N
nilsen89
,
C
cane
Merhaba. Lohusalik depresyonu konusu gecince iki kelam etmeden gecemedim.
Ben de ayni sizin gibiydim. Yasamayan bilemez. Cok uzun yazmistim ama sarj bitince silinmis. Ozetlemeye calisayim. Simdiki aklimla o gunlere donsem kendimi mutlu edecek seylere odaklanirdim. Kocayi, kaynanayi hic dusunmezdim. Gecici bir sure oldugunu surekli kendime hatirlatirdim. Sosyal medyada yetersizlik hissi verenlere donup bakmazdim. Kendisiyle dalga gecen hesaplari okurdum. .@sahra- nin konuyla ilgili tum onerilerinin ekran fotosunu ceker, donup donup okurdum. Kagida yazar, evin gorecegim yerlerine asar gorince okumak zorunda kalirdim

Zihnimiz neye odaklanirsa onu cogaltiyor. Modumu dusuren kisi ve ortamlardan mumkun mertebe uzak kalirdim. Saglam 1- 2 dostumla irtibati koparmazdim.
Oneri cok ama bunlari uygulamak onemli. Uygulayacak kendinizsiniz. Oldugu kadar, yapabildiginiz kadar.Moraliniz, keyfiniz, enerjiniz yettigi kadar. Mukemmel olmadan, bugunde sinirlendim sakin kalamadim diye kendini yiyip bitirmeden. Sucluluk hislerini zihninizden kovarak. Sonucta anneyiz, tabiki cocugumuz icin en iyiyi biz bilecegiz. Kendi gucumuze inanarak.
Imkaniniz varsa profesyonel yardim almak cok iyi olur. Bebekle yasamaya baslayinca, kisinin kendi gizli kalmis cocukluk yaralari surekli tetikleniyor. Bunlari kendi basimiza fark edemiyoruz. Eskiden insanlar kendi yaralarini sarmadan cocuk sahibi olmamali; kendi mutsuzluklarinda cocuguyla birlikte bogulmamali ; her cocuk mutlu bir ortamda buyumeyi hakeder vs. Diye dusunurdum. Simdi goruyorum ki; evlatlarim yaralarimla yuzlesmem icin birer araciymis. Onlar beni buyuttuler aslinda.
Sizin su anda yapacaginiz kisacasi kendinizi mutlu etmek. Oksijen maskesini herkesten once kendinize takmak. BU CENDERENIN ICINDEN GECMEK ZORUNDASINIZ. Kacacak yeriniz yok. Gecici bir donem oldugunu kendinize surekli hatirlatin. Cok ofkelenince yada ne zaman akliniza gelirse nefes calismalarindan begendiginizi yapabilirsiniz.
Bebislerinizi doya doya koklamak isterdim.Biz simdi fotograflarini seviyoruz. Allah yardimciniz olsun. Cok bunalinca buraya herseyi yazabilirsiniz