• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları dut pekmezi çok işe yaradı yemek yıyoo

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

tugbamurat

bismillahirrahmanirrahım
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2007
1.524
6
116
İstanbul
:teytey:merhaba benım oğlum 3 yaşını bitirdi kendi istegiyle yemek yemıyodu saatlerce başında bekliyordum zorla yemek yediriyordum ve yediği yaramıyordu yaklaşık 1 aydır sabah akşam 1 tatlı kaşığı dut pekmezi veriyorum iştahıda gözle görülür şekilde azda olsa açıldı artık kendide yemek yemek istiyo çok mutluyum önceden çıldırıyodum zorla yeme ağzında bekletme allaha şükürler olsun azda olsa kendı yıyo yaaa hemde kiloda aldı tüm iştahsız çocuk annelerine tavsiye ediyorum çocuklara dut pekmezi verin zamanla yararını göreceksiniz :nazar::emir_bebek:

Benim kızımda çok iştahsız ne yaptıysam ediremiyorum ve küçük değil. 12 yaşında onun yaşındakiler yapılı ve kilolu. Ama benimki cılız ben pekmezi ne yapıysam içiremedim yoğurtla karışırdım, şurup şişesine koydum şurup sansın diye, tahinle karışırdım tık yok. İştah açmanın başka yolu yok mu?:uhm:

arkadaşlar kırmızı dut reçeli en iyi kan yapıcı hemde antioksidandır.eğer kendiniz yaptıysanız gönül rahatlığıyla çocuklarınıza vermelisiniz.yok marketten aldıysanız tavsiye etmem içinde pek çok katkı maddesi var.ben kızıma nutriwayden multivitamin ve demir eksikliğinde kullanılan ironu kullanıyorum.kızım iki buçuk yaşında 1 senedir antibiyotik kullanmıyoruz hastalandımı ayakta geçiriyor bu beslenme destek ürünleri sayesinde.bu vitaminler organik tarımla üretiliyor ve dünyanın tek organik tarım sertifikasına sahip.sadece çocuklara değil 7den 70e kadar kullanabileceğiniz vitaminler var.benden siz değerli hanımlara tavsiye

saol canım benımde 4yasını dolduracak oglum cok ıstahlıydı sımdı ıse gerılıyo gun gectıce yemez ıcmezoldu denıcem kara dutmu beyazmı acaba yazabılırmısın kan ıcınde faydalımıkı acaba..yok yok ogluma nazar degdı yaa herkesın gozu kalıyodu saol paylasımı ıcın:emir_bebek::nazar:
:emir_bebek:Beyaz dut canım anannem köyden kendi yapıp getirdi evet kan içinde çok faydalı nazar konusunda çok haklısın benim oğlumda bebekken çok kıloluydu iştahlıydı her gören ay nerkdar iştahlı tombik şimdide biraz :emir_bebek:hasta olmasınlarda benimki her ay hastaydı boğaz enfeksiyonu şimdi allaha şükür iyi aman allah nazarlardan saklasın hepimizinkini:nazar:

:emir_bebek:

Benim yiğenimde de ayni sorun var
Ablam yemek saati fıtık olur ağzında bekletir hep
çok da zayıftır söyleyecem hemen
inşallah işe yarar

slm tugba murat vallahi sirf senin bu yazini gordum diye bugun dut pekmezi aldim ve yarin deneyecegim,ins ise yarar cunku benim kizda cok ictahsiz eger ise yararsa cok mutlu olurum herseyi denedim ama hep ayni umarim sende ise yaradigi gibi bendede yarar,sevgilerimle

slm tugba murat vallahi sirf senin bu yazini gordum diye bugun dut pekmezi aldim ve yarin deneyecegim,ins ise yarar cunku benim kizda cok ictahsiz eger ise yararsa cok mutlu olurum herseyi denedim ama hep ayni umarim sende ise yaradigi gibi bendede yarar,sevgilerimle
canım ben halen devam ediyorum pekmeze aç tok farketmez dene inşaallah faydasını görürsün bide daha güç kuvvet geldi oğluma çok mutlu oluyorum inan yemek yedikçe azda olsa yıyıyor önceden hiç yemiyodu çıldırıyodum sinirden oturup ağlıyodum denemediğim hiç bişey kalmadı yeterkı yesin diye şimdi ise iyi allah nazarlardan :nazar:saklasın gerıye dönmek istemiyorum çok yıprandım hee bide hemen değil zamanla faydasını görürsün düzenli bişekilde gün atlamadan her gün ver :teselli:

bunu hemen denemeliyim..
umarım bizde faydasını görürüz..
oğlum 3 yaşında daha sebze yemeği denen bişeyi tanımıyor:((

canım ben halen devam ediyorum pekmeze aç tok farketmez dene inşaallah faydasını görürsün bide daha güç kuvvet geldi oğluma çok mutlu oluyorum inan yemek yedikçe azda olsa yıyıyor önceden hiç yemiyodu çıldırıyodum sinirden oturup ağlıyodum denemediğim hiç bişey kalmadı yeterkı yesin diye şimdi ise iyi allah nazarlardan :nazar:saklasın gerıye dönmek istemiyorum çok yıprandım hee bide hemen değil zamanla faydasını görürsün düzenli bişekilde gün atlamadan her gün ver :teselli:

allah senin oglunu nazarlardan korusun ins:nazar:,ben bugun denedim,kustu,zaten benim kiz uzun zamndir kusma sorunumuzda vardi,midesini cok cabuk bulandiriyor aksam korktum vermedim,yarin yine deniyecem ins bendede ise yarar,valla suan nasil bir halde oldugumu sen iyi anlarsin,hic birsey yemiyor,icmiyor,bende cok uzuluyorum:çok üzgünüm:,ins gecer,allahtan sagligi yerinde,rabbim buyuktr sabredecegiz,:nazar:

:1hug:
allah senin oglunu nazarlardan korusun ins:nazar:,ben bugun denedim,kustu,zaten benim kiz uzun zamndir kusma sorunumuzda vardi,midesini cok cabuk bulandiriyor aksam korktum vermedim,yarin yine deniyecem ins bendede ise yarar,valla suan nasil bir halde oldugumu sen iyi anlarsin,hic birsey yemiyor,icmiyor,bende cok uzuluyorum:çok üzgünüm:,ins gecer,allahtan sagligi yerinde,rabbim buyuktr sabredecegiz,:nazar:
:teselli:canım aç karnına kusabilir aç kabul etmiyosa tok ver bide azar azar dene çok verme birden senide çok iyi anlıyorum zamanında bende yaşadım allah sağlığından eksik etmesın inşaallah kızının iştahıda açılır kendıne iyi bak biz çocuklarımız için lazımız kızınıda öp yerıme :emir_bebek:

2 çocuğumda keçiboynuzu pekmezi kullandım tadını beğenerek yiyorlar genelde sabah aç karnına bir yemek kaşığı veririm uzun zamandır kullanıyorum memmunum

:1hug::teselli:canım aç karnına kusabilir aç kabul etmiyosa tok ver bide azar azar dene çok verme birden senide çok iyi anlıyorum zamanında bende yaşadım allah sağlığından eksik etmesın inşaallah kızının iştahıda açılır kendıne iyi bak biz çocuklarımız için lazımız kızınıda öp yerıme :emir_bebek:

slm canim,evet tok karna vermistim,zaten hep toktur ya,bugun denedim istemedi resmen kacti,:çok üzgünüm:yarin yine deniyecm ins ise yarar,sende kendine ve bebisine cok iyi bak,optum canim,,,:1hug:

slm canim,evet tok karna vermistim,zaten hep toktur ya,bugun denedim istemedi resmen kacti,:çok üzgünüm:yarin yine deniyecm ins ise yarar,sende kendine ve bebisine cok iyi bak,optum canim,,,:1hug:
a.s.a.s.a.s.
slm nasılsın canım,bide şurup şişesinin içine koy ilaç diye ver. benim akrabam, onun oğluda içmiyomuş istemiyomuş oda şurup şişesinin içine koymuş öylelikle içiyomuş sende bi dene canım içer öyle belki napıcan üzme canını benım oğlum martta 3 buçuk yaşında olacak 2ci :emir_bebek:cocuğu yapmaya korkuyoruz çok çektirdi iştahsızlık hastalık öyle geçti aynı şeyleri tekrar yaşarım korkusu var allah büyük illaki bi tane daha olacak ama nezaman hayırlısı diyoruz:teselli:

a.s.a.s.a.s.
slm nasılsın canım,bide şurup şişesinin içine koy ilaç diye ver. benim akrabam, onun oğluda içmiyomuş istemiyomuş oda şurup şişesinin içine koymuş öylelikle içiyomuş sende bi dene canım içer öyle belki napıcan üzme canını benım oğlum martta 3 buçuk yaşında olacak 2ci :emir_bebek:cocuğu yapmaya korkuyoruz çok çektirdi iştahsızlık hastalık öyle geçti aynı şeyleri tekrar yaşarım korkusu var allah büyük illaki bi tane daha olacak ama nezaman hayırlısı diyoruz:teselli:

slm canim nasil olayimki hic birsey yemeyen ve kusan bir kizim var,allahtan cok akilli bir tek sorun var ictahsiz ve kusmasi,onun disinda allaha sukur bir hastaligida yokk,b:nazar:
bilgilerin icin sagol canim denerim dedigin gibi,
canim ikinci cocukun birinci cocuk gibi olacak diye birsey yok,valla bnde dusunuyorum ve allahim ins 2cocuk ictahli saglik olsun diyorum cunku inan bu ictahsizlikla cok cektim,:çok üzgünüm:
bence canim senin icinde tam zamani, korkma allah buyuktur,ins hic bir sorun olmaz, kendine cok iyi bak,optum canim,:1hug:

canım hoş geldin ya nerelerdesin bebeği merak ediyom ya ben burdayım canım mesaj attım ama senin mesjını sonra gördüm yeğenime iyi bak görüürüz canım

Back
X