Duygusal zayıflık ve isteksizlik kombinasyonu

b l a s t

👼🏼
Kayıtlı Üye
4 Haziran 2011
1.349
1.686
333
Çanakkale
Derdim başlıkta yazdığı gibi
En ufak olayda odama kapanıp karanlıkta saatlerce oturuyorum
Sürekli bir içten içe yalnızlık hissi var asla dolduramıyorum
Geleceğime dair hiçbir şey yapma hevesim yok
Bu seneyle birlikte 2 sene kaldı okulumun bitmesine
Okulu bir miktar uzattım
Sonrasında da girmem gereken bir sınav var, iş hayatı için ama bende zerre çalışma isteği yok
Rahat mı batıyor acaba çünkü çalışmasam da çok rahat olmasa da yine ailem bakar
Dün eski sevgilim yazmış veda etmek için
Ama durgunluğum ondan değil
Kolumu kaldıracak gücüm yok sanki
Herkesin her şeye hevesi varken ben neden böyleyim?
Depresyondayım desem öyle de gelmiyor
Liseye başlarken inancımın sarsılmasıyla ve o zamanki cocukluk askımın terk etmesiyle hayatıma küçük karanlık bulutlar geldi ve gittikçe büyüyorlar sanki
Dönem dönem bu hislerim geçse de tilki dükkan misali yine burdayım

E bize ne diyebilirsiniz ama belki bi zamanlar böyle hissedip sonra bu isteksizlik halinden kurtulan olmuştur diye yazmak istedim

Lisedesin anladigim kadariyla. Herkesin hayatinda bu tip donemler olur canim, acini da yasa mutluluğunu da. Bunlar cok normal seyler. Tek yapman gereken, su an icin senin tek sorumlulugun kendi hayatin hakkinda dusunmek ve bazi kararlar alabilmek. Yasin daha kucuk karar vermek icin vaktin de var :) Su an hic karar alabilecek gibi hissetmiyorsan o zaman seni mutlu eden seylere odaklan hobi edin, modunu yukseltmek icin bir seyler yapmaya calis.

Universitedeyim
Öneriler için teşekkür ederim
Maalesef benim durumum senelerdir arada mola verse de devam ediyor

Ara ara olur öyle herkese ama yine de psikolojik yardım alsanız iyi olur bence.ya da vitaminlerine değerlerine baktır kan düşüklüğü b12 düşüklüğü vs psikolojiyi bile etkiliyor diye okumuştum biryerde.hic birşey yapmak istememe tembellik vs

Peki destek alsan, universite aslinda bu tip seyleri yenmek icin guzel bir ortam olabilir..

Peki destek alsan, universite aslinda bu tip seyleri yenmek icin guzel bir ortam olabilir..
B12 düşük onun dışında normaldi
Destek derken psikolog gibi mi psikiyari olarak mı?
Bir ara antidepresan kullandım bir kaç hafta ama sürekli ağlama krizine soktu beni ve ben normalde pek ağlamam

Benim asıl merak ettiğim insanlar nasıl bu motivasyonu buluyor

Benim içimden asla bir şey yapmak gelmiyor

Kesinlikle psikolojik yardim almayi denemelisiniz. Kendi deneyimimden soyluyorum. Gencligim anlattiginiza benzer dusuncelerle gecti. Hep cok basariliydim, seviliyordum, depresyonu kendime kondurmuyordum. Gecen sene ilk defa antidepresan kullanmaya basladim ve simdi anliyorum ki ben belki de ilkokuldan beri depresyondaydim!! Butun dusuncelerim, hayata bakisim, enerji seviyem degisti. Ilk defa saglikli bir insan gibi dusundugumu hissediyorum. Depresyondasiniz demiyorum, ama gidip en azindan bir gorunun. Uzman birisi degerlendirsin.

Psikiyatriye mi gideyim sizce psikologa mı?

Ben bir kaç hafta antidepresan kullandım. Bir haftadan sonra birkaç gün üst üst saatlerce ağlama krizi tuttu, diğer birkaç gün de olmam gerekeninde üzerinde neşe enerji hissettim sonra azaltıp bıraktım.

Sizde nasıl etkileri oldu?

Ben once psikologa gittim 1 yil kadar, ogrenebilecegim butun teknikleri ogrendim, ama duygu durumumda bir gelisme olmadi. Psikologum psikiyatriste yonlendirdi. Ilaci kullandigim ilk 4 hafta cehennem gibiydi. Mide bulantisi, gece 2'de uyanip geri uyuyamamak, carpinti, vs... Sabretmek ve doktorla iletisim halinde olmak gerekiyor. 4 hafta sonra yan etkiler gecti. 8-10 hafta sonra da olumlu etkileri gormeye basladim. Bazen ilac degistirmek, dozu ayarlamak falan gerekebiliyor. O zaman daha uzun suruyor. Yan etkiler sizi cok zorluyorsa doktorunuzla konusup degistirebilirsiniz.

Teşekkür ederim sanırım psikiyatriden randevumu alıcam umarım ben de sağlıklı düşünmeye başlarım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…