düşünmekten yoruldum

12 yasindan kucuk cocuklarin velayeti anneye veriliyor, anne babaya kendi vermek istemedigi surece cocuk buyuk olasilikla anneye veriliyor. Cunku o yastaki cocugun ihtiyaci olan sefkat ve fiziksel bakimi anne verebilecegi icin. Baba mahkemenin belirledigi gunler ve saatlerde cocugunu gorebiliyor. 6 yasindan kucuk cocuklarda genelde cocuk babada yatili kalamiyor ama bazi hakimler yatili da verebiliyor. Genelde babanin cocugunu gormesi icin su takvim uygulaniyor. Kucuk cocuklarda baba birkac saat goruyor cocugunu ama yatili durumlar icin genelde soyle: Her ayin 1inci ve ucuncu cumartesileri veya ikinci ve dorduncu cumartesileri saat 10 da baba cocugu alip pazar gunu ogleden sonra 4 ya da 5 te getiriyor. Yani bir hafta annnede ise cocuk ertesi hafta sonu babada. Eger o ay 5 hafta cekerse baba o hafta goremiyor. Dini bayramlarda bir gun aliyor. Subat tatilinde 1 hafta babada ve uc aylik yaz tatilinin 1 ayini babada geciriyor cocuk.
Annenin calisip calismamasi babada kalip kalmamasini baglamaz. Bunu tehdit olarak kullanamaz. Hakim her halukarda cocugu anneye verir. O da hakimin belirledigi gun ve saatlerde gelip gorur. Bu tehditlere kulak asma. Birsey yapamaz.

Siz neden bir avukata gitmiyorsunuz? Onun tehditlerine kaniyorsunuz. Siz duygusal dusunebilirsiniz ama bu adam hic duygusal dusunmuyor, bu adamda duygu bitmis.

tekrar yeni konu açmak istemedim konum bundan ibarettei.eşim bin pişman evine dönbundan sonra sözünden asla dışarı çıkmayacagım diyor.ben çok kararlıydım ve bu durumu görünce her gün yalvarışlar başladı aile terapistine randevu aldı gidecegim düzeletecgim herşeyi bana yardım et şans ver diyor.ailem kesinlikle istemiyoruz ve boşanacaksın diyor.acaba yarın akşam kandil hemde iftar habersiz gelse ailem biraz yumuşarmı? şuanda sadece af dilemeye geldim yine tedeavi sürecimce burada kalsınlar ama komple köprüleri atmayın dese fayda edermi acaba

Ne yani sizde mi dövüyorsunuz? Daha 2 yaşına girmeyen bir bebeği?
dövdüm demedim insan çıldırıyor dedim aslada öyle bişey yapmadım bebeğimin kesintisiz 3 saat ağladıgını bilirim doktora gittik hiperatktif yapacak bişey yok 3-4 yasa gecer dedi.

Hanımefendi asla morartmadim, ağzına vurmadım demek bende dövüyorum ama böyle degil anlamı çıkaran bir cümle .
Size yalvarıyorum ne yapıyorsanız yapın ama o çocuğun şiddet gormesini engelleyim .
Morluklar geçer ama bie hayat boyu kendini değersiz, sevilmeye layık bulmamak onda iz kalır . Lütfen onu koşulsuz sevildiği bir hayat sağlayın lütfen.
dövdüm demedim insan çıldırıyor dedim aslada öyle bişey yapmadım bebeğimin kesintisiz 3 saat ağladıgını bilirim doktora gittik hiperatktif yapacak bişey yok 3-4 yasa gecer dedi.

Hanımefendi asla morartmadim, ağzına vurmadım demek bende dövüyorum ama böyle degil anlamı çıkaran bir cümle .
Size yalvarıyorum ne yapıyorsanız yapın ama o çocuğun şiddet gormesini engelleyim .
Morluklar geçer ama bie hayat boyu kendini değersiz, sevilmeye layık bulmamak onda iz kalır . Lütfen onu koşulsuz sevildiği bir hayat sağlayın lütfen.
merak etmeyın asla böyle birşey birdaha yaşamayacak yaşadıgı dakika yüzünü göremeyecekler

merak etmeyın asla böyle birşey birdaha yaşamayacak yaşadıgı dakika yüzünü göremeyecekler
Yaşanacağına o kadar eminim ki . Kabul etmeseniz de by adam çocuğu filan sevmiyor . Çocukla bie bağ kuramamış.bu tahammülsüzlüğü ondan. Ve yine olucak siz yine bir şans vericeksiniz.
Kolunu morarttigi halde sırf eşime laf söylenmesin diye fondöten süren bir anneden bahsediyoruz . Sürekli çocuğa bagiriliyor , ağzına vuruluyor ama siz yinede kocam kocam diye ayrılmıyorsunuz. Sonra bir daha asla olmaz diyorsunuz . Kendi lafiniza siz güveniyor musunuz

Yazık o çocuğa seçebilse asla annesi olarak sizi seçmezdi eminim.
Adam babanizi bile tartaklamis, siz adamla barışacaksınız . Ven babanızın yerinde olsam bir daha yüzünüze bakmam. Çok net .
Bu kadar bir erkeğe bağımlı olmak nedir hangi patoloji insanı bu hale sokar

fiziksel şiddet olmadı hiç yanına cevreye zarar verir genelde masayı kırma kapıyı kırma gibi oda 6 yılda 2 kez oldu ancak pskolojik şiddet sayılırsa o fazlası ile var.ailemden resmen beni kıskanıyor.ailesi ile 1,5 yıldır hiç görüşmüyorum çünkü 5 yılda yaşatabilecekleri herşeyi yaşadım ve en son ipleri kopardım.bebeğim var annem bakıyor ben çalışıyorum.dün annemi eşim kahvaltıya götürelim dedi götürdük gidene kadar trafige söylendi masaya vardık bana bagırdı sonra çocuk ağlıyor diye geldi agzına vurdu annemde ben sizin itilip kakılmanıza dayanamıyorum bu ne dedi diye eşim açtı agzını yumdu gözünü annem kalktı gitti sabah bebeği götürdük annem hali ile kızgın ve artık bakmıyorum dedi bugun rapor almış eşim kendisi bakıyor ki çocuk dogdugundan beri en fazla 2 saat dayanabilen insan bugun çocugum ne durumda bilmiyorum ve dogudugundan beri toplasan 5 defa görmediği babannesi ile dedesi bakacakmış bundan sonra beyefendi o kararı aldı.ben artık ne yapayım siz söyleyin nolur babam ve annem yorma kendini çık gel iştende ayrıl biz çocugunuda sanada bakarız sen yeterki bebeğinle mutlu ol itilip kakılma diyorlar.
Adam evladına vurmuş. Hem de daha minicik. Ruh hastası. Bu bile yeter boşamaya. Annene yaptığı edepsizlik de çabası.

Adam evladına vurmuş. Hem de daha minicik. Ruh hastası. Bu bile yeter boşamaya. Annene yaptığı edepsizlik de çabası.
Bence kadında pek iyi değil şu hale bakar mısınız tek derdi annesini babasını yumuşatıp kocasının kollarina gitmek.
Siz ne yaşıyorsanız gak ediyorsunuz hanımefendi .
Umarım ailenizde sizi reddeder de sizden kurtulurlar.

Lütfen artık bir yerinde mantıklı düşünün içinde olduğunuz durumun ve geri dönmeyi çıkarın aklınızdan. Şiddet eğilimli bir insan değişmez. Hele de bu kadar yüz göz olunmuş, evden atmalar, aileyi arayıp alın kızınızı demeler, annenize saygısızlık ermeler. Bundan sonra geriye gitmez daha da artar yaşanan şiddet. Fiziksel az oldu diyorsunuz ki bunun azı çoğu olmaz, artı psikolojik şiddet de en az onun kadar ağır. Aileniz yanınızdaysa yapmayın bu kötülüğü kendinize. Yaşanmışlıklara perde çekmek unutmak kolay değil ve öfke sorunu olan bir insandan bahsediyoruz, terapiye gitse bir süre belki yapmayacak ama emin olun bir süre sonra aynı şeyleri hatta bu defa daha ağırını yaşayacaksınız. Bunları boşa söylemiyorum ben de şiddet yaşamış bir insan olarak söylüyorum. Değişmiyorlar. Daha da artırıyorlar. Bana da ailem resti çekti ve kendime getirdi dün gittim ve 2 aydır beklettiğim çekişmeli davamı açtım. İşiniz mesleğiniz geliriniz varsa ailenizde arkanızdaysa hiç korkmayın, güçlü olmaya mantıkla bakmaya ihtiyacınız var ne olur kendinize bu haksızlığı razı görmeyin. Bebeğiniz daha çok küçük, fazla etkilenmeden atlatırsınız.

Bebeginin kolunu morartan ve agzina vuran bir adam:( ve diger şeyler.. asslaaa cekmeyin asla ! bende aşiri korkardim bosanmaktan,kendimi o evden baska yerde hayal etmekten,kopmaktan..oyle güzel kabulleniyosunuz ki..nefes almaya basladikça kendinize kizacaksiniz..neden o cileleri cektirdim diye kendinize söyleneceksiniz.Aile zaten arkanizdaysa hic düsünmeyin bile. öyle yuva olmasin. Huzur gibisi varmi yaa? korkmayin dünyanin sonu gelmiyor bilakis siz dünyaya yenisen geliyorsunuz bu durumlarda bosaninca. Ben 6 yil sacma sapan direndim sonra boşandim.1 kez bile pişman olmadim ayrildigima..simdi yeni bir kadin daha güclü bir kadin var.sizde emin olun öyle olacaksiniz

ağlıyor diye agzına vurdu.daha önceden de yine ağlıyor diye kolunu sıkmış ve iki koluda mosmor olmuştu anneme göndeririken farketmesinler diye fondoten srdümde gönderdim.sonra pişman oldu geldi ağladı yapmayacagım diye.vurması şimdiye kadar iki oldu ama sürekli bagırıyor.arabada bebek koltuguda oturuken çocuk ayagıyla koltugu itse en basitinden bagırmaya başlıyor normalmi bunlar.daha bebek 2 yaşına bile girmedi o bagırınca benim elimden tutuyor hadi çıkalım der gibi beni götürmeye çalışıyor ordan.
Hiç normal değil bence morartmak ne demek ya ayyy kuzum ya kaç yaşında bebeginiz benim çocuguma babası yapsa kafasini kirarim bence aileni dinle git

Back
X