düşüncelerinize ihtiyacım var

Eşinizin davranışlarında bir tutarsızlık söz konusu sanki. Tamam kendi ailem olsa da bende sıkılırdım böle bi durumda ama hem hazıra gelmek işine geliyor hemde bu durumdan şikayet ediyor. (Ki babanızın gelirken ekmek al demesi kadar normal bir durum göremiyorum) Valla ya sesini çıkartmayacak bu düzende devam edecek yada beyzade azıcık fedakarlık yapacak yemeği evimizde yiyelim teklifinizi paşa paşa kabul edecek.

Am Ama nasıl

2 sayfa okudum ama zerre bir şey anlamadım.kusura bakmayın tekrar soruyorum.eşiniz ne istiyor??
Ben de anlasam. Net ifade etmiyor. İşten çıkar çıkmaz kızımızı parka götürmüş eşim. Yolda karşılaştık. Sen yemeğini ye gel dedi. Evde yeriz eşyaları arabaya atıyorum dedim. Evdeyiz şimdi. Fırını hazırladım. Yemek pişireceğim. O da markete indi. Bir şey sormadı ben de söylemedim. Kızım da akşam üzeri bir meyve ve mamasını içmiş. Yolda uyudu. Normalde akşam yemeğini yemiş oluyordu bu saatlerde. Bakalım ne olacak. Umarım kızım aç değildir. Elini yüzünü yıkamadan uyudu:/

arada bir yenir yemekta hergün hergün bende tepki gösterirdim...akşamdan yap yemeğini yada ebn kötüsü annen yaptığı yemeği kaplara koysun çocuğunu alırken onlarıda al..eşine haklı olduğunu artık yemeği evde yiceğinizi söyle..

Esinin rahatsiz olmasi cok normal ve aileyle esimin arasinda cok kalmis biri olarak bence aksam yemegi evinizde yeyin bunun yani sira hafta sonlari daha az gorusun ailenizle en azindan esin onlar her birlikte vakit gecirmek istediginde mecbur deil gerekiyosa tek git onu mecbur kilma bence

Bence esin aileni gucendirmek kirmak istemiyor bu dengeyi sen saglayacaksin ben olsam annemlede babamlada acik acik konusurdum herhun gorusmeyi versin adam yorgun gelir gergin olur dinlenmek ister ayagini uzatmak ister muhabbet etmek istemeyebilir onlarla disari cikmaktan peslerinde cocuk gibi suruklenmek istemeyebilir hepsi hakkidir adamin

Ben şimdi konuyu anlayamadım.Eşin annenlerde olmaktan onlarda yemekten şikayetçi.Ama sen eşini kendi evinizde yemek yemek için nasıl ikna edeceksin diye düşünüyorsun.
Kusura bakma da eşini ne kadar pohpohlamışsın.Senin annen baban şikayetçi olmadıktan sonra eşine rahat mı batmış.Evladınıza bakıyorlar ya.Bakıcı derdi yok,yemek pişirme derdi yok.Evladı için insanlar büyüyene kadar düzenlerini bozuyorlar.Senin eşin hem çocuğuma bakılsın,hem hazır sofraya oturayım hem keyfimden geri kalmayayım diyor.O zaman diyeceksin ki,bakıcı tutacaksın.Senin ailen o kadar fedakarlık yapıyor da,gelirken ekmek al demeleri mi zoruna gitmiş.Kendisinin düşünüp her akşam araması gerekiyor birşeye ihtiyacınız var mı gelirken alayım demesi gerekiyor.Hakaret yok kötü söz yok kötü muamele yok.

Aynı kaderi yaşıyoruz :) Bende annemlerle aynı bloktayım haliyle işten gelince önce annemlere çıkıyorum kızım orda. Orda sofra yemek mutfak faslı. Eve çıkıyorum evde düzen temizlik çamaşır yıkama ütü çocuğu uyutma faslı. Ama eşim dahil herkes benden yorgun

Basbasa kalmak ıstıyorsanız arada cocugu aılenızın yanına bırakın esınızle bırlıkte dısarıda yemek yıyın, cocugunuzla da bırlıkte de zaman gecırebılırsınız.. Tum zamanınızı aılenızle gecırmenızı ıstememesı dogal..

Siz de yemeklerınızı onceden hazırlayıp dolaba koyun... Siz ısten sonra dırekt eve gecın.. Cocugunuzu esınız eve getırene kadar en azından sofra hazır olur.. Bir iki aksam da aılenızle bırlıkte yersınız..

Esinizin dusuncesı bence ailenizden sıkılmak degıl ama fazlasıda zarar yanı.. Sonucta esınız sızınle de evınde zaman gecırmek ıster.. Boylesıne annenıze tepkı vermenız onlar tarafından yanlıs algılanabılırde..

Annem ve babamla konuştum dün, problem yok. Ama eşimle birşey konuşmadık çünkü açık açık ailemle görüşmek istemediğini ya da orada yemeğe kalmak istemedeğini söylemedi sadece davranışlarından ve bir iki cümlesinden ben o kanaate vardım. Dün de anlattığım gibi evdeydik. İlk gün olunca saat 10 da yemek hazır oldu. Çok geç oldu yemedik. Bugün için yemeğim hazır. :) Asıl sorun çocuk gibi peşlerinden sürüklenmekte olabilir.

Ben çözemiyorum durumu, eşimin mutsuz olduğunu görüyorum ve hissediyorum. Ailem de elinden geleni yapıyor. Gelenleri, gidenleri ve soranları çok olur. Haliyle biz de annem ve babam dışında gelen gidenle de konuşuyoruz. Türkiye de aile ilişkileri çok tuhaf. Ya çok heyecanlı ve her an görüşüyorlar ya da hiç görüşmüyorlar. Ben şöyle düşünüyorum; haftanın 5 günü akşam annemlerde yemek yememiz de bir sakınca yok. annem yemek saatini 17'den 19'a aldı. 21 gibi evdeyiz. Kızımız için de iyi oluyor. Ortalama ayda en fazla 4 defa kendi yakın akrabalarımla görüşmek zorunda kalıyoruz. Eşime isterse gelmeyebileceğini söylüyorum ama geliyor ama mutsuz. Dün akşam eşim neden annemlere yemeğe gitmediğimiz ile ilgili bir şey sormadı ben de söylemedim. Ama kırgın hissediyorum kendimi.

Evet, öyle bir durum var. Herkes çok yorgun ve mutsuz. :) Saat 03:38' da kızım uyandı çünkü dün çok erken uyudu (saat 19:30 gibi) o saatten beri ayaktayım. kızımın çorbasını yaptım, çamaşır serdim, kahvaltı yaptırttım ve annemlere bıraktık. Şimdi de işyerindeyim. Ama akşam herkes çok yorgun ve mutsuz olacak benim dışımda. :)

Şartlar böyle gelişti ve olgunlaştı, bakalım bundan sonra ne olacak. akşam evde olacağız artık.

Dogru olan evınızde yemek yemenız..
Her aksam ailenızde yıyorsunuz dogal degılmı babanızın ekmek ıstemesı
Esiniz yakın olmak ıstemıyorsa evınızde yıyecek gec falan demeden aksam yemegını o zaman
Hıc olmadı bır kasam onceden yemegınızı yapın erken yemıs olursunuz baska bır cozum yok

Evet öyle görünüyor. Neden evde yemek yiyoruz diye de sormadı. Bu da iyi oldu, çünkü ne diyeceğimi bilmiyordum. Davranışlarından ailemle çok görüşmek istemediğini hissettim diyebilirdim, o da yok öyle bir şey derdi. olay havada kalırdı. iyi ki sormadı, çünkü somut bir söz ya da davranış yok.

Ben inan mutsuz olmasını gerektirecek bir durum görmüyorum.Sen çok fazla alttan alıyorsun.Eşini fazla merkezine oturtmuşsun.Burda en çok yıpranan,en çok düzeni bozulan sensin oysa bir kadın olarak.Hem de çalışan bir kadın olarak.Türkiye de aile ilişkileri diye de düşünme.Herkesin ki bir değil.Annen baban yaşlı insanlarsa,öyle de bir alışkanlık varsa geleni gideni çok olabilir.Yapacağın tek şey,çocuğuna ialesi bakan her ebeveyn gibi akşam çıkışta çocuğunuzu alıp eve geçip BRİLİKTE YEMEK HAZIRLAYIP kendi evinizde yemeniz.Yok geç oluyor şu bu dememeli.Yani senin de sihirli bir değneğin yok.Yine de memnun olmuyorsa bakıcı tutacak başka çare yok.

Kızın kahvaltısı annemde misal birde artık 3 yaşına geldiği için ona çok özel şeyler yapılmıyor akşam için bizim acısız sebze ve et yemeklerimizden yiyebiliyor. Ama 2 ev arasında mekik dokumak zor. Allah yardımcımız olsun :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…