Düzgün insan olabilmek bu kadar mı zor artık :(

Lupetta

🍒🍒🍒
Kayıtlı Üye
9 Kasım 2015
6.166
11.075
248
Arkadaşlar evlendikten sonra İzmir' de yaşıyoruz artık eşimle. Buraya geldikten sonra yanlış birkaç ilişkiye şahit oldum ve artık şaşırmayı bıraktım..

İlki, kızın sevgilisi olduğu halde kız başkasıyla sevgili oluyor. Neyse sonra eski sevgili gelip ikna edip kızı kendine çeviriyor. Sonra diğer sevgili bunu alıp gezmeye götürüp kendine çeviriyor. Bu böyle artık bi döngü haline dönüşmüş durumda. Kız diğer sevgilisinin facebook unda ekli olduğu halde o anda yanında olanla yer bildirimi yapıyor. Diğeri sinir harbi yaşıyor. (Eşim anlattı bunları. Erkek sevgililerden biri eşimin arkadaşı.) Ve iki erkek de vazgeçmeyip kızla bu şekilde görüşüyorlar. .

İkinci şahit olduğum şu, kadının kendinden yaşça büyük eşi var. Gönlünü başka birine kaptırıyor. Onla yaşamaya başlıyor. Eşi yaşlı olduğu için vicdan yapıp geri dönüp, tekrardan gönlü olduğu sevgilisinin yanına dönüyor. Birlikte yaşıyorlar. Sonra eşine yine dönüş yapıyor. Neyse bunda diğer adam iki üç kereden sonra bu şekilde kabul etmiyor yani eşine gidip gidip geri dönmesini en azından. .

Son olarak da kocasını aldatan, başkasıyla görüşen biri var. Buna da iki hafta önce falan şahit oldum. Adam karısına pazar sabahında gelen "aşkım, bitanem" mesajını görüyor ve tüm olayları öğreniyor. Neyse adam karısını bırakmadı. Hatta balayına çıkardı. Benim ağzım açık kaldı. Ve sonuç mu? Kadın dün yine görüştüğü kişiyle telefon görüşmesine başlamış bile. . Ve dünya güzeli bir kızı var. .

Ne zaman bu hale geldik biz? Düzgün yaşamaya çalışmak, ahlaklı olmaya çalışmak, onurlu durmak çok mu yüce vasıflar oldu?. .

Yanlış anlamayın, kimsenin hayatı beni ilgilendirmez ama artık gerçekten korkuyorum. Ben de onlar gibi insanım, onlar da benim gibi.. Ortam da çok kötü artık. Allahım uzak tutsun bizden. .

Not: Yazdıklarımın İzmir' de olmamla hiçbir alakası yok. "İzmir de bunlar alenen yaşanıyor" diye "İzmir e geldikten sonra.." ibaresini eklemedim. Bilginize şimdiden. .

Aslında bu olaylar hep varmış ,çook eskilerden beri.Eskiden gizli yapılırmış,şimdi sosyal ağlar,tv vs artık ayyuka çıkmış durumda.Allah hata yapmaktan korusun ve maruz kalmaktan da.

Aynen öyle. Artık ulu orta yaşanıyor. . Ve ben korkuyorum. Bu şekilde olunca iyice insanların kafasında bu tür şeyler normalleşiyor. "ne var ki herkes yapıyor" diye avuntusuyla.

Amin.

Ben anlattığınız hikayelerde iğrenç kadınlar ve bir o kadar aptal erkekler gördüm. Çok garip.

Ne yazık ki o insanlar kanıksamış artık bunları. Anlattığınız olaylar TRnin çoğu yerinde cinayete sebep oluyor ne yazıkki

Boşverin herkes kendinden sorumludur.
Düzgün insan olmak tabiki zor değil, ama kişilik meselesi.

Allah karşılaştırmasın inşallah amin.

aynı işyerinde iki evli kişi birlikte olmaya başlıyorlar
taraflardan birinin eşi de o işyerinde
bu ilişki 1 sene sürüyor.
erkek olan eşinden boşanmaya niyetleniyor
ancak her şey ortaya çıkınca adam karısına dönüyor

şu an hala aynı işyerindeler hepsi :/

ben böyle olaylar görmedim arkadaş
insanlar ne olmuş böyle

Ben dizilerinde etkilediğini düşünüyorum. Bir sürü yabancı dizi izliyorum. Türk dizisi gibi konu görmedim. Adam başka kadınla sevgili kadın hamile, birde karısı var bunu biliyor. Diziyi izlemedim izleyen arkadaşıma bu adam kötü karakter mi dedim hayır dedi. Ister istemez oradaki kişileri kendimize yakıştırıyoruz. Ayrıca haberlerdeki eşinden boşanınca cinnet geçirip karısını öldüren insanların haberlerinin yapılmasınada karşıyım. Böyle böyle dahada çoğalmaya başladı sanki. Kadına şiddet ve cinayette erkeklere bişey olmadığını gayet biliyor artık erkekler. Öldürürsem 2 yıl yatar çıkarım kafasındalar

Erkekler eskiden de aynıydı fakat kadınlar daha ahlaklı, usturuplu davrandıkları için erkekler bu kadar rahat hareket edemiyorlardı.Maalesef hemcinslerimiz erkeklerden çok daha rahatlar artık. Bu kadar bozulmamızda bunun da etkisi olduğunu düşünüyorum.Bir erkek kolay kolay hayır demez bir kadına.Kadınlar biraz daha dikkatli davranmalı bence..

İş yerinde biri vardı daha önce evlenip ayrılmış 30 yaşlarında yalnız yaşayan bi kadındı inanırmısın her gün birşryler anlatıyordu insanlar. evlisi bekarı hemde iğrenç şeyler biriyle beraber olup diğeriyle 2 saat sonra olması ve bu yüzden hijyen olmaması falan psikolojim bozulmuştu artık yüzünü görmek istemiyodum en sonunda işten ayrıldı hala düşününce bozuluyo

Vay maşallah

neler dönmüş nelerr yawww :))
dizi olsa saçma deriz de inanırım yani var bu tarz olaylar etrafta.. uzak olsunlar..

"Ey iman edenler! Kendinize dikkat edin. Siz hidayette olursanız, sapan kimse size zarar veremez. Hepinizin dönüşü Allah'adır. Yapmakta olduklarınızı O size haber verecektir." (Maide Suresi, 105. ayet)

Aslında hep zaman bozuldu diyoruz ama zaman aynı, bozulan insanoğlu. Allah iyilerle karşılaştırsın ne diyelim...

Allah dogru yoldan ayirmasin... iyi ahlakli insanlarla karsilastirsin... daha ne kadar kotu olay olacak korkusu var artik... insan dunyaya cocuk getirmeye korkuyor...
Sapitmis insanlar cocuga hayvana tenezzül edenler!
Aldatanlar!
siddete meyilli insanlar!

bayanları erkeklerin kabul etmesini hazmedememişsiniz. herkes hata yapabilir. başkalarının mutluluğunu kıskanmayın lütfen

vallaha canım sasırmamak lazım. gecen gun evlı adamın teki metresi olmam ıcın bana yanastı. bide okadar kendini akıllı sanıyorkı yok zorla evlendırılmıs bilmemne.. bende gereken cevabı verdım.. allah dogru ınsanlarla karsılastırsın.

Galiba insanlar toplu depresyonda, ilişkilerden medet umuyorlar. Değişik insanları hayatlarına sokarak Mutlu olmaya çalışıyorlar. Eskiden bu görevi arkadaş, akrabalar, komşular yapardı. Onlardan kazık yiye yiye insanlar o özel bir kişiyi bulmak için özel bir çaba sarfediyorlar herhalde.

Dinimizin gereğini öğrenen ve öylede yaşayan ahlak edep terbiyesi ile yetişen İnsanların bu çirkinliklere bulaşmayacağına inanıyorum .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…