Düz liseden meslek lisesine yönelik bölümler seçmek?

PrincesaDeLosCielos

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2011
2.648
71
0
Diğer
Kızlar merhaba:16:

Bilindiği gibi 2011-2012 sınav maratonumuz pazar günü yapılan sınavla son bulmuş durumda :)
Sınav stresimiz bitti ama şimdi de puanlar,sıralamalar ve tercih stresi yaşıyoruz.
Benim bu sene sınava hazırlanma da ikinci yılımdı ve malesef istediğim bölüm olmayacağı için
önümüzdeki yıl tekrardan sınava girmeye karar verdim ama bu arada tabi ki bir üniversiteye yerleşmeyi ve
bu yıl hem üniversite okuyup hem sınava hazırlanmayı istiyorum.
Biliyorum okul puanım kırılacak ve ben hem okulu hem sınavı birlikte yürütürken çok zorlanacağım
ama çok kararlıyım ve ve bu zorlukla baş edebileceğime inanıyorum.

Sizlere iki soru sormak istiyorum kızlar,lütfen bilginiz varsa bakıp geçmeyin ve
yardımcı olun lütfen rica ediyorum.
Bu arada ben Düz Lise mezunuyum kızlar.

1) Gazi Üniversitesinde El Sanatları bölümü var ve ygs'den alıyor ve sıralaması gayet geniş. Ben düz lise mezunuyum ama yani benim Ygs sıralamam çok rahat bir şekilde bu bölüme yerleşmem için yeterli olur
Ama tercih kitapçığında Gazi Üniversitesi El Sanatları(M.T.O.K) yazıyor yani meslek lisesinden mezun olanların yerleşebileceği bir bölüm ama ben düz lise mezunuyum ve benim okul puanımla birleşmiş şekilde geldiğinde puanım ya sıralamam bu bölümü okuyan kişinin sıralamasından daha önde olursa ve ben de bu bölümü tercih edersem hangimizin girme şansı daha yüksek olur ?

2) İki yıllık Çocuk Gelişimi bölümü var biliyorsunuz ki. Meslek Lisesi öğrencileri bu bölümü tercih edebiliyor ve ben puanına baktım gerçekten çok yüksek. Çünkü Meslek Lisesi öğrencilerine ek puan da geliyor ve her üniversitenin çocuk gelişimi puanı çok yüksek. Ben de bu bölümü düşünüyorum ama meslek liselerine göre bu bölüme girme olasılığım nedir? Çünkü düz lise mezunuyum. Ama benim Ygs puanım kesinlikle iki yıllık çocuk gelişimi puanına yetişmiyor ama ben tercih etmek istiyorum sonuç ne olur?

Son düzenleme:
merhaba
Malesef mtok yazan yerlere düz liseliler yerleşemez. O kontenjanlar sadece meslek liselilere ait.
Çocuk gelişimine meslek liselilerden boşluk kalırsa düz liseliler yerleşebilir ancak boşluk kalmıyor. Farkettiyseniz çocuk gelişimi bölumünün puanlarının yanında 11 3 İ benzeri şeyler yazar. Onlar son giren meslek liseli hakkındaki bilgiler. Eğer böyle şeyler yazmıyorsa meslek liseli dışında yerleşen olmuş demektir. Belki özel okulların burssuz kısımlarına girme şansınız olabilir ama genelde burssuz kısımları da meslek liseliler dolduruyor. Çünkü çocuk gelişimi çok popüler bir bölüm.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.

merhaba
Malesef mtok yazan yerlere düz liseliler yerleşemez. O kontenjanlar sadece meslek liselilere ait.
Çocuk gelişimine meslek liselilerden boşluk kalırsa düz liseliler yerleşebilir ancak boşluk kalmıyor. Farkettiyseniz çocuk gelişimi bölumünün puanlarının yanında 11 3 İ benzeri şeyler yazar. Onlar son giren meslek liseli hakkındaki bilgiler. Eğer böyle şeyler yazmıyorsa meslek liseli dışında yerleşen olmuş demektir. Belki özel okulların burssuz kısımlarına girme şansınız olabilir ama genelde burssuz kısımları da meslek liseliler dolduruyor. Çünkü çocuk gelişimi çok popüler bir bölüm.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Çok teşekkür ederim canım:16:
ama bir şey söyleyebilir miyim?
bizim mahallemizden birisi gazi de nakış öğretmenliği okudu ama düz lise mezunuydu ve yerleşti
acaba nakış öğretmenliği farklı bir bölüm mü el sanatlarından ?:26:

Çok teşekkür ederim canım:16:
ama bir şey söyleyebilir miyim?
bizim mahallemizden birisi gazi de nakış öğretmenliği okudu ama düz lise mezunuydu ve yerleşti
acaba nakış öğretmenliği farklı bir bölüm mü el sanatlarından ?:26:

rica ederim.
eskiden meslek liselerinde öğretmenlik yapabilmek için dediğin gibi nakış öğr. vb bölümlerin olduğu bir fakülte vardı. Adını hatırlamıyorum şuanda ama o fakülteler kapatıldı artık öğrenci almıyor. O yüzden bilgim yok o konuda ama mtok yazan yerlerin sadece meslek liseliler için olduğunu biliyorum. Hatta o yüzden biraz daha düşük oluyor puanlar.

Geçen yılın kılavuzuna baktım tekrardan. Dediğim gibi mtok sadece meslek liselilere ait ancak tablo5 i incelerseniz(http://www.osym.gov.tr/dosya/1-57877/h/tablo-5.pdf) başvurabilceğiniz 24 kişilik kontenjan var ama yetenek sınavıyla öğrenci alıyormuş. Gazinin sitesini incelerseniz bilgi vardır sanırım. Benim bildiklerim bu kadar, inş. İstediğiniz bölüm olur.

Ben de meslek mezunuyum ( Kimya)
Çocuk Gelişimi bölümlerinin öncelikleri oluyor ve genelde kontenjanları dolduruyorlar.Okul öncesi ya da Çocuk gelişimi Lisans programlarının puanları çok yüksek.Açık konuşayım bir meslek liselinin bunu ilk seneden başarması zor.Hem staj hem okul sürekli bir faaliyet ödevleri.Yerleşemeyenler de genelde 2 yıllıklara sınavsız geçebiliyorlar.Anaokullarında ücretli öğretmenlik yapabiliyorlar.Avantaj onlarda yani.
Diğer Lise mezunlarına da yer kalmıyor maalesef.
Sınıfımızın yarısı Çocuk Gelişimiydi.Eğer gerçekten içinden gelmiyorsa düşüme canım.Sürekli plan hazırlıgı,sürekli etkinlik,sürekli bir oyuncak-kukla yapımı var.
Eğer bunlarla ugraşırsan el becerin varsa ( Bende yok :52:) düşün derim.

rica ederim.
eskiden meslek liselerinde öğretmenlik yapabilmek için dediğin gibi nakış öğr. vb bölümlerin olduğu bir fakülte vardı. Adını hatırlamıyorum şuanda ama o fakülteler kapatıldı artık öğrenci almıyor. O yüzden bilgim yok o konuda ama mtok yazan yerlerin sadece meslek liseliler için olduğunu biliyorum. Hatta o yüzden biraz daha düşük oluyor puanlar.

evet puanları baya bir düşük..
bu nakış öğretmenliğini geçen yıl rehber hocam göstermişti bana
ama yanında M.T.O.K yazmıyordu
şimdi arıyorum arıyorum bulamıyorum:20:

Geçen yılın kılavuzuna baktım tekrardan. Dediğim gibi mtok sadece meslek liselilere ait ancak tablo5 i incelerseniz(http://www.osym.gov.tr/dosya/1-57877/h/tablo-5.pdf) başvurabilceğiniz 24 kişilik kontenjan var ama yetenek sınavıyla öğrenci alıyormuş. Gazinin sitesini incelerseniz bilgi vardır sanırım. Benim bildiklerim bu kadar, inş. İstediğiniz bölüm olur.

çok teşekkür ederim ilgilendiğin ve yardımların için:16::54::54:
çok sağol gerçekten:16:

Ben de meslek mezunuyum ( Kimya)
Çocuk Gelişimi bölümlerinin öncelikleri oluyor ve genelde kontenjanları dolduruyorlar.Okul öncesi ya da Çocuk gelişimi Lisans programlarının puanları çok yüksek.Açık konuşayım bir meslek liselinin bunu ilk seneden başarması zor.Hem staj hem okul sürekli bir faaliyet ödevleri.Yerleşemeyenler de genelde 2 yıllıklara sınavsız geçebiliyorlar.Anaokullarında ücretli öğretmenlik yapabiliyorlar.Avantaj onlarda yani.
Diğer Lise mezunlarına da yer kalmıyor maalesef.
Sınıfımızın yarısı Çocuk Gelişimiydi.Eğer gerçekten içinden gelmiyorsa düşüme canım.Sürekli plan hazırlıgı,sürekli etkinlik,sürekli bir oyuncak-kukla yapımı var.
Eğer bunlarla ugraşırsan el becerin varsa ( Bende yok :52:) düşün derim.

:1::1:çocukları çok seviyorum ama el becerim pek yoktur:19:...
hani annem örgüyle ilgili falan bir şeyler gösterdiğinde yaparım ama
oyuncak falan hazırlamayı becerebilir miyim bilmiyorum..

peki canım sana bir şey daha sorayım???

tüm iki yıllıklar hep meslek liselerine mi yönelik?
yani bir bölüm daha buldum iki yıllık..
sağlık kurumları işletmeciliği aklıma da yattı
ama meslek lisesi önceliği var mı bunun da ?
ygs6 yazıyor aldığı puan türünde.
ben de eşit ağırlığım ve benim puan türümü de kapsıyor

:1::1:çocukları çok seviyorum ama el becerim pek yoktur:19:...
hani annem örgüyle ilgili falan bir şeyler gösterdiğinde yaparım ama
oyuncak falan hazırlamayı becerebilir miyim bilmiyorum..

peki canım sana bir şey daha sorayım???

tüm iki yıllıklar hep meslek liselerine mi yönelik?
yani bir bölüm daha buldum iki yıllık..
sağlık kurumları işletmeciliği aklıma da yattı
ama meslek lisesi önceliği var mı bunun da ?
ygs6 yazıyor aldığı puan türünde.
ben de eşit ağırlığım ve benim puan türümü de kapsıyor

Tüm 2 yıllıklar değil diye biliyorum.Düz çıkışlıların da seçtigi 2 yıllıklar var.Sadece meslek lisesinde okudugu bölümün 2 yıllıgını tercih edenlerin önceligi oluyor.
Sınavsız geçiş gibi. Sağlık Kurumları İşletmeciligi ben de düşünmüştüm.Genel ygs puanına göre alıyor sanırım.Öncelik konusunda bir bilgim yok.
Ama aldıkları ek puan sağlık liselerinin daha fazla olabilir.Şu kılavuzlar çıksa da öğrensek bölümleri :50:

Tüm 2 yıllıklar değil diye biliyorum.Düz çıkışlıların da seçtigi 2 yıllıklar var.Sadece meslek lisesinde okudugu bölümün 2 yıllıgını tercih edenlerin önceligi oluyor.
Sınavsız geçiş gibi. Sağlık Kurumları İşletmeciligi ben de düşünmüştüm.Genel ygs puanına göre alıyor sanırım.Öncelik konusunda bir bilgim yok.
Ama aldıkları ek puan sağlık liselerinin daha fazla olabilir.Şu kılavuzlar çıksa da öğrensek bölümleri :50:

İnşallah genel ygs puanına göredir ya..
Aklıma yattı çünkü bu bölüm ve tercih etmeyi istiyorum.
2 yıılık da olsa gayet güzel ve 4 yıllığa da çıkarabilirim yani..
Sen de mi düşünüyorsun 2 yıllık canım ?
İlk yılın mı bir de???:31:

Yok suan değişti kararlarım gerçi.Fen fakültesi istiyorum ben.Bi de canım Sağlık Kurumları İşletmeciligi 4 yıllık diye biliyordum ben.:44:

Yok su an değişti kararlarım gerçi.Fen fakültesi istiyorum ben.Bi de canım Sağlık Kurumları İşletmeciligi 4 yıllık diye biliyordum ben.:44:

Canım Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nde 2 yıllığı var.
Sanırım sadece bu üniversite de 2 yıllığı var bu sabah araştırdım baya bir
başka bir yerde 2 yıllığını görmedim ben.
Sadece Gaziosmanpaşa'da var 2 yıllığı.
Diğer üniversiteler de hep 4 yıllık:34:
Bir de canım Gaziosmanpaşa da hem gündüz hem gece eğitimi var bu bölümün yani 2 yıllığının
ama ikinci öğretim puanı daha yüksek neden acaba?

Kendimden bahsetmek gerekirse Düz liseden TM cikisliydim tercihlerimi sayisaldan verdim ve ardindan Mühendisliğe gectim eğer kendi bölümümden devam etseydim suan bir isletmeci olacaktim :) .İnanmak , calismak ve arastirmak bu ücü oldu mu inanin yapamayacaginiz sey yok.

Canım Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nde 2 yıllığı var.
Sanırım sadece bu üniversite de 2 yıllığı var bu sabah araştırdım baya bir
başka bir yerde 2 yıllığını görmedim ben.
Sadece Gaziosmanpaşa'da var 2 yıllığı.
Diğer üniversiteler de hep 4 yıllık:34:
Bir de canım Gaziosmanpaşa da hem gündüz hem gece eğitimi var bu bölümün yani 2 yıllığının
ama ikinci öğretim puanı daha yüksek neden acaba?

2.ögretimin yüksek olmasinin sebebi derslerin gece olmasinda dolayi calisma imkani olabiliyor yada tam garanti bir yer gelsin diyorlar puanim yetmez hesabi :) sonuc olarak yerlesiyorlar ve tablo ortaya cikiyor

Back
X