• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düşüncesizliğe iyilikle mi cevap vermeliyiz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yemek yapıp götürmüşsünüz zaten. siz kızgınken düşünmüşsünüz, kv kardeşini neden düşünmesin? Eşime söyleyecek her gün her gün diyorsunuz ama nasıl kv araya girmesin parazit yapmasın diyorsak evlendiniz diye siz de bu kadar özel ve önemli konuya girip parazit yapmayın. eşiniz rahatsızsa sınır koymak istiyorsa söylesin annesine. yani bana göre ne kv'nin yemek yapmasına ne de eşinizin annesine bu konuda yardım edip etmemesine karışamazsınız. ancak sizin programınızla çakışıyorsa söz söyleyebilirsiniz, o da eşinize... siz istemiyorsanız yapmayın, gitmeyin görüşmeyin.

Ek: kimse size yemek yapıp getirmek zorunda değil ki, siz de değilsiniz. fazla beklentiye girmişsiniz

Valla 3 üniversite hastanesinde kaldım yemekleri güzeldi. Özellikle ege üniversitesininki efsane. Ki zaten bildiğim kadarıyla hastaneler dışardan yemek kabul etmez normal şartlarda. Özelde de devlette de böyleydi hep bizim kaldıklarımız. Benim aklımın ucundan geçmez yemek taşımak o yüzden, kabul etmezler diye düşünürüm.
Aslında kendisiyle konuştuğumuzda hastanede yemek yiyemediğimizi söylemiştik. O da canınız birşey isterse, olur da farklı bir ihtiyaç olursa ben buradayım demedi hiç. Bu arada yaşlı değil, 37 yaşında genç bir kadın. Ayrıca özel hastaneler çok serbest, ziyaretçi yasağı bile yoktu. Servisteki diğer hastaların yakınlarından tedbirli şekilde gelenler oluyordu. Tabi dediğin gibi onlar düşünememiş veya korkmuş olabilirler

Aslında kendisiyle konuştuğumuzda hastanede yemek yiyemediğimizi söylemiştik. O da canınız birşey isterse, olur da farklı bir ihtiyaç olursa ben buradayım demedi hiç. Bu arada yaşlı değil, 37 yaşında genç bir kadın. Ayrıca özel hastaneler çok serbest, ziyaretçi yasağı bile yoktu. Servisteki diğer hastaların yakınlarından tedbirli şekilde gelenler oluyordu. Tabi dediğin gibi onlar düşünememiş veya korkmuş olabilirler
Valla tam aşılıyım. Şu an bile hastanede yatan kovidliye yemek taşımam. Canımı sokakta bulmadım. Genç olmam bir şey değiştirmiyor.

En son özel hastaneye gittiğimde doktorun biri tahlil yapmadan yatış, diğeri muayene etmeden ameliyat dedi. O yüzden 48 tane özel hastane doktoru yatış dese de inanmam ben şu saatten sonra. 10 gün yatırmışlar paşalar gibi, güzel prim almışlardır.
Evet biraz masraflıydı malesef ama çıktığımızda eşim kendini çok iyi hissediyordu. Gerçi doktordan yatırılması lazım, nefes problemi her an başlayabilir dediğinde çok korkup başka seçenek düşünmeden yatışına onay vermiştik. Belki devlet Hastanesi'ne gitseydil, gerek görmezlerdi yatışa ama biz o anki korku ve telaşla ne gerekiyorsa yapılsın demiştik.

Şimdi bazıları
herkes kendi insanligini ortaya koyar bla bla bla diyecek ama durum öyle değil

Ayrıca ben bana sorun yaşatan insanin yakının cenazesine de düğününe bayramına da hastalığına da gitmiyorum gitmem
Bir cizgim vardır bu çizgi doğru ya da yanlıştır ama diktir zigzaglar bulundurmam

Sizde iyiliginiz düşünülmemiş teklifte bulunulmamis yalandan da olsa gönül alınmamış bir durum var, böyle bı durumda da ben bana ne yaptıysa o kadarını sunarım, sunmadiysa sunmammm
Bu karşılık olayı değilde gördüğüm değere gösterdiğim değerdir 🤷

A R Y A A R Y A bence kılını kipirdatma

Hassas olup beklenti içine girebilirsiniz bunu az çok anlayabilirim yalnız ; Sizin yapıp götürdüğünüz yemeği kayınvalide yapınca niye kızdınız ?

Hayır yapmayacaksanız hiç yapmasaydınız kırgınsınız diyelim ,iyi niyetim diyorsunuz ama sonra yapıp bunu dert haline getiren yine sizsiniz ..(kv ister yapar ister yapmaz sonuçta kardeşi o )

Ben anlamadım 🤷🏼‍♀️

Valla ne bileyim yoksa bizi kandırdılar mı ciğerleri kötü diye 😃🤦 gerçi sonuçları farklı bi doktora daha gösterdik o da hastane yatışını önerdi. Eşim inerken değil ama çıkarken biraz zorlanıyordu ama öyle aşırı nefes nefese problemi yoktu

İyilesmesi 3 ay alan oksurukle?

Eşimin ciğerlerine indiği için öksürüğü vardı, hastaneye yatırıldı. Ben de pozitiftim, öksürük yoktu, eşimin yanında kaldım. Sürekli kekik çayı demleyip içtik, limon mandalina sıkıp suyunu içtik, en önemlisi de ılık süte zencefil zerdeçal ve bal koyup içtik. Bu öksürüğe çok iyi geliyor. Dene istersen. 10 gün hastanede kaldık, ciğerlerinin ve öksürüğünün iyileşmesi 3 ay sürdü

Kırılmakta haklısınız ama bazen merhametimiz ağır basıyor,bize dar günümüzde yardım etmeyen kişilere yardım eli uzatabiliyoruz..hak etmeseler bile.Siz doğru olanı yapmışsınız...Alah bilsin
K.v. nizede siteminizi anlıyorum.. Ama eminimki onunda elinde değil..takılmayın ..

Hekime durumu anlatınca, isterseniz sizin de yatışınızı yapalım ama eşinizin mecburen yatması gerek demişti. Oyüzden benimki insiystifliydi, önlem amaçlı

Kilit kelime: “İsterseniz”
Yazdiklarimdan baska bir anlama gelmiyor ki...

Kırılmakta haklısınız ama bazen merhametimiz ağır basıyor,bize dar günümüzde yardım etmeyen kişilere yardım eli uzatabiliyoruz..hak etmeseler bile.Siz doğru olanı yapmışsınız...Alah bilsin
K.v. nizede siteminizi anlıyorum.. Ama eminimki onunda elinde değil..takılmayın ..
Teşekkür ederim 🌸❤️

Geçen sene covid konusunda korkudan 3,5 atıyorduk hepimiz. Bu sene saldık. Çok normal getirmemeleri.

Hastane yemeği yemiyorum tribi de biraz show açıkçası. Kim ne bilsin herkes yiyor işte. Hastasınız, covid tat duygusunu da götürüyor diyorlar, hastane yemeğini beğenmemek komik.

Hastaneye yatan insanlar açlıkla terbiye edilmiyor neden bu yemek taşıma ve yemek bekleme sevdası?

Geçen sene covid konusunda korkudan 3,5 atıyorduk hepimiz. Bu sene saldık. Çok normal getirmemeleri.

Hastane yemeği yemiyorum tribi de biraz show açıkçası. Kim ne bilsin herkes yiyor işte. Hastasınız, covid tat duygusunu da götürüyor diyorlar, hastane yemeğini beğenmemek komik.

Hastaneye yatan insanlar açlıkla terbiye edilmiyor neden bu yemek taşıma ve yemek bekleme sevdası?
Evet mevzusu anlamayan biri daha, teşekkürler

Suç sizde. 2 adımlık yer diyorsunuz insan nezaketen açar nasılsın bir şey ister misin diye sorar. Ölseniz 1 bardak su vermeyecek insana yemek yeptım götürdüm diyorsunuz neden yani bunu baştan yapmayacaktınız. Ben olsam ölü taklidi yapardım ya da direkt söylerdim hastaydım 1 bardak su vermediler bunun neresine yemek götüreyim derim yüzlerine karşı KV de hiç zırıldanmasın ordan.

Onlar düşünememiş ya da hastaneye gelmeye çekinmiş olabilirler. Siz aynı zorlukları yaşamış olarak biliyorsunuz zorluğunu ve ihtiyaçlarını. Zaten vicdanınız elvermemiş herkesten önce siz hazırlayıp göndermişsiniz.

Herkes her konuda aynı duyarlılıkta olamıyor. Ve herşey aynı karşılıkla yerini bulmuyor. Bugün siz onlara sırf hasta diye karşılıksız merhamet edersiniz, aynı iyilik o kişiden gelmez belki ama hayatınızın bir yerinde öyle güzel bir el uzatılır ki size, nedeninin bu iyilik olduğunu düşünmezsiniz bile. Yani tam bir "balık bilmezse Halik bilir" durumu.

Söyleyeceğinizi ve siteminizi dile getirmişsiniz zaten. Bırakın zor zamanlarında insan insana iyilik yapsın, eşiniz de aracı olsun bir iyiliğe

(NOT ; Sadece tedbirler konusunda had safhada dikkatli olsunlar. Malum tekrar bulaşırsa daha ağır oluyor seyri)

Cidden ben covidsiz halimle 4 kat merdiven çıkamam. Hastanede yatacak kadar hasta adam nasıl çıkmış ki?

Covid servisinde doktorların "çıkın da bir hava alın" demesi <3

Bu özel hastanelerin prim almak için attığı taklalar...

Muhtemelen o aralar hepimizin sağlık sistemi çökecek korkusu ile eve kapatılmamız...

Onlar düşünememiş ya da hastaneye gelmeye çekinmiş olabilirler. Siz aynı zorlukları yaşamış olarak biliyorsunuz zorluğunu ve ihtiyaçlarını. Zaten vicdanınız elvermemiş herkesten önce siz hazırlayıp göndermişsiniz.

Herkes her konuda aynı duyarlılıkta olamıyor. Ve herşey aynı karşılıkla yerini bulmuyor. Bugün siz onlara sırf hasta diye karşılıksız merhamet edersiniz, aynı iyilik o kişiden gelmez belki ama hayatınızın bir yerinde öyle güzel bir el uzatılır ki size, nedeninin bu iyilik olduğunu düşünmezsiniz bile. Yani tam bir "balık bilmezse Halik bilir" durumu.

Söyleyeceğinizi ve siteminizi dile getirmişsiniz zaten. Bırakın zor zamanlarında insan insana iyilik yapsın, eşiniz de aracı olsun bir iyiliğe

(NOT ; Sadece tedbirler konusunda had safhada dikkatli olsunlar. Malum tekrar bulaşırsa daha ağır oluyor seyri)
Bu yorum okadar iyi geldi ki, çok teşekkür ederim 🙏🌸

Suç sizde. 2 adımlık yer diyorsunuz insan nezaketen açar nasılsın bir şey ister misin diye sorar. Ölseniz 1 bardak su vermeyecek insana yemek yeptım götürdüm diyorsunuz neden yani bunu baştan yapmayacaktınız. Ben olsam ölü taklidi yapardım ya da direkt söylerdim hastaydım 1 bardak su vermediler bunun neresine yemek götüreyim derim yüzlerine karşı KV de hiç zırıldanmasın ordan.
İşte bende iyilik bende kalsın, hastalar birşey olmaz diyerek yaptım götürdüm ama sonra bunu eşime sitemli şekilde söylediğim içinde pişman oldum. Yani yapılan iyiliği keşke dile getirmeseydim, onu da kırgınlıkla söyledim.

Herkes ince dusunceli olmuyor malesef.

Size tavsiyem takilmayin boyle seylere.

o size yapmamis sizde ona yapmak icinizden gelmiyorsa yapmayın. yaptıysanızda laf söylemeyin.

ben de ince dusunerek kovid oldu diye evde bebegi var cok agir atlatiyor yemek yapamiyordur diye esimin dayisi ve hanimina (sizin teyze gibi gencler) corba, yemek, meyve gönderdim.

Bu dayı hanimı ben kalp ameliyat olacagım 2 gun kalmış evde ağlıyorum ameliyat nasil gececek acaba diye, pasta almis kayinvalidemlere gitmis kaynima dogum gunu kutlamislar bir de fotograf cekip whatsapp a koyup altina "iyiki dogdun x cim. supriz dogum gunu partimiz cok eglenceli gecti" yazmis.

Sadece bir icim sızladı sonra dedim ki olsun vaveyla boş ver sen Allah rızası icin yaptın.

Ha bir daha o iyiliği yapar miyim? o kadar iyi bir insan miyım bilemiyorum ama yaptiklarima takılmıyorum sadece bundan sonra yapmam herhalde.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X