Düşüncesiz kayınvalide & anneci bir es

Kırk yılın başı eşinin ailesi misafirliğe geliyosa kocanın gelmesinler demesi abes kaçar ki senin ailenden biri gelecek olsa da kocan istemese olmazdı. Ben de hamileyim ama misafire gelme demesin kocam evde peynir varsa peynir yerler, baklava varsa baklava yerler sonuçta geldik bizi gezdir diyecek halleri yok düğün için geliyolar bir iki gün misafir olacaklar. Kahvaltıda da masaya kahvaltılık koyarsın olur biter.

sanırım bu konuda sadece ben size hak veremiyeceğim..
arkadaşım hamilelik hastalık değil ki..çok çok sabhaları bulantın oluyordur bi de halsizlik..
bütün bunlar 2 gün misafir ağırlammamk için bahane olabilir mi..
ben de hamilelik geçirdim..ben de çalışıyorum...üstelik çok kusmalı bir hamileliğim oldu..evet tüm hamilelikler bir değil ama ne olursa olsun bu tavrınız çok yanlıs..
sonra diyoruz ki insan ilişkileri neden bu kadar yüzeyselleşti..bu kadar insanlar umursamaz oldu..2 gün misafir ağırlayamayacaksak nerde kaldı insanlığımız..
Her hamilelk bir değil demişsiniz ,doğru söylüyorsunuz fakat sizin bulantılara direnciniz fazladır dayanabilirsiniz ,ben yataktan kalkamadığımı bilirim,mutfağa su içmek için bile giremediğimi ,bu durumda yatıya 2 gün misafir kaldıramazdım.konu sahibinin insanlığını sorgularken düşüncesiz kayınvalidenin insanlığını da sorgulasaydınız.

sanırım bu konuda sadece ben size hak veremiyeceğim..
arkadaşım hamilelik hastalık değil ki..çok çok sabhaları bulantın oluyordur bi de halsizlik..
bütün bunlar 2 gün misafir ağırlammamk için bahane olabilir mi..
ben de hamilelik geçirdim..ben de çalışıyorum...üstelik çok kusmalı bir hamileliğim oldu..evet tüm hamilelikler bir değil ama ne olursa olsun bu tavrınız çok yanlıs..
sonra diyoruz ki insan ilişkileri neden bu kadar yüzeyselleşti..bu kadar insanlar umursamaz oldu..2 gün misafir ağırlayamayacaksak nerde kaldı insanlığımız..

Kırk yılın başı eşinin ailesi misafirliğe geliyosa kocanın gelmesinler demesi abes kaçar ki senin ailenden biri gelecek olsa da kocan istemese olmazdı. Ben de hamileyim ama misafire gelme demesin kocam evde peynir varsa peynir yerler, baklava varsa baklava yerler sonuçta geldik bizi gezdir diyecek halleri yok düğün için geliyolar bir iki gün misafir olacaklar. Kahvaltıda da masaya kahvaltılık koyarsın olur biter.
Sorun benim onları agirlamamak istememem degil, sorun kayinvalidemin eşimin dusuncesizligi ve ben bu haldeyken gorumcemin saçma bahanesi...
Normal şartlarda ben derdim zaten bize gelsinler diye..hem şunu da belirtiyim onlar bizde kaldığında bizim yatacagimiz odada petegimiz yok sagolsun eşim çıkardı daha da takmadi..ben fazla ince dusunceliyim..eşimin en azından bana bu teklifle gelmeden annesine kendisinin durumu anlatmasını isterdim..
Hamileligim bahane değil asla..ama ben öğretmenim ve okulunda bile o kadar dusunceli idarecim var ki sabah ders programimi boş bıraktılar sabahları kotu olurum diye.ama ben bu düşünceyi kayinvalidemden bile gormedim, he kpederin hakkını yiyemem o burda olsaydı zaten kvalidem öyle birşey isteyemezdi bile..ama o da memlekete gitti.yani benim kvalidem bir kadın olarak çok ama çok dusuncesiz...esimi de buna yönlendiriyor..

ilk kısımda haklı bulmadım sizi. yani 2 yetişkin insansınız biriniz elbette yemek yapmalı. ha ben de bulantılı dönem geçirmiştim dışarda yiyorduk kahvaltı türü yapıyorduk, eşim yapıyordu bu kadar yani.

ama ikinci kısımda kayınvalide saçmalamış resmen. kendi misafirini size kakalamaya kalkışmış. misafir size direkt gelse tamam ama bu konu öyle değil. bence eşin de akıl edememiştir. hiç tartışmadan halledebilirsin. kayınvalidenin kahvaltı hazırlama şartı da iyi değil. hiç kabul etmeyin. ben hamileyim sürekli kusuyorum , çalışıyorum ağırlayamam ayıp olur. en iyisi soğuk olan oda da elektrikli soba takviyesi yapın anne deyin.

Hem çalış hem misafir ağırla bunu bile bile sana üstelik misafir yükle kv düşünsün düşüncesi yoksa düşünsün bi zahmet

Ben bu konu da sizin hamile ve çalışıyor olmanızdan ziyade; bebeksiz ve ev hanımı da olsanız, misafiri kayınvalidenizin size emrivaki ile yollamasına takıldım.

Boşsun, işin gücün yok, turp gibisin ama o evin hanımı sensin ; kv sana sormalı oğluna değil.

Ağırlayacak olan sensin. E Bi kahvaltılıkla için rahat etmez gelinsin kendini göstermek istersin; mecbur Bi iki çeşit hazırlayacaksın.

Görümcen ve kv iyi niyetini kullanıyorlar. Eğer ağıryala bilirsen bı sefer ağırla ama eşine ve ailesine belirt hatrınız için, gelinliğim için yaptım, Bi daha yapamam.

Eğer ki ağırlayamam dersen; çalışıyorum ve hamileyim. Bitti.

Bu mesele misafirlik meselesinden çok eşinin kv'nin seni düşünmemesine ve fikir sormamasına, emrivakiye gelmiş. Tavrını belli et.

Aşağı yukarı aynı durumlardayım bende çok sönürüldü iyi niyetim ama artık önünü almam gerekiyor , senin de zmnın gelmiş.

kayınvaliden de görümcen de saçma sapan insanlarmış, kusura bakma. evlerinde kendileri nasıl kalıyorsa misafir de öyle kalabilir. sen kocanın akrabasıyla ne muhabbet edeceksen görümcen de aynısını edebilir.

ilk kısımda haklı bulmadım sizi. yani 2 yetişkin insansınız biriniz elbette yemek yapmalı. ha ben de bulantılı dönem geçirmiştim dışarda yiyorduk kahvaltı türü yapıyorduk, eşim yapıyordu bu kadar yani.

ama ikinci kısımda kayınvalide saçmalamış resmen. kendi misafirini size kakalamaya kalkışmış. misafir size direkt gelse tamam ama bu konu öyle değil. bence eşin de akıl edememiştir. hiç tartışmadan halledebilirsin. kayınvalidenin kahvaltı hazırlama şartı da iyi değil. hiç kabul etmeyin. ben hamileyim sürekli kusuyorum , çalışıyorum ağırlayamam ayıp olur. en iyisi soğuk olan oda da elektrikli soba takviyesi yapın anne deyin.
Kahvaltiyi da ben soyledim onu bile dusunmez o...yani onun amacı misafiri bana kakalamak.b ir de camiden çıkmaz namazinda niyazinda bu kadın.. ama vicdan yoksunu işte..kendi oğlunu bile düşünmüyor ki beni dusunsun..

Hem çalış hem misafir ağırla bunu bile bile sana üstelik misafir yükle kv düşünsün düşüncesi yoksa düşünsün bi zahmet
Ne düşüncesi olucak herkes kvalidemden dertli zaten, kpederim bile..60 yasina gelmis kadın sabah çıkar akşam gelir, cami kurs derken kayınpeder 3 gün aynı yemeği yer..adam söylüyor ama anlamıyor..aynı huyuna devam..tek dileğim lütfen eşim de anlasin artık annesinin nasil bir insan olduğunu..

Ben bu konu da sizin hamile ve çalışıyor olmanızdan ziyade; bebeksiz ve ev hanımı da olsanız, misafiri kayınvalidenizin size emrivaki ile yollamasına takıldım.

Boşsun, işin gücün yok, turp gibisin ama o evin hanımı sensin ; kv sana sormalı oğluna değil.

Ağırlayacak olan sensin. E Bi kahvaltılıkla için rahat etmez gelinsin kendini göstermek istersin; mecbur Bi iki çeşit hazırlayacaksın.

Görümcen ve kv iyi niyetini kullanıyorlar. Eğer ağıryala bilirsen bı sefer ağırla ama eşine ve ailesine belirt hatrınız için, gelinliğim için yaptım, Bi daha yapamam.

Eğer ki ağırlayamam dersen; çalışıyorum ve hamileyim. Bitti.

Bu mesele misafirlik meselesinden çok eşinin kv'nin seni düşünmemesine ve fikir sormamasına, emrivakiye gelmiş. Tavrını belli et.

Aşağı yukarı aynı durumlardayım bende çok sönürüldü iyi niyetim ama artık önünü almam gerekiyor , senin de zmnın gelmiş.
Doğru bazı konularda çok iyi niyetli davrandim, bu da benim onlar gibi politik davranmamamdan kaynaklandi..çünkü benim icim neyse dilimde o var..bana soylese ben biliyorum ne diyeceğimi de eşime soruyor zaten.
kayınvaliden de görümcen de saçma sapan insanlarmış, kusura bakma. evlerinde kendileri nasıl kalıyorsa misafir de öyle kalabilir. sen kocanın akrabasıyla ne muhabbet edeceksen görümcen de aynısını edebilir.
Ben ve eşim sicakkanliyiz ya, hemen herkesle can ciğer kuzuyuz, gorumcm soğuk 1 saat aynı oda da otur sana hic laf atmaz.
Eşime söyledim bu akşam annesine gidiyordu kombiyi acicak..dedim ne diceksin, ısınır ev dedi, burda nerede kalcaklar dedi..umarım beni susturmak için yapmıyordur.o gün geldiğinde teklif etmez..

Benim eşimde misafiri önce davet ediyor, sonra bana çagıralımmı diyor, bildigim için mecbur kendimi paralayıp hazırlık yapıyorum.

Hamile olmasaydınız yine sizi haklı bulurdum hamilesiniz 2 katı haklı buluyorum.rahat edemeyebilirsiniz sonuçta. Erkeklere söylemeden anlamazlar zaten. Kv başından savmış misafiri evin sıcak soğuk olması bahanesi. Rahat edemem hamileyim bazen kötü oluyorum. Çekinirim falan deyin

Birak gelsinler sabah kusmalarini dinlemeye hamile kadin bu yaa belki uyuyo surekli insanlar da bir garip

Misafirler gelecekse eger kv yi arar,anne kusura bakma benim sabah cok bulantilarim oliyo gelip kahvaltiyi hazirlar misin vs bi suru sey derdim. Bi de canim anneni kesinlikle kv nin bilmem neyinin nesi icin hic hic yorma. Gelsin yapsinlar hizmetlerini anali kizli
Bak bu yorum 10 numara, 10 yıldız :)
Lafı ağzımdan mı aldı, elimden mi kaçırdı bilemem, ama gerçekten iyi davranma, bazen huzursuzluğa bile neden olabiliyor. KV'ler kıymet bilmez anam. Hepsi aynı b*k...

Hanımlar yeni birşey ortaya çıktımegersem bunu kvalidemee teklif eden tamamen eşimmis, nasıl ogrendin derseniz kvalidemi aramak zorunda kaldim bir sebepten dolayı tel No alcaktim. Sonra dedim anne böyle böyle demissin ama malum durumum ortada. O da dedi yok yawrum kendi söyledi bizde kalırlar diye ben o tarafı hiç dusunmedim çünkü bizim de başımızdan geçti, insan çekemez.ben sadece ablana dedim o da tanrı misafirini istemedi dedi..
Şimdi esime birşey diyimmi..ama bu fikri onun kafasına ben de sokmuş olabilirim çünkü hamile kalmadan önce filan demiştim gençler gelirse bizde kalırlar diye..belki esimde ordan yüz bulmuş olabilir mi..

Esiniz de cok dusuncesizmis ama kusura bakmayin da. Hamile oldugunuzu bilip ne kadar zorlandiginizi kendisi goruyor ama buna ragmen yatiya misafir mi cagiriyor? Ben olsam esimi karsima alip annenle konustum boyle boyle dedi, neden beni yok saydin? Neden bana danismadin? Diye sorar sonrasini da bir guzel getirirdim herhalde.

Görüyor musun? Adam'a bak ya ? Ne kadar da anlayışsız. Ayıp denen bişey var. Eşine "Neden böyle bişeyi bana sormadan Anneme teklif ediyorsun? Sen benim nasıl bi halde olduğumu görmüyor musun? Hiç mi acımıyorsun bana ya? Bu halimde ben onları nasıl ağırlarım? Sen beni hiç mi düşünmüyorsun. Ben senin için bu kadar mı arka plandayım, benim senim gözünde ki değerim bu kadar mı ? Biz karı-koca değil miyiz? Neden bu evde kararlar alınırken, ortak karar alınmıyorda, tek başına kararlar alınıyor? Bunu ben sana yapsam ne kadar hoşuna gider? Ya da kız kardeşine yapılsa...? Empati kurmayı beceremiyor musun? Beni zor duruma soktuğun kadar, mutsuz ettiğini de görmüyor musun? Senin de artık bir ailen var, artık senin ailen BİZİZ. Bunu aklına sok, ve çıkarma. Bebeğimle beni hep arka plana atmandan, bizi düşünmeden iş yapmandan ben çok yoruldum. Sürekli aramızda 3. ve 4. şahıslarla yaşamaktan bıktım, evlilik 2 kişilik bi başlangıçtır. Sen bunu hep unutuyorsun, yada hatırlamak bile istemiyorsun. Ya kendine bi çeki-düzen verirsin, kendini biraz ölçer-tartarsın, ya da sonuçlarına katlanır, yapacaklarıma boyun eğmek zorunda kalırsın? Karar senin??" de.. Annesini kötükleyecek hiç birşey söyleme ama, bakalım ne yapacak? Ciddi ol, ve sert konuş. Umarım eşin b*k yolundan, hak yoluna terfi eder. İnşallah ya, inşallah. Seni o kadar iyi anlayabiliyorum ki? Aynı dert bende de olunca insan haliyle dert ortağı olmaktan kaçamıyor...

Back
X