Düzenli Evimiz & Hayatımız

Afiyet olsun yakın mısınız? Benim 2 sokak ötemde kız kardeşim sınava hazırlanıyor stresi var tabi bugünlerde pek gelmek istemiyordum ama yine bi çıkasım geldi.
Arabayla bir 15 dkmiz var canım. İyi olmuş, Allah zihin açıklığı versin inşallah

Öyle bi anlattın valla yarın yapasım geldi ama h bilmiyorum nasıl yapılıyor. Bana tarif yazsana kocam da seviyor yesin garip
Yaa komşum olsaydın keşke gönderirdim hemen
Ama benim köfteyi abartmıyorum herkes çok beğeniyor.
1 su bardağı mercimek yıkayıp tencereye al.Üzerine bi küçük patates rendele. 5,6 su bardağı su katıp kaynatmaya bırak.Mercimekler iyice pişicek tadına bakarsın kuruysa az daha su eklersin.Yumuşayıp suyu azalınca az biraz su kalıyor içerisinde 1 su bardağı köftelik bulgur bi çeyrek bardak daha ekle bulgur.Kapağını kapatıp kenara koy dinlenecek.
3 adet kuru soğanı ince ince doğra bi tavaya alıp kızart sıvı yağ ekleyip.Yağı biraz eklemen lazım çokta elin korkmasın yağı kaldırıyor yumuşacık oluyor lokum gibi.Kızarınca salça eklersin ben biber salçası kullanıyorum.3 yemek kaşığı katıyorum ev yapımı bizim biber salçasi soğanın altını kapatmaya yakın baharat ekliyorum bol katıyorum ben kuru nane kimyon ve pul biber.
Mercimeğin üzerine salçalı soğanı ekleyip yarım bağ kadar yada daha az maydonoz doğrayıp ince ince harcı yoğurup şekil ver.Marulun arasına alıp sivri biber üzerinede nar ekşisi gezdirip ye. Dehşet oluyor.
Dikkat et yoğururken sıcaklığı gitsin elini yakma.:)

Ivır zıvır ne varsa koyduğum bir oda vardı. Bir düzenleyeyim dedim. Öğlen girdim akşam çıktım. İyi oldu. Çocukların dolabını odasını düzenledim. 3 makine çamaşır yıkandı. Mutfak toplandı. Haftaya hangi odaya dalsam acaba diğer hafta camlara girişeyim bari.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…