• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Düşüncesizlikten nefret ediyorum

Chek

Sebebi neydi ki?
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2012
5.702
12.336
498
Kızlar selam, konuyu eşime "annen şöyle annen böyle" dememek için size açıyorum yoksa sinirden kendi kendimi dolduruyorum:)

Pandemi boyunca elimizden geldiği kadar dikkat ettik, gereksiz yere kalabalığa karışmadık hava almaya açık alanlara gittik. İstanbul'da yaşıyoruz.
Sadece yazın İstanbul boşken, vaka sayıları 1000'in altına düştüğünde açık alanlı kalabalıktan uzak kafelere gittik 4-5 kez, market olayını internetten hallettik, ben kuaföre eşime berbere gitmedi evde hallettik elimizden geldiğince. Evde bir kızım bir de 9 aylık bebek var.

Gelelim sinir olmaya başladığım konuya, 65+ sokağa çıkma yasağı kalkmasından sonra da kayınvalidemle her hafta görüşüyorduk.
Fakat son 2 haftadır eşime söyledim artık gelmesin lütfen dedim çünkü İstanbuldaki artış beni korkutuyor.
Çünkü hem çalışıyor çok sık müşteri gelip gidiyor hem de gezmesinden hiç geri kalmıyor aradığımızda ya gezmede ya restoranda ya kuaförde oluyor. Bazen sosyal medyaya fotoğraf yüklüyor maskeye dikkat etmediğini görüyorum.
Bir iki kere bize geldiğinde uyardık çünkü kronik bir rahatsızlığı var, ben iyiyim bir şey olmaz virüs yok bende diyor dayanamadım "nasıl anlaşılıyor söyle insanlar boşuna test diye beklemesin" dedim dayanamadım çünkü hayır cahil biri de değil. "Temizliğime dikkat ediyorum diyor" tamam dikkat ediyor ama o kadar çok sık insanlarla bir araya geliyor. Uyarınca da "Size bir şey olmaz, asıl tehlikede olan benim benim korkmam lazım bana bulaştırırsanız diye" diyor hayır sen kendi canını düşünmüyorsan beni ilgilendirmez diye bağırmak istiyorum.

Bu hafta sonu yine cumartesi sabah gözünü açar açmaz ne zaman geleyim modunda aradı, hayır dedim eşime.
Açık alanda görüşün diyecekler için söyleyeyim maske takıp mesafe koyalım desem o maske çeneye iner sonra 1m mesafe yavaş yavaş azalır. Ben gerilirim uyarırım 3 uyarıştan sonra bana laf sokar ben de dayanamam cevap veririrm olay iyice çirkinleşir:)
Sonra telefonu kapattılar eşime kvden bir mesaj geldi. Mesajın konusu "Covid 19 artık hayatımızın bir parçası " isimli bir yazı:KK11:
Yani diyor ki gelebilirim nasılsa artık hep hayatımızda olacak kendince gelmesine bir dayanak olarak sunuyor. O kadar sinir oluyorum ki ve biliyorum ki artık her hafta böyle taciz edecek geleyim göreyim diye. Şimdiden düşününce geriliyorum. Böyle bir durumda insan kendisi önerir kalabalıktan çıktım gelmeyeyim diye ama işte düşüncesizlik:KK11:

Son düzenleme:
benzer seylerı yasıyorum kaynımlar eltımler gelelım gıdelım goruselım seklındeler ve sureklı kalabalık ortamdalar herkesle gorusuyorlar cocukları her yere gırıyor cıkıyor
mesafelı duruyorum bulusmuyorum dıye covıd hayatımızın bır parcası bununla yasamayı ogrenmek zorundasın dedıler bana :KK70: :KK70: cahıle laf anlatmak zor

oyle de kotuyuz boyle de barı gorusmeyelım de gergınlıge huzursuzluga degsın kendı ayagımızla gıttıgıöız yerden huzursuz donmektense

cok gorusmek ısteyen acar telde goruntulu arar kahvesını yapar sohbet eder ılla mırc mırc bır arada olmak zorunda degılız dersınız sorarlarsa bosverın sız ıyısını yapıyorsunuz

benzer seylerı yasıyorum kaynımlar eltımler gelelım gıdelım goruselım seklındeler ve sureklı kalabalık ortamdalar herkesle gorusuyorlar cocukları her yere gırıyor cıkıyor
mesafelı duruyorum bulusmuyorum dıye covıd hayatımızın bır parcası bununla yasamayı ogrenmek zorundasın dedıler bana :KK70: :KK70: cahıle laf anlatmak zor

oyle de kotuyuz boyle de barı gorusmeyelım de gergınlıge huzursuzluga degsın kendı ayagımızla gıttıgıöız yerden huzursuz donmektense

cok gorusmek ısteyen acar telde goruntulu arar kahvesını yapar sohbet eder ılla mırc mırc bır arada olmak zorunda degılız dersınız sorarlarsa bosverın sız ıyısını yapıyorsunuz
Bununla yasamayi herkesten uzak kalarak öğrenicez. Her an koyun koyuna durarak degil sevgili homo habilisler demek lazim.

Şirkette veda yemeği yapanlar oldu; sözde hepsi üniversite mezunu bu kişilerin... sonuç olarak 2 departman karantinada...kaldı ki sabahları termal kameradan geçiyoruz, masalarda ve yemekhanede araya plastik bölmeler yapıldı. Sürekli maskeli ve siperlikli geziyoruz; Marttan beridir de dönüşümlü olarak ofislere geliyoruz. Başka söze gerek yok diye düşünüyorum, açık açık HAYIR diyin.

Sinir oluyorum şöyle sen deli gibi dikkat et karşı taraf ' yok zaten hepimize bulascak,' 'yok korona şöyle böyle geçmez' vs vs diyenlere . Geçiyor ya . Yakin tanıdığımda korona çıktı riskliyiz de kayinvalidene . Bir süre idare eder sizi gelmez hem

Ben araya eşimi sokmam.
Kendim konuşur duygularımı ifade ederim.
Kırılırsa kırılır.
Çok dikkat edenlere bile bulaşıyor bu arada haberi olsun.

Gerçekten insanlar büyüklerden büyüklük bekliyor ama boş.

Kendim konuşursam dayanamam ben işin sonu tartışmaya varır
çünkü 1 saat anlatırım neden görüşmediğimizi evet tamam der tam telefonu kapatırken herkes görüşüyor ne var abartıyorsunuz der ben çıldırırım:D

İster kirilsin ister küssün asla gorusmezdim. Ima ile degil çat çat söylerdim. Küserse de kurtulursunuz amaan😅

Bu küsmüyor da :D daha önce ne kavgalar ettik ben veririm cevabını ama yok:D
Bana biri gelme dese geleyim diye ısrar etmem, evladımın evi bile olsa hani o çağırana kadar da gitmem nazlanırım ama nerede:D

Telefonda her akşam görüyor zaten ama yok anlamıyor,
Bir de benim ailem uzakta onlar senede 2-3 kere görüyor bu kadar tantana etmiyorlar

Sizi bu kadar sık görmek istemesinin sebebi ne? Farz edin ki farklı şehirlerde yaşıyorsunuz. Ayda yılda bir görüşebilen insanlar var. :KK57:

Çok haklısınız ama siz ona ne söylerseniz boş. Kendi yakın çevresinden biri hasta olursa belki o zaman işin ciddiyetini anlar

sizi çok iyi anlıyorum.
Kafa yapıları farklı olunca böyle anlasmazliklar çıkıyor maalesef.
Bu virüs konusunda insanlarimiz hala tam bilinclenmediler.

Açık alanda görüşün. Koronanın ne zaman geçeceği belli değil, insanlar yeni bir düzen oluşturuyor kendine. Aylarca çocuğunla görüşmemek evet zor. Evde istemeyebilirsiniz, o da hakkınız. Ama bir alternatif gösterin bence.

Açık alanda buluşun , görsün sizi.
Açık alanda görüşün. Koronanın ne zaman geçeceği belli değil, insanlar yeni bir düzen oluşturuyor kendine. Aylarca çocuğunla görüşmemek evet zor. Evde istemeyebilirsiniz, o da hakkınız. Ama bir alternatif gösterin bence.

Alternatif gösteriyorum ama kuralları var işte hani mesafeni korursun, maske takılı vs. ama işte maalesef işin içine ben çok iyiyim kendimi çok iyi hissediyorum ben de yok virüs, hem siz bana tehlikesiniz mantığı girince o mesafe yalan oluyor sonra uyarınca of sen abartıyor oluyorsun, bir de havalar artık müsaade eder mi bilmem.

Evde bebek olmasa bu kadar katı ben de olmam belki ama ben hasta olursam bebeğe nasıl bakılacak düşüncesi beni katı olmaya itiyor.

Valla açık açık uyarın, aman darılmasın üzülmesin diye düşünürken millet bize virüs bulaştırıyor. Geçen gün düğüne giden görümcem iki gün sonra bıze gelmek istedi, aman kırılmasın diye kabul ettik etmez olaydık. Dört gün kaldı evimde memlektine gidince test yaptırmış pozitif. Evimde iki yaşında oğlum var biz varız kaptık diye ödümüz kopuyor şimdi.
O kadar okula gidip geliyorum çift kat maske takıyorum, dakika başı dezenfektan kullanmaktan ellerim mahvolmus durumda. Çocuğumun tam sosyalleşecegi zamanda evde vakit geçiriyoruz, hiçbir yere çıkmıyoruz. Bu kadar dikkat ederken saçma sapan şekilde virüsü kaptım diye endişeleniyorum, çıldırıyorum, sinirimden yerimde duramıyorum.
Şimdiki aklım olsa nereye gidiyorsan git bize gelme derdim. Ben demedim siz deyin lütfen

Back
X