Heyttt canım benim yaYaa komşum olsaydın keşke gönderirdim hemen
Ama benim köfteyi abartmıyorum herkes çok beğeniyor.
1 su bardağı mercimek yıkayıp tencereye al.Üzerine bi küçük patates rendele. 5,6 su bardağı su katıp kaynatmaya bırak.Mercimekler iyice pişicek tadına bakarsın kuruysa az daha su eklersin.Yumuşayıp suyu azalınca az biraz su kalıyor içerisinde 1 su bardağı köftelik bulgur bi çeyrek bardak daha ekle bulgur.Kapağını kapatıp kenara koy dinlenecek.
3 adet kuru soğanı ince ince doğra bi tavaya alıp kızart sıvı yağ ekleyip.Yağı biraz eklemen lazım çokta elin korkmasınyağı kaldırıyor yumuşacık oluyor lokum gibi.Kızarınca salça eklersin ben biber salçası kullanıyorum.3 yemek kaşığı katıyorum ev yapımı bizim biber salçasi soğanın altını kapatmaya yakın baharat ekliyorum bol katıyorum ben kuru nane kimyon ve pul biber.
Mercimeğin üzerine salçalı soğanı ekleyip yarım bağ kadar yada daha az maydonoz doğrayıp ince ince harcı yoğurup şekil ver.Marulun arasına alıp sivri biber üzerinede nar ekşisi gezdirip ye.Dehşet oluyor .
Dikkat et yoğururken sıcaklığı gitsin elini yakma.:)
Ay lav yu ay mis yu domdom
ilk defa patatesli tarif goruyorum malzeme eksik oldugunda tercih edebilirim :) tesekkurlerYaa komşum olsaydın keşke gönderirdim hemen
Ama benim köfteyi abartmıyorum herkes çok beğeniyor.
1 su bardağı mercimek yıkayıp tencereye al.Üzerine bi küçük patates rendele. 5,6 su bardağı su katıp kaynatmaya bırak.Mercimekler iyice pişicek tadına bakarsın kuruysa az daha su eklersin.Yumuşayıp suyu azalınca az biraz su kalıyor içerisinde 1 su bardağı köftelik bulgur bi çeyrek bardak daha ekle bulgur.Kapağını kapatıp kenara koy dinlenecek.
3 adet kuru soğanı ince ince doğra bi tavaya alıp kızart sıvı yağ ekleyip.Yağı biraz eklemen lazım çokta elin korkmasınyağı kaldırıyor yumuşacık oluyor lokum gibi.Kızarınca salça eklersin ben biber salçası kullanıyorum.3 yemek kaşığı katıyorum ev yapımı bizim biber salçasi soğanın altını kapatmaya yakın baharat ekliyorum bol katıyorum ben kuru nane kimyon ve pul biber.
Mercimeğin üzerine salçalı soğanı ekleyip yarım bağ kadar yada daha az maydonoz doğrayıp ince ince harcı yoğurup şekil ver.Marulun arasına alıp sivri biber üzerinede nar ekşisi gezdirip ye.Dehşet oluyor .
Dikkat et yoğururken sıcaklığı gitsin elini yakma.:)
YakınmışArabayla bir 15 dkmiz var canım.İyi olmuş, Allah zihin açıklığı versin inşallah
Yap,görsel atarsınHeyttt canım benim yavalla heves ettim yapacağım inşallah
Patates annemin püf noktası ondan gördüm.Bağlayıcı oluyor lokum gibi yumuşacık oluyor benim yaptığım şekilde.ilk defa patatesli tarif goruyorum malzeme eksik oldugunda tercih edebilirim :) tesekkurler
Yalniz değilmişim ama bu soruna çözüm bulmak gerekir. Sanki alnımızda kullanıma açıktır 7/24 yazıyor.ben de nereye gitsem işleri bana kitlerleröyle bir şans işte
sen anca gez kadın
GünaydınGünaydın güzel bir hafta diliyorumEki Görüntüle 3082840
kk birinci noteri
Bonus
Aktif Lora
M Musluk Suyu
U UcanSupurge
malipina
Limonsuzzcay
K klbk33
JES
C Capanin Gururu Teyom
golgefeslegeni
Levaiz
mimesis
Teneffus Zili
Efser
D u t
i p e k
Selizay
Eva
Tubismavis
Anka
A R Y A
L Lalalala1
Minik Duduklu Tencere
The
Nikinik
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?