Düşüncelerim hatalı mıııı??

Evlat olsa sevilmezin bir değişiği gibi. Çocuğu olduğu için sevildiğinizi düşünüyorsunuz galiba gerçekten sevilmeye layık olduğunuz için değil.
Anne de baba da olsa onlar da birer insan. Hataları, eksikleri, zaafları olacaktır.
Kendi çocuğunuzu mu daha çok seversiniz yoksa başka çocukları mı ben aşırı sevgısının kendi kanından canından olmama bağlıyorum ki annem pek de çocuk sevmez

Değilse yapmamasi lazım çok saçma her koşuldan ne anlam çıkardınız bilemiyorum ama destek gormedıgım konu ahlaksızlık ne bıleyım kötü seylerle alakalı değildi

Kötü şeyler olması şart değil. Bazen (benim bu yaşımda bile geçerli) kendimiz için doğru olmayan bir seçim yaparız ya da yanlış bir yola saparız. Anne baba orada müdahale eder çünkü bizim görmediklerimizi görürler. Biz o an destek olmadıklarını düşünürüz ama aslında arkamızda olduklarını gösterir bu tutum.

Kötü şeyler olması şart değil. Bazen (benim bu yaşımda bile geçerli) kendimiz için doğru olmayan bir seçim yaparız ya da yanlış bir yola saparız. Anne baba orada müdahale eder çünkü bizim görmediklerimizi görürler. Biz o an destek olmadıklarını düşünürüz ama aslında arkamızda olduklarını gösterir bu tutum.
Seçim dediğim şey okulumdu keza her olay aynı tecrubeyle sabıt mıdir bilemşvem

Ergence olduğunu düşünmüyorum kesinlikle. Çok haklısın. Benim de iki kızım var bu arada. Onları dünyaya getirirken onlara sormadım. Allah nasip etti oldular o tamamen ayrı bir konu da biz de istedik yani. Şimdi bazı huylarını veya fiziksel özelliklerini beğenmiyorum diye eleştirmek benim haddim değil. Bir kusuru varsa benim yüzünden olmuştur. Ya genlerimden ya da yetiştirirken hata yapmışımdır.
ben onu bu dünyaya getirmişsem elbetteki önceliğim o olacak
Bu konuda da haklısın. Ben çocuk doğurayım sonra aman ben de bireyim ben de özgür yaşamak istiyorum diye kendi doğurduğum çocuğu anneanne babanneye bakıcıya öğretmene havale edeyim. Kendim bakarsam da doğurduğum çocuğa " sana böyle emek ettim sana şunları şunları yaptım" diye başına kakmam hakkım değil. Mecburum yapmak zorundayım. Tabi bütün bunlar baba için de geçerli.
Konundan ben bunu anladım. Söylemek istediğin bu muydu?

Kendi çocuğunuzu mu daha çok seversiniz yoksa başka çocukları mı ben aşırı sevgısının kendi kanından canından olmama bağlıyorum ki annem pek de çocuk sevmez
E tamam işte seviliyorsunuz. Sorun nerede göremiyorum. Sizinki biraz sevgilinin gelip beni neden 10 yıl önce bulup sevmedin diye çemkirmesi gibi geldi.

Seçim dediğim şey okulumdu keza her olay aynı tecrubeyle sabıt mıdir bilemşvem

Benim aklımdan da okul geçmişti zaten.

Senin yaşlarındayken belki biraz daha büyüktüm, okul bitmiş işe gireceğim. Bir yerden olumlu dönüş aldım. Firma muhteşem ama iş beş para etmez. Gitmem dedim daha iyisini bulurum dedim. Rahmetli babam kavga dövüş gönderdi. O zaman destek olmadıklarını, hatta benim kazandığım paraya göz diktiği için zorladığını düşünmüştüm ki öyle bir insan da değildi. Ama anneyle babayla çatışma yaşları işte. Şimdi iyi ki babam beni zorlamış diyorum. O fırsat kaçmazmış gerçekten.

Benim aklımdan da okul geçmişti zaten.

Senin yaşlarındayken belki biraz daha büyüktüm, okul bitmiş işe gireceğim. Bir yerden olumlu dönüş aldım. Firma muhteşem ama iş beş para etmez. Gitmem dedim daha iyisini bulurum dedim. Rahmetli babam kavga dövüş gönderdi. O zaman destek olmadıklarını, hatta benim kazandığım paraya göz diktiği için zorladığını düşünmüştüm ki öyle bir insan da değildi. Ama anneyle babayla çatışma yaşları işte. Şimdi iyi ki babam beni zorlamış diyorum. O fırsat kaçmazmış gerçekten.
Benımkı yatay gecişle alakalı bolum aynı olacak fakat ben burada daha çok yıprandım bunu görüyor ben de akıl ve ruh saglıgımın bir bölümünü korumak istiyorum buna karşın orada kal nasıl bri
Cümledir

Ailen sana saygılı sevgili ve anlayıslı davranıyorsa , sende ailene oyle davranmalısın. Huzur bozmanın hiç bir alemi yok. Çünkü aile gerçekten karsılıksız sevendir. Bir an önce ergenligini atlatman dilegiyle..

Hayır alakası yok sevılmıyorum demıyorum karsılıksız degıl diyorum
Şimdi gördüm okul tercihiyle alakalı bir durummuş. Bu sevilmemekten veya karşılıktan değilki. Her ebeveyn kendince çocukları için doğru bulduğu yolu ister.
Bende eve geç geldiğim zamanlar tartışıyorum bizimkilerle. Onların istediği gibi hep erken gelsem, çok dışarı çıkmasam beni daha çok sevecek değiller. Sadece onlar doğrusu bu diye düşündüğünden çatışıyoruz.

Benımkı yatay gecişle alakalı bolum aynı olacak fakat ben burada daha çok yıprandım bunu görüyor ben de akıl ve ruh saglıgımın bir bölümünü korumak istiyorum buna karşın orada kal nasıl bri
Cümledir

Kalman gereken okul neresi, gitmek istediğin okul neresi?

Benim eşim odtü’de öğrenciyken annesini kaybetmiş. Ağır bir depresyona girmiş. Orda kalmak istememiş, egeye yatay geçiş yapıp babasının yanında olmak istemiş zamanında. Baba tabi ki izin vermemiş. Odtü gibi bir okul bırakılıp egeden devam edilmez çünkü, akıl işi değil. Bir sene ara vermiş tekrar devam etmiş kendini toplayınca. Senin de böyle bir şeyse, iyi bir okuldan daha alt seviyede bir okula geçme planın varsa karşı çıkmaları normal. Aksi halde de mutlaka bir sebepleri vardır. Sebepsiz yere orda kal demiyorlardır öyle değil mi?

Şimdi gördüm okul tercihiyle alakalı bir durummuş. Bu sevilmemekten veya karşılıktan değilki. Her ebeveyn kendince çocukları için doğru bulduğu yolu ister.
Bende eve geç geldiğim zamanlar tartışıyorum bizimkilerle. Onların istediği gibi hep erken gelsem, çok dışarı çıkmasam beni daha çok sevecek değiller. Sadece onlar doğrusu bu diye düşündüğünden çatışıyoruz.
Şöyle bir durum var
Benim yıllarca süren psikolog maceralarım var.
Şuan da da kendisi biraz dinlenmem gerektiğini önümüzdeki yıl daha sık gorusmemız gerektiğini söyledi.Bunun yanında paikiyatristiminde aynı şekilde söyledi daha agır ilaçlar vermek zorunda oldugunu da ekledi.

Tükenmiş gibiyim yok yani ben de dedim ki bir yıl okul dondurmak size maddi külfet olacak kesinlikle bu sene bile zor gecebıldım sureklı ilaçlar doktorlar duzenım öok bozuldu
Ben de madem donduramıyorum daha rahat bir okula gecebılırım ortalama yeterli düzeyde dedim.
Yok burası kalitelıymıs iyiymiş ama agzından dondur diye bir kelıme de çıkmadı.
Ha sadece bu olay değil üni sınavına hazırlık donemim bir kabustu

Kalman gereken okul neresi, gitmek istediğin okul neresi?

Benim eşim odtü’de öğrenciyken annesini kaybetmiş. Ağır bir depresyona girmiş. Orda kalmak istememiş, egeye yatay geçiş yapıp babasının yanında olmak istemiş zamanında. Baba tabi ki izin vermemiş. Odtü gibi bir okul bırakılıp egeden devam edilmez çünkü, akıl işi değil. Bir sene ara vermiş tekrar devam etmiş kendini toplayınca. Senin de böyle bir şeyse, iyi bir okuldan daha alt seviyede bir okula geçme planın varsa karşı çıkmaları normal. Aksi halde de mutlaka bir sebepleri vardır. Sebepsiz yere orda kal demiyorlardır öyle değil mi?
Özeldem yazabilirim ancak isterseniz

Karşılıksız bir şey yok dünyada ben buna inanırım sadece ve bunu da gördüm ailem tarafından sanırım ben 30 uma gelene kadae tartısıp elbette sorgulucam öğrenme biçimi olarak
Hayırdır ya sevgililerinden ya da kız kankalarından çok mu darbe yedin de karşılıksız birşey olmaz vs diyorsun
Aile bu aile
Çıkar gözetmeksizin seven insanlardır aile
İstisnalar olabilir
30uma gelene kadar tartışıp sorgulayacağım diyorsun bir de.
Zaten ağlatmışsın kadını
Amacın ne seni dünyaya getirdikleri için pişman ettirmek mi?
Başka derdin yok sanırım?
Allah hayırlı evlatlar nasip etsin
Huzur veren.

Hayırdır ya sevgililerinden ya da kız kankalarından çok mu darbe yedin de karşılıksız birşey olmaz vs diyorsun
Aile bu aile
Çıkar gözetmeksizin seven insanlardır aile
İstisnalar olabilir
30uma gelene kadar tartışıp sorgulayacağım diyorsun bir de.
Zaten ağlatmışsın kadını
Amacın ne seni dünyaya getirdikleri için pişman ettirmek mi?
Başka derdin yok sanırım?
Allah hayırlı evlatlar nasip etsin
Huzur veren.
Getirmek zorunda değillerdi hanımefendi kusura bakmayın ama kesınlıkle başka derdim yok umarım pişman olurlar.
Bu usluba verebılecegım en iyi cevap bu ki her evlat hayırlı olmaz her evlat istedıgınız gıbı olmaz

Getirmek zorunda değillerdi hanımefendi kusura bakmayın ama kesınlıkle başka derdim yok umarım pişman olurlar.
Bu usluba verebılecegım en iyi cevap bu ki her evlat hayırlı olmaz her evlat istedıgınız gıbı olmaz
Evet onlar adına üzüldüm şu an.

Kendisi sunu söyledı aslında işte hiç mi kıymetımız yok işte sevgımızı verdık emegımızı verdık başka okulda ne

Back
X