Düşüncelerinizi gerçekten çok merak ediyorum..

smuwiLa

Guru
Pro Üye
3 Ekim 2010
11.525
3.929
448
Arkadaşlar ne düşündüğünüzü gerçekten çok merak ediyorum..
Hepatit B taşıyısı olsanız, veya partneriniz taşıyıcı çok fazla bir bilgim yok bu hastalık hakkında ama ( cinsel yolla, tükürük salgılarıyla bulaşabilen bir hastalık olduğunu biliyorum) çok seviyorum, ölüyorum, bitiyorum senin için derse/ veya derseniz böyle bir hastalığı olduğunu öğrenince sevginizden vaz geçip, kendimi neden riske atayım, ben olsam evlenmem! diye düşünebilir misiniz? Veya sevgiliniz sizin hakkınızda böyle düşünse haklı tabii diyebilir misiniz? Yani hiç bir zaman vaz geçmediğiniz kişiyi, gerçekten seviyorken böyle bir sebeple kalbinizi veya partneriniz kalbini bir çırpıda soğutabiliyorsa sevginizden veya sevgisinden şüphe etmez misiniz?

Bildiğim kadarıyla taşıyıcıyılık bulaşıcı değil. Etrafımda taşıyıcı olup, evli olan çok fazla insan var. Ben olsam dert etmezdim ama başkalarını bilemiyorum. Hem sevgi, aşk dediğimiz şey böyle bir nedenden ötürü azalıyorsa, insan sevdiğinden soğuyorsa, ortada gerçek bir bağlılık, aşk ve sevgi yok demektir bence.

Bu sorunu dert etmek, çare aramak veya endişelenmek başka bir şey, soğumak ve ilişkiyi bitirecek raddeye gelmek başka bir şey bence...

Hepatit B taşıyıcısı olan kişinin bağışıklık kazanıp kazanmadığı önemlidir.
Eğer bağışıklık kazanmamış ise hastalığı yaymaya devam edecektir. Bu
konu çok ciddi.

Bir de hepatiti sadece cinsel yolla ve vücut sıvılarına temasla bulaştığı
konusunda değerlendiremezsiniz. Bu yöndeki bilgiler eksiktir. Ülkemizde
okul, yurt, askeriye gibi yerlerden bulaşması daha muhtemel. Örneğin
hepatit b'li bir hastanın kanının damladığı değdiği yere temas bile bulaşa
neden olabilir. Hatta bu damlanın uzun süre orada kalması bulaş riskini
azaltmaz.

Kuzenim de askerdeyken (traş takımını birinin kullanması sonucu olduğunu
tahmin ediyoruz ya da yatak çarşafları ) hepatit b taşıyıcısı olmuştu.
Sonra askerliğini yarıda bıraktı ve geldi. İyi bir tedavi ile bağışıklık kazandı.
Şimdi herhangi bir sorun yok. Normal hayatına devam ediyor. Tıpkı aşılı
insanlar gibi yani şu anda.

Sizinle aynı şekilde düşünüyorum bende dert etmezdim, taşıyıcılık bulaşıcı değil ama taşıyıcı olan biri virüsü bulaştırabiliyor. Bununda çaresi var, korunma iğneleri vs. Kesinlikle ortada gerçek aşk, sevgi, bağlılık olmadığını düşünürüm..

İyi zaman da seviyorum, ölüyorum, bitiyorum.. Bir hastalıkta hadi bana eyvallah!
Bu nasıl sevgi, bu nasıl bağlılık?
:26:

yanlış bilgi vermek istemiyorum yanlış biliyorda olabilirim ama hepatit b taşıyıcılığı yemek aynı havayı solumakla bulaşmıyor, kan ve cinsel yollar bulaşıyor, anne olmak isteyen hepatit b 'li doktoruyla sürekli irtibat halinde olup aşılarını yaptırarak güvenli birşekilde hamile kalabiliyor, bebeğe de yine aşılar vuruluyor, evlenmek isteyen hepatit b li de aynı şekilde partnerine koruyucu aşı vuruluyor bu şekilde korunmuş olunuyor. Ama tabi hepatit b 2li doğan bebek veya evlenen eş e hiçbir zaman bulaşmıycanın garantisi %100 mü orası ayrı.

Sadede geleyim böyle bir durumla karşılaşsam ben yanında olmayı seçerdim sanırım hem yarın öbürgün bizimde kanser olmuycamız ne malüm ne kadar yaygın değil mi, ben bırakmazdım sevdiğimi hasta olduğu için.

"Hepatit B taşıyıcısı iseniz, eş ve çocuklarınızın Hbs Ag, Anti Hbs durumuna göre aşıları yaptırılmalıdır.

Taşıyıcı olarak bahsettiğiniz korkuları yaşamanıza gerek yok.

ev içinde traş bıçağınızı, kanınızın temas etme ihtimali olan eşyalarınızı ortak kullanmamaları yeter. Aşılandıktan sonra, bbu tip korkulara gerek kalmaz. Ancak genel hijyen açısından önemi kalır.

Çanak , tabak kullanımı, sarılma, tokalaşma ile geçiş olmaz.

taşıyıcılar için olan rutin takiplerinizi yaptırsanız yeter."

Bu bir doktor yorumu tatlım

Taşıyıcılık bu gibi hastalıklarda farklı. Genetik hastalıklarda taşıyıcı olmak bulaşıcılık
manasına gelmez ama bu virütik bir rahatsızlık. Vücut eğer bağışıklık
kazanamamışsa 'taşıyıcı' olan kişi hastalığı bulaştırabilir. Taşıyıcı olduğu
farkedilip herhangi birşey yapılmamış mı peki bu hastaya?? Yanlış hatırlamıyorsam
interferonlarla falan yoğun tedavi işe yarıyordu. Yani kuzenim de yaradı.

Eğer hasta olan siz değilseniz hemen aşı yaptırıp önlem alabilirsiniz.

Son düzenleme:

Anladım canım, ben zaten pek fazla bir bilgim olmadığını söylemiştim.
Benim annemin dayısının oğlu, bundan 5 yıl önce henüz 30 yaşına yeni girmişken bu hastalıktan vefat etti.
Elinde yara varmış, ve lağım temizlemiş, sonra gribal enfeksiyon gibi belirtiler gösterince önemsememiş, artık iyice ağırlaşınca zorla doktora götürmüşlerdi. Ancak kurtulamadı maalesef,

En yakın arkadaşlarımdan birinin sevgilisi Hepatit B taşıyıcısı, ve evlenmeyi düşünüyorlar. Normalde internette biraz araştırdım şimdi, kişisel eşyaları ile bir başka kişiye bulaşabilen bir hastalık, onlar dert etmiyor, yani benim arkadaşım.

Ama bu konuyu şimdi birine anlattım da direkt; niye kendimi riske atayım ki? öyle bir hatalığı varsa diye konuştu. Sonra bana sordu ben dert etmezdim dedim, insan birini sevince hastalık vs. dinletemez ki kalbine? Bana yekten ben evlenemem öyle biriyle dedi, yalan konuşmaya gerek yok dedi. Ve kendisinin de sevgilisi var, ölüp bitiyor kız için, yani vaz geçenediğin bir insan dan birden bire kalbini soğutup vaz geçebiliyorsan sevmiyorsun demektir.

Konuşmalarından çok etkilendim açıkçası..

Son düzenleme:
eger karşımdaki kişinin hastalıgı beni de tehdit ediyorsa vazgecerdim bile bile atılmazdım
ama sevgilin kaza gecirir eli kolu kopar Allah korusun o zaman yine sevgimin arkasın da durur sevdiğimin yanında dururdum.

yanlış biliyorsun.çok ilginç bu çağda bunu bilmemeniz gerçekten ilginç.

ayrıca hepatit b taşıyıcısı olan kişi ile evlenirken aşı oluyorsun.onun dışında bir şey yapman gerekmiyor

yanlış biliyorsun.çok ilginç bu çağda bunu bilmemeniz gerçekten ilginç.

ayrıca hepatit b taşıyıcısı olan kişi ile evlenirken aşı oluyorsun.onun dışında bir şey yapman gerekmiyor

Aşı olunduğunu biliyorum elbette, ama karşınızdaki kişide olduğunu bilmiyorsunuz veya hastalığı kapsamlı bilmiyor sunuz?
Önlem almadınız ve sevgiliniz hepatit B taşıyıcısı..
Ya bu farklı bir hastalıkta olabilirdi, bir insan direkt ben evlenemezdim! demesi bana ağır geldi açıkçası.
Ha bide ekledi evlendikten sonra bir şey olursa ayrı diye.

Son düzenleme:
Hastalığı farketmek gerçekten zor. Kuzenimin de askeriyede rutin bir kontrolde
kan testi sonucu farkedildi rahatsızlığı. Bu hastalık bir karaciğer rahatsızlığı.
Karaciğer de vücudun en hayati organı. Ama iyi bir tedavi ve karaciğer onarıcı
besin destekleri ile hastalığı yenen çok. Hem benim kuzenim evli şimdi, hatta
bebişleri bile var. Ayrıca ben çocuk sahibi olamayacak bile olsam eşimi, sevgilimi
hastalığa terketmem ki... Allah korusun herkesi ama yarın bize bulaşmayacağının
garantisi var mı bu virüsün...

İşte hastalık hakkında adam akıllı bilgiye sahip olmayan bir insanın seviyorum derken bir çırpıda kestirip atmasını anlayamadım? Benim lügatım da böyle bir sevgi anlayışına yer yoktur mesela.
Böyle bir ilişki bir nevi çıkar ilişkisi gibi, iyi gün ilişkisi demem daha doğru olur herhalde.

Ah smuwilla, bu ülkede insanlar kanser hastalarını öpmüyorlar...
Onları anlamalarını geçiyorum o yüzden. Hem zaten hastalığımda
sevmeyecekse çeksin gitsin. Şimdiden uğraştırmasın beni.

babam 9 yaşında hepatit b rahatsızlığı geçirmiş ve kendisi taşıyıcı kan falan veremiyor
ama ben maşallah çok sağlıklıyım herhangi bir taşıyıcılığım falan da yok yani
annemede bulaşmamış yani ki taşıyıcı olunca nasıl bulaşacak onuda anlamadım

babam 9 yaşında hepatit b rahatsızlığı geçirmiş ve kendisi taşıyıcı kan falan veremiyor
ama ben maşallah çok sağlıklıyım herhangi bir taşıyıcılığım falan da yok yani
annemede bulaşmamış yani ki taşıyıcı olunca nasıl bulaşacak onuda anlamadım

hastalığı bilen biri olarak konuşacagım.hepatit a taşıyıcısıyım ve evliyim.bekarlığımda okuldan kaptım hastanede yattım bu sırada ailemden örnekler alındı ve babamın hepatit b taşıyıcısı ooldgunu ögrendık annem babam 30 yıllık evliler ....bu da ne demek oluyor.taşıyı olmak bır rısk degıldır...aşı yapıldıktan sonra korkulacak bısey yok kiiiii benım annemler aşı falan da yaptırmamışlar zaten bılmıyorlardı....annem de de cıkmadı bişey....onun dısında bır örnek de cevremden.bır ark tesaduf eserı ögrendı meger hepatıt b sı varmıs ve evlıydı çocuguda var hiçbir sorunları da yok.bu hastalıklar grip gıbı bişey zaten korkacak hiçbirşey yok cnm.....

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…