- 5 Ekim 2013
- 3.289
- 9.711
- 358

Bugün “14 Günlük Değişim Çalışma”mızın ilk günü.
Bugün, her gün yapılması gereken temel uygulamaları sizinle paylaşacağım.
(Yarın bir tane daha eklenecek

Uyanır uyanmaz iki bardak; gün içerisine yayarak en az iki litre su için.
Sabah işe giderken/ işten eve dönerken veya öğlende bir ara, en az 10 dakika yürüyüş yapın.
Mümkün olduğunca olumsuz sözler içeren şarkılardan uzak kalın. Onun yerine klasik müzik dinleyebilir, olumlu sözleri olan hareketli şarkılar dinleyebilirsiniz.
“Şükür Defteri”ni almak isteyenler bugün alsınlar. Almayanlar telefonun “Notlar” kısmına yazabilirler.
Bu gece “Şükür Defteri”ne başlayacağız.
Her gece uyumadan önce, minnet duyduğumuz, 10 nimeti sayacağız; nedenleriyle birlikte.
Örneğin:
“Sağlığım için teşekkür ederim (veya) şükürler olsun, çünkü işlerimi en iyi şekilde tamamlayabiliyorum/ çocuklarıma bakabiliyorum/ kendimi iyi hissediyorum.
İlişkim için teşekkür ederim (şükürler olsun); çünkü çok şey öğretiyor/ yaşamıma renk katıyor.”
En ufak şeylere bile şükredebilirsiniz.
Bugün yaptığım yürüyüş için şükürler olsun, çünkü vücuduma ve ruhuma çok iyi geldi.” gibi...
Bunlar 14 gün boyunca her gün yapılması gerekenler...
“Şükür Defteri”ni çok iyi açıklayan bir alıntı eklemek istiyorum:
“Minnet duymayı alışkanlık haline getirdikçe, hayatınızdaki belli başlı şeylerin neden yanlış gittiğini ve belirli şeylerin hayatınızda neden eksik olduğunu anlayacaksınız.
Minneti bir yaşam tarzı hâline getirdikçe, her sabah içinizde bir yaşam heyecanıyla uyanacaksınız.
Hayata tamamıyla aşık olacaksınız.
Her şey kolay görünecek. Kendinizi bir tüy kadar hafif ve öncekinden daha mutlu hissedeceksiniz. Karşınıza yine zorluklar çıkabilir, ama onların üstesinden gelmeyi ve onlardan ders almayı öğreneceksiniz. Her gününüz sihirli olacak...
Nimetlerinizi sayın...
"Elimdekilerin kıymetini bilmeye başladığımda, tüm hayatım değisti."
WILLIE NELSON
Hayatta size verilenler için şükretmeniz gerektiğini pek çok insandan duymuşsunuzdur ve minnet duyacağınız şeyleri düşündüğünüzde, tam olarak bunu yaparsınız. Ama elinizdekilere şükretmenin, onların kıymetini bilmenin yapabileceğiniz en güçlü alıştırmalardan biri olduğunu ve tüm hayatınızı değiştirebileceğini fark etmemiş olabilirsiniz!
Ne kadar küçük olurlarsa olsunlar, sahip olduklarınız için minnet duyduğunuzda, o şeylerin hemen artığını göreceksiniz. Ne kadar az olursa olsun, paranız için minnet duyarsanız, maddi durumunuz mucizevi bir şeilde iyiye gider.
Eğer bir ilişki için minnet duyarsanız, onun daha da güzelleştiğini görürsünüz.
Eğer işiniz için minnet duyarsanız, o hayallerinizdeki iş olmasa bile, bazı değişikliklerle daha çok zevk alabileceğiniz bir iş haline gelecek ve karşınıza birden kariyer firsatları bir bir çıkmaya başlayacak.
Aksi takdirde, eğer elimizdekilere şükretmiyorsak kazara hayatımızdaki olumsuzlukları saymak gibi bir tuzağa düşebiliriz.
Sahip olmadıklarımızdan söz ederken olumsuz şeyleri sayarız. Diğer insanları eleştirip yargılarken, trafikten, kuyruk beklemekten, gecikmelerden, devletten, yeterince paramız olmadığından ya da havadan yakınırken hep olumsuzlukları sayıyoruzdur.
Olumsuzlukları saydığımızda artarlar, ama bundan da önemlisi, saydığımız her olumsuzlukla birlikte, yolumuza çıkacak olumlu şeyleri de yok ederiz.”
Rhonda Byrne