Düşünüyorum Ben mi Yanlış Yapıyorum ?

ysmn123456

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Şubat 2011
35
0
46
Ankara
Merhaba Arkadaşlar 1 yıllık evliyim ve evlendiğimiz günden beri sürekli eşimle tartışma içindeyiz 2 hafta iyisek 3. hafta tartışmışız ,özellikle ilk başlarda çok fenaydı tartışmalar ,benimde yapımda inatçılık var biraz hırs yapıyordum ve tartışmalar daha da şiddetleniyordu , son zamanlarda azalsada tartışmalarımız tartıştığımız konular hep aynı , çok defa anlattım sen böyle böyle yaptığın için ben deliriyorum diye evet haklısın diyor ama tekrar aynı şeyleri yapıyor,

Eşim Abisinin yanında çalışıyor işle ev arası uzak mesafe ve kendi işleri olduğu için geç saatlere kalabiliyorlar bu yüzden geç gelmelerine alıştım ama ona kaç gün öncesinden diyorum şu akşam erken gel filanca yere gitçez ya da eve misafir gelcek tamam diyor fakat gelmiyor aradığımda da nerdesin diye 5 dk ya çıkıyorum 10 dk ya çıkıyorum beni oyalıyor ve yine geç geliyor bir değil iki değil hep böyle ve biz birlikte planlı hiç bişey yapamıyoruz , sonra ben surat yapınca haklı olan kendi oluyor tartışma büyüyor beceriksizliğimden tutunda yavaş hareket edişime kadar bir dünya laf söylüyor ve bu laflar benim çok zoruma gidiyor , yine ben gidiyorum onun yanına ben konuşuyorumda öyle konuşuyor benimle, şuan bende konuşmuyorum onunla 2 gün oldu buraya yazamayacağım ailemle ilgili bir laf söyledi bende ona sen kimsinki benim aileme laf söylüyorsun dedim ufff öyle işte bilmiyorum ne yapacağımı ....

Esler birbirine yapici ve anlayisli davranmazsa , evlilikler boyle
Cikmaza girip, yipraniyorn
Esinizin isi belli, yeri uzak demekki birakip cikamiyro.
Arada abisi anlayis gosterip, erken cikmasini saglayabilir ama
Yapmiyor demekki.
Sizde kavgayla , kuslukle sonuc alamadiginiza gore bu yontemle olmuyor demektir.
Cozumsuz kalan bir konu uzadikca yarattigi gedik buyuyor.
Gittikce tartismalarin dozu artiyor.
Tatli dille yaklasmaya calisin.
Arada abisine takilin, abi arada kocami erken gonder diye vs.
Hakaret girdimi isin icine kirginliklar uzar gider.
Hep barisan , yanasan tarafta siz olmayin.
Hatasini bilsin.
Yoksa hep yapan eden o , alttan alan taraf siz olursunuz.
Hatali olmadiginiz surece alttan almayin.

Eşiniz biraz sorumsuz anladığım kadarıyla.
Peki siz arayınca 5 dk ya çıkıyorum 10dk ya çıkıyorum diyip geç gelince, ne söylüyor? Yani bahanesi nedir? İş yoğun diye bir kere iki kere olur da sürekli mi olur?

Bence de o zaman eşinizin abisine şaka yollu takılın, abi ne olur bari haftada bir gün erken gönder vs gibi.

Eşinizle kavga etmeden tatlı dille konuşmayı da denemişsiniz anladığım kadarıyla, çünkü konu başında TAMAM HAKLISIN diyor, yine devam ediyor demişsiniz.

Bir de bir laf vardır, huylu huyundan vazgeçmez diye, eğer adamın yapısı buysa da değiştirmeniz çok zor.

Bana pek normal gelmedi eşinizin tavrı

Hadi işleri yoğun ondan geç geliyo diyelim

Ama misafir gelecekse en azından onlara nezaketen erken gelmeli, sorumluluklarını bilmeli, sizi tek bırakmamalı.. Abisinin yanında çalışıyor, izin alamaması mümkün değil ve sebep olarakta zaten mantıklı birşey söylemiyor 5 dakika 10 dakika sonra geliyorumdeyip yine gelmiyormuş :53: ben en çok bu kısma takıldım

Genel olarak bakınca da sürekli alttan almaya alıştırmışsınız, haksız ise o özür dilemeli her seferinde siz gidip ilk konuşan olmamalısınız..

siz yeni evlisiniz diye abisinin anlayış gösterip kardeşini eve erken yollaması gerekirdi oysa bu abisinden mi eşinizden mi kaynaklanıyor bilemiyorum. Sanki sorunluluk almamış hiç üzerine belki iş yerinde de öyle bir evi bir eşi olduğunu unutuyor yada evlilik ona göre değil daha ilk yılda neden böyle davranır ki insan.
Alın karşınıza konuşun insan verici olunca başa çıkamayacak duruma gelebiliyor karşısındakiyle sizde çok fedakarlık yapmışsınız hem hakaret etsin size beyefendi birde sizde gidip özür dileyin çok kötü bir durum

şu 5 /10 dk sonra çıkıyorum ya da evde oluyorum laflarından nefret ediyorum benim eşimde yapar onu bir yere gittiğinde ama Allahtan eve midafir geleceği zaman yapmaz gerçi benden kimse evime gelemiyor ki öyle birşey de var kendi tarafı oluncada koştura koştura eve geliyor zaten.
kendimde yaşadığım için ve ne kadar çok sinir olduğum için yazdıklarınız içinde en çok bu duruma kızıp sinirlendim eğer başka birinin yanında çalışsa el oğlu izin vermez alttan alın dicem de abisi ya halden anlar.
en iyisi bir gün beraber otururken şakasına abi kocamı ne kadar çok çalıştırıyon yüzüne hasret kaldım arada bi eve erken gönder gibi sözler söyleyin bkalım ne diyecek ama söylerken surat asmayın

ayrıca siz haklıysanız da gidip onla barışmaya çalışmayın bırakın o anlasın suçunu kendi gelsin size bir kere de o fedakarlık yapsın

Merhaba Arkadaşlar 1 yıllık evliyim ve evlendiğimiz günden beri sürekli eşimle tartışma içindeyiz 2 hafta iyisek 3. hafta tartışmışız ,özellikle ilk başlarda çok fenaydı tartışmalar ,benimde yapımda inatçılık var biraz hırs yapıyordum ve tartışmalar daha da şiddetleniyordu , son zamanlarda azalsada tartışmalarımız tartıştığımız konular hep aynı , çok defa anlattım sen böyle böyle yaptığın için ben deliriyorum diye evet haklısın diyor ama tekrar aynı şeyleri yapıyor,
Eşim Abisinin yanında çalışıyor işle ev arası uzak mesafe ve kendi işleri olduğu için geç saatlere kalabiliyorlar bu yüzden geç gelmelerine alıştım ama ona kaç gün öncesinden diyorum şu akşam erken gel filanca yere gitçez ya da eve misafir gelcek tamam diyor fakat gelmiyor aradığımda da nerdesin diye 5 dk ya çıkıyorum 10 dk ya çıkıyorum beni oyalıyor ve yine geç geliyor bir değil iki değil hep böyle ve biz birlikte planlı hiç bişey yapamıyoruz , sonra ben surat yapınca haklı olan kendi oluyor tartışma büyüyor beceriksizliğimden tutunda yavaş hareket edişime kadar bir dünya laf söylüyor ve bu laflar benim çok zoruma gidiyor , yine ben gidiyorum onun yanına ben konuşuyorumda öyle konuşuyor benimle, şuan bende konuşmuyorum onunla 2 gün oldu buraya yazamayacağım ailemle ilgili bir laf söyledi bende ona sen kimsinki benim aileme laf söylüyorsun dedim ufff öyle işte bilmiyorum ne yapacağımı ....

canım valla işaretlediğim yer tam beni anlatıyor.. biz de bi ara böyleydik ve artık tartışırken diyordum ki 'bu yaptığına kızmadım seni uyardığım halde inatla yapmana kızdım' belki 10 kere uyarmışımdır sonra anladım ki ben sinirimi bozduğumla kalıyorum başka işe yaramıyor..erkekler değişmiyor valla

bence eşinin abisine öyle bir cümle kurma çünkü eşin işine müdahale ettiğin için sinirlenebilir.Şahsen benim eşim sinirlenirdi,
inatlaştırmanın bi manası yok, çocuk velisi gibi derdini abisiyle paylaşman onu küçük duruma düşürebilir.
Eğer eşinin iş ortamı düşündüğüm gibiyse (arkadaşlarıyla falan takılabilecekleri, sohbet edebilecekleri) evi değil onları tercih etmesi olası ama çok çirkin bi davranış.
Yeni evli olduğunuz için sorumlulukları henüz oturmamış olabilir.Tepkini göster ama kendini yıpratma, zaman bırak.

Abisi ile arası nasıl?
Çünkü benim erkek arkadaşımın dayısı var, kendi işlerini 2 oğluyla yapıyorlar. Erkek arkadaşım işsiz olduğu dönem de boş duracağıma yardım edeyim demişti. Adamlar kendi işi olduğu için akşam 9,10'a kadar çalışıyorlarmış, kendileri çalıştığı için erkek arkadaşımı da göndermiyorlardı mesela, bu yüzden eleman bulamıyordu çünkü gelen kişi hem her şeyi yapacak, hem istedikleri saatte çıkacak, hem yıllık izni kullanmayacak böyle bencil insanlarda var yani.

Ama abisinden yana bir sorun yoksa erken çıkma durumu olup çıkmıyorsa bu eşinizin sorumsuzluğu maalesef.

Son düzenleme:
Erkeklerin klasik sorunları işte.
Madem geç geleceksin neden haber vermezsin oyalayıp durursun.
Abisinde de var hata.
Eve misafir geleceğini bile bile eve yollamıyomuş.

Ben olsam bi kere ararım misafir gelecek erken gel hatırlatması yaparım.
Gelirse gelir gelmezse kendi rezil olur valla hiçte umursamam.
Misafir gelir oturur evimde.
Eşim geç gelirse kendi yüzü varsa kızarır.Bidahada eve erken gelmeyi öğrenmiş olur.

Eşinin tatil günü yok mu peki misafiri o gün kabul etsen? Benim eşim çoğu zaman geç gelirmisafiri ona göre ayarlariz. Sonuçta eve ekmek getirme savaşı veriyorlar biraz anlayışlı davransaydin keşke.

Sadece misafir geldiğinde bu şekilde değil hep böyle , bazen yanlış bir evlilik mi yaptım diye düşünüyorum çünkü sizinde farkettiğiniz gibi evlilik sorumluluğunu üstlenemedi hala bekar hayatı gibi bir yaşam yaşamak istediğini farkediyorum söylüyorum artık biz evliyiz evin eşin ön planda olmalı diye evet diyor tamam diyor icraat yok ,

Abisine şaka yollu söyle demişsiniz ama ben abisine böyle bişey söylesem eşimde daha da ters yapabilir bide abisine bakıyorum eşimin tam tersi ailesi için çırpınıyor ...

Eşiniz biraz sorumsuz anladığım kadarıyla.
Peki siz arayınca 5 dk ya çıkıyorum 10dk ya çıkıyorum diyip geç gelince, ne söylüyor? Yani bahanesi nedir? İş yoğun diye bir kere iki kere olur da sürekli mi olur?

Bence de o zaman eşinizin abisine şaka yollu takılın, abi ne olur bari haftada bir gün erken gönder vs gibi.

Eşinizle kavga etmeden tatlı dille konuşmayı da denemişsiniz anladığım kadarıyla, çünkü konu başında TAMAM HAKLISIN diyor, yine devam ediyor demişsiniz.

Bir de bir laf vardır, huylu huyundan vazgeçmez diye, eğer adamın yapısı buysa da değiştirmeniz çok zor.[/QUOT

NE YAPAYIM İŞ VARKEN İŞİMİ BIRAKAYIM ÇALIŞMAYIMMI DİYE TERSLİYOR

alttan ala ala şımartmışsın adamı....
bu sefer sen gidip konuşma bırak o gelsin anlasın biraz...

Back
X