Düşüncelerim hatalı mıııı??

Zamanla öğreneceksiniz düşünceleri nerede ve ne şekilde ifade edileceğinin, düşünceden daha mühim olduğunu. Hepimizin hayata dair anormal sayılabilecek düşünceleri var. Absürt ve hatta aykırı. Ancak bunları her yerde, herkese söylemiyoruz. Zira bazıları tarafından övgü ile karşılık alacağımız düşünceler, bazıları için içimize şeytan kaçtığını düşündürebilir.

Misal ben kayınvalideme "bazen tek gecelik ilişkiler yaşayan bir kadın, evli ve çocuklu bir kadından daha namuslu olabilir. Namus, zihniyettedir" desem, eşime "senin karın sapıtmış abooovvv" diyebilir. Böyle dediği için onu yadırgamam. Kendime kızarım, her doğruyu her yerde söylememek gerektiğini hala öğrenememiş olduğum için.

Henüz anne değilsiniz. Bir anne gibi düşünemez ve hatta hissedemezsiniz. Düşünceleriniz doğru bile olsa, bir anne hissettiği olağanüstü annelik hisleri yüzünden bunları kabul etmez ve hatta kabul ederse anneliğine ihanet etmiş gibi hissedebilir. Hele ki bu toplumda. Anneliğin kutsal kabul edildiği, off desen bile "sen annesin hiç evladı olamayan var" diye kadının susturulduğu bir toplumda anneniz elbette ağlayarak tepki verir. Bugüne kadar bildiği ve iman ettiği tüm gerçekleri sizin düşünceleriniz ile birlikte yok sayamaz.

Yaş aldıkça anlayacaksınız, kişiye göre düşünceleri gizlemek gerektiğini.

Psikolojik sorunların var bence cok ciddiyim saka yapmiyorum bence bir psikoloğa görünmeni tavsiye ederim
Ben şaka yaptıgınızı zannetmıstım keza yardım alıyorum ama muhtemelen dusundugunuz sebepten ötürü değil ben orada dalga gectım çünkü yazdığınız şeyin en ufak yardımı bile yok diyprum ya yararlı fikri olmayan yazmasın

Zamanla öğreneceksiniz düşünceleri nerede ve ne şekilde ifade edileceğinin, düşünceden daha mühim olduğunu. Hepimizin hayata dair anormal sayılabilecek düşünceleri var. Absürt ve hatta aykırı. Ancak bunları her yerde, herkese söylemiyoruz. Zira bazıları tarafından övgü ile karşılık alacağımız düşünceler, bazıları için içimize şeytan kaçtığını düşündürebilir.

Misal ben kayınvalideme "bazen tek gecelik ilişkiler yaşayan bir kadın, evli ve çocuklu bir kadından daha namuslu olabilir. Namus, zihniyettedir" desem, eşime "senin karın sapıtmış abooovvv" diyebilir. Böyle dediği için onu yadırgamam. Kendime kızarım, her doğruyu her yerde söylememek gerektiğini hala öğrenememiş olduğum için.

Henüz anne değilsiniz. Bir anne gibi düşünemez ve hatta hissedemezsiniz. Düşünceleriniz doğru bile olsa, bir anne hissettiği olağanüstü annelik hisleri yüzünden bunları kabul etmez ve hatta kabul ederse anneliğine ihanet etmiş gibi hissedebilir. Hele ki bu toplumda. Anneliğin kutsal kabul edildiği, off desen bile "sen annesin hiç evladı olamayan var" diye kadının susturulduğu bir toplumda anneniz elbette ağlayarak tepki verir. Bugüne kadar bildiği ve iman ettiği tüm gerçekleri sizin düşünceleriniz ile birlikte yok sayamaz.

Yaş aldıkça anlayacaksınız, kişiye göre düşünceleri gizlemek gerektiğini.
Ben yok saymıyorum saygı duyuyorum ama bana hitap etmıyorlar .haklısınız her yerden hem de.Saygı duyulmasını bu platformda hiç ama hiö beklemıyordum yargılanmak için açtığım konuydu.çünkü sıkışmıs durumdaydım.Usluplu yargılamalara her zaman açığım.çok teşekkür ederim

Hayati vs sorgulaman güzel birsey.
Ama bukadar kati olmana gerek yok. Hele ki anne babana karsi.
Cunki karsiliksiz sevgi vardir ve o sevgiye en yakin kisiler anne babalardir öyle söyliyeyim.
Ama anne babanda nefs sahibi. Hem senin kadar bilinci degillerdir de. Kendi sartlanmis kaliplari da vardir ve kendince dogru saniyor olabilirler. Onlara merhamet et sadece. Sert cikismana gerek yok veya kendi bakis acinla onlari yerme. Kendince dogrulari vardir ve dogru sandiklari iyi niyetlerle sana yaklasiyorlardir. Niyet daha önemli. Varsayimlarda da bulunma hickimse icin. Kimsenin ne hissettigini ne düsündugunu kalbinden aklindan ne gectigini bilemezsin. Sadece kendininkini bilebilirsin..

Kiyamam annene. Git saril öp yanaklarindan. Fazla korkutuyorsundur kendi bakis acilarinla onlari..seni karsiliksiz seviyoruz derse öyledir..kendi kaliplari vardir yinede tabiki..belki kendileri dahi farketmiyor bilmiyordur ama seviyoruz derse seviyordur bunu kabul et. Onlari sorgulamak icin degil kendini sorgulamak icin geldin bu dünyaya..

Son düzenleme:
Karnimda bir can var. Oncelikle anne olmak istedim. Bana ait, esimle bana ait bir can olsun istedim. Karsiliktan kastın bu mu?
Dogunca da karsiliksiz kosulsuz sevecegim. Cunku onu ben istedim.

Bunlar sevginin karşılıksız bir şey olmadığına delil olamaz ki
Tercihim sonucu üzüldü diyorsun ama seni sevmeye devam ediyor.
Evlat sevgisi tatmak için beni yaptılar diyorsun yani seni değil de evlat sahibi olmayı mı seviyorlar.

Karşılıksız sevgide tercihlerin için neden üzülünmesin ki. Duygusuz olmak gerekir

Karşılıksız bir şeyin olmadığına bende inanıyorum bu arada

Bunlar sevginin karşılıksız bir şey olmadığına delil olamaz ki
Tercihim sonucu üzüldü diyorsun ama seni sevmeye devam ediyor.
Evlat sevgisi tatmak için beni yaptılar diyorsun yani seni değil de evlat sahibi olmayı mı seviyorlar.

Karşılıksız sevgide tercihlerin için neden üzülünmesin ki. Duygusuz olmak gerekir

Karşılıksız bir şeyin olmadığına bende inanıyorum bu arada
Hayır sundan bahsedıyorum önce ben olmadan önce hani insanlar planlar ya bir şekilde tabıkıde annelık duygusu babalık duygusunu tatmak için

Düzenleme yapmak istedim..
Karsiliksiz sevgi vardir. Ve bunu deneyimlemenin bir yoluda anne babaliktan geciyor mesela.
O potansiyeli kendinde gören olurmu o deneyimi yasamak isteyen olurmu olmazmi o insanlarin kendi tercihi.
O yüzden gunümuz sartlariyla standart yasanti icinde olan insanlarin karsiliksiz sevgiye en yakin olanlar anne babalardir dedim.

Saf karsiliksiz cikarsiz sevgi var. Ama bunu disarda aramamak lazim:KK66:

Düzenleme yapmak istedim..
Karsiliksiz sevgi vardir. Ve bunu deneyimlemenin bir yoluda anne babaliktan geciyor mesela.
O potansiyeli kendinde gören olurmu o deneyimi yasamak isteyen olurmu olmazmi o insanlarin kendi tercihi.
O yüzden gunümuz sartlariyla standart yasanti icinde olan insanlarin karsiliksiz sevgiye en yakin olanlar anne babalardir dedim.

Saf karsiliksiz cikarsiz sevgi var. Ama bunu disarda aramamak lazim:KK66:
Dışarda da içerde de aramıyorum ben inanmadığım bir şeyi hırslar o kadar fazla ki yada dünya koşulları buna itiyor.ileride elbette ben de isterım ama sadece bir tane

Dışarda da içerde de aramıyorum ben inanmadığım bir şeyi hırslar o kadar fazla ki yada dünya koşulları buna itiyor.ileride elbette ben de isterım ama sadece bir tane
baskasinin anne baban dahi olsa ne hirs icinde olup olmadigi veya ne oldugu seni ilgilendirmemeli fazla bence.
herkes kendi deneyimini yasiyor sonucta..

herkes kendi sorumlulugunu üstlenmeli bu kafi. sen bebektin onlar seni dusundu bakti etti..kendi sorumluluklarini yerine getirme imkanin yok iken yaptilar bunu karsiliksiz. karsilik verme imkanin yoktu ozamanlar dusunsene? bunu ancak karsiliksiz cikarsiz seven insan yapar bir baskasi icin.
suan senden istekleri oluyorsa belki kendi egolarina hirslarina olabilir ama iclerinde karsiliksiz sevme potansiyeli olmadi veya hic yok diyemezsin.
ki o potansiyel aslinda herkeste var..aciga cikarmak deneyimlemek istedikten sonra.

baskasinin anne baban dahi olsa ne hirs icinde olup olmadigi veya ne oldugu seni ilgilendirmemeli fazla bence.
herkes kendi deneyimini yasiyor sonucta..

herkes kendi sorumlulugunu üstlenmeli bu kafi. sen bebektin onlar seni dusundu bakti etti..kendi sorumluluklarini yerine getirme imkanin yok iken yaptilar bunu karsiliksiz. karsilik verme imkanin yoktu ozamanlar dusunsene? bunu ancak karsiliksiz cikarsiz seven insan yapar bir baskasi icin.
suan senden istekleri oluyorsa belki kendi egolarina hirslarina olabilir ama iclerinde karsiliksiz sevme potansiyeli olmadi veya hic yok diyemezsin.
ki o potansiyel aslinda herkeste var..aciga cikarmak deneyimlemek istedikten sonra.
Yapmasalardı daha dogrusu uygun degıllerse çocuk yapmasalardı ha benı ilgılendırır ustumde uyguluyorlarsa

Şu bir gerçek,anne olmak bir tarafta bencillik aslında.Kimse çocuğuna sormuyor doğmak ister misin diye.Annem bana sorsaydı pek olumlu cevap vermezdim mesela şu anki hayatıma bakarak konuşuyorum.O yüzden sizi biraz anlayabiliyorum,ama onlar da kötülük olsun diye yapmıyorlar bu bencilliği.Ve evet,bu bencilliği yapan her ( ya da çoğu ) kadın annelik duygusunu tattığı için mutlu oluyor ama karşılıksız sevgi o noktadan sonra doğru.Siz annenizden nefret de etseniz anneniz sizi yine sevmeye,merak etmeye devam eder.Karşılıksız sevgiden kastı bu.Çünkü hayata getirdiği canın öneminin farkında.Dışarıdaki hiç kimse sizi bu şekilde sevmeyecek.Bir erkek için de aynısı geçerli.Siz ondan senelerce kopmaya çalışsanız o da bırakır gider bir noktadan sonra,ama bir anne çocuğundan vazgeçmez.

Şu bir gerçek,anne olmak bir tarafta bencillik aslında.Kimse çocuğuna sormuyor doğmak ister misin diye.Annem bana sorsaydı pek olumlu cevap vermezdim mesela şu anki hayatıma bakarak konuşuyorum.O yüzden sizi biraz anlayabiliyorum,ama onlar da kötülük olsun diye yapmıyorlar bu bencilliği.Ve evet,bu bencilliği yapan her ( ya da çoğu ) kadın annelik duygusunu tattığı için mutlu oluyor ama karşılıksız sevgi o noktadan sonra doğru.Siz annenizden nefret de etseniz anneniz sizi yine sevmeye,merak etmeye devam eder.Karşılıksız sevgiden kastı bu.Çünkü hayata getirdiği canın öneminin farkında.Dışarıdaki hiç kimse sizi bu şekilde sevmeyecek.Bir erkek için de aynısı geçerli.Siz ondan senelerce kopmaya çalışsanız o da bırakır gider bir noktadan sonra,ama bir anne çocuğundan vazgeçmez.
Burada konu ne başka erkek ne de annemden nefrwt etmem ki kesınlıkle nefret etmıyorum olay başka bir erkek değil ben genelde hayatta inanmıyorum o karsılıksız durumuna.
Buna dayanarak bir suru demogoji falan bunlar da hoş değil.

Burada konu ne başka erkek ne de annemden nefrwt etmem ki kesınlıkle nefret etmıyorum olay başka bir erkek değil ben genelde hayatta inanmıyorum o karsılıksız durumuna.
Buna dayanarak bir suru demogoji falan bunlar da hoş değil.

İşte bakın,yukarıda yazdım neden karşılıksız denildiğini.
Onlardan farklı bir şey seçtiğim için üzülüyorlar demişsiniz sanırım,onlar da o şekilde yetişmişler çünkü.Kusursuz olmalarını beklemek anlamsız.Anneniz siz onun istediğini yapmadınız diye sizi sevmeyi bırakmaz ya da sevgisi azalmaz merak etmeyin.İstediğine yakın bir evlat olsanız da evladısınız,olmasanız da.

Yapmasalardı daha dogrusu uygun degıllerse çocuk yapmasalardı ha benı ilgılendırır ustumde uyguluyorlarsa

ailen ne yapiyor ki? birseyi secip secmeme sansi senin elinde belirli bir yasi gectikten sonra. sonucta suan kendi sorumluluklarini üstlenebiliyorsun. hayat senin karar senin.
benim ailemin de benden beklentileri oluyor ama yapacak birsey yok canim. dilde söyleniyorlar ama hayat benim hayatim sonucta. nasil istersem öyle sekillendiririm. sende ayni sekilde.

yine de bazi aileler kendi evlatlarina zulum ediyorlar surekli beklenti icinde olduklari icin.
ama bunu bilincsiz olduklari icin yapiyorlar canim. yani bununda fazla üzerinde durma. he de gec. kirmaya da gerek yok karsiliksiz sevmiyorsunuz demeye de gerek yok.

onu sevmesem sevgisinin de uzun sürecegını dusunmuyorum bazı konularda yalnız bırakıldığımı gördüm.

hangi konularda yalniz birakildin ?

annenin ic dunyasina cok kafa yormussun canim sen. oralara hic girme cunki bilemezsin ve seni baglamaz.
belki de kendinden biliyorsun. onu sevmesem beni sevmez diyorsun. karsiliksiz sevgi yok diyorsun ardindan. yani karsiliksiz sevgiye inanmadigin icin annenin sana olan karsiliksiz sevgi dolu anlarindan bile suphe ediyorsun.

ama dedigim gibi seni karsiliksiz sevdigi oldu. cunku altini temizledi kendin temizleyemezken. karnini doyurma imkanin yok iken karnini doyurdu vsvs...uzar gider.
karsiliksiz cikarsiz sevmeseydi bunlari yapmazdi. yani icinde o potansiyel var ve olmus belkide hala vardir. öyle diyor zaten.

anne oldugunda anlarsin sözü buraya uyar hakkatten :) sende birgun anne olmak istiyormussun. sende bunlari seve seve ve karsilik bulmayacagini bilerek yapacaksin.
demek oluyorki karsiliksiz sevgi vardir.
herzaman herkeste sürekliligi olmasa dahi var.
ben kendimden biliyorum hatta...sevgilik konusunda olsun cevremde gordugum nadir de olsa insan iliskilerinde olsun vs.. sürekliligi olsa tabi güzel olur :) ama herkesin saf ve arinmis bir bilinci yok. hepimizin nefsi var egosu var ..dedigin gibi hirslar var.
ama karsiliksiz cikarsiz sevgi var. her sartlar altinda olmasa bile var da var yani...

Back
X