Düşüncesizliğe iyilikle mi cevap vermeliyiz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
canım benım yapıp edıp ondan sonra sıkayetlenmen olmamıs sen normalde boyle bır ınsan degılsın
o zorla sana yaptırmadı senın ıcınden gelmıs yapmıssın nıye zahmet etmeyın desın kı kendılıgınden yapan sensın

sana deger vermeyene sende deger verme ılla bırseyler yapıp getırmesı degıl bu surecte bı kere bıle arayıp bırseye ıhtıyacınız olursa evım yakında yetısırım cekınme dememıs herseyı bı kenara bırak... bundan yoksun merhametsız dusuncesız bır ınsana ıyılıgı merhametı ogretemezsın, ve sakın bırdaha yapma. sen yapınca kayınvalıden de yapmıs ona bosuna patlamıssın bence o gun bu sebeplerle kendı kendımı doldurup patladım kusura bakma sakın benı yanlıs anlama dıye yerı gelınce kayınvalıdene soyle bence

Teyzeye ilk yemek götüren siz sonra kayınvalidenizin yaptığına laf söyleyen siz.

Hastanede yatan birine yemek götürmek benimde aklıma gelmezdi. Ayrıca neden hastane yemeği yemiyorsunuz, dışarıdan yedikleriniz daha mı sağlıklıydı?

Ben bu hastalık meselelerinde o yapmadi ben de yapmam düşüncesini doğru bulmuyorum. Ayrıca size birşey diyen yok, eşiniz annesinin yaptığı yemegi götürecekse de kendi teyzesi. Birşey söylemeye hakkınız yok bence.

Hem kadin yakin diye yemek getirebilmenin tum sartlarini saglamis olamaz ya, birsuru mesguliyeti olabilir. Yapsa hos olurdu ama yapmamis ztn kv size getirmis aylar sonra bunu dert etmek sadece kendinize yuk olur

Çok kötüydü yemekleri. Bir gün peynirin üstüne konulmuş, hayvan pisliği dolu kabuklu haşlanmış yumurtayı görünce hiç yemedik.😃
sıze dısardan yemek yapıp getıren kısı belkı burnunu karıstırıp elını yıkamıyordur

bı yerde yemekte pıs bırsey gorursen gereklı yere sıkayet et duzelır ;)

Ben veriyorum cevabı; siz bana bi çorba bile getirmediniz ben sizin portakal suyunuza kadar sıktım, bakın da insan görün heheyt. Ben çok süper bir insanım ey ahali😂😂😂
Benim de aklıma sanırım tek yemek yapan olmak istiyordu fikri geldi

Getirmediklerime kırgınsam hiçbiöşeu yapmazdım herhalde
Yine de iyilik bende kalsın diyeceksem kayınvalide yemek götürünce laf etmedim
Zaten kayınvalide yemek yollayınca niye laf edilmiş onu da anlamadım
Sonuçta onlara da götürmüş aynı kayınvalide

Sağından çeviriyorum solundan çeviriyorum olmuyor😂

canım benım yapıp edıp ondan sonra sıkayetlenmen olmamıs sen normalde boyle bır ınsan degılsın
o zorla sana yaptırmadı senın ıcınden gelmıs yapmıssın nıye zahmet etmeyın desın kı kendılıgınden yapan sensın

sana deger vermeyene sende deger verme ılla bırseyler yapıp getırmesı degıl bu surecte bı kere bıle arayıp bırseye ıhtıyacınız olursa evım yakında yetısırım cekınme dememıs herseyı bı kenara bırak... bundan yoksun merhametsız dusuncesız bır ınsana ıyılıgı merhametı ogretemezsın, ve sakın bırdaha yapma. sen yapınca kayınvalıden de yapmıs ona bosuna patlamıssın bence o gun bu sebeplerle kendı kendımı doldurup patladım kusura bakma sakın benı yanlıs anlama dıye yerı gelınce kayınvalıdene soyle bence
Aslında o gün kandildi ve ben sevap olsun diye yaptım. Bizden başka kimseleri de yok bu şehirde, kv de başka şehirdeydi. Bugün gelince o da yaptı. Yapmasına değil de sürekliliği olup eşimi çağırmasını istemiyorum açıkçası

Altta yazdım oku anlarsın 😃

Selam kızlar 🌸

Geçen sene eşimle ben covid testini özel bir hastanede yaptırdık, tomografi falan çekildi. İkimizde pozitiftik fakat eşimin ciğerlerine indiği ve akciğer tutulumu fazla olduğu için hemen hastaneye yatırıldı. Benimde bünyem zayıf olduğu için tedbir amaçlı benim de yatışımı istedik. Hem eşimle beraber olursak vakit daha iyi geçer, birbirimize moral oluruz diye. Eşimin teyzesinin evi hemen hastanenin arka tarafında, 2 dakika yürüme mesafesindeydi. Bize bir gün olsun, size sıcak çorba yaptım, girişe bıraktım alın falan demedi. Bir gün olsun, eline bir kg mandalina alıp c vitamini iyidir bıraktım alın falan demedi. Bu arada doktorumuz akşam 5 den sonra poliklinik hastaları çekilince maskenizi takarak hastane önüne inip hava alabilirsiniz, kendinizi odaya kapatmayın demişti. Biz kimsenin vebaline girmemek için asansörü bile kullanmadan çift maskeyle merdivenleri inip çıkıyorduk yavaş yavaş 4 kat.
Birkaç gün önce eşimin bahsettiğim bu tyzesi ve eşi covid olmuş. 3 tane de çocukları var, çocukların ikisi de covid. Ben hemen kemikli et kaynattım, suyuyla çorba yaptım, mandalina portakal limon sıktım. Eşimle mandalina, limon, ekmek vs de alıp götürüp kapılarının önüne bıraktık. Hayır olsun, birşey olmaz dedim. Ama bugün baktım kv birşeyler hazırlamış, eşime bunları götürelim falan dedi. Bende dönüp götürün birşey demiyorum ama bizim hastanede daha çok ihtiyacımız vardı, bir gün olsun bize sıcak birşey getirmedi bizden covid kaparlar diye mi korktular okadar, bak kendileri de oldu. Kv biraz bozuldu, eşim de iyilik bizde kalsın sevaptır dedi.Bu arada durumları da çok iyi, çift maaşlı bir aile.
Bu arada biz hastaneye yemeği yemiyorduk, bazen zavallı kayınvalidem evden yapıp getiriyordu bir dünya yol, bazen annemle kardeşim yapıp getiriyordu, bazen de biz dışarıdan çorba falan istiyorduk ama kendisi bir gün olsun düşünmedi bizim hastane yemeği yemediğimizi bildiği halde, çünkü görüntülü falan arıyordu haberi var yani.

Şimdi sıra kendilerine gelince hiç demiyorlar yok getirmeyin falan diye, ben de eşime çıkıştım. Çünkü biliyorum kv her gün eşime ben x e şunu yaptım götürecem diyecek, eşim de annesine kıyamayıp ben geleyim diyecek. Bir de x demiş ki siz bunu getirmeseydiniz ben aç uyuycaktım.

Sizce ben haksızlık mı ettim, dilimi tutup söylemese miydim sonra da üzüldüm ama benim de bir huyum var. Yapılanı da yapılmayanı da asla unutmam. 😞 Gerçi eşim sen haklısın dedi ama ben vicdan yaptım.
Apartmandaki komsularimin kapisina yemek yapip birakmistim. Akrabayla kötü gunde ilgilenilmediyse aynı muameleyi yapmaniz da normal.

Kayınvalideyi mi kıskandı acaba? Kayınannişim sadece ben hasta olunca bana yemek getirebilir diye mi düşünüyor ki 🙄🤷🏻‍♀️

Aslında o gün kandildi ve ben sevap olsun diye yaptım. Bizden başka kimseleri de yok bu şehirde, kv de başka şehirdeydi. Bugün gelince o da yaptı. Yapmasına değil de sürekliliği olup eşimi çağırmasını istemiyorum açıkçası
ıyılık yap denıze at balık bılmezse halik bilir bosver
ıcınden gecen hıslerı dusuncelerı paylasmaktanda cekınme sureklı esını cagırırsa arar dusuncenı soylersın bana yapmayana deger vermeyene ben nıye yapayım bı kere yaptım yeter de cekınme

Ben de şöyle düşündüm: konu sahibi boş bulunup götürdü kendi hazırladıklarını. Sonra pişmanlık duydu. Bu yüzden bana iyilik yapmayana kv neden her gün parçalansın düşüncesinde şu an..

E iyilik değil ki bu. Başka bi adı var...
İşte aslında kalpten gelen iyilikti, sonra dilden ama onlar bize yapmamıştı iyilik bizde kalsın lafı çıkınca değeri kalmadı benim gözümde de. Sonra da keşke söylemeseydim dedim

İşte aslında kalpten gelen iyilikti, sonra dilden ama onlar bize yapmamıştı iyilik bizde kalsın lafı çıkınca değeri kalmadı benim gözümde de. Sonra da keşke söylemeseydim dedim
Sevabı falan da kalmamış zaten. Kayınvalideniz de kocanız da gerilmiş ve üzülmüştür eminim. Sürdüreceksiniz de bunu anladığım kadarıyla teyze iyileşene kadar.

Ben de şöyle düşündüm: konu sahibi boş bulunup götürdü kendi hazırladıklarını. Sonra pişmanlık duydu. Bu yüzden bana iyilik yapmayana kv neden her gün parçalansın düşüncesinde şu an..
Hayır kesinlikle öyle değil. Ben zaten üstüme düşeni yaptım. Şimdi kv yapıyorsa yapsın ama her gün eşimi çağırıp götürelim demesini istemiyorum.

Altta yazdım oku anlarsın 😃
Aradım bulamadım mantıklı bi sebep
Sahi niye siz götürürken sorun yoktu da kayınvalide götürünce laf ettiniz?
Kayınvalideyi mi kıskandı acaba? Kayınannişim sadece ben hasta olunca bana yemek getirebilir diye mi düşünüyor ki 🙄🤷🏻‍♀️
Hiç anlamadım
Yazmış ni yerde
Muhtemelen okudum onu da anlamadım 😂
Kayınvalidenin kardeşi çünkü
Bu geçerli bi sebep olabilir mi? 🙄

Bende şöyle düşünüyorum kendisi birseyler yapıp götürdüğünde herkesin " bak onlar ilgilenmedi ama arya yaptı götürdü " falan desinler istedi ama kayınvalide de hamle yapınca patlak verdi🤷‍♀️

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X