Popüler Konu Düşünce Gücü/Pozitif Düşünce/Olumlamalar

Ne guzel yazmissin. Tam teslimiyet:KK200:
Teşekkür ederim geçmiş olsun dileklerin için :) demişsin denge olayı nasıl olacak diye ... işte o yanlış insanların hayatımızın dengesini bozmaya başladığını fark ettiğimiz an ertelemeden düzeltme yoluna girmeye çalışmak çaba etmek .. hani tek ayağının üstünde durmaya zorlarsın ya kendini yoga ya da pilates yaparken, bazı pozlarda düşmemek için yer çekimine de direnirsin, bir yandan kollarınla merkezlenmeye çalışır ve arkasından omurganı dikleştirince sapa sağlam durursun. Hayat da böyle.. Yer çekimini seni aşağı çekmek isteyen yanlış insan ya da yön varsayalım, kollarımızla doğru şekilde karar vermeyi, omurgamızıda güçlü karakterimiz gibi düşünürsek hayatta nasıl doğru yönde gideceğimizi belirleriz. Yani kendimizi sevdiğimiz için düşmekten sakınırız tek ayak üstünde diğer etkenlerle birlikte bedenimizi koruruz dik tutarız böylece .

Teşekkür ederim geçmiş olsun dileklerin için :) demişsin denge olayı nasıl olacak diye ... işte o yanlış insanların hayatımızın dengesini bozmaya başladığını fark ettiğimiz an ertelemeden düzeltme yoluna girmeye çalışmak çaba etmek .. hani tek ayağının üstünde durmaya zorlarsın ya kendini yoga ya da pilates yaparken, bazı pozlarda düşmemek için yer çekimine de direnirsin, bir yandan kollarınla merkezlenmeye çalışır ve arkasından omurganı dikleştirince sapa sağlam durursun. Hayat da böyle.. Yer çekimini seni aşağı çekmek isteyen yanlış insan ya da yön varsayalım, kollarımızla doğru şekilde karar vermeyi, omurgamızıda güçlü karakterimiz gibi düşünürsek hayatta nasıl doğru yönde gideceğimizi belirleriz. Yani kendimizi sevdiğimiz için düşmekten sakınırız tek ayak üstünde diğer etkenlerle birlikte bedenimizi koruruz dik tutarız böylece .
Gereginden fazla deger vermeden, yavas yavas hayatondan cikararak dengeyi sagkayabiloriz. Ona versigimiz degeri alip kendimize vererek. Dogru anladim mi?

Gereginden fazla deger vermeden, yavas yavas hayatondan cikararak dengeyi sagkayabiloriz. Ona versigimiz degeri alip kendimize vererek. Dogru anladim mi?
Evet cnm doğru ikili ilişkilerde kadın erkek fark etmez eğer o kişiye artik hayatımızda yer vermek istemiyorsak .

vilgeta vilgeta HayallerimGercekOldu HayallerimGercekOldu sizi etiketledim konuyu açtığınız için.
Herkese iyi akşamlar pozitif kızlar
Kızlar fena griptim iki gündür sizden uzak olsun. Gelemedim sayfaya kendimce cevaplamaya çalışayım. Ruh eşi bulmak konu sanırım. Bende yıllar önce hem deli gibi sınava calisiyorum hem de aşık olduğumu zannettiğimi zalimla uzak ilişki sürdürmeye calisiyorum ama bilmiyorum tabi o zamanlar alma verme dengesi nedir özdeger nedir :KK51:körüm yani o aralar.

Ne hayaller kuruyoruz daha çok o kuruyor ben aptal aşık o ne derse hi hi tamam eved olur kafası :)) hep benden cok gidiyor yani neyse sinav sonuc zamani istediğimi zannettiğim bölüm geliyor güzel ama o kazanamadı tabi ben gidiyorum kazandığım şehire :KK43: o bidaha hazırlanacak...dünyanın en mutsuz insanı ben niye geldim ki buraya zaten bu bölümde hic bana göre değilmiş 1 yıl zor geçiyor okulda iliski yilan hikayesi, sonra çocuk aldatmış beni hemde kendi sehrinde okuyan üni. li bir kızla :bicak: kendi terbiyemce bitiriyorum ilişkiyi, okulu bırakıyorum eve dönüyorum babam küsüyor bana olayı...bilmiyor tabi sadece bölümü sevmedigime yapamadigima kızıyor. Acik ögretim de kaydın var buna devam et tekrar hazırlan diyor. Ben bitik sesler fluu hayat fluuu ....

Toparlanmaya calisiyorum 1 yıl kayıp resmen zorla aöf yi devam ettirmeye calisiyorum arkadaşlarım başka birilerini tanıştırıyor onlarca daha iyi düzgün bu kişiler olmuyor sürmüyor... depresyon forever devam :KK14:yani ... işe giriyorum part time kafa dağıtmak için iyi olur hem diyorum yeni insanlar hayatta kalma dürtüsü ile zorluyorum kendimi okulu bıraktım diye sağlığım bozulmaya başlayınca uykusuzluk stres derken bizimkiler beni terapiye de yolluyor az daha iyi oluyorum terapi ile kitaplarla yeni çevre derken öğreniyorum sorun bende, bakış açım yanlış enerjim yanlış, o yanlışları bırakmaya başladıkça hayatım düzelmeye başlıyor. Pozitif tarafa daha yakınım artık...
Dualar dilekler namazlarda var .. Allahım toparlanayim hayatim düzelsin merhametli sevgi dolu saygılı düzgün bir insan çıksın karşıma diye. Umudum hep var ama, yolun sonu güzel bir sokağa çıkacak :)) Sonra bir ara bırakıyorum herşeyi istemiyorum ne okul ne aşk öyle devam rutinlere. Kafamın boş olduğu bir dönemde gene bir iki arkadaşımın zoru ile sürükleniyorum biri ile tanistirilmaya kendisi mezun çalışıyor ama başka şehirde buraya ailesini ziyarete gelmiş
" Otur sıfır " baştan olmaz bu iş :sinirli: uzak ilişki istemem diyorum arkadaşıma çok iyi çocukmuş kumralmis falan diyolar ben hic sevmem sarıları hem ...ya olsun bi tanış... akıllı az havalı biraz gıcık oluyorum ama iyi bi insan diyor iç sesim :oops: neyse birkaç kere arkadaşlarla o şehire geldikçe görüşüyoruz hazir olmadığımı söylüyorum yaşadıklarımı anlatıyorum okulu falan (onu tanımaya alışmaya çalışırken eski zalım geliyor aklıma yaşadıklarım:KK61: arada derin kuyulara düşüyorum ama bir ışık var sonunda tekrar kalkmam için bir sebep) sıkmıyor beni yeni çocuk saygı duyuyor, hatta beni motive ediyor yol gösteriyor bana değer veriyor neyse çok uzun oldu... acı çekmemin üzerinden 2 yıl geçmiş (ben o iki yıla kayıp demiştim ama) tekrar bir okulu kazanıyorum hayat koçluğu yol arkadaşlığı yapan güzel insanla da yıllar sonra evleniyorum :KK200: böyle iste kızlar sıkmadım umarım sizi :)
Yaaa yemin ederim umutla okudum ilk kez bi umut hissettim uzun sure sonra :) ne guzel bi hikaye paylastigin icin cooooooook tesekkurler bayildim!!

O halde benim bugun baslicagim 7 gunluk esma ve olumlama seruvenimin cumleleri soyle geliyor :

Tum kalp ve kafa karisikliklarimi geride birakiyorum. Berrak, dupduru, isil isil bir ruhum ve bedenim var artik. Dogrunun, yanlisin farkini ayirt edebiliyorum, ben ve butun icin.
Su zamana kadar bana hep yol gosteren evren ve Allah’im sizden bana en dogru en hayirli yol icin ipuclari, rehberlikler rica ediyorum. Kucuk kucuk mucizeleri gormeye kendimi aciyorum.
Bunyeme zarar veren, takinti yaptigim konuyla ilgili olumlu ya da olumsuz tum beklentilerimi geride birakip, tertemiz bir baslangic yapmaya niyet ediyorum.
Ve oyle de oldu :)

Arkadaşlarım canlarım iş bulmak için ne giibi olumlamalar yapmalıyım umudumu yitirdim çok :KK43:
Merhaba, bir zaman bu konuyu çok takip ettim. iki iş bulduğumda da burayı okuduktan sonra denk geldi. Burada okuduklarımı şu an hatırlamıyorum ama son bulduğumda gece uyumadan önce dua ederken çok zorlanacağımı ama bu zorluğu kabullendiğimi düşündüm buna yoğunlaştım. belki faydası olur diye yazmak istedim.

Yaaa yemin ederim umutla okudum ilk kez bi umut hissettim uzun sure sonra :) ne guzel bi hikaye paylastigin icin cooooooook tesekkurler bayildim!!
Asıl ben teşekkür ederim okuyan herkese :))
O halde benim bugun baslicagim 7 gunluk esma ve olumlama seruvenimin cumleleri soyle geliyor :

Tum kalp ve kafa karisikliklarimi geride birakiyorum. Berrak, dupduru, isil isil bir ruhum ve bedenim var artik. Dogrunun, yanlisin farkini ayirt edebiliyorum, ben ve butun icin.
Su zamana kadar bana hep yol gosteren evren ve Allah’im sizden bana en dogru en hayirli yol icin ipuclari, rehberlikler rica ediyorum. Kucuk kucuk mucizeleri gormeye kendimi aciyorum.
Bunyeme zarar veren, takinti yaptigim konuyla ilgili olumlu ya da olumsuz tum beklentilerimi geride birakip, tertemiz bir baslangic yapmaya niyet ediyorum.
Ve oyle de oldu :)
Çok güzel cümleler öyle olsun inşallah :KK200:

Peki yıllarca hep verdiysek çocukluktan itibaren maddi,manevi aileye,iş arkadaşlarına , arkadaş, dost,sevgili vb. Çok vericiydim sürekli yapıyor yada veriyordum ve alttan alanda genelde bendim, ama almıyordum yada okadar az alıyordum ki.Yaptıkça daha çok isteniyordu, mecburiyet haline geliyordu,son haddine geldiğinde tepki gösteriyordum ancak ve tabiiki alanlar alıştığıiçin çatışmalar oluyordu(oluyordu diyorum ama bu durumu farketsemde devam ediyor).Yardıma çok ihtiyacım olduğu dönemde yanımda doğru düzgün kimseyi bulamadım ufacık isteğim geri çevrildi halbuki ben kolay kolay bir şey istemem. Yardım ederim karşılık beklemem. Bu kişilerden bazılarını hayatımdan çıkardım ama çıkartmamın imkansız olduğu insanlar var maalesef. Hala benden beklenti içindeler yorulduğumu artık kimsenin benden beklentisi olmamasını onların benim yanımda olmadığını söylüyorum( Bir tanesi hiç vermez hep alır sonrada suçlar hep). Buna rağmen istekler bitmiyor, birde başkaları okişilere bir şeyler yapmamı istiyor, artık sinirlenip fazla tepki gösteriyorum.
Alma verme dengem verme yönünde haddinden fazla bozuk öyleki hiç samimiyetim olmayan insanlar dahi benden bir çok şeyler isteyebiliyor. Ve ben almak istesemde olmuyor yine hep benden alınıyor. Bunu nasıl dengelerim.Neler yapabilirim. Olumlamalar nasıl olmalı sizce

Son düzenleme:
Merhaba, bir zaman bu konuyu çok takip ettim. iki iş bulduğumda da burayı okuduktan sonra denk geldi. Burada okuduklarımı şu an hatırlamıyorum ama son bulduğumda gece uyumadan önce dua ederken çok zorlanacağımı ama bu zorluğu kabullendiğimi düşündüm buna yoğunlaştım. belki faydası olur diye yazmak istedim.
Neden dolayı zorlanacağınızı düşündünüz?

Peki yıllarca hep verdiysek çocukluktan itibaren maddi,manevi aileye,iş arkadaşlarına , arkadaş, dost,sevgili vb. Çok vericiydim sürekli yapıyor yada veriyordum ve alttan alanda genelde bendim, ama almıyordum yada okadar az alıyordum ki.Yaptıkça daha çok isteniyordu, mecburiyet haline geliyordu,son haddine geldiğinde tepki gösteriyordum ancak ve tabiiki alanlar alıştığıiçin çatışmalar oluyordu(oluyordu diyorum ama bu durumu farketsemde devam ediyor).Yardıma çok ihtiyacım olduğu dönemde yanımda doğru düzgün kimseyi bulamadım ufacık isteğim geri çevrildi halbuki ben kolay kolay bir şey istemem. Yardım ederim karşılık beklemem. Bu kişilerden bazılarını hayatımdan çıkardım ama çıkartmamın imkansız olduğu insanlar var maalesef. Hala benden beklenti içindeler yorulduğumu artık kimsenin benden beklentisi olmamasını onların benim yanımda olmadığını söylüyorum( Bir tanesi hiç vermez hep alır sonrada suçlar hep). Buna rağmen istekler bitmiyor, birde başkaları okişilere bir şeyler yapmamı istiyor, artık sinirlenip fazla tepki gösteriyorum.
Alma verme dengem verme yönünde haddinden fazla bozuk öyleki hiç samimiyetim olmayan insanlar dahi benden bir çok şeyler isteyebiliyor. Ve ben almak istesemde olmuyor yine hep benden alınıyor. Bunu nasıl dengelerim.Neler yapabilirim. Olumlamalar nasıl olmalı sizce
Canım sana geçen de paylaştığım kitaptan alıntı yapacam Ece Temelkuran'ın kitabında Maryam diye bir karakter vardı yazmıştım kendinden çok verme ilgili 7-8 yaşlarında üzerinde gezmelik bembeyaz elbisesi var kapıcı ve çocuklar apartmanın mervinlerini ve girişi süpürüyorlar adam hadi hep beraber yapalım diyor. Kız da alıyor süpürgeyi kendini kaptırıyor kan ter içinde süpürüyor yıkıyor bir müddet sonra dönüp arkasına bir bakıyor kapıcı sigara içiyor arkadaşları oyun oynamaya devam ediyor elbisesine su çamur sıçramış... bu kadar kaptırmış kendini .... işte önemli olan bundan sonra artık nasıl davranacağı...

Kitaptan devam ... Ece Temelkuran- Düğümlere üfleyen kadınlar
***Not: Kitabın adından dolayı büyü kitabı olduğu zannedilebilir ama öyle değil. Kadınların hayatlarını tekrardan kendi nefesleri ile sapa sağlam kurabilecekleri hikayeler var....
!!!!(Önemli 7 Kural )
"Biz burada kendimize göre bir yöntem geliştirdik. Bizim gibi bir kadının, Bayan Katherine Fowler'ın bulduğu bir yöntem. Esma size özellikle bundan söz etmemi istedi. Başlangıçta biraz tuhaf ve komik gelebilir, ama işe yaradığını göreceksiniz. Bu bir konuşma yöntemi. Şöyle yapıyoruz..."
Kalktı, boş iki koltuğu kendi önüne çekti. Oturdu. Ve anlatmaya başladı:
"Boş koltuklar alacaksınız. Kağıt üzerinde çizerek de yapabilirsiniz. İçinizdeki kadınları sıralayacaksınız, koltuklara oturtacaksınız. Amira için dansöz kadın, yazan kadın; çocuk-kadın.... ' Maryam için erkek-kadın, kadın-kadın vesaire. . . Sonra da bunların birbirleriyle konuşmasını ve bir anlaşmaya varmalarını sağlayacaksınız. İçinizdeki bütün kadınların hayata, yaşamaya doyması gerek. Yoksa mutsuz olursunuz. Ama hangisinin ne kadar var
olacağına dair bu pazarlığı kendi aralarında sonuna kadar yapma lılar. Sizin ömrünüzden ne kadar pay alacaklar, bunu kararlaştırmalılar. Anladınız mı?"
Ben sordum:
"Peki bu ne işe yarayacak? Ya yenişemezlerse ne olacak?" "Siz tabii ki yazar olduğunuz için..."
"Pek öyle sayılmaz."
Firdevs Hanım beni hiç ciddiye almadan şampanyasından bir
yudum aldı, kaşlarını kaldırıp "Vay vay! Bak sen şu afacana" der gibi gülümserken konuştu:
"Şu anda ne yaptığınız önemli değil hanımefendi. İnsanların yaralarını hila merak ediyorsunuz, o yeter. İlla elinizde kalem tutmanıza gerek yok."
Şampanyama baktım. Firdevs Hanım Amira ve Maryam'e konuşmaya devam etti:
"İçinizdeki kadınların yenişmelerine gerek yok. Bu konuşma yı sık sık tekrarladığınızda bir süre sonra, yıllar sonra belki, içi nizdeki sesin tek bir sese doğru birleştiğini göreceksiniz. Bilgelik o zaman başlayacak. Esma ve benim yaşlanma yaklaştığınızda ar tık tek bir ses ile konuşuyor olacaksınız. O zaman sizin içinizdeki tanrıça hayata geçecek."
Maryam yine kaykılmış, karnı alaycı bir gülüşle sarsıldı: "Daha epey var desenize!"
Firdevs durdu. Gözlerini kapadı ve açtı. Sonra da şöyle dedi: "Hayat bu kadar! Bu kadar kısa."
Firdevs Hanım, "Fakat o zamana kadar" diye devam etti:
"O zamana kadar bir tanrıçanın altı temel özelliğini aklınızda tutmalısınız. Bir: Asla yapmadığınız bir şey için özür dilemeyin. İki: Kendinizi gereğinden fazla açıklamaya çalışmayın. Üç: Asla başarılarınızı hafife almayın. Dört: Hiçbir zaman lafa 'Yanlış dü şünüyor olabilirim ama...' diye başlamayın. Beş: İstemediğiniz sorulara asla cevap vermeyin. Altı: Hayır demekten kaçınmayın. Yedinci kural ise..." Bu kuralı kendiniz bulacaksınız...

Gunaydiiiiin:))
Pozitif bir gunden, muhtesem bir hafta baslangicindan hepinize gunaydin...

Size bir sey soylemeyi unuttum. Persembe gunu psikolog seansim vardi. Irda kendi kendime bazi seyleri duzeltmek zör geliyor ille birinin yardimi olsun istiyorum gibi bit seyler soyledim. Bu tabi psikolog + olan seyler dedim. Meditasyon, yoblendirme NLP... birkac sey daha saydim. Adam ban bu konuyu ilk ve son defa konusuyorum dedi. NLP yi unut, bir seyler daha anlatti NLP yi unut dedi yeniden:kahve: gercekten cok sasirdim ve ona soramadim:KK70:

Hepimize bol dualı hayırlı bereketli kandiller diliyorum. HayallerimGercekOldu HayallerimGercekOldu mucize yaşam sayfasındaki paylaşımı gördüm ben de inş.okuyacağm. Rabbim hepimizn dualarını hayırlısı ile kabul etsin .

burcudan seans alma sebebim hayatıma bir eş çekmek ,bu niyet ile seanslarıma başladım ,ve bana dediği ilk şey önce şu anki halinle okey olman gerek ,evet hayatında biri yok belki olmayadabilir ,ben her halimle mutlu olmalıyım ,bağımlılığımn olduğu yerde hiçbir enerjiyi çekemezsin dedi , muhtaciyet olursa olmaz ne zaman ki muhtaciyetin biter o zaman dilediğinden daha daha güzelleri sana gelir dedi :) dolayısıyla artık biraz bakış açım değişti evet ben herhalimle mutluyum moduna geçtim :) ama tabii yine daualrımı yaparım hayal kurarım elimden geldiği kadar medtsyn yaparım , şu an izlediğim yol bu arkadşlar :KK200: siz neler yapıyosunz bu konu da peki ?

Hepimize bol dualı hayırlı bereketli kandiller diliyorum. HayallerimGercekOldu HayallerimGercekOldu mucize yaşam sayfasındaki paylaşımı gördüm ben de inş.okuyacağm. Rabbim hepimizn dualarını hayırlısı ile kabul etsin .

burcudan seans alma sebebim hayatıma bir eş çekmek ,bu niyet ile seanslarıma başladım ,ve bana dediği ilk şey önce şu anki halinle okey olman gerek ,evet hayatında biri yok belki olmayadabilir ,ben her halimle mutlu olmalıyım ,bağımlılığımn olduğu yerde hiçbir enerjiyi çekemezsin dedi , muhtaciyet olursa olmaz ne zaman ki muhtaciyetin biter o zaman dilediğinden daha daha güzelleri sana gelir dedi :) dolayısıyla artık biraz bakış açım değişti evet ben herhalimle mutluyum moduna geçtim :) ama tabii yine daualrımı yaparım hayal kurarım elimden geldiği kadar medtsyn yaparım , şu an izlediğim yol bu arkadşlar :KK200: siz neler yapıyosunz bu konu da peki ?
Bu sayfa ile tanışmadan önce ben de şu yapidaydim. Hayatımda biri olsun olmasın fark etmez Sadece mutlu olayım. Ama buradan okuduklarımdan çıkardığım sonuca göre sanırım çok da doğru yapmamışım. Tamam mutlu olayım Ama bunun yanında da hayatımda biri olsun. Böyle demem gerekiyormuş sanırım:KK48: Şöyle bir şey de var o eksiklik hissini sanırım Ben hissediyorum:olamaz: Yani her şey tamam çok güzel ama ne bileyim biri olsa çok daha iyi olacak neden biri yok ya da neden herkeste biri vardı bende yok Ben neden tercih edilmiyorum:KK48: Belki de beni tercih edenleri Ben tercih etmiyorum. Ay ne bileyim ya çok karışık:KK70: H handanirem Hem senin söylediklerini hem de vilgeta vilgeta nin söylediklerini yapacağım.

Önce her halimle mutlu olduğumu soyleyecegim ki gercekten mutluyum. Sonrasında da vilgeta vilgeta nin gönderdigi olumlamaları söyleyeceğim. E bugün de kandil bir sürü dua var 7 günlük Esma çalışmasına başladım:nazar:

Allah Allah görüyorsunuz Nasıl gelecek kısmetler nimetler hepimize:KK200::nazar::halay:

Back
X