• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

düşüncelerinize ihtiyacım var

Ben inan mutsuz olmasını gerektirecek bir durum görmüyorum.Sen çok fazla alttan alıyorsun.Eşini fazla merkezine oturtmuşsun.Burda en çok yıpranan,en çok düzeni bozulan sensin oysa bir kadın olarak.Hem de çalışan bir kadın olarak.Türkiye de aile ilişkileri diye de düşünme.Herkesin ki bir değil.Annen baban yaşlı insanlarsa,öyle de bir alışkanlık varsa geleni gideni çok olabilir.Yapacağın tek şey,çocuğuna ialesi bakan her ebeveyn gibi akşam çıkışta çocuğunuzu alıp eve geçip BRİLİKTE YEMEK HAZIRLAYIP kendi evinizde yemeniz.Yok geç oluyor şu bu dememeli.Yani senin de sihirli bir değneğin yok.Yine de memnun olmuyorsa bakıcı tutacak başka çare yok.
Hayatımdan çok memnunum, eşim mutsuz :) Çok yoruluyorum ama kendimi yıpratmıyorum. zamanı da etkili kullanmaya çalışıyorum. Eşimi fazla merkeze oturtma konusunda haklı olabilirsin. Ailemin geleni gideni çok olur. Bundan sonra evdeyiz. Kararlıyım.

Kızın kahvaltısı annemde misal birde artık 3 yaşına geldiği için ona çok özel şeyler yapılmıyor akşam için bizim acısız sebze ve et yemeklerimizden yiyebiliyor. Ama 2 ev arasında mekik dokumak zor. Allah yardımcımız olsun :)
Evet çok yorucu. Biz de genellikle kahvaltı da annemdeyiz dersem ayıp olur mu :) ama sadece ben ve kızım. Babamızın mesaisi erken başlıyor, o evde yapar kahvaltısını, ben de kızımızı hazırlarım. benim mesaim de yarım saat daha geç. Kahvaltı hazırlamakta babama ait. Çünkü annem erken uyanmayı sevmiyor.

Akşamdan yapsanız yemeğinizi, bir şekilde yetiştirmeye çalışsanız ya da o kadar sık annede yemeseniz.
Bir de aileniz çağırdığında yolunuzun üstü de diye siz hemen kabul etmişsiniz, laftan da olsa bi işimiz olabilir anne ben arayayım seni beş dkkaya dersin misal, eşine sormuş olmak için sorarsın. o da en azından bana sordu diye düşünür.
başka türlüsü zor.

Akşamdan yapsanız yemeğinizi, bir şekilde yetiştirmeye çalışsanız ya da o kadar sık annede yemeseniz.
Bir de aileniz çağırdığında yolunuzun üstü de diye siz hemen kabul etmişsiniz, laftan da olsa bi işimiz olabilir anne ben arayayım seni beş dkkaya dersin misal, eşine sormuş olmak için sorarsın. o da en azından bana sordu diye düşünür.
başka türlüsü zor.
evet, bundan sonra evdeyiz. annem de babam da ne karar verirsem vereyim arkamdalar. bakalım bu durum eşimi memnun edecek mi?

evet, bundan sonra evdeyiz. annem de babam da ne karar verirsem vereyim arkamdalar. bakalım bu durum eşimi memnun edecek mi?

İnşallah memnun eder, bu arada ailen de bu durumu anlayışla karşılıyordur umarım. :)aile ile eş arasında kalmak ise ayrı bir sıkıntı çünkü.

İnşallah memnun eder, bu arada ailen de bu durumu anlayışla karşılıyordur umarım. :)aile ile eş arasında kalmak ise ayrı bir sıkıntı çünkü.
Hiç karışmazlar :) sadece annem ara ara "sen kızın için nasıl herşeyin en iyisini istiyorsan, sen de bizim için öylesin demişti, biz de senin için istiyoruz". çok şükür ama babamdan epey şikayetçiyim bazı konularda. Çok ısrarcı ve her an yanında olalım istiyor, herşeyi beraber yapalım. Ama ikna ederim bir şekilde.

Hiç karışmazlar :) sadece annem ara ara "sen kızın için nasıl herşeyin en iyisini istiyorsan, sen de bizim için öylesin demişti, biz de senin için istiyoruz". çok şükür ama babamdan epey şikayetçiyim bazı konularda. Çok ısrarcı ve her an yanında olalım istiyor, herşeyi beraber yapalım. Ama ikna ederim bir şekilde.
Babaların kızlara düşkünlüğü işte bu da. Benim babam hayatta değil, olsaydı eminim o da senin baban gibi isterdi. Bi yerde şşanslısın,insan içindeyken çok farkedemiyor,sıkıldığı olabiliyor ilgiden,ısrardan.. Olsun ufak sıkıntılar bunLar. Herşey gönlünce olsn.

Babaların kızlara düşkünlüğü işte bu da. Benim babam hayatta değil, olsaydı eminim o da senin baban gibi isterdi. Bi yerde şşanslısın,insan içindeyken çok farkedemiyor,sıkıldığı olabiliyor ilgiden,ısrardan.. Olsun ufak sıkıntılar bunLar. Herşey gönlünce olsn.
Teşekkür ederim. herşey gönlümüzce olsun, senin de gönlünce olsun. Tek dert bu olsun, sadece mutsuz bir insan ile zaman geçirmek çok çok zor. Bence de baban öyle isterdi. :( üzgünüm.

esınıze rahat batmış bu yuzden sıkılmış calışan bayansınız eve gel yemek yap ye topla saat 9u gecer. bebegınızle hangı ara vakıy gecıreceksınız zor yanı....
esınıze gelınce fazla içli dışlı olmaktan sıkılmış olabılır....ama aslında velınımet var ortada.bebegınıe bakmaları yemegı orda yemenız aslında bence super......ama hep bırlıkte bı yerlere gıtmenız guzel degıl orda esınız haklı...ama içli dıslı olma konusunda haksız tabıkı arayp evın eksığını söyleemesı çok normal babanızın...kı bı ekmek demış ama sonuçta oda bır bebek bakılıyor ? maddı anlamda yardım edıyor musunuz bılmem ama gereklı dıye dusunuyorum
bı muddet deneyın bakalım evde yemeyı.....ama bebgınızın yemek saatı gececek bu sefer.....ee o orda sız evdede yenmezkı

Canım bana esinle aranda iletisim kopuklugu var gi geldi belki samimi bir sekilde icindekileri anlatarak cozebilirsin

Ne kadar da sanslisiniz.Ben pazartesi ise basladim evime yakin bir mesafede.Evimde annemlere yakin (kendi evimiz, esim ben istiyorum diye annemlerin yakinindan aldi evi) annem 2.5 yasinda kizima bakamam dedi.Anlayisla karsiladim kizimi krese yazdirana kadar babannesi bakicakti.Annemler yardimci olmadigi gibi ortaligi ayaga kaldirdilar.Coguma yazikmis , ben caliscak insanmisim falan filan . Sonuc olarak esim ertesi gun ise gitmemi istemedi sorun olcak diye.Sizinkiler destek olmus ne sanslisiniz.

İyi akşamlar arkadaslar. çalışan bir anneyim. kızım 1.5 yaşında. işyerim annemlere yürüme mesafesinde ve kızıma annem bakıyor. akşamları da eşimle yemeğimizi annemde yer öyle eve geçeriz. (annem ve babamın ısrarıyla) son bir yıldır ailemle pek içli dışlı olduk. Babam da eşime kendi erkek çocuğu gibi davranmaya başladı. gelirken ekmek al falan gibi. ya da akşam düğüne gitmeliyiz, cenaze var gibi. Bu durum eşimi fazlasıyla rahatsız ediyor son zamanlarda. net olarak bir şey söylemedi ama eve geç gidiyoruz, evi özledim gibi cümleler kurmaya başladı. mutsuz görünüyor. bir kaç defa evde yemeğimizi yiyelim dedim, ona da yanaşmadı çünkü eve gidip yemek hazırlayıp yememiz demek saat 21:00 demek.
dün dışardaydık, babam ve annem de dışardaydı. aradılar birşey satınalacak fikrimi almak istediler ben de geliyriz bakarız dedim (yolumuzun üstü sayılır). eşim bu olaya çok bozuldu, eve gitseydik falan. çok arada kaldım.
anneme akşam yemeğe kalamayacaığımızı söyledim, ısrar etti. anne bana biraz izin ver, bir bildiğim var ısrar etme dedim.
bundan sonra annemlerde yemeğe kalmayacağımızı nasıl söylemeliyim eşime?
Ayda 1000tl bakıcı masrafı yok her gün yemek yapma yok bu kadar rahat olunca bi bedeli olucak elbette babanız oğlum 1 ekmek al demiş çok mu yani tabi dicek damadı adam çıkıp ekmek mi alsın ayrıca ben zaten yaşlı insanlara çocuk bakıcılığı yaptırmayı bencillik olarak görüyorum üzülüyorum onlara tabi bu benim fikrim..
siz evde yemeğinizi akşamdan yapın çocugu alın eve geçin annenize de kibar bi dille anlatıın..

Alt tarafı ekmek al diyormuş. Ya da şuraya gidelim. Ne güzel kendi oğlu gibi görüyor. Ve çocuğunuza bakıyorlar içiniz rahat. Yollarına serilmesi lazımken.insanoğlu nankör bir varlık. Benim eşim dese hiç çözüm üretmem koy 1500 tlyi bakıcı tutucam derim. İş tamam

Evet çok yorucu. Biz de genellikle kahvaltı da annemdeyiz dersem ayıp olur mu :) ama sadece ben ve kızım. Babamızın mesaisi erken başlıyor, o evde yapar kahvaltısını, ben de kızımızı hazırlarım. benim mesaim de yarım saat daha geç. Kahvaltı hazırlamakta babama ait. Çünkü annem erken uyanmayı sevmiyor.
Kahvaltınızı bile babanıza hazırlatıyosunuz yani pes diyorum buna ben..

Back
X