Duygu paylaşımı

sel90

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2009
291
234
323
Merhabalar,
Sizlerle paylaşmak istediğim bir sorunum var.Açıkçası fikirlerinize ve tavsiyelerinize çok ihtiyacım var.....

Yaşım 22, erkek arkadaşım benden bir yaş büyük ve 10 aydır beraberiz.
İlk defa ciddi diyebileceğim bir ilişkim var açıkçası.Erkek arkadaşımın sevgisinden eminim.Ancak ben onu sevmeden çıktım.
Biz arkadaştık ve ben bu konularda(aşk,meşk) çokça üzülmüştüm.Kendisinin bana olan sevgisine ve güvenirliğine inandım ve ona karşı aşk yada hoşlanma vs. hissetmeden çıktım.
Bu konularda bayağı üzüldüğümden bir kerede böyle olsun dedim.Hani derler ya aşk sevgi nereye kadar mantığı ile açıkçası.
Merak etmeyin kendisine de açık yüreklilikle söyledim.Ondan hoşlanmadığımı bu konularda yeterince üzgün olduğumu ama o herşeyi kabullendi.Bana şans ver tüm bunlar değişecek dedi.
Ona verdiğim şansı kendime de verdim.bende denedim yeniden sevmeyi ve on ay oldu bile.
Duygularıma gelirsek ilk günlerdekinden çok daha farklı gerçekten erkek arkadaşımı seviyorum..güveniyorum.onsuz olmak istemiyorum.hatta büyük konuşmayayım ama geleceğimi bile onunla düşünüyorum o da benimle aynı durumda.Ancak tutku yok arkadaşlar böyle yanlış anlaşılmasın ama torun torba sahibi yıllarını beraber geçirmiş çiftler gibi tutkusuz hissediyorum.
yani aşkın insanda yarattığı hisleri biliyorum.mesela onunla buluştuğumda kalbim hızlıca çarpmıyor mesela yanına giderken kendime extra özen göstermiyorum.kendim gibiyim işte.böyle hani onun yanında yemek yiyememe durumu vardır.yada konuştuğu zaman gözlerini insan yüzünden ayıramaz ya öyle durumlar yok işte ne bileyim.
ama seviyorum sevmiyorum değil.belki alışkanlık diyeceksiniz.ama yani o da değil yazın 1 ay görüşemedik. 1 ay sonra onu karşımda görünce dilim tutuldu konuşamadık özlemden.

durumu şöyle de açıklayayım. erkek arkadaşım ayakları çok yere basan biri.yaşına göre oturaklı biri yani.her hareketi ölçülüdür.kavga ederken bile zıvanadan çıkmaz.ben yaşıma göre tip olarak bile küçük gösteririm çocuksuyumdur.yanında çok doğalımdır.çekinmem ondan.o ağır bir insan olmasına rağmen benim fazla hareketliliğimi yadırgamaz.
aslında bakarsanız çok zıttız. o türk sanat müziği sever ben pop rock dinlerim. o aksiyon filmleri sever ben romantik dram severim.yani biliyorum bu tercihler yaşla beraber kayboluyor.bunlar önemsiz detaylar ki biz birbirimizin ilgilendiği şeylere saygı da gösteririz ben onunla aksiyon filmine girerim o da benimle rock konserine gelir vs gibi!

Çok uzattım kusura bakmayın.ama benim sorunum şu erkek arkadaşım ile gün geçtikçe bağlarımız kuvvetleniyor.benim aşksız böyle bir ilişkinin geleceği olur mu? yani geleceği evliliği düşünüyoruz sonuçta...belki bu sorular zamanla cevap bulacak daha çok erken cevaplamak için ama yinede bu tarz birşey yaşamış olan yada yaşamasanız da düşüncelerinizi merak ediyorum..

Bir diğer sorun; biliyorum erkek milletinin genelinde var ama erkek arkadaşımda diğer erkekler gibi duygularını pek belli etmeyen biri nasıl desem
sevdiğini çok sık söylemez..özlediğiini söylemez yani öyle alışmış herşeyi içinde yaşıyor ama biz bayanlar olarak istiyoruz ki söylesin durduk yere seni seviyorum özlüyorum desin..Onunla bu konuyu konuştuğumda ben sana her an söylersem özel bir an da söylersem anlamı kalmaz...hislerimiz kelimelere mi ihtiyaç duyuyor diyor..
belki benim tecrübesizliğim ama bu konu da açıkçası bayağı üzüyor sürekli ufak da olsa kırgınlıklara yol açıyor..ne yapmalıyım kabullenmeli miyim? bu durumu yaşayanlarınız var mı?

Sabır gösterip şu uzun yazımı okuduğunuz için teşekkür ederim. Düşüncelerinizi çok merak ediyorum

Evlendikten sonra aşk geçiyor zaten geriye sevgi ve saygı kalıyor. Ama insan evlenmeden aşkın heyecanını yaşamak ister mi illa ki, ona karar veremedim.:44:

Benim eşim de hiç söylemezdi önceden, hala çok sık dile getirmez. Sevgimi başka türlü belli etmeyi seviyorum söylemeyi değil der her zaman. Yani kırılacak bir şey yok bence, sen de demişsin geneli böyle.

Ha bir de, zıt karakterler birbirini çekermiş derler. İkinizde aynı şeyleri yapıp aynı şeylerden hoşlansanız daha sıkıcı bir ilişki olmaz mıydı? :)

Evlendikten sonra aşk geçiyor zaten geriye sevgi ve saygı kalıyor. Ama insan evlenmeden aşkın heyecanını yaşamak ister mi illa ki, ona karar veremedim.:44:

Benim eşim de hiç söylemezdi önceden, hala çok sık dile getirmez. Sevgimi başka türlü belli etmeyi seviyorum söylemeyi değil der her zaman. Yani kırılacak bir şey yok bence, sen de demişsin geneli böyle.

Ha bir de, zıt karakterler birbirini çekermiş derler. İkinizde aynı şeyleri yapıp aynı şeylerden hoşlansanız daha sıkıcı bir ilişki olmaz mıydı? :)

Gerçekten herkes böyle söylüyor evlilik de aşk gelip geçiyor diye..yaşımdan dolayı galiba tutku ve aşk ön planda tutuyorum.Aslında herşey yolunda sadece kafamı kurcalıyorum böyle şeylerle.sonrada üzülmek istemiyorum.
Sevgiyi belli etmeme konusuna gelince alışmak için erken ama zor geliyor ben çok kolay belli ederim duygularımı saklayamam böyle olması canımı sıkıyor biraz.
Zıt karakterlerin birbirini çekmesi çok doğru mesela turk sanat müziği dinlemeye başladım :)

Merhabalar,

Onunla bu konuyu konuştuğumda ben sana her an söylersem özel bir an da söylersem anlamı kalmaz...hislerimiz kelimelere mi ihtiyaç duyuyor diyor..
belki benim tecrübesizliğim ama bu konu da açıkçası bayağı üzüyor sürekli ufak da olsa kırgınlıklara yol açıyor..ne yapmalıyım kabullenmeli miyim? bu durumu yaşayanlarınız var mı?

Haklı ..

Bu konular da beklenti için de olanlara anlam veremiyorum

Bi söylenir iki söylenir her her gün de ilan-ı aşkta bulunulmaz ki
:34:

Sizin ruh haliniz gerçekten çok değişik şu an da
:44:

Hani bazıları vardır ; yaşaması gereken herşeyi yaşamıştır ve bi zaman sonra o insana bıkkınlık ve isteksizlik hissi gelir ya bunun gibi bir şey herhalde

Belki zamanla olacak

Ha diyince aşık olunmuyor

Karşınızda ki insana heyecan dolu olmanız zaman alabilir

Sabır

Haklı ..

Bu konular da beklenti için de olanlara anlam veremiyorum

Bi söylenir iki söylenir her her gün de ilan-ı aşkta bulunulmaz ki

Sizin ruh haliniz gerçekten çok değişik şu an da

Hani bazıları vardır ; yaşaması gereken herşeyi yaşamıştır ve bi zaman sonra o insana bıkkınlık ve isteksizlik hissi gelir ya bunun gibi bir şey herhalde

Belki zamanla olacak

Ha diyince aşık olunmuyor

Karşınızda ki insana heyecan dolu olmanız zaman alabilir

Sabır

Dediğim gibi tecrübesizliğimdende olabilir.ama heyecan aşk bunlar ilk görüşle ilgili değil midir? yani ilk görüşte heyecan varsa vardır yoksa sonrada olur mu bilmiyorum :(

Dediğim gibi tecrübesizliğimdende olabilir.ama heyecan aşk bunlar ilk görüşle ilgili değil midir? yani ilk görüşte heyecan varsa vardır yoksa sonrada olur mu bilmiyorum :(

Ben eşimle sadece ilk buluşmalarımızda çok heyecanlandım. Zaman geçtikçe alıştım, heyecan kalmadı. Bir şeye alışınca heyecanı da gidiyor sanırım. :)

İlk görüşte aşk kimilerine göre vardır kimilerine göre yoktur burası tartışılır

Fakat şunu söylemek istiyorum ; hemen ilk görüşte heyecan olacak aşk olacak diye birşey yok . Bunun kesinliği yok

Kimi insanlar ilişkiye başladıklarında değil aşkı heyecanı bile hissedemiyorlar .Zamanla kişilerin birbirlerini tanımasıyla bi bakıyorsun aşkı da yaşıyorsun onun vermiş olduğu heyecanı da

Kimi insanlar da ilişkiye başladıklarında aşkı sevgiyi ve bunların heyecanını yüksek dozda hissediyor ve zamanla bu aşk sevgiye dönüşebiliyor. Hani evlenince aşkın bittiğini söyleyenler aslında bunu söylemek istiyorlar .Aşkın yeri sevgiye bırakılıyor

Sadece biraz zaman gerekli

Ondan ve kendinden eminsin belkide heyecan duymamanın altında başka nedenler yatıyor olabilir

Ne gibi diyecek olursanız ; mesela bir derdiniz bir sıkıntınız vardır ailevi problemler veya bunalım dönemlerinizden birisindesinizdir

Dediğim gibi biraz zamana bırakın kendinizi

Bu süre zarfında kesinlikle kendinizi şartlandırmayınız

İlk görüşte aşk kimilerine göre vardır kimilerine göre yoktur burası tartışılır

Fakat şunu söylemek istiyorum ; hemen ilk görüşte heyecan olacak aşk olacak diye birşey yok . Bunun kesinliği yok

Kimi insanlar ilişkiye başladıklarında değil aşkı heyecanı bile hissedemiyorlar .Zamanla kişilerin birbirlerini tanımasıyla bi bakıyorsun aşkı da yaşıyorsun onun vermiş olduğu heyecanı da

Kimi insanlar da ilişkiye başladıklarında aşkı sevgiyi ve bunların heyecanını yüksek dozda hissediyor ve zamanla bu aşk sevgiye dönüşebiliyor. Hani evlenince aşkın bittiğini söyleyenler aslında bunu söylemek istiyorlar .Aşkın yeri sevgiye bırakılıyor

Sadece biraz zaman gerekli

Ondan ve kendinden eminsin belkide heyecan duymamanın altında başka nedenler yatıyor olabilir

Ne gibi diyecek olursanız ; mesela bir derdiniz bir sıkıntınız vardır ailevi problemler veya bunalım dönemlerinizden birisindesinizdir

Dediğim gibi biraz zamana bırakın kendinizi

Bu süre zarfında kesinlikle kendinizi şartlandırmayınız

durum bundan ibaret düşünmemeye çalışıyorum.aklımda soru işaretleri yaratmak istemiyorum saf temiz birşey yaşamak istiyorum.ama dediğiniz gibi insanın gelgitleri oluyor böyle...
sabretmek en iyisi...
bu arada teşekkür ederim.bazen olayların dışından bakabilecek birinin yardımına ihtiyacı oluyor insanın

durum bundan ibaret düşünmemeye çalışıyorum.aklımda soru işaretleri yaratmak istemiyorum saf temiz birşey yaşamak istiyorum.ama dediğiniz gibi insanın gelgitleri oluyor böyle...
sabretmek en iyisi...
bu arada teşekkür ederim.bazen olayların dışından bakabilecek birinin yardımına ihtiyacı oluyor insanın

Rica ederim :34:

kızlar çok haklı zamanla heycan geçiyor ama heycanın geçmesi sevginin saygının bittiği anlamına asla gelmiyor. bir arkadaşımın anne ve babası görücü usulu evlenmişler nikah masasında görmüşler kendilerini 30 yıldır evliler tv izlerken bile el ele otururlar 3 çocukları var.. bir arkadaşım 7 yıl çıktığı sevgilisiyle 6 ay önce evlendi şimdi boşanmak istiyorlar.

yani hayatta çok çeşit var çok insan ve bir çok karakter. yanında huzurluysan rahatsan paylaşabileceğin şeyler varsa bence ilişkine bir şans ver. kendin söyledin üzüldüm zamanında diye. en azından seni seven ve kıymetini değerini bilen biri varsa bir şans çok şeyi değiştirebilir. zevk ve renkleri takma bence :) hem zıt olmak bazen çok daha iyidir hep aynı olsa kendinden bir kopya ile daha çok sıkılabilirdin :)

umarım çk mutlu olursunuz

Bu kaygınıza ragmen ilişkiizi 10 ay devam ettirmiş olmanız büyük başarı bence.
Seviyorum diyorsunuz ve sevgi olması önemli. Bunlara bakarak ben durumunuzda olumsuz bir sey oldugunu sanmıyorum. Bu şekilde evlilik olacagını düşünenlerdenim.

Sevdiğini size pek fazla söylememesi konusunu konustunuz mu onunla? 'Duymak ister insan sevildigini' tarzı cumlelerle ilişkiden, ondan ne beklediginizi dile getirip, isteklerinizi ifade etmeniz gerektigini düşünüyorum.

kızlar çok haklı zamanla heycan geçiyor ama heycanın geçmesi sevginin saygının bittiği anlamına asla gelmiyor. bir arkadaşımın anne ve babası görücü usulu evlenmişler nikah masasında görmüşler kendilerini 30 yıldır evliler tv izlerken bile el ele otururlar 3 çocukları var.. bir arkadaşım 7 yıl çıktığı sevgilisiyle 6 ay önce evlendi şimdi boşanmak istiyorlar.

yani hayatta çok çeşit var çok insan ve bir çok karakter. yanında huzurluysan rahatsan paylaşabileceğin şeyler varsa bence ilişkine bir şans ver. kendin söyledin üzüldüm zamanında diye. en azından seni seven ve kıymetini değerini bilen biri varsa bir şans çok şeyi değiştirebilir. zevk ve renkleri takma bence :) hem zıt olmak bazen çok daha iyidir hep aynı olsa kendinden bir kopya ile daha çok sıkılabilirdin :)

umarım çk mutlu olursunuz

teşekkür ederim...aslında dediğiniz gibi bunlar hep küçük şeyler.yani geneline baktığımda çok mutlu ve huzurluyum.galiba ilk defa düzgün giden bir ilişkim var bunun şokunu yaşıyor ve kendime bir sorun arıyor olabilirim :D

Bu kaygınıza ragmen ilişkiizi 10 ay devam ettirmiş olmanız büyük başarı bence.
Seviyorum diyorsunuz ve sevgi olması önemli. Bunlara bakarak ben durumunuzda olumsuz bir sey oldugunu sanmıyorum. Bu şekilde evlilik olacagını düşünenlerdenim.

Sevdiğini size pek fazla söylememesi konusunu konustunuz mu onunla? 'Duymak ister insan sevildigini' tarzı cumlelerle ilişkiden, ondan ne beklediginizi dile getirip, isteklerinizi ifade etmeniz gerektigini düşünüyorum.

evet kesinlikle konuştum...bana her zaman söylerse sıradanlaşacağını ve anlamı kalmayacağını söylüyor..aslında çok haklı farkındayım.ve bunu böyle kabullenmeliyim.ama dediğim gibi zor geliyor.beklenti içine giriyorum sürekli

Back
X