- 19 Ekim 2021
- 7.301
- 31.019
- 498
Yarım saat olmuştur
Sağol Bonus epey olmuş bi 5 yıl var sanırım.Teneffus Zili geçmiş olsun tenefüs
Dimi ya cok güzelKaynarbayılırım.
Noldu kiz kim zehirlenmisSağol Bonus epey olmuş bi 5 yıl var sanırım.
Ama besin zehirlenmesi cidden çok kötü birşeymiş ölüp dirildim o derece.
Kelimeyi şehadet getirdim
Kimseye yaşatmasın Rabbim dikkatli olmak lazım.
Bi daha tantuni yiyemedim yıllar geçti üzerinden öyle tattım.
Kaynar nedir kiDimi ya cok güzel
Esimede alistirdim hadi kaynar icelim diyip duruyor
Bayağıdır içmemiştim, aklıma düşürdün ben de kaynatayım haftasonu.Dimi ya cok güzel
Esimede alistirdim hadi kaynar icelim diyip duruyor
Adana- Mersin taraflarında yapılan bir çeşit lohusa şerbeti. Aktarlarda kaynar baharatı deyince veriliyor. Çubuk tarçın, muskat, zerdeçal, zencefil, karanfil, havlıcan, yenibahar... filan şekerle kaynatılıyor, sıcakken serviste fincanın üstüne kırık ceviz...Kaynar nedir ki
Bi iki parçadan bişey olacağını sanmam zaten yarım saat geçmiş bi yarım saat daha geçerse tamamdır heralde
Bencede psikolojikdir ya bişi olmadıysa şu ana kadar umarım böyle gelir geçergeçmiş olsun
Pikolojiktir ama rahatlatmak için kendini tuzlu ayran yada yoğurt ye midenide bastırır
Kızlar teşekkür ederim, sarımsaklı yoğurt yedim şu an iyiyim şükür.2,3 taneden birşey olmaz inş. yinede sen bilirsin.İstersen biraz yoğurt ye.
Ben gıda zehirlenmesi yaşadım tam olarak o muydu bilmiyorum ama tantuni yemiştim mahfoldum diyebilirim hastanelik olmuştum hatta baygınlık geçirdim istifra ve ishalden.
Geçende 1 kez fazladan yani 1 kere iken ben 2 defa içmişim antibiyotik aldım. Kuzenimi aradım bikaç belirti söyledi ateş, bulantı halsizlik olmazsa sorun değil dedi bende rahatladım yoksa acile gidecektim.
Güzel bisiye benziyor afiyet olsunAdana- Mersin taraflarında yapılan bir çeşit lohusa şerbeti. Aktarlarda kaynar baharatı deyince veriliyor. Çubuk tarçın, muskat, zerdeçal, zencefil, kafanfil, havlıcan, yenibahar... filan şekerle kaynatılıyor, sıcakken serviste fincanın üstüne kırık ceviz...
Arkadaş yazmis sağolsun.uf cok lezzetli biseBayağıdır içmemiştim, aklıma düşürdün ben de kaynatayım haftasonu.
Aynen canim.bence nereyse gidin geri iade edip uyarin.Kızlar teşekkür ederim, sarımsaklı yoğurt yedim şu an iyiyim şükür.
Az önce baktım eşimin aldıklarindan bir çoğunun tarihi geçmiş. Daha dün almıştı oysa.
Ben farkettim yemedim ama o marketten hergun kim bilir kaç çocuk alıp yiyordur. Şikayet etcez ya insanların sağlıkları ile oynamak bu kadar kolay olmamalı.
Bi kase daha yicem şimdiAynen canim.bence nereyse gidin geri iade edip uyarin.
Ayrica yoğurt zehirlenmelere cok faydali.bolca ye canim
Adanalı değiliz ama gelin olarak her bir şeyini öğrenip uyguluyoruz efendimArkadaş yazmis sağolsun.uf cok lezzetli bise
Hemde cok faydali.genelde doğum yapan kadinin evinde 40gün bu şerbetten bulunur gelene ikram edilir bizde.soguk havalard da cok guzel gidiyor.bem cocuklarin ikisinde kışin dogum yapmistim.
Hatta dogumdan sonra yozgattaki komsulara göturdüm cok sevdiler.apartman mis gibi koktu dediler
Nerelisin canimAdanalı değiliz ama gelin olarak her bir şeyini öğrenip uyguluyoruz efendim
İzmirNerelisin canim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?