Düşüncesiz insanlar ....

Ben direk tersliyorum artik. Benim de ilk bebeğim vefat etti. 8 yıllık evliyim ve hala evde çocuk yok diye millete dert oldu.

Acır halde dua ediyorlar falan. Direk "bu konunun konuşulmasından çok rahatsizim " diyorum. Hatta biri israrla neden yok düşünmüyor musun tabi herkesin hayata bakış acısı farklı bazıları çocuk sever vb.... Saçmaladı durdu. Yüzüne bakıp " benim bir bebeğim oldu ama vefat etti artık konuyu uzatmayın " dedim. Çok sinirlendim ama bu kadar tepki verebildim. Bulunduğumuz ortamı terk etti.

Yakinimdaki insanlar bu konuyu açmıyorlar hassasiyetimi biliyorlar. Uzagimdaki insanları da kırmaya alıştım bu konuda. Meraklarını mi gideriyorlar, iyi niyet mi yaptıkları, yoksa ego tatmini mi bilmiyorum.

Ay dur hatırladıkca sinirleniyorum. Bi gerizekalı da çocuğumu sana göstermek istemiyorum çok üzülürsün diye dedi. 3 yaşındaydı kızı. Hakarete uğramış gibi hissettim.

Eltim de kıskanırım diye hamileliğini saklamış benden.

Ay ne biliyim mutsuz insanlar işte başkalarının mutsuzluklarindan pay çıkarıp şükür sebebi yaratıyorlar. Allaha havale ediyorum hepsini ve artik önemsemiyorum.

milletin çenesine hic maruz kalmadığınız için hoş bulmamış olabilirsiniz.

İnsanların zayıf noktaları üzerinden biri gereksiz konuşunca onu kırmamak elde olmuyor maalesef.

Millet ağzını kapasın biz de çareler aramayalım.

Bnde 2 kez denedim olmadı canım ilkinde herkese söylemiştim ama artık söylemiyorum. Bu durumu yaşamayan bilmez gerçekten bizi bizden başka daha iyi kimse anlayamaz. Sende söyleme bence soran olursa da allah hayırlıysa versin de konuyu kapat

sana bu kadar laf söyleyecek samimiyeti verme." Ne demek istediğini anlamadım biraz acar misin " de. Açıklama yapmak karşıdakini ikna etmek zorunda değilsin

Bizde 4 yıldır evliyiz çocuk düşünmüyoruz her zaman soruyorlar daha bebek yok mi diye direk biz istemiyoruz isteyen yapsin diyip kestirip atıyorum muhabbeti olmuyor bu yüzden sizde kesin konuşun muhabbet uzayamaz

sana bu kadar laf söyleyecek samimiyeti verme." Ne demek istediğini anlamadım biraz acar misin " de. Açıklama yapmak karşıdakini ikna etmek zorunda değilsin
Samimi oldugum kişiler zaten bu tarz sorular sormazlar
Bunlar sağdan soldan tanıdık olan kişiler
Hiç cevap vermiyorum ben zAten
Duymazdan geliyorum
İkna etme gbi bir davranısa hiç girmem ki:)

Cevremde cocuk icin tedavi goren eden kimse yok. Varsa da yokmus gibi davraniyorum. (Tek bir arkadasim var ama sanki hic bilmiyormusum gibi davraniyorum) Merak da etsem sormuyorum. Nasilsin deyince cani anlatmak isterse anlatir zaten. Hem onun ozeli yani neden uzulsun ki benim angutlugum yuzunden.

Siz de sakin uzulmeyin. Herseyin hayirlisi.

Yazdıklarını okurken cok duygulandim.
Ben o sureclere gelemedim , bosandik.
Ama o kadar zor bir surecki herkes sana surejli ne yapman gerektigini soyluyor , doktor önermeler mi dersin ? Sacma sapan kürler mi ?
Rabbim en kisa zamanda sana bu duyguyu tattirsin insallah.
Allah kimseyi boyle bir seyle imtihan etmese keske.. insanlar anlatmasi ayri bir dert kendi icinde kopan firtinalar cok baska. Bir sure kimseyle gorusme lutfen , ufakta olsa bir tatile gidin kafanizi dagitin esinle. Rabbim hayirlisini versin..

En son eltimle paylaşmıştım
3 çocuğu var,Allah bağışlasın
Benim tarla sağlam şükür! dedi, şaka yaptığını sanarak
Teli kapatıp çok ağlamıştım
Kimseyle paylaşmayın bu özel durumları
Kendini bilmez çok,iyi niyetli patavatsızlarda.

Yaradan nezaman yaratırsa ozaman diyin.
siz 1. çocuktan sonrasına nasıl dayanacaksınız.
arada ki yaşı bile karar verecekler her çocuga isim koyacak cinsiyetini begenmeyecek yok dr yanılıyor popon öyle gözün şöyle diye devam eden yorumlar yorumlar.
bizim kızlardan sonra erkek diye tuturan vardı
üzme tatlı canını

okuyunca üzüldüm cahil olmak zor olsa gerek.
o tarladan degil tohum hiç degil tamamen Yaradan ile alakalı.
tabi şimdi bunu söylesen kendi tarlasına gübre atmaya çalışacak bakım şart diyip

Çok iyi anlıyorum seni
2 aşilama 1 tup bebek denememiz oldu

hiç birinden kimseye bahsetmedik kimsenin çenesini çekmemek için
buna kayinvaldemler annemler bile dahil bir tek ablam biliyordu
sana tavsiyem sende kimseye bişey deme canım çünkü milletin ağzı torba degilki büzesin
Toplumumuz pek sever böyle şeyleri

Tarla sağlammıymış :))))
Hay allahım
Benim kuzenin de biz ikinciyi planlamadık ayakta yapmıştık dedi:)
Düşünebiliyor musun

En son paylaşılacak kişiyle paylaşmışsın..

En son paylaşılacak kişiyle paylaşmışsın..
Hep iyi niyetten :)
Bir kere de kalmadı artık her konuştuğumuzda aynı muhabbeti yaptı durdu,yerimde başka biri olsa bir daha suratına bakmaz,ama arkadaş gülerek tiye alarak sözüm ona incitmedi,bende cahilliğine verdim ne diyeyim ki?

Seni çok iyi anlıyorum canım. Hatırlarsın beni beraber beklemiştik transfer sonrasını :). Ama olmadı nasip değilmiş Üzme tatlı canını. ben de yaşıyorum aynı sıkıntıları. Sadece kendi ailem ve kardeşlerim biliyor...Soranlara düşünmüyorum diyorum. Bir de doktora yaptığım için, zaten doktora yapıyorum yoğunum diyebiliyorum. Bir nevi bahanem hazır. Ama bitecek yakında tabi...İnsanlar sormasa bile bazen anlıyorlar...Çünkü aradan 3 sene geçince anormal karşılıyorlar hele de yaşımız büyükse...Misafirliğe bir yakınımız gelmişti. Bu konulardan falan konu açılmadan aynen şöyle dedi: Bir akrabamızın çocuğu olmuyordu, 20 sene bekledi, sonra şurdaki hocaya gittiler, okudu üfledi çocuğu oldu diye :))). Düşün artık konusu geçmedi, ben dert yanmadım olmuyor diye...Durup dururken dedi. Anlayamadım neden bunları söylediğini. Durumumu duymuş olamaz da çok yakın değiliz çünkü...İşte kafasından çocuğum olmadığına kanaat getirip kendince iyilik yaptı..Allah benim gibi çocuk bekleyen herkese sabır ve güç versin...

Canım benim ne kadar incindin kimbilir. Benim de eltim 3 çocuğa sahip. Benden de bekliyorlar artık. Söylesem benzer tepkiyi verir muhtemelen ya da en kötüsü sana acır..İnşallah en yakın zamanda hayırlısı ile çocuğumuz olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…