Düzenli Evimiz & Hayatımız

Evi topladım, kahvaltımı yaptım
Kızımın kv si akşam mısır vermişti onları koydum pişiyo, taze fasulyede koydum düdüklüye oda pişsin
Onlar pişerken bende evi süpürür silerim
Mısır demişken herkese sorayım. Hani süt olmayan mısırlar varya koçanlı yine. Onları masıl değerlendiriyorsunuz. Haşlanınca aşırı sert ve kuru. Bağdan çıktı ama hep sert yani hiç yenecek gibi değil. Acaba kurutup patlatmalık mı

Onları kurut sonra tane haline getir kışın akşamdan ılık suyla ıslat ertesi gün kısık ateşte normal tencerede pişir kontrol edersin baya uzun sürüyo pişmesi sonra kaselere koyup tuzlayın yiyin ben çok severim, geçen sene pazarda bulup almıştım tane mısır bu senede bulursam alıcam her zaman gelmiyo

Çorbalara da olur heralde dimi ben hiç görmedim onu da duydum

Sofrayı topladım
Mutfağı topladım
Dökümleri elde yıkadım
Dondurma denemelerimin 3.sünü çırptım koydum
Çamaşır astım yenisini koydum

Annemin evinden getirdiğim bişeyler var onları koliden çıkardı çocuklar ben yerleştircem ama önce yer açmam lazım

Tüm evi havalandırdım
Nevresimleri yıkamaya attım şimdi bitti kurutmaya atcam
Wc leri yıkadım
Ahsene ve kendime kahvaltı hazırladım topladım
Bulaşık makinesini boşalttım
Tüm evi süpürdüm
Akşam yemeğini ve ahsene yemek yaptım
Balkona oturma seti almıştı eşim süngerli kılıflarını söktüm şimdi atacam yıkamaya
Mutfağı tam süpürdüm sonra çerez falan olan kutu devrildi döküldü tekrar topladım süpürdüm
Büyük balkonu yıkadım
Çöpleri attım

Merhabalar bayağı derin temizliğe giriştim yoruldum çay molası verdim
Tüm odaları süpürdüm, havalandırdım
Oturma odası camını sildim
Halısını fırçalayıp kaldırdım yerleri çamaşır suyu ile sildim serdim
Tozları aldım
Tüm süpürgelikleri sildim
Mutfak camını sildim
Halısını fırçalayıp kaldırdım yerleri sildim serdim
Koridor halılarını fırçalayıp kaldırdım yerleri çamaşır suyu ile sildim serdim
Ben halıları süpürdükten sonra haftada 1 fırçalarım öyle daha temiz olduğunu düşünüyorum
Evin tüm kapılarını detaylı olarak deterjanlı suyla sildim, Çelik kapıyı sildim
Ayakkabılığı düzenledim sildim yerleştirdim
Tuvalet - banyoyu detaylı temizledim, aynalarını sildim, yerlerini çamaşır suyu ile yıkadım, duşa kabini yıkadım, banyo paspaslarını silkeledim serdim
Dün erzak dolabımı döktüm detaylı temizledim erzak kavanozlarını tek tek sildim temizdi, bitenleri ekledim

Bugünlük bu kadar yeter sanırım yoruldum belim ağrıdı

Temizliğe kaldığım yerden devam ettim
Yatak odası camını sildim komidinlerin ve makyaj masasinin tozunu aldm üzerindeki ürünlerin tek tek tozunu aldm
Giyinme odası camını sildim
Gardropun tozunu aldım, aynanın tozunu aldm
Evin bütün priz ve düğmelerini sildim
Neyse bugün de böyle bitirmiş oldum
Yarın da çamaşırlar yıkanacak ve ütü yapacam inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…