Tercih Konusunda Yardım Eder misiniz? (Yks)

Herkese merhabalar, ben 21 yaşındayım. Geçen sene sınava yönelik çalışma yaptım, eşit ağırlık ve sözelden girdim ama sınav anında dikkatsizlik yüzünden 10 soru kaydırma yaptım ve o psikolojiye rağmen bir daha hazırlanma kararı aldım. Bu sene sınav aşırı zordu, ama beklediğimden daha iyi sonuç geldi, emeğinin karşılığını alamadım orası ayrı ama benim artık yeniden hazırlanmaya mecalim yok. Özel eğitim istiyordum, yüksek ihtimalle gelmeyecek. 16 (sözel) bin sıralamam var, vakıf üniversitesinde okul öncesi yazmayı düşünüyorum. Çap olanakları Devlet Üniversitelerine göre daha fazla. Gastronomi bölümü de aklımda ama istemiyorum, onu okursam işsizlik çekmeyeceğimi biliyorum, ama ablam bu bölümden mezun ve günün 12 saatinden fazla çalışma saatleri var, sürekli ayaktasın, tatilin doğru dürüst yok. Kısacası eğitim fakültesinden sınıf veya özel eğitime çap yapanınız var mıdır? Çok zor mu veya imkansız mı? Şimdiden teşekkür ederim cevap veren herkese.
Bizim zamanimizda Eğitim Fakültesinde bazı bölümlerde çift anadal yapiliyordu, net hatırlamıyorum ama sınıftan özel eğitime yapılıyordu sanırım, o zaman sınıfçıların öyle bir hakkı vardı.

Seveceğiniz ve size uygun olan işleri düşünün.

Eşit ağırlıkla ortak alandan bir şeyler yazmayı düşünüyor musunuz?

Grafik tasarım ve yazılım tavsiye edilmiş ama yakın zamanda yapay zekâ sebebiyle bu bölümlere ihtiyaç kalmayacak deniyor.

Çap, cift anadal mı?
Biz yeni ifadeleri bilemeyebiliyoruz.
Özel eğitimde çalışırım derseniz, tabii ki yapın, ihtiyaç var her zaman.
Merhabalar, çap; çift anadal olarak geçiyor zaten. Ben çap yapabileceğime inanıyorum, birçok üniveristeyi arayıp konuştum, vakıflar daha mantıklı. Kendi anadalim bittikten sonra bile okulda ücretsiz bir şekilde birkaç sene daha öğrenim görmeme izin veriyorlar çap yapacağım bölüm için.

Bizim zamanimizda Eğitim Fakültesinde bazı bölümlerde çift anadal yapiliyordu, net hatırlamıyorum ama sınıftan özel eğitime yapılıyordu sanırım, o zaman sınıfçıların öyle bir hakkı vardı.

Seveceğiniz ve size uygun olan işleri düşünün.

Eşit ağırlıkla ortak alandan bir şeyler yazmayı düşünüyor musunuz?
Hayır, eşit ağırlık sıralamam çok iyi değil. Ben zaten sınava hazırlanırkende hep öğretmenlik istiyordum. Eğitim fakültesinde okuyanlar, vakıf üniversitesinde olursa neredeyse tüm bölüme çap yapıyorlar.

Grafik tasarım ve yazılım tavsiye edilmiş ama yakın zamanda yapay zekâ sebebiyle bu bölümlere ihtiyaç kalmayacak deniyor.
İhtiyaç kalmayacak demeyelim de istihdam oranı çok düşecek, çünkü çevremden biliyorum. Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden okuyup iş sıkıntısı çekenler var, hâlâ bölümü okuyup staj dahi bulamayanlar var. Aslında çoğu sektörde torpil dönüyor, zenginsen her zaman daha öndesin😅😅 düşününce bile misal Koç üniversitesinde ücretli hukuk okuyan var burslu hukuk okuyan arasında çok fark var. Ücretli okuyanın işi zaten hazır, burslu olan da her şeyi sıfırdan yapıyor, onların çalışanları oluyor. Hayat zor gerçekten 😅😅 Türkiye daha da zor

Merhabalar, çap; çift anadal olarak geçiyor zaten. Ben çap yapabileceğime inanıyorum, birçok üniveristeyi arayıp konuştum, vakıflar daha mantıklı. Kendi anadalim bittikten sonra bile okulda ücretsiz bir şekilde birkaç sene daha öğrenim görmeme izin veriyorlar çap yapacağım bölüm için.
Sözel sıralaman bayağı yüksek masaallah.
Okul öncesi de seven için çok zevkli bir bölüm (ben çok severim:)). Yolun açık olsun, imkanları iyice araştırıyorsun, bilinçli ve azimli görünüyorsun masaallah 🌹

İhtiyaç kalmayacak demeyelim de istihdam oranı çok düşecek, çünkü çevremden biliyorum. Türkiye'nin en iyi üniversitelerinden okuyup iş sıkıntısı çekenler var, hâlâ bölümü okuyup staj dahi bulamayanlar var. Aslında çoğu sektörde torpil dönüyor, zenginsen her zaman daha öndesin😅😅 düşününce bile misal Koç üniversitesinde ücretli hukuk okuyan var burslu hukuk okuyan arasında çok fark var. Ücretli okuyanın işi zaten hazır, burslu olan da her şeyi sıfırdan yapıyor, onların çalışanları oluyor. Hayat zor gerçekten 😅😅 Türkiye daha da zor
Gerçekten öyle mi yaş, yeğenim tercih yapacak, burslu tutan bölümler var, seviniyordum burslu okur diye 🫣🤭

Gerçekten öyle mi yaş, yeğenim tercih yapacak, burslu tutan bölümler var, seviniyordum burslu okur diye 🫣🤭
Ben raylı sistemler makinistliğini öneririm, vatman olabilir, sonlara bende yazacağım. Sağlık sektöründe yapabilirse sağlıkta yazabilir, daha sonrada DGS ile hemşireliğe falan geçiş yapar.

Sözel sıralaman bayağı yüksek masaallah.
Okul öncesi de seven için çok zevkli bir bölüm (ben çok severim:)). Yolun açık olsun, imkanları iyice araştırıyorsun, bilinçli ve azimli görünüyorsun masaallah 🌹
Çok teşekkür ederim 🥰💓🥹

Çok çok yakın bir tanıdığım akrabam yazılımcı ve kendi şirketi var kazandığı paraları aklınız almaz. Siz yeterli derecede kazanamıyorsanız ve o yeteneğiniz yoksa önerinin ne suçu var :))
Kendisi direk kursuna gidip zamanında sertifikasını alıp bu noktalara yükseldi. Emek çaba zeka ;)
Yazılım mühendisliği mi iyi bilgisayar mi

sana bölüm öneren herkese bir şey bulmuşsun ama gerekirse en iyi okulun en iyi bölümüne git kendini geliştirmediğin sürece boş. eğitimlere katılıp e-devlet onaylı sertifikalar alman gerek dil öğrenip bunu devam ettirmen gerek. sektör teknolojiye kaydı bilgisayarla, yazılımla, grafikle uğraşıp üstüne kendini geliştirdikten sonra işsiz kalan pek birini görmedim. bir üniversitenin lisans bölümünü kazandım bir yıl hazırlık okudum sonrasında o bölümü okumak istemediğimi fark ettim ve başka bir üniversitenin iki yıllık sağlık bölümüne yatay geçiş yaptım 21 yaşımda mezun oldum 23 yaşımda atandım. yatay geçiş sonuçları açıklandığı ilk gün kpss çalışmaya başlamıştım. evet bazı şeyler nasip ama sen çalışıp uğraşmayıp iş bulamıyorum diyeceksen koç hukukta da okusan yine boş öyle söyleyeyim tercih sıralamanı hem mantığını hem kalbini dinleyerek yap. ben şu meslekten işsiz kalırım diye düşünürsen ileride çok üzülürsün çünkü tıp harici iş garantisi olan bir meslek yok maalesef..

Back
X