Arkadaşlar hayırlı günler, kandiliniz mübarek olsun :)
Dün yaşadığım bir problem için buraya konu açtım bu benim için hem dert, hem de sorunun muhatabı olan kişinin burayı takip ettiğini bildiğim için açmak istedim konuyu :)
Dün bir markette ekstra olarak çalıştım bir ürün tanıtımı için.
Teşhirimin yan tarafında topların bulunduğu sepet vardı, bir kadın 2 oğluyla geldi (9-10 yaşlarında) markete bende girişte duruyordum.
Çocuklar(her küçük çocuk gibi) hurraaa toplara koşup birbirlerine atmaya başladılar o sırada anneleri telefonda konuşuyordu yanımda çocuklarına bakıyor aynı zamanda telefonda "Aa bir derdin var da mı okudun?" dediği için karşısındakine burayı takip ettiğini anladım:)
Çocukları uyarmadı hiçbir şekilde ve basketbol topu benim ürünlerime geldi 200 civarı ürünüm yerle bir oldu ve o ürünleri yerleştirmem 1,5 saatimi alıyor. Kıpkırmızı oldum, ürünlerin bir kısmı patladı(sıvı değildi) peki anne ne yaptı biliyor musunuz? Çocuklarını aldı, telefonla konuşmaya devam ederek özür bile dilemeden gitti.
Şimdii sevgili anne, ben o paketleri tekrar yerleştirdim, yerleri temizledim, sağlam ürünlerimi ayırdım ve bunlar 2 saatimi aldı! Bu arada 50 ürün kullanılamaz olduğu için iadeye ayrıldı.
Ve ben tek bir özür bekledim, hem kendim için hem de o çocukların başkalarına saygı duymayı öğrenmesi toplum için önemli olduğu için.
Lütfen çocuklarınızla toplum içine girdiğinizde bir gözünüz değil, iki gözünüz onlarda olsun. Çocuktur koşar, düşer, istemeden zarar verir bunlar tolere edilebilir şeyler ama karşınızdakinin insan olduğunu unutmayın lütfen.
İyi günler:)