yahu bu kız sözelci ve bilgisyarın b'siyle alakası yok belli ki -ki herkesin olacak diye ayet mi var, çok doğal.
yine belli ki matematik zekası yok analitik kafası yok -ki olmayabilir, çok normal
tamam illa süper matematik kafası olması lazım illa mühendislik matematik, astrofizik mezunu (ya da bunları okuyabilecek) biri olmalı filan demiyorum ama kafa yapısı ilgisi yeteneği hiçbiri müsait olmayan kişi bilgisayarı ancak windows kullanmak düzeyinde bilen kişi durup dururken yapay zeka uzmanı nasıl olacak Allah aşkına?
(makine öğrenmesi makalem var kaliteli SCI dergide)
ben de sonradan öğrendim bu alanı.

master yaptım doktora yaptım, lisans alanım normalde yine sayısal ama yazılımla alakasız bir alandı fakat belli bir altyapım vardı çalıştığım alanda uygulaması vardı zaten, sadece çalıştığım alana yönelik kısmındayım yazılımın
o kurslara giden kişiler ya tamamen alakasız şekilde gidiyor -bu kız da gitse öyle olur. ve hiçbir şey yapmadan kalıyor
ya da zaten bir şekilde mesleği, çalışma alanı, kendi ilgisi, bişeyi yatkın oluyor gidip öğrenip açık gördüğü bir şeyi dolduruyor, mesela zaten hali hazırda piyasaya iş yapıyor biliyor ihalesini teklifini kendi firmasıyla bu işe giriyor vs.
bu kız ne yapcak yapay zekayla?