Duyarlı anne, bunu da oku:))

mavilimonata

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2018
1.738
3.490
83
Arkadaşlar hayırlı günler, kandiliniz mübarek olsun :)
Dün yaşadığım bir problem için buraya konu açtım bu benim için hem dert, hem de sorunun muhatabı olan kişinin burayı takip ettiğini bildiğim için açmak istedim konuyu :)

Dün bir markette ekstra olarak çalıştım bir ürün tanıtımı için.

Teşhirimin yan tarafında topların bulunduğu sepet vardı, bir kadın 2 oğluyla geldi (9-10 yaşlarında) markete bende girişte duruyordum.

Çocuklar(her küçük çocuk gibi) hurraaa toplara koşup birbirlerine atmaya başladılar o sırada anneleri telefonda konuşuyordu yanımda çocuklarına bakıyor aynı zamanda telefonda "Aa bir derdin var da mı okudun?" dediği için karşısındakine burayı takip ettiğini anladım:)

Çocukları uyarmadı hiçbir şekilde ve basketbol topu benim ürünlerime geldi 200 civarı ürünüm yerle bir oldu ve o ürünleri yerleştirmem 1,5 saatimi alıyor. Kıpkırmızı oldum, ürünlerin bir kısmı patladı(sıvı değildi) peki anne ne yaptı biliyor musunuz? Çocuklarını aldı, telefonla konuşmaya devam ederek özür bile dilemeden gitti.

Şimdii sevgili anne, ben o paketleri tekrar yerleştirdim, yerleri temizledim, sağlam ürünlerimi ayırdım ve bunlar 2 saatimi aldı! Bu arada 50 ürün kullanılamaz olduğu için iadeye ayrıldı.

Ve ben tek bir özür bekledim, hem kendim için hem de o çocukların başkalarına saygı duymayı öğrenmesi toplum için önemli olduğu için.

Lütfen çocuklarınızla toplum içine girdiğinizde bir gözünüz değil, iki gözünüz onlarda olsun. Çocuktur koşar, düşer, istemeden zarar verir bunlar tolere edilebilir şeyler ama karşınızdakinin insan olduğunu unutmayın lütfen.

İyi günler:)

ben olsam senle beraber dizerdim. hatta sıpama da toplatırdım zaten bayılır temizliğe, toplamaya..
bence de ayıp etmiş hem de çok. ve hakkına girmiş. 2 saat onun çocuğunun ceremesini çekmişsin.
Hiç sormayın zaten 8 saat boyunca ayakta duruyorum, özür dileseydi yeter di. Ne güzel insansınız keşke herkes sizin gibi olsa

Ayy iyi ki yazmissiniz. Umarim okur da azicik utanir. Cocuk bu, kosar dusurur de anne olarak gorevin onu durdurmak. Dogururken millete soruyormus gibi "e cocuk napiyim" diyen annelere sinir oluyorum. Tamam durduramamis da olabilirsin, o noktada ozrunu dileyip oralarin toplanmasina yardim edeceksin. Gecen gun epey luks bir restoranda otururken karsi masadaki cocuk baya cosmus sekildd ordan oraya tepiniyordu, annesi dur dedi tuttu vs olmadi, bir tabak et ve patatesi yere doktu cocuk. 4 5 yaslarinda falandi. Annesi gayet sakince eline bi kutu pecete verip temizletti yere doktuklerini. İnanilmaz takdir ettim. Evet oradaki gorevli de temizleyebilir, ki sonrasinda zaten o da temizledi ama cocuga yaptigi seylerin sonucu oldugunu ogretmek bence cok onemli.

böyle bencil insanların da elinde büyüyen çocuklar nasıl duyarsız birey olur
toplumumuz duyarlı olacak he olacak ne kersen onu biçersin

Maalesef kimse özür dilemiyor, herkes kendini haklı sanıyor. Sorumsuzluğun üzerine nezaketsizlik olunca sinirlenmekte çok haklısın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…