Düşüncelerinizi alabilir miyim hanımlar??

bence hiçkimse için çok büyük fedakarlıklar yapmamak lazım helede kendi gelecegin ve kariyerinden vazgeçmek gibi şuanda geliriniz iyiymiş ve mutlusunuz belkide başka şehire taşınınca sen çalışamayıp evde oturmak zorunda kalınca daha da mutsuz olacaksın ve evliligin bundan etkilenecek insanlar kendi kendini çıkmaza sokuyor düzenini bozuyor bak senin eşinle böyle olacak diye bir şey yok ama milyonlarca örnek var hergün biri karşımıza çıkıyordur geçtigimiz aylarda futbolcu tugay kerimoğlu ve eşi 25 yıllık evliliklerini bitirmişti eşinin verdigi röp okumuştum adam için kendi kariyerinden işinden vazgeçip ne fedakarlıklar yapmış ama sonuç ortada o yüzden kadınlar akıllı olmalı hayat müşterektir her iki tarafta fedakarlık yapmalı
Kesinlikle katılıyorum. Babama bile güvenmiyorum bu hayatta.

Şu an eşimle çok güzel işlerimiz var. Gelirimiz ortalamanın çok üstünde. Ama eşim bu şehirde asla yaşamak istemiyor. Çok iyi bir yerden iş teklifi aldı. Eğer kabul ederse çok iyi yerlere gelme ihtimali çok yüksek. Ancak onun çalışabileceği şehirde benim iş bulma imkanım sıfır. Hiç ihtimal yok. Ama gitmeye orada çalışmaya çok hevesli. Ben zaten nasıl sevinebilirim. Asla işimden ayrılmayı düşünmüyorum. Ben gidemeyeceğim için o da gitmeyecek öyle diyor ama ben çok büyük yük altına girmiş gibi hissediyorum, çünkü burada açıklayamıyorum ama onun tüm kariyerine engel olmuş oluyorum bu şekilde. Çok bunaldım. Neresinden baksam çıkış bulamıyorum. Aile olmak bu fedakarlığı mı gerektiriyor? Yoksa herkes hayallerini yaşamalı mı bireysel olarak? Siz olsanız ne yapardınız? Allah başka dert vermesin ama eşimin sürekli yaşadığımız yeri ve işini kötülemesi ve mutsuz olması beni mutsuz ediyor.
Bir de şöyle düşün, o burada en azından varolan işine devam edecek ama giderseniz senin kariyerin tamamen sonlanacak. Bu iş karşısına çıkmadan önce sorun yoktu madem gitmese de sorun olmaz. Kendi kariyerini bitirme. Inan bana yarın ne olacagi asla belli degil. Gozunun içine bakan adamlar ekonomik olarak kendilerine bagladiktan sonra neler yapabiliyor aklin almaz. Ayrica neden hep fedakarligi kadinlar yapiyor.

Yanlış anladınız. Tanınmamak içim böyle dedim. Şehir büyük ama bana iş yok

İçinde bulunduğunuz şartları en iyi siz bilirsin. Neyi neyle satın alacağınızı iyi hesaplayıp karar verin derim ben.

Birde olayı tersinden bakın aynı teklif size gelmiş olsa nasıl olmasını isterdiniz?

İlerisini de düşünün gideceğiniz yerde çocukların eğitimini felan nasıl olur. Önemli bi konu ne desek boş en doğru kararı içinde bulunduğunuz şartları düşünerek yine siz verirsiniz. Ekmek parası heryerde kazanılır ama mutlu olmayacaksanız gittiğinizde yada kaldığınızda yemişim parasını.

Nasıl mutlu olacağınızı siz daha iyi bilirsiniz. Ona göre karar verin.

Onun kariyeri için kendi iş hayatınızdan hatta ruhsal sağlığınızdan olacaksınız. Ben olsam gitmezdim sanırım. Birinin bana dediği bir laf vardı "herkes kendini düşünmek zorunda" ve evet o kişi kendini düşünerek, zor zamanlarında yanında olan birini, daha iyi konuma gelince yüzüstü bırakıp bir başkasıyla hayatına devam etmeyi tercih etti. O yüzden diyorum ki, önce kendinizi düşünün bu hayatta.

ben olsam gıderdım ve bebek yapardım :KK70: zamanla hersey yerıne oturur yanı nasıl bır meslekkı koca bır sehırde ıs bulamasın acıkcası bana sacma geldı, esımın karıyerıne engel olmak ıstemezdım cunku gercekten suankı sehırde ve ısınde mutsuzmus bırde bır kadının cocugunu kendı buyutmesı cok guzel hem anne hem cocuk ıcın gereklı bence ımkanı olan her anne evladınu kendı buyutmelı

Ay çok zor bir durum benzer bir süreci ben de yaşayacağım gibi yakın bir zamanda o yüzden konunun takibindeyim şimdiden başımda olmadığı halde düşünüyorum ve ben giderim diye karar kıldım ama bu biraz da belki çalışmaya ara veririm biraz keyfini çıkartırım maddi sıkıntı da olmayacak gibi bir düşünceden siz tam tersi çalışmayı istiyorsunuz sanırım yerinizde olsam gitmezdim eşinizin yaşadığınız yerde daha iyi bir iş bulma olasılığını eşeleyin derim ben çünkü çalışmak isteyip de çalışamamak ve iş bulamamak insanı gerçekten depresyona sürüklüyor bu mutsuzluğunızu eşiniz de istemez bence

Bence siz zaten doğru olanı yapıyorsunuz. Sizin imkanınız olsa da gitmeseniz neyse de imkanınız yok o şehirde iş bulmaya. Bir süre farklı şehirlerde idare edemez misiniz? Garip gelecek belki ama benim 2 arkadaşım bu durumda. Eşlerinin zorunlu hizmetleri var ve daha bitmedi, kendilerinini işleri de farklı lehirlerde. Bitince gelecekleri de kesin değil ama hafta sonları tatiller filan birleştirip idare ediyorlar. 2 yıldır bu durumdalar. Zamanın koşulları bunu getiriyor ne yazı ki.

Bence siz zaten doğru olanı yapıyorsunuz. Sizin imkanınız olsa da gitmeseniz neyse de imkanınız yok o şehirde iş bulmaya. Bir süre farklı şehirlerde idare edemez misiniz? Garip gelecek belki ama benim 2 arkadaşım bu durumda. Eşlerinin zorunlu hizmetleri var ve daha bitmedi, kendilerinini işleri de farklı lehirlerde. Bitince gelecekleri de kesin değil ama hafta sonları tatiller filan birleştirip idare ediyorlar. 2 yıldır bu durumdalar. Zamanın koşulları bunu getiriyor ne yazı ki.
Onu da düşündüm ama ne bileyim hiç içim istemiyor öyle bir şey. Çünkü belirli bir zaman yok ve farklı uzak şehirlerde olmak hiç hoş değil bence. O zaman evli olmanın ne önemi var. Çok zor durum olsa neyse ama bu resmen heves istek hırs ve idealistlik. İşsiz olsa zaten düşünmem. Kafam çok bulanık, hayırlısı. Ayrı kalmayı hiç doğru bulmuyorum aşırı bir zorunluluk yoksa.

Bu zamanda insanlar neden evleniyor peki? Diye düşündüm.
Gercekten artik evlilik kurumu kutsallığını ve anlamini yitirdi sirf bencillik yüzünden.
Kadinlar genellikle evde kalmis damgasi yememek icin evleniyor ya da erkeğin kariyeri ile hava atmak için. Madem herkes bireysel takılacak, sadece kendi mutluluğunu düşünecek evlilik neden?
Sonra insanlar neden mutsuz, neden insanlar bunalımda?gelsin sorular, sorunlar..
Ben bu işin içinden çıkamaz oldum.

Bu zamanda insanlar neden evleniyor peki? Diye düşündüm.
Gercekten artik evlilik kurumu kutsallığını ve anlamini yitirdi sirf bencillik yüzünden.
Kadinlar genellikle evde kalmis damgasi yememek icin evleniyor ya da erkeğin kariyeri ile hava atmak için. Madem herkes bireysel takılacak, sadece kendi mutluluğunu düşünecek evlilik neden?
Sonra insanlar neden mutsuz, neden insanlar bunalımda?gelsin sorular, sorunlar..
Ben bu işin içinden çıkamaz oldum.
Kesinlikle sizinle aynı fikirdeyim. Ama kadının her daim çalışması gerektiğini düşünüyorum.
Hatta evliliklerde böyle konunun söz konusu olması bile ne acı.

ben sizin yapamam dediğiniz fedakarlığı yaptım zamanında. birgün bile pişman olmadım. yine olsa yine aynı kararı veririm. eşinizin mesleği ne, sizin mesleğiniz ne? neden orada sizin için iş imkanı sıfır. şehirler neresi? bunları bilmeden yorumlarımız çok havada kalıyor açıkçası. bir belirsizlik üzerine yorum yapmak çok sağlıklıda olmuyor farkındaysanız. birşeyler yazıyoruz ama neye dayanarak yazdığımızın bizde farkında değiliz.

ben olsam giderdim.buyuk bi sehir diyorsunuz kendi alaniniz olmasa baska bi alana yonelebilirsiniz.hayat sartlariniz daha iyi olacaksa gidilir

• Beğen
Reactions: KV_
Back
X