Düşüncelerim hatalı mıııı??

Kendisi sunu söyledı aslında işte hiç mi kıymetımız yok işte sevgımızı verdık emegımızı verdık başka okulda ne
İşte emek vermişler sizin güzel bir okuldan mezun olmanızı istiyorlar. Olur da bir şekilde hiç mezun olamasanız dahi sizi seveceklerdir. Psikolog, psikiyatr demişsiniz sonuçta bunlar da para. Maddiyatı düşünüyor olsalardı bunları karşılamazlardı. Onlar belki kapasitenizden fazlasını bekleyerek şu an böyle diyorlar ama siz okulunuzu dondurduğunuzda kabul etmekten başka çareleri olmaz.

İşte emek vermişler sizin güzel bir okuldan mezun olmanızı istiyorlar. Olur da bir şekilde hiç mezun olamasanız dahi sizi seveceklerdir. Psikolog, psikiyatr demişsiniz sonuçta bunlar da para. Maddiyatı düşünüyor olsalardı bunları karşılamazlardı. Onlar belki kapasitenizden fazlasını bekleyerek şu an böyle diyorlar ama siz okulunuzu dondurduğunuzda kabul etmekten başka çareleri olmaz.
Keske vermeselero her emegın karsılıgı mı olmak zorunda her 2 doktorumda bir yıl ara vermemi söyledir ne yardan ne serden vazgecıyorlar

Hiç kimse yeşillik olsun diye çocuk yapmıyor zaten. Elbette sebepleri var. Ureme içgüdüsü, dünyaya kendinden bir parça getirme gudusu vs her ne denirse adına. Sevgi meselesine gelirsek hic bir kadın "hamilelik" sıkıntılarına keyfi katlanmaz bence. Sevmeyen sevemeyen insan 9 ay hergun bir yeri ağrırken vucudunda turlu degisim meydana gelirken. Hatta nefes bile alamazken yeter ki o iyi olsun diyemez...
Bir de olaya şu şekilde bakalim karşılıksız sevgiyi size dunya da başka kim verebilir. Evlenseniz eşiniz veremez, cocugunuz olsa o da veremez.
Annenizi uzmeyin gereksiz kaprislerle bilmem nelerle. Sonra insana çok koyuyor. Neden üzdüm diye...

.
Karşılıksız sevgi de farklı bir seçim yaptıgında ona göre doğru olan yargıları seçmediğiniz için çok üzülen biri olamaz.
.

Sadece bu kısmına kesinlikle katılmıyorum. Ben şuan hamileyim tam 5 aylık oldu. Hayatımıza gelmesini çok istedik dua ettik şükür Rabbim aratmadan nasip etti. O silik çizgiyi gördüğüm ilk günü anı mutluluğu asla unutamam . İnanılmaz tarif edilemez bi mutluluk.her saniyem dua ve şükürle geçti bugüne kadar. İlk 2.5 ay inanılmaz acılar sancılar yaşadım saçım beyazladı kaşım beyazladı hiç uyuyamadım gözyaşları dolu zamanlardı yine de Rabbim onu benden alma dedim. Bugün sağlığımız sihhatimjz yerinde hayırlı bir evlat olması için ve bizimde ona hayırlı ana baba olmamız için dua ediyoruz sağlıkla gelsin diyoruz.
Nasip olur da doğarsa biz anne baba olucaz onun destekçisi olucaz inşallah doğru şekilde yetistirirsek sonradan kararlarına müdahale etme hakkımız olmadığının farkındayız. Sadece ona dünyada bireysel yaşama becerisi kazandırmak ve ahlaki açıdan eğitmek için varız. Ve evet anne baba olarak onun saç teline zarar gelmesine dahi tahammül edebilir miyim bilmiyorum,elbette onu ona zarar verebilecek her şeyden korumak isticem ve evet onu karşılıksız seviyorum inanılmaz bir güdüyle.
Açıkçası bazen düşünüyorum ben henüz dogurmadan çok zorluklar yaşadım daha meleğim doğacak vücudumda yaptığı değişiklikler bir yana ruhum bile acı çekti doğunca uykusuzluk katlanılması zor göğüs yaraları vs vs ben bunca şeye sadece ona olan sevgimle dayanicam büyüyene kadar neler neler yasicam ama o belli bi yaştan sonra sen benim hayatıma karisamazsin dicek . İnanın hayatınızda küçücük bir iyliginizin geçtiği biri size öyle davranmadığında bunun tam olarak karşılığı nankörlüktür.
Anne babalar belli bir yaştan sonra hayatımızı yonlendiremezler ama bu onları yok saymak anlamına gelmez. Fikirlerini almak istişare yapmak için en doğru kişilerdir çünkü onlar bizim kotulugumuzu istemezler ve anne babalar çok iyi risk analizleri yaparlar

Bu hayatta herşey ilim ve bilim ve kavramlar üzerine kurulu değil daha özel hisler var demek ki siz buna sahip değilsiniz bu kadar basit.

Keske vermeselero her emegın karsılıgı mı olmak zorunda her 2 doktorumda bir yıl ara vermemi söyledir ne yardan ne serden vazgecıyorlar
Doktorunuzla bu şekilde konuştunuz mu?
Her emeğin karşılığı olmak zorunda değil. Onlar zaten sağlıklı ve mutlu olmanı istiyorlar özünde. Ama bu mutluluk bazen bizim okul, kariyer tercihlerimize de bağlı olduğundan okulu bırakmanızı istemiyorlardır.
Besle büyüt, okut e sonunda da bir mezuniyetini görmek çok gelsin. Bencilce düşünüyorsunuz. Ne dedim diğer yorumumda dondursanız dahi anlayışla karşılayacaklardır, tedavi için arkanızda olmuşlar sonuçta. Bu süreçte kendi doğru bildikleri gibi davranıyorlar ama siz dondurdum deseniz yine arkanızda olurlar.

Canım şu sokakta dilendirilenlerinde anne babası var. Hatta ülkemizde kızını pazarlayan anneler bile var. Biliyor musun ülkemizde halen başlık parası istemediği kişilere sırf daha kendilerine akraba olup daha iyi maddi imkanlar getirecek diye zorla evlendirilen kızlar var. Uç örnekler ama var olduğunu bilmeni istedim.
Doğurdun o zaman bakacaksın mantığı sevgiyle yapılan şeylerin bir mecburiyet olduğu düşüncesi bana çok yanlış geliyor. Ailede temel olan sevgidir lütfen bunu kırma.

Şimdi gelelim senin duruma canım yaşın ilerlemiş ve şu an psikolojin artık bu aileden çıkman yeni aile kurman için seni baskılayacak. Bu gayet normal bir durum. Tartışacaksın onları anlamayacaksın. Biz insanlar sürüyle yaşamayız vakit geldiğinde vücut saati çalar artık ayrıl der imkanları düşünmez. Bu süreci kırmadan güzel bir şekilde atlatmaya bak. Ailende aslında bazı şeylerin elinde olmadığını bilmeli. Lütfen kimseyi kırma hayatında en çok arayacağın kişiler onlar olacak.

Canım şu sokakta dilendirilenlerinde anne babası var. Hatta ülkemizde kızını pazarlayan anneler bile var. Biliyor musun ülkemizde halen başlık parası istemediği kişilere sırf daha kendilerine akraba olup daha iyi maddi imkanlar getirecek diye zorla evlendirilen kızlar var. Uç örnekler ama var olduğunu bilmeni istedim.
Doğurdun o zaman bakacaksın mantığı sevgiyle yapılan şeylerin bir mecburiyet olduğu düşüncesi bana çok yanlış geliyor. Ailede temel olan sevgidir lütfen bunu kırma.

Şimdi gelelim senin duruma canım yaşın ilerlemiş ve şu an psikolojin artık bu aileden çıkman yeni aile kurman için seni baskılayacak. Bu gayet normal bir durum. Tartışacaksın onları anlamayacaksın. Biz insanlar sürüyle yaşamayız vakit geldiğinde vücut saati çalar artık ayrıl der imkanları düşünmez. Bu süreci kırmadan güzel bir şekilde atlatmaya bak. Ailende aslında bazı şeylerin elinde olmadığını bilmeli. Lütfen kimseyi kırma hayatında en çok arayacağın kişiler onlar olacak.
Peki seçtiğimi seçsin mantığı ne kadar doğru

Çocuk yapma kararı bencilce alınmış bir karardır deseniz anlarım.
Sonuçta kimse güzel bir gün batımını izlerken "bu dünya çok güzel, bir kişi daha bu güzelliği yaşamalı" diyerek çocuk yapmaya karar vermiyor.
Çocuğa fikrini de soramıyoruz, istiyorlar ve yapıyorlar.
Ama bu o çocuğun karşılıksız sevilmediği anlamına gelmiyor. İkisi çok başka şeyler.

Siz annenizin her özelliğine bayılıyor musunuz ki o sizinkine bayılsın?
Bunun da karşılıksız sevgiyle bir ilgisi yok.

Derdinizi tam anlamadım ama böyle şeyleri annenizle konuşmanız gereksiz. Kırılması çok normal.

Çocuk yapma kararı bencilce alınmış bir karardır deseniz anlarım.
Sonuçta kimse güzel bir gün batımını izlerken "bu dünya çok güzel, bir kişi daha bu güzelliği yaşamalı" diyerek çocuk yapmaya karar vermiyor.
Çocuğa fikrini de soramıyoruz, istiyorlar ve yapıyorlar.
Ama bu o çocuğun karşılıksız sevilmediği anlamına gelmiyor. İkisi çok başka şeyler.

Siz annenizin her özelliğine bayılıyor musunuz ki o sizinkine bayılsın?
Bunun da karşılıksız sevgiyle bir ilgisi yok.

Derdinizi tam anlamadım ama böyle şeyleri annenizle konuşmanız gereksiz. Kırılması çok normal.
Açıkçası suanki durumum her özellik durumu degıl bir yıl okulu dondurmamı benım ruh saglıgıma tercih etme durumu var

Peki seçtiğimi seçsin mantığı ne kadar doğru

Canım ben işletme okumak istiyordum ailem ne yaptı etti öğretmenliğe yönlendirdi. O zaman olmak istediğim en son şeydi öğretmenlik. Şu an mesleğimi seviyorum ve inan canımı kurtarmışlar diyorum. Sadece şunu bil doğru veya yanlış onlar senin mutsuz olman için yapmıyorlar.

Açıkçası suanki durumum her özellik durumu degıl bir yıl okulu dondurmamı benım ruh saglıgıma tercih etme durumu var

Okudum şimdi. Ama siz dondurmak istediğini söylememişsiniz. Maddi külfet olacağını söyleyip o konuyu geçmişsiniz direkt.
Onların "bir şey olmaz, istersen dondur" demesini beklediyseniz yanlış yapmışsınız. Bunu siz istiyorsanız dile getirmelisiniz.
Okulu bir sene dondurup 1 ay sonra pişman olursanız "siz söylediniz, sizin yüzünüzden böyle oldu" diyebilirsiniz.
Okul değiştirme konusunda yönlendirici olmuşlar, istemediklerini söylemişler. Ama dondurma konusunda yönlendirici olmamaları normal.
Siz isteğinizi dile getirdiğinizde fikirlerini belirtirler.

Okudum şimdi. Ama siz dondurmak istediğini söylememişsiniz. Maddi külfet olacağını söyleyip o konuyu geçmişsiniz direkt.
Onların "bir şey olmaz, istersen dondur" demesini beklediyseniz yanlış yapmışsınız. Bunu siz istiyorsanız dile getirmelisiniz.
Okulu bir sene dondurup 1 ay sonra pişman olursanız "siz söylediniz, sizin yüzünüzden böyle oldu" diyebilirsiniz.
Okul değiştirme konusunda yönlendirici olmuşlar, istemediklerini söylemişler. Ama dondurma konusunda yönlendirici olmamaları normal.
Siz isteğinizi dile getirdiğinizde fikirlerini belirtirler.
Dondurmak istedıgımı de söyledım ona baştan katsılardı

Çocuğum yok, 2 köpeğim var. Karşılıksız seviyorum.
Maddi hiçbir getirileri olmadığı gibi masrafları var. Sorumlulukları var. Yaşlanınca bana bakmayacaklar. Çocuk sahibi olmaktan daha farklı zorlukları var.
Ben manyak mıyım senelerdir sırf evde yalnız bırakamadığım için yatıya bile gidemeyeyim?
Sırf köpeklerimi bırakmamak için yurtdışında masterı reddedeyim?
Size göre elbette bir çıkarım vardır bunları yaparken, ama benim için bu "karşılıksız sevgi".

Hayatta herkes birilerini çıkarı olduğu için sevmiyor. Umarım siz de bir gün karşınızdakini sırf o olduğu için sevebilirsiniz.

Çocuğum yok, 2 köpeğim var. Karşılıksız seviyorum.
Maddi hiçbir getirileri olmadığı gibi masrafları var. Sorumlulukları var. Yaşlanınca bana bakmayacaklar. Çocuk sahibi olmaktan daha farklı zorlukları var.
Ben manyak mıyım senelerdir sırf evde yalnız bırakamadığım için yatıya bile gidemeyeyim?
Sırf köpeklerimi bırakmamak için yurtdışında masterı reddedeyim?
Size göre elbette bir çıkarım vardır bunları yaparken, ama benim için bu "karşılıksız sevgi".

Hayatta herkes birilerini çıkarı olduğu için sevmiyor. Umarım siz de bir gün karşınızdakini sırf o olduğu için sevebilirsiniz.
Size iyi hissettirdikleri için seviyorsunuz değil mi?

Size iyi hissettirdikleri için seviyorsunuz değil mi?
Yağmur çamur demeden her gün sokaktayım.
İşten çıktığımda eve uğramadan bir yere gidemiyorum çünkü doyurup gezdirmem lazım.
Büyük köpeğim sağlık sorunundan dolayı merdiven çıkamıyor. Her gün en az üç kez 40 kilo köpeğime merdiven çıkarıyorum.
Her ay yüzlerce lira beslenme masrafımız var. Veterinere bir gidişimiz yine yüzlerce lira.
15 yıldır kimsede doğru düzgün yatıya kalamadım, sevgilimde bile.
Temizlik olayını anlatmıyorum bile.
Çiş, kaka, kusmuk faslımız var.
Sokakta densiz insanlarla kavga gürültümüz var.
Köpeğimi korumak için ona saldıran köpekle aralarına girip elimde 6 yıldır geçmeyen yara izine sahip olacak şekilde ısırılmam var.
Kiralık eve çıkarken istediğim çoğu evin köpekli insana ev vermemesi var.
Apartmanda en ufak sorunda köpeğimden vurmaya çalışmaları var, en son ev sahibi olduğum apartmanda dellenip köpeğime dokunursanız bütün balkonlarınızı yıktırırıma bağladım. Evi satmayı düşünüyordum köpeğim için.
Daha satırlarca yazarım size ama "kendimi iyi hissettirdikleri" için size göre yine çıkarcı bir sevgi olacak. Beni de deli dürttüğü için bütün bunlara katlanıyorum işte naparsınız. Bu kadar katı, sevgisiz olmanıza üzüldüm daha bu yaşta. İnşallah sevgi ne demek öğreneceğiniz günler gelir.

Yağmur çamur demeden her gün sokaktayım.
İşten çıktığımda eve uğramadan bir yere gidemiyorum çünkü doyurup gezdirmem lazım.
Büyük köpeğim sağlık sorunundan dolayı merdiven çıkamıyor. Her gün en az üç kez 40 kilo köpeğime merdiven çıkarıyorum.
Her ay yüzlerce lira beslenme masrafımız var. Veterinere bir gidişimiz yine yüzlerce lira.
15 yıldır kimsede doğru düzgün yatıya kalamadım, sevgilimde bile.
Temizlik olayını anlatmıyorum bile.
Çiş, kaka, kusmuk faslımız var.
Sokakta densiz insanlarla kavga gürültümüz var.
Köpeğimi korumak için ona saldıran köpekle aralarına girip elimde 6 yıldır geçmeyen yara izine sahip olacak şekilde ısırılmam var.
Kiralık eve çıkarken istediğim çoğu evin köpekli insana ev vermemesi var.
Apartmanda en ufak sorunda köpeğimden vurmaya çalışmaları var, en son ev sahibi olduğum apartmanda dellenip köpeğime dokunursanız bütün balkonlarınızı yıktırırıma bağladım. Evi satmayı düşünüyordum köpeğim için.
Daha satırlarca yazarım size ama "kendimi iyi hissettirdikleri" için size göre yine çıkarcı bir sevgi olacak. Beni de deli dürttüğü için bütün bunlara katlanıyorum işte naparsınız. Bu kadar katı, sevgisiz olmanıza üzüldüm daha bu yaşta. İnşallah sevgi ne demek öğreneceğiniz günler gelir.
ELbette temel de bu da karşılık ki bence bu sevgısız olmamdan kaynaklanmıyor insanların ay ben sevıyorum ay ben emek verdım işte beni ezecek misin demogojileri hoş değil.

Back
X