Merhaba bu yorumunuzun üstünden bir ay geçmiş yüz üstü yatırmaktan sonuç alabildiniz mi düzelme var mı ne durumdasınız bilgi verirseniz çok sevinirim
Ben durumun idrakine vardığımda bebeğim yaklaşık 5 ayı doldurmuştu. Önce bir ay kadar sağına veya soluna dönüşümlü yatırdık. Daha sonrasında bu platformda yazıştığım bir hanım vesilesiyle bir ay kadar yüz üstü yatırdık. Ancak yaklaşık iki hafta önce yuvarlanmaya başlayınca önceki gibi kontrolü sağlayamaz oldum. Uykuda sırt üstü iken fark ettiğimde pozisyonunu değiştiriyorum, ancak uzun süre sırt üstü kaldığını düşünmüyorum, çünkü sırt üstü gördüğümde kısa süre sonra yönünü değiştiriyor. Uyanık olduğu zamanlarda ise durum daha farklı, önceleri yüz üstü bıraktığımda öyle kalırdı, şimdi iki haftadır yuvarlanınca fiziksel ve zihinsel gelişimini kısıtlamamak için sırt üstü iken yönünü hemen değiştiremiyorum.
Kafatası şekil değişikliklerine gelince öncelikle tepe noktasındaki sivrilik kayboldu elhamdülillah, kulak arkaları ve ense üzeri dolgunlaşıyor, arkadan bakıldığında öne doğru basık görünümün yerini dış hatların oval görünümü aldı.Henüz bombelik yok, ancak genetik koşullar söz konusu olabilir. Pozisyonlama sonrası ilk değişiklikler daha hızlı ve bakıldığında kolaylıkla fark ediliyordu, ancak sonrası sanırım zamana yayılıyor. Kask tedavisinin 3-4 ay sürdüğü düşünülünce normal bence. Belki bizim ay olarak önde olmamızdandır, daha küçük bebeklerde değişiklikler hızlı seyrediyor olabilir. Tabi burada yazdıklarım kişiye özgü, genelleyemeyiz.
Ayrıca deneyimimin sizler için bir izlenim olması açısından: Bu sürecin başında yoğun suçluluk duygusu, araştırma ve ne yapacağına karar verme karmaşasında iken meşhur kask merkezi ile telefonda görüştüm, 5 aylık bebek olduğu için hemen başlanması gerektiği, kaskın 21 gün içinde temin edildiği, düzleşmenin çene ve yüzde şekil bozukluklarına sebep olduğu, şu an tedaviye başlanırsa %95 başarı ihtimali olduğu, 9 aydan sonra böyle bir oran veremediklerini söyledi. Sonra Dr. Osman GÖNÜLAL'ın videosunu dinledim: Kafa düzleşmesinde bebeklerin üç aylık periyotlar halinde takip edildiğini belirtip bu süreçte uykuda pozisyonlama, uyanık iken yüz üstü aktivite, eğer üç aylık üzeri ise oturtma öneriyor. Eğer 9 aya kadar iyileşmezse 9-12 ay arası doktor yönlendirmesi ile kask tedavisi öneriyor.
Kask merkezi ile doktorun verdiği tedavi zamanlamasının çeliştiğini fark edince kask merkezine şüpheyle yaklaştım.