duzen ve temizlik sorunu

• Konu Sahibi Konu Sahibi snm2
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

snm2

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2011
365
65
123
İstanbul
Bir turlu evdeki duzenimi tutturamiyorum.ailecek daginigiz ve evim cok dagiliyo zaten evimde tadilat isleri cok ve hafta sonlari genelde onla ugrasiyoruz bide duzensizlik olunca cok kotu oluyor ev.duzenlim temizlim diyorum ama bi turlu soyle hersey duzenli yerli yerinde heryer piril piril olmuyor.evim tertemiz mis gibi heryer duzenli olsun istiyorum elimmi yakismiyo nedir anlamadim ama duzenli temiz bir evim olsa kendimi cok daha iyi hissedicem lutfen bilgilerinizi paylasirmisiniz.ise nerden baslarsiniz ?oda odami ilerlersiniz ?yoksa once daginikligimi toplarsiniz? hangi deterjani nerde kullanirsinz?

ben mesela hafta sonu silme süpürme yapıyorum daha çok çalıştığım için.
İlk önce güzelce süpürüyorum tüm evi sonra tozları alıp mopluyorum tertemiz oluyor .. wc leri en sona bırakıyorum ilk önce wc leri temizleyip daha sonrasında ise mopunu yapıyorum oranında. Aslında en önemli olanı kalkmak, çünkü kalktıktan sonra hepsi yapılıyor:KK66:ama mutfağımı günü gününe toplarım mutlaka..
he birde ayrıca deterjan sormuşsun evin genelinde ben fayans için olanları kullanıyorum çamaşır suyu katkılı olanlar var bak onlar dahada güzel yapıyor..

Merhabalar, Tadilat var demişsiniz muhtemelen tadilat tamamlanana kadar devam edecektir bu durum. Sorunuza gelince; Ben ilk önce en az kullanılan odayı temizlerim.Daha sonra diğerlerine geçerim. Tuvalet ve banyoyuda tüm odalar bitince temizlerim. Deterjan olarak amway ürünlerini tavsiye ediyorum... Bir de eğer elektrik süpürgeniz su hazneli ise suyun içerisine damlatacağınız oda kokusu veya parfüm süpürme sonrası odanızın güzel kokmasını sağlayacaktır. Evde çok kullanmadığınız dağınık olan şeyleri kaldırın bence. Fazlalıklarda insanı bunaltabiliyor.

Bir turlu evdeki duzenimi tutturamiyorum.ailecek daginigiz ve evim cok dagiliyo zaten evimde tadilat isleri cok ve hafta sonlari genelde onla ugrasiyoruz bide duzensizlik olunca cok kotu oluyor ev.duzenlim temizlim diyorum ama bi turlu soyle hersey duzenli yerli yerinde heryer piril piril olmuyor.evim tertemiz mis gibi heryer duzenli olsun istiyorum elimmi yakismiyo nedir anlamadim ama duzenli temiz bir evim olsa kendimi cok daha iyi hissedicem lutfen bilgilerinizi paylasirmisiniz.ise nerden baslarsiniz ?oda odami ilerlersiniz ?yoksa once daginikligimi toplarsiniz? hangi deterjani nerde kullanirsinz?
düzenli temiz evin olmasını istiyorsan hergün kalkar kalkmaz önce ortalığı toparla sonra süpür sil tatlım .ben hergün süpürüp siliyorum en son gece yatmadan mutfağı tekrar siliyorum mutfakta halı kullanmıyorum kırıntı oldukça silip temizliyorum çünkü eve en çok pislik mutfaktan yayılıyor o yüzden yemekten sonra yerleri mutlaka temizlerim ben :KK14:hergün süpüremiyorsan bir gün sil süpür ertesi gün silip toparlayıverirsin kırıntıları bir günde çok pislenmez zaten :KK14:

ben mesela hafta sonu silme süpürme yapıyorum daha çok çalıştığım için.
İlk önce güzelce süpürüyorum tüm evi sonra tozları alıp mopluyorum tertemiz oluyor .. wc leri en sona bırakıyorum ilk önce wc leri temizleyip daha sonrasında ise mopunu yapıyorum oranında. Aslında en önemli olanı kalkmak, çünkü kalktıktan sonra hepsi yapılıyor:KK66:ama mutfağımı günü gününe toplarım mutlaka..
he birde ayrıca deterjan sormuşsun evin genelinde ben fayans için olanları kullanıyorum çamaşır suyu katkılı olanlar var bak onlar dahada güzel yapıyor..
mopluyorum yazmışsınız ya, nasıl mopunuz, yıkaması falan nasıl oluyor?
bende almak istiyorum, o nedenle soruyorum.

Düzen olayı için benim her odada kutularım var, hasır sepet tarzı, veya dekoratif olanlardan falan. Ortada ufak tefek ne bulursam kutulara atıyorum. Salonda bulursam salonun kutusuna trink.
Birşey ararken falan herkes sadece kutulara bakıyor, ortada da birşey olmuyor.
Oturduğum yere yakın illa bi ıslak mendil paketim oluyor, elinde sürekli ıslak mendil olan biriyim. Dolayısıyla, yarım saatte bir falan durduk yere elimi silesim geliyor, elime geçmişken her nerde isem 1-2 metre çapımda toz alıyorum ziyan olmasın diye. :D
Toz demişken, ıslak mendiller en büyük yardımcım. 1-2 ıslak mendil günlük toz almaya yetiyor zaten her odada.
Büyük temizlik haftada bir. Süpür, sil, falan.
Premium temizlik ise ayda bir. O da koltuk, halı, cam silme içeriyor.
Klozet neredeyse her içeri girişimde Domestostan nasibini alır. Lavabo / fayans ovmalı yıkama ise haftada bir.
Böyle oturdu gidiyor yani, zaten otomatiğe bağladı mı tık tık tık uzun sürmüyor.

mopluyorum yazmışsınız ya, nasıl mopunuz, yıkaması falan nasıl oluyor?
bende almak istiyorum, o nedenle soruyorum.
yani pratik oluyor . Ben mop bittikten sonra başlığında çıkarıp mutlaka yıkıyorum ama. Ve kim ne derse desin gayette evi ter temiz yapıyor. Önerim parex tir ama başka markalar almayın bence..Bu arada ben şuna inanıyorum ne kadar iyi süpürüseniz o kadar güzel temizliyor mop.

yani pratik oluyor . Ben mop bittikten sonra başlığında çıkarıp mutlaka yıkıyorum ama. Ve kim ne derse desin gayette evi ter temiz yapıyor. Önerim parex tir ama başka markalar almayın bence..Bu arada ben şuna inanıyorum ne kadar iyi süpürüseniz o kadar güzel temizliyor mop.
döner başlıklı vileda gibilere mop diyosunuz dimi, bi de uzunlar var hani kovası yok , anlatabildim mi bilmiyorum, hangisinden bahsediyorsunuz?

temizlik konusunda sakın ertelemeyin kullanabildiğiniz kadar çamaşır suyu kullanın evdekileri hizaya getirin çözüm bu

döner başlıklı vileda gibilere mop diyosunuz dimi, bi de uzunlar var hani kovası yok , anlatabildim mi bilmiyorum, hangisinden bahsediyorsunuz?
upload_2015-1-26_13-24-57.webp
bundan bahsediyorum ben:)

Benim elimde cok yavastir aksama kadar temizlik yaparim yine ortada bosey yoktur:KK12:sonra cocuklar acikirlar yemek yapim isimimi bitirim bu ara kendime yeni ugraslarda edindim suan evim cok dagildi ve nasil toplicam kara kara dusunuyorumo_Osoyle eli pratik neyi nereye koyucagini bilip duzenli hanimlara cok ozeniyorum 9senelik evliyim bide 2cocugum var hala oturtamadim icim boyle rahat olsa salla gitsin yapsam neyse oylede degil niye boyleyim ben anlamadim gitti:KK11:

Düzen olayı için benim her odada kutularım var, hasır sepet tarzı, veya dekoratif olanlardan falan. Ortada ufak tefek ne bulursam kutulara atıyorum. Salonda bulursam salonun kutusuna trink.
Birşey ararken falan herkes sadece kutulara bakıyor, ortada da birşey olmuyor.
Oturduğum yere yakın illa bi ıslak mendil paketim oluyor, elinde sürekli ıslak mendil olan biriyim. Dolayısıyla, yarım saatte bir falan durduk yere elimi silesim geliyor, elime geçmişken her nerde isem 1-2 metre çapımda toz alıyorum ziyan olmasın diye. :D
Toz demişken, ıslak mendiller en büyük yardımcım. 1-2 ıslak mendil günlük toz almaya yetiyor zaten her odada.
Büyük temizlik haftada bir. Süpür, sil, falan.
Premium temizlik ise ayda bir. O da koltuk, halı, cam silme içeriyor.
Klozet neredeyse her içeri girişimde Domestostan nasibini alır. Lavabo / fayans ovmalı yıkama ise haftada bir.
Böyle oturdu gidiyor yani, zaten otomatiğe bağladı mı tık tık tık uzun sürmüyor.
Kutu fikri süpermiş :) Bayıldım.

emin ol memnun kalacaksın ben 1,5 yıldır bunun sayesinde baya bir temizliyorum evi
bende çok memnunum kajcım cidden viledadan nefret ederdim bunu da öyle birşey sanmıştım hatta ilk alırken :KK70:

Back
X