arkadaşı fark etmez bu yoldan geçmiş doğru yolu gösterecek birine danışıp kendi akıl kalp gözümden eleyerek ilerledim. Temiz bir kalp ve bilinçle Ne yapabilirim, daha nasil iyi hissedebilirim, nasil düzeltebilirim bu sorunu diye sorular sorunca Allah, Tanrı, Tek Kaynak, Tek Sevgi , Tek bilinç inancınız ne olursa olsun yardım geliyor kızlar... Bir tasavvufcu büyümüzün sözü beni çok etkiler KADER GAYRETE AŞIKTIR :KK200:
Her konuda hala böyle yapmaya çalışıyorum. Allah herkesin yolunu sevgide tutsun bir de sağlık olsun herşey yoluna girer. Yeter ki gayreti bırakmalıyım umut ışığı hep yansın kalbimizde...
Ne guzel yazmissin. Tam teslimiyet:KK200:

Back
X